30.08.14
15:54
Отчет за днес - като за начало станах преди петлите (dull) 05.00 да си правя упражненията - имаше хора , които се прибираха от дискотека даже :D После в другата къща - боядисване , пренасяне , правене на сладко , зимнина - всичко за един ден. И преди малко приключихме.
Закуска - 20 ягодки , 100 извара , 4 орехчета
Обяд - 20тина пилешки сърца на фурна със лук , няколко краставички
Следобед - 1 малка зелена ябълка откъсната лично от мен
Вечерята -ще е 200гр бяло пилешко месо , маслини , домашна снежанка с цедено мляко
Вода - 2 л + зелен чай
Тренировка - вчерашна - не съм ама грам доволна от фитнеса , инструктора няма желание да обяснява движения , сложи ми кг които ми бяха непосилни с нагласата че “все някога ще ги дигна” (dull) там няма да повторя
Днешна - стълби , спринт , скок , стълби и така 24 мин
Направихме божествено сладко от боровинки и къпини , отделно малини , отделно горски ягоди по няколко бурканчета със тръстикова захар - дава невероятен аромат :)
Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 30.08.14 16:56.
“Все някога ще ги вдигна”, вика... А до тогава? :D И аз не бих повторила.
02.09.14
13:00
казано от Ann на 30.08.14, 16:03:
“Все някога ще ги вдигна”, вика... А до тогава? :D И аз не бих повторила.
Ти да видиш пък другия фитнес който посетих вчера..... :D (dull) Първо да обясня че никога не съм целяла да привличам внимание с оскъдни тоалети и пърхане на мигли.Жега не жега - маратонки , дълъг клин , спортно бюстие и потник отгоре , без грим и вързана коса.
Влизам , говоря с инструктор , за карти , тренировки тн , бях с баща ми - той ми беше превоза. Та , аз отивам вече към частта със уредите - имаше си мъже да си тренират , приказват , само 2 жени - една на пътечката , другата с малките сладки лилави 3кг гири правеше напади. Загрях , инструктора ми обясни последователността на упражнения , аз доволна че правя нещо и има кой да ме насочва. Ама на 40тата минута ме остави - да съм си починала , да не се претоварвам. Ииии почна се - сигурно най- малко петима от трениращите почнаха да ме разпитват - обвързана ли съм , да пийнем едно кафенце после , да си дам фейсбука да сме си пишели и още няколко коментара (dull) . Поглеждам към рецепцията да се извиня , че баща ми ме чака - гадината отишла да пуши!!! Едвам се откачих и сега си имам 2 досадника дето ми пишат на всеки кръгъл час :D В миналия фитнес инструктора може да не беше много компетентен , но с останалите трениращи нямах ядове - разменяме 1-2 културни приказки около уредите и това е.
Поне останаха още 2-3 зали да пробвам.
Ти що си даваш фейса? :) Само на един такъв съм попадала, ама бързо му се разясни, че няма да стане. Явно плаша народа :D
Ма е идея, бе... Имам мечта за 100 тяга. Като ми се оправи ръката, товаря си я до 100 и дърпам. К’во, като няма да я отлепя - все някога ще ги вдигна!
02.09.14
19:38
казано от Ann на 02.09.14, 18:46:
Ти що си даваш фейса? :) Само на един такъв съм попадала, ама бързо му се разясни, че няма да стане. Явно плаша народа :D
Ма е идея, бе... Имам мечта за 100 тяга. Като ми се оправи ръката, товаря си я до 100 и дърпам. К’во, като няма да я отлепя - все някога ще ги вдигна!
Ann , много кефиш! (rock)
И не съм си давала фейса , някакси пак са ме изнамерили (envy)
Ай да си дам менюто за днес
Закуска - 3 орехчета , проба от сладкото от малини
Обяд - 150гр пастет от извара със малко червен пипер
Следобед - парче от домашен козунак с много орехи и фурми
Вечеря - половин консерва риба тон , половин авокадо , 2 маслинка
Тренировка - не - първи ден мц и корема и кръста ми болят
*Утре моя милост заминава на към Сандански за 5-6 дни , та утре ще си впиша менюто и после чак в началото на следващата седмица - подготвила съм си екскурзийки по Роженския манастир , Рупите , Мелник , Нац. парк Пирин , + в самия Сандански има толкова паркчета и атракции та няма да скучая.
