Зимна тренировъчна програма

Здравейте!

Ще ви задам въпрос относно моята зимна програма за трениране, която не е нищо особено, но искам да чуя и вашето мнение. Напоследък съм много зает и не мога да обръщам много внимание на тренировките, но се опитвам с всички сили и реших да си направя един зимен период за покачване на маса. Програмата е следната:

1ден: гърди и трицепс
3ден: гръб и бицепс
5ден: крака и рамо

Много е проста и елементарна, а също мисля да си купя и гейнърче, а преди съм тренирал по четиридневен сплит, за пръв път избирам тридневен, поради причината, че трудно качвам килограми.

Благодаря предварително за мненията! :)

Тренирай силово цялото тяло в един ден, така се качва много по-лесно ;)

02.10.14
19:05

Най- обикновен сплит, нищо особено.
Не знам какви упражнения правиш, но ако правиш базовите в тоя сплит, всичко ще е по мед и масло.
Да не забравяме и хапването.

В крайна сметка реших да си купя протеинова матрица, само да ми пристигне и почвам да прилагам програмата. Мисля, че според броя на упражненията (7 всеки тренировъчен ден), почивката,  протеина, ще качвам маса без много усилия, дори да не изпълнявам хранителния режим както трябва. Идеята на Владимир много ми допада, но до сега не съм пробвал никога (тренирал съм само сплит) и някак си, ако не го натоваря един мускул както му е реда в един ден не се чувствам трениран. Метода на Владо ми изглежда повече като аеробна тренировка, нещо като кросфит, дори да слагам много тежести и малко повторения нямам идея какво ще се случи.

03.10.14
22:13

Не знам защо мислиш така, режима е много важен, ако не се храниш както трябва, няма да има голями резултати. Протеина е хранителна добавка, тоест добавка към храната. Почвай от сега да тренираш и да се храниш добре, не се надявай само на протеина :)

казано от андрей николов на 03.10.14, 21:40:

В крайна сметка реших да си купя протеинова матрица, само да ми пристигне и почвам да прилагам програмата. Мисля, че според броя на упражненията (7 всеки тренировъчен ден), почивката,  протеина, ще качвам маса без много усилия, дори да не изпълнявам хранителния режим