02.09.14
19:48
завиждам ти благородно за всички екскурзиики които си правиш :))
02.09.14
20:52
казано от Ая Палачинкова на 02.09.14, 19:48:
Thank youu Аяя (F) Както казвам - сега ми е падналo :D Догодина лятото ми е запазено за учене за кандидат студентските изпити , искам и някаква работа да почна по нататък и с годините все се събират ангажименти и задачки и отминава безгрижното детство (wasntme)
Ама пък лято 2015 трябва да си оставя 1-2 седмици за околосветското пътешествие което ще ми е подарък за пълнолетието И възможността на отида на една от пиесите на любим мой актьор - Майкъл Т. Уейс във Виена (blush)
02.09.14
21:11
казано от Сия Емилова на 02.09.14, 20:52:
Thank youu Аяя (F) Както казвам - сега ми е падналo :D Догодина лятото ми е запазено за учене за кандидат студентските изпити , искам и някаква работа да почна по нататък и с годините все се събират ангажименти и задачки и отминава безгрижното детство (wasntme)
Ама пък лято 2015 трябва да си оставя 1-2 седмици за околосветското пътешествие което ще ми е подарък за пълнолетието И възможността на отида на една от пиесите на любим мой актьор - Майкъл Т. Уейс във Виена (blush)
ехх живот си живееш :Д повече снимки прави че да погледаме и ние малко красоти :)) ии дано отидеш и до Виена :)
02.09.14
22:17
казано от Ая Палачинкова на 02.09.14, 21:11:
казано от Сия Емилова на 02.09.14, 20:52:
ехх живот си живееш :Д повече снимки прави че да погледаме и ние малко красоти :)) ии дано отидеш и до Виена :)
Виена ми е първата спирка , отсега нямам търпение да посетя Къщата на пеперудите (nlove5)
А щом така обещавам като се върна да ви залея от снимкии :D (giggle)
03.09.14
12:49
Да си дам менюто за днес - 03.09
Закуска 10:00 - бадемов тахан 1 лъжичка(и аз да не видя нещо :D (tmi)), 1 праскова
Обяд 12:00 - руло стефани 200гр домашна кайма със яйца , грах , моркови гъби , половин краставица , половинката на половинка авокадо
Следобедно 16:00 - ако огладнея по път - имам си 1,5 зелен чай сан бенедето за пиене , 1 праскова и едно кисело мляко
Вечерята ? - ще е нещо пилешко - или шишче или пържола и много ми се е дояло нещо със зелен боб - та ако намеря - това , ако не - зелева салата
Вода - 2л + кафе
Тренировка - правих същото клипче за корем , като в началото на първа страница - с радост мога да заявя , че всичко вече ми е лесно (sun) значи напредък има
Адиос Амигос от мен , към 1 заминавам (grin)
03.09.14
13:52
хаха бадемов тахан :)) много е вкусен
04.09.14
13:16
казано от Графиня фон Дачева на 03.09.14, 13:52:
хаха бадемов тахан :)) много е вкусен
Нещо невероятно е - моя е на ТерраСана и определено препоръчвам.Даже си го взех за Сандански.
И тъй като моя го поръчах онлайн , щото в моя град нямаме представителни магазини и понеделник пристигат спииди , баща ми отваря и се чува само едно звучно из къщата (цитирам дословно)”Аххх ти , как не ти писна през ден да поръчваш , напълни гардеробите с дрехи , това твоето ее..... ааа ааама това е храна , тии наистина ли ?Аа по - добре е от парцалки - поръчвай си Мише , няма проблем” - няма такъв смях :D
04.09.14
13:32
Добър ден от Сандански (sun) едно топличко , слънчево. А аз се притеснявах , че няма да имам интернет и на лаптопа - още не бяхме пристигнали и съседите в кооперацията ми дадоха на листче име и парола :D Много ни обичат - идваме 2 пъти в годината за по 5 дни и през останалото време тишина и спокойствие.
За вчера - пилешка пържола и зелева салата
За днес
Закуска - половин кисело мляко със ленено семе и чиа ,малка л. бадемов тахан, 1 смокиня , 1/2 круша
Обяд - шарен боб 50гр , зелен боб уврял със морков и гъби , половин омлет
Следобедна - ягодии горски , малини , боровинкии (nlove5)
Вечеря - пилешки гърди с разни зеленчуци , нещо салатено ще бодна :D
Вода - 1,5 , 1 чаша зелен чай
Тук е пълно със плодовее , даже от местния пазар с мама накупихме сладко от смокини , от бели череши ,някакви гъби, тя си взе фурми , а аз още не съм пробвала никога , защото харесат ли ми - ще омета кутията :D
Иначе разходки , сега се прибрахме колкото да взема тучника гаден (фотоапарата :D) защото съм обещала на Ая да ви напълня със снимкии (blush)
04.09.14
14:14
казано от Ann на 04.09.14, 13:59:
Баща ти ме кефи много :D
Имам една мечта :D тати да си направи едно дневниче в бб-тийм и да си има поле за изява - и тренира , и се храни сравнително правилно , да си пуска остроумията тук , така и така прекарва половината си ден на София може да си влачи и по форумни срещи.
Иначе аз съм същата скица като него 8-) Само дето по детски чаровна :D
Хей ни и нас - никога не е било трудно да кажат на кой приличам (blush)
Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 09.02.15 11:47.
07.09.14
20:22
Ето ме и мен :D Да си впиша последните няколко дни. Петък се влачихме до Гърция че е изключително близко , събота на Роженския манастир , Мелник. Днес на Рупите и утро поживо поздраво си тръгваме , че в този град на моменти е скука.
Иначе понеже бях и с готината баба като компания и само ядох тези дни :D Не знаех че на OMV може човек да си накупува дребни неща за път и сметката да е 46лв (tmi) . Иначе режима за тези дни беше сутрин кафе и торта , после разходка , после туристически обект , обяд там , следобед разходки в парка и вечерята в града.
Петък 05.09 -
05:00 - шепа горски ягоди
09:00 - протеинов десерт Fit Spo с кокос (божествен!!! сега искам да си купя , голяма кутия да си имам (devil) само да намеря откъде)
12:00 - пилешко бутче бяло месо със салата зелева и морков
16:00 - срам не срам за деня около 170гр суров микс ядки (в моя защита , имаше най - малко 10 пакетчета!! :D )
20:00 - сьомга котлет 220 гр + салата рукола , морков разни
Събота 06.09
09:00 - парче гараш на “Неделя”
10:00 - няколко глътки вино във музея на виното Мелник
12:00 - 2 вратни пържоли на скара , салата домат , краставица , лук , гъби
18:00 - 400гр лаврак (tmi) и боднах малко от салатата на мама
Днес
09:00 - торта Линд мъничка (в Хепи)
13:00 - пилешки филенца с пармезан и салата от маруля и домат , шейк от пъпеш и спирулина (пак в Хепи :D)
17:00 - един малък банан
21:00 - за вечеря сме поканили стари приятели от Струмяни да осветим апартамента (нищо че го имаме от 10 години :D) та сме направили по тяхно желание 2 вити баници със сирене едната и другата със сладко от смокини та ще си взема.
Малко факти и подробности :
1. Съдейки по броя късметчетата в джоба ми съм изпила 5 кафета Лаваца без захар
2.Щях днес да издера очите на една кифла в Рупите - там където е статуята на баба Ванга девойката се огъзила и се кълчи около нея предизвикателно за снимки с късата поличка и се “чуплези” - ее няма такова неуважение!!!! Всичко само шушукат колко е било грозно и никой нищо не казва - е не издържах , отидох при нея и я питам “Това да те ти е клоуна на Макдоналдс да се щракаш в скута му???”
Не всеки трябва да бъде допускан на това място...
3.Вместо малоумни сувенири тази година накупих на всички пакетчета сурови ядки и годжи берита + на себе си взех сусамов тахан и трахун (фъстъчено масло) на някакви супер ниски цени - там фъстъци се гледат мнооого. + мурсалски чай , жълт кантарион , смокиново вино
4.В музея на виното ме питат ученичка ли съм , че имало намаление на билета , показах ученическа карта и човека каза , че няма проблем , просто аз няма да дегустирам виното... Физиономията ми беше безценна.. микс от очудване , съжаление и жалост :D и само викам - Ааа няма проблем - ще си платя редовна такса :D
5. Ann - специално за теб :D Преди 5 години търсех на приятел/тогава беше на 10г/ сувенир от морето и баща ми още не беше сложил очила и не вижда хубаво и ми подава едно секс зарче - тези дървените с изпринтени пози :D и аз само гледам тъпо и се опитвам да обясня че това не е подарък за дете и отговора от тати “Е защо нали децата си играят със зарчета , аз едно време също” При което го пратих при касиерката да му каже какво има на заветното зарче. Е , тази година вече момчето е на 15 та сувенира си беше на място :D
снимка 1 - маймуната (аз) си намери клон :D
снимка 2- Рупите
10.09.14
14:22
Да дам отчет за последните няколко дни. Храната е що - годе добре - месо , риба , салати , грах + допълнително калории ми се събират от бисквити - най - обикновенни с масло , мюслита , домашни овесени поради проблеми с гърлото -т. нар - буца в гърлото бих казала на абсолютно психическа основа при мен.
Въпреки това тренировките вървят идеално - не само ми хареса фитнеса в родния град ,ама ми направиха и програма , даже леля ми посещава същия та с нея се засичам :)
14.09.14
13:36
Здравейте ! :) Тези дни все нямам време да пиша - още ремонти , помагане на добра приятелка с преместването , преди началото на учебната година ми възложиха много голяма преводаческа дейност.А искахме да отидем като за последно на Вършец на басейнче :(
За вчера менюто ми беше 4 омлета (tmi) толкова много ми се ядяха яйца + зелева салата и вечерта грах
За днес -
Roo bar с годжи бери
200гр пилешко филе
30гр суров микс - бадем , кашу , лешник
за вечерта - задушен карфиол със риба тилапия
Тренировка - не , днес почивка.Вчера си обелих кожата между палеца и показалеца - сега при всяко мърдане боли :(
Нова учебна година - ново начало :) ще си водя дневничето редовно + описване на тренировки
15.09.14
18:20
Да дам отчет за днес - 15.09 ;(
Закуска - 1 зелена ябълка , 30гр ядки суров микс
Обяд - 6-7 парченца задушени тикчивки , 5-6 парченца пушена сьомга , 100гр пастет от извара и малка чашка шампанско (гадината баща ми демонстративно отвори бутилка да празнува че тръгвам на у-ще :D )
Следобед - 2 чаени лъжички бадемов тахан , 20гр годжи бери
Вечерта - 150-200гр руло стефани с телешка кайма , яйца , грах , морков , гъби , лук.
Вода - 1,5л
Тренировка не , само дето пренасях следобед 200 тухли през 13те стълби и по една пътечка.
И се направих сутрешна закуска като за една седмица - тъй като ми свършиха roo - баровете си направих домашни:
1 чаша ръжени ядки
100гр годжи бери
30 гр тиквени семки
20гр орехи + 10тина бадема
20 гр чия семена
1 доза протеин разтворен в много малко соево мляко
1 лъжица бадемов тахан , 1 сусамов , 2 мед.
Бъркаш , оформяш , обвиваш в фолио и хоп в хладилника - мен ме излязоха 11 бройки :)
21.09.14
19:41
Жива съм ! :D Даже с 2кг повече /кое водна задръжка , кое от прекаляване със суровите ядки/ Не съм скучала тази седмица , - училище , подготовка , тестове , преводачески задължения (даже получих и един от първите си хонорари 8-)).
На фитнес ходя 3 пъти седмично и то за бързи тренировки , вкъщи около неспиращите ремонти си е движение - днес например “почивката” ми беше пренасяне на 3 кубика дърва през 20м от които стълби и тн.
За вчера менюто :
3 лъжички бадемов тахан
2 бонбона Линд
150гр треска със маруля
омлет от 3 яйца със кашкавал и чили
За днес
Закуска - 10тина бадема , 15тина кашу
Обяд - зелева салата , пилешки дробчета 100гр със морков , чушка
Следобед - 4х4см квадратче макарони със извара
Вечеря - 200 пилешки гърди на тиган + 1 розов домат + 1-2 моркова
Вода -2л , 500мл зелен чай , проба от смути със червено цвекло , морков , грейпфрут
Тренировка - сутринта - 3 часа занимавка с дървата , следобед още 2
*И открих топлата вода ! :D през дните в които съм на у-ще и не само, най - добрата закуска за мен е протеин + мазнини - без никакви ВХ - засега карах седмицата на 2 варени яйца + лъжица някакъв тахан , пастет от извара и 1-2 ореха , чиа крем с канела и нататък ще го мисля.
* Утре реших че ще правя кокосово мляко , кокосови бонбони с кашу и кокосова сметана , леща за разкош , пържоли на скара и 3 есета и ИС за добре дошла (dull)
22.09.14
19:18
Да ни е честит празника !
Закуска 10:45 - 1 грейпфрут
Обяд 12:30 - пилешки гърди - 220гр , 3 маслини , 1 купичка леща
Следобед - опитванки на бонбоните - малко кокос , к. мляко , 1 орехче
Вечерята 19:00 - свински врат стек (1 или 2) със лук шайби на скара + салата домат и краставица
Вода - 1л + 600мл зелен чай , сока на половин нар
Тренировка - комплекс за корем с новата придобивка от онзи ден - пудовка 8кг ;)
За да направя бонбоните и млякото ми трябваха 2 кокоса , 200гр орехи , 100гр бадеми , к. сметана , 2 тенджери , 3 съда , миксер , блендер и 2 часа :D И ми изядоха вече половината бонбони :D
Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 22.09.14 19:42.
23.09.14
13:06
Искам лятоо :D Такава виелица ме хвана днес та няма що. И са ми готови имуностимулантите за зимата - стоял 1 месец черен бъз с не знам си какво още и отделно 2 корена от джинджифил с 1/3 бурканче мед + лимон + орехи - от това по една лъжичка сутрин. + рибено масло + Омега капсули
тренировка
Закуска 07:30 - 2 варени яйца , 2 кокосови бонбони с кокос , орех, и к. сметана
Обяд 11:45 - 100гр леща , салата домат и краставица , 80гр кашкавалена извара
Следобед ? 15:00 - пропуснах
Вечеря ? 19:00 - пиле фрикасе - варени пилешки гърди в сос от яйце , гъби , малко крема сирене - принципно не е лош соса , аз ям само мръвките + задушен карфиол
Вода - макс 1л + 600мл зелен чай + 500мл кокосово мляко + чай ментов , боровинка
Тренировка - 10 на колелото , стречинг
бедрена екстензия 3х12 с 20 , 30 , 30кг на машина
напади 6х10 с лост 10кг
* това дето отритваш назад с крака на машина 4х12 -
планински катерач
лег преса - не помня какви кг
И със сигурност пропускам нещо , станах много рано за да намина сутринта през фитнеса и да не закъснея за у-ще + тренировката трябваше да е за съвсем друга мускулна група , но уви , имам нещо като кост или твърдо което упорито набъбва на вътрешната част на китката и боли.Днес ходих за снимка до болницата , утре ще ми кажат какво е пък това.
*един въпрос - магнезия ли се препоръчваше за контролиране на апетит - нещо ми се върти в главата че се споменаваше в някоя тема , но не помня коя.
Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 23.09.14 18:50.
Попринцип липсата на микроелементи може да провокира апетит към разни нездравословности...
Пп: знам едни хапчета, против апетит, ама са големички - кюфтета :D
23.09.14
16:17
казано от Ann на 23.09.14, 16:00:
Попринцип липсата на микроелементи може да провокира апетит към разни нездравословности...
Пп: знам едни хапчета, против апетит, ама са големички - кюфтета :D
Днес нагъвах извара само и само да не ям кюфтаците които бяха направили вкъщи - очевидно скарата дала накъсо , или изгоряла или нещо подобно и отвън - апетитни , леко препечени , а отвътре - суровиии :D
И апетита ми е следствие на чисто женско проклятие - пмс - то (dull) всеки божи месец по няколко дни ми се иска да омета всичко.Иначе съм си изтеглила една таблица въз основа на това което ни се яде какво всъщност ни липсва.
24.09.14
11:46
За днес 24.09
Закуска 07:00 - 2 домашни кокосови бонбона
Обяд 12:00 - 2 моркова , 100гр пилешко увряло
Междинно 16:00 - 150гр крем от извара , кокосово мляко , половин нар , 1 с.л чиа + 20гр годжи бери
Вечеря 19:00 - салата от червено цвекло или карфиол , омлет от 2 белтъка и едно цяло яйце с малко кашкавал.
Вода - 1л + 700мл кокосово мляко + 1л. зелен чай (малко филтърчета разтворени в много вода) + 1-2 лайка
Тренировка - не
Вчера вечерта ядох само много малко зелева салата и една мръвка.Почина ми дългогодишния домашен любимец - котенцето ми което гледам от 1-2 втори клас и рухнах.Горкото имаше тумор от големите и починало в съня си - много си го обичках и цялото семейство се беше привързало към него - като чели баща ми го прие най - тежко - беше външно коте и се прибираше с рани, с едно извадено оче беше впоследствие на удар - всичко ние сме оправяли - почистване ,антибиотици, грижи.Надявам се сега да е на по - добро място.
Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 24.09.14 14:16.
25.09.14
14:35
Отчет за днес 25.09
Закуска 07:00 - 150гр крем от извара , кокосово мляко , годжи бери , нар , чиа + к. бонбон
Обяд 13:00 - зелева салата , 150 извара , 50гр пилешко филе , 20гр киноа за проба
Междинно ? - вечерята ще ми е рано та сигурно ще пропусна
Вечеря 18:00 - дом. пица от пълнозърнесто брашно , маслини , доматен сос , кашкавал и пил. филе
Вода - 1,500 + 2 зелени чая
Тренировка - ще е сега следобед към 4 - после ще опиша
*случи се чудото да харесам извара ! някакъв местен магазин предлага страхотна :) ето снимка на кремчетата
*на 27,28,29 септември + 2,3 , 26, ,28 , 31 октомври почти всички от семейството ми имат рождени дни и със сигурност пропуснах и сега няколко дати - само аз ли съм юни ;( интересно дали ще е трудно да си пазя режима от толкова празненства :D
26.09.14
13:42
От вчера - тренировка - несъществуваща (dull) ама по закона на Мърфи ще ме изкача да се облека за фитнес , да сляза в дъжда до там , да си платя и ЧАК тогава да ме сварят адските болки и мц-то (envy)
За днес 26.09
Закуска 07:00 - 2 варени яйца , малко сок от нар
Обяд 12:00 - зелева салата , 60гр пилешко филе , 2 маслини , 2 варени яйца
Междинно 16:00 - половин грейпфрут
(ще е тренировка)
Вечеря 19:00 - риба тон (не от консервните :D) + нещо което ще допиша по късно като го измисля - сигурно от варената киноа ще хапна малко
Вода - 1,700 + 3 зелени чая
Тренировка - скача ми се на въже и ми се правят лицеви , другото ще го измисля
Това училище не ми се отразява добре на режима :D ако не се науча да си приготвям нещата от вечерта ще продължавам да си ям яйца и извара за обяд
И за хората които ядат млечни - кис. мляко Тертер с високата масленост е страхотно на вкус (wasntme)
27.09.14
14:24
Отчет за днес - рожден ден №1 в действие :D
Закуска 10:00 - 1 грейпфрут
Обяд 12:00 - 220гр печено пиленце със индийски подправки донесени ни + 1-2 кръгчета тиквички на скара + половин краставица
Следобедно - сега опитах миниатюрно парче от тиквения ми сладкиш
Вечеря 19:00 - свински врат пържолка със задушени моркови ,карфиол , шопска салата
Вода - 1л + 1л зелен чай (разреден разбира се)
Тренировка - ще мисля нещо което не е свързано с каквито и да са движения на врата - тъпата ортопедична възглавница ме скова
И просто няма как да не се похваля с тиквеното нещо !!! ;) Не вярвах че мое произведение може да се надигне толкова :D Само:
6 яйца
70гр масло
200гр настъргана тиква
150гр пълнозърнесто брашно
50гр тръстикова захар
200гр орехи и пудра захар за поръска (аз исках без , че и да напълня средата с неначукани орехи и за забода свещички измежду тях ама никой не ме слуша) Пече се за около час на 180-190
Сладкиша става страхотен и лек. И най - важното - не прекалено сладък.Направих го за баба ми , която категорично не обича торти и подобни , пък и реших че на 70 години не е добре да се яде много сладко :D
28.09.14
17:39
Рожден ден № 2 днес :D слага богу аз нищо нямам да правя :D
Закуска 10:00 - 100гр извара със кокосово мляко , годжи бери , канела , чиа
Обяд 12:00 - омлет от 3 яйца със извара , зелева салата(бяха сервирали агнешко - мразяя (dull))
Следобед ? - 1 кокосов Линд бонбон
Вечеря 19:00 - ще пробвам от всички 6 вида сирена , малко домашна руска салата с цедено мляко и за десерт има вита баница със сладко от смокини от която ще пробвам.
Вода - 1,500мл + 2 зелени чая
Тренировка - тичане по стълбите , на стадиона (вдругиден ще покривам нормативи та тренирам)
Имаше и сладоледена торта тирамису , ама не ми беше по вкуса , агнешкото също не ми хареса... абе капризна работа
29.09.14
13:21
Принципно всички започват диети в понеделник - нали голямото преобразуване трябва да е в началото на седмицата :D :D
Лично аз ще направя две промени - ще опитам максимално да се храня здравословно като си напоръчах допълнително - спирулина на прах , пшенични стръкове , чага , рожково брашно , какаови зърна , годжи бери и пчелен прашец
Второто - от днес започвам прословутата Р90Х по - скоро като на бас , след като 2 дружки казаха че това не действало - мисля че ще е добро допълнение като следобедна тренировка.
За днес 29.09
Закуска - модифициран ябълков бисквитник (3 яйца , малко ябълка , чиа , канела) на тигана като малки палачинки
Обяд -пилешка пържола , 40гр киноа със грах , морков , лук , соев сос
Следобед -100 извара с канела , годжи бери чиа и подобни
Вечеря - като обяда , само ще добавя салата от зеле
Вода - 1,500 (този грамаж ми е добре , 2л ми е много , 1л пък ожаднявам , златна среда) + 2 зелени чая
Тренировка - първата по схема - пада се гръб и рамена
Днешния рожден ден го пропускам ;( имам един голям куп с домашни
*снимка - обяда
30.09.14
17:46
Отчет за днес 30.09
Закуска 07:00 - 2 варени яйца , 1 киви
Обяд 12:00 - 40гр киноа със зеленчуци , 1 пилешка пържола , 1/2 краставица(другото беше горчиво) , дом. снежанка
Следобедна 16:00 - 100гр извара със канела
Вечеря 19:00 - 50гр спагети (които са черни :x и в тенджерата приличаха на змиорки) със домашна доматена паста И песто с авокадо
След вечеря - ако огладнея (т.е обезателно) варено яйце
За деня - 10тина бадема , лешник
Вода - 1л , пък за сметка на това много чайчета - 3 зелен , 1 лайка , 1 джинджифил , шейк със спирулина и разни
Тренировка - ще повторя вчерашната първа , сега съм си накупила каквото ще ви трябва да провеждането й
Значи утре ми стискайте палци (blush) ще правя торта (даже почти здравословна :D ) и при мен или всичко става перфектно или се съсипва тотално - та се моля да първото (grin)
Днес ми дойде поръчката на здравословностите описани в горния пост , получих и лимецови гризети подарък (sun) баща ми още ми се чудеше на избора на продукти , та като дойдоха от спииди той беше пред къщата и се правеше на случайно преминаващ :D
Обяда - снимка №1
Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 30.09.14 21:44.
01.10.14
22:20
Малко рецензия на деня - направих много голям прозорец между закуската и обяда , като си прибрах вкъщи - толкова ми беше лошо чее.. Щото съм такъв карък :D Днес имаше инициатива “Чети с мен” и целия ми клас си тръгна още преди събитието и а се запътих към центъра да докупувам орехи ииии хоп... видях госпожата си да тръгва към мястото на четене и нямах избор - че и не носех подготвената от мен книга на Дж.Лондон та четох от поезията на Христо Ботев “Патриот” , бях фотограф допълнително на събитието , цял следобед по магазини хранителни , правене на торта , писане на домашни.Поне хапнах:
Закуска 07:00 - модифициран ябълков бисквитник(3 яйца , малко ябълка , чиа , канела)като палачинки
Обяд 13:30 - 1/2 риба тон в собствен сос , 30гр киноа , дом. снежанка , зелева салата
Следобедно 17:00 - опитванки от крем , 80гр извара
Вечеря 20:30 - 300гр бяло пилешко месо , 50гр дом. руска салата , снежанка и зелева салата
Вода - цял ден малко :( 0,500мл , зелен чай , лайка
Тренировка - не
Нещо да поясня - аз без зелева салата не сядам на масата - каквото и да е зеле - китайско , айсберг , лилаво - просто винаги присъства.Даже вкъщи ми се карат че “зеле има целогодишно , яж лятото пресни домати и краставици” ама нейсе..
*Пратиха ми преди малко снимки от четенето днес - първата даже и във местния вестник ще отиде май , а иронията е , че се криех да не ме снимат на нея :D
И сега ако ме извините - ще превеждам художествена поезия на Лермонтов от руски на български с баща ми (който пожертва гледането на мача за каузата) до късните нощи :)
Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 09.02.15 11:47.
02.10.14
15:29
Да намина и тук :D Първо и най важно , много благодаря на Светлето за предоставената рецепта заедно със подробно описание за торта гараш - без нея щях вчера да се мъча часове наред да пека блат по блат.По нейния начин ми отне 2 часа цялата какафония , а тортата се изяде за 30мин днес (blush) Ааа пропуснах да кажа - беше божествена!
Второ , да му е честит рождения ден на баща ми!Пожелавам му здраве , само успехи занапред , малко по малко стрес в работата , никога да не губи хумора си и умението да ни разсмее даже и в трудните ситуации и му благодаря , че беше такъв добър пример за родител и човек като цяло.И и той много се изкефи на тортата ;) А аз избрах тази , защото един от първите ми съзнателни спомени беше почивка в Словения в една сладкарница и аз искам нещо ягодово , а получих гараш и първоначално недоволствах и тати ми обясняваше , че зеленото е шам фъстък на прах и то се слагало по принцип , а не оцветени боклуци :D
Храната :
Закуска 07:00 -2 варени яйца , 1 киви
обяд 12:00 -200гр сьомга на фурна с лимон , шопска салата , воден лук на скара и тиквички , едно голяямо парче гараш (blush)
Следобедно 15:00 - едно не по - малко парче гараш :D
Вечеря 20:00 - в ресторант - менюто ще е : овчарска салата , свински бут без кост с задушени зеленчуци - морков , лук , броколи и още нещо , за там има и поръчана торта , ама ще я пропусна.
Вода - 1,500мл , 2 зелени чая
Тренировка - Ab Ripper х2
Малко снимки на тортата с телефона : като единствената модификация която направих беше поливането й с натурален шоколад и украса класическа
02.10.14
15:54
Тортата изглежда наистина божествена (не ми давайте рецепта,че... ;( ). Да ти е жив и здрав тати :)
02.10.14
18:10
Записвам се да следя дневника ти - страшно ме зарежда! /Почвам да взимам пример 8-)/
02.10.14
19:06
казано от Графиня фон Дачева на 02.10.14, 15:54:
Тортата изглежда наистина божествена (не ми давайте рецепта,че... ;( ). Да ти е жив и здрав тати :)
Ади , сърце ми не дава да ти съсипа режима ;( :D достатъчно подливах вода на 2мата на диета днес с тортата :D И благодаря (от името на тати разбира се 8-)) за пожеланието
sLunchice ~ - това да се чуваааа :D А сега сериозно - ако пък и някой се е мотивирал от писаниците ми - няма по - хубаво нещо :) Около мен няма много хора с които мога да обсъждам здравословни рецепти , опит и ей такива неща та дневника много добър отдушник ми идва
Да ти е жив и здрав таткото!
Чаках с нетърпение да се включиш :)
Перфектно ти се е получила тортата, браво :)
Да ти е жив и здрав, да те слуша и да е все така скица :)
Пп: Добре, че не си ми съквартирантка, щях да се търкалям.
02.10.14
22:48
казано от Светлето на 02.10.14, 21:58:
Да ти е жив и здрав таткото!
Чаках с нетърпение да се включиш :)
Перфектно ти се е получила тортата, браво :)
Наистина мноого лесно се получи - скоро нямам намерение да купувам гараш от сладкарница (giggle)
Ето и снимка разрязана.
Просто толкова се радвах на тортата и колко хубава станаа (blush) специално момента с 46те неугасващи свещи които наглобих за “The Happy Birthday Song”(devil)
Ann , има време , все пак догодина завършвам та не се знае :D
И ви благодаря за пожеланията , до сега ги четохме и така леко тактично казах на баща ми , да си посмени приятелите във фейса , че получи повече честитки във бб-тийма отколкото в друга соц. мрежа :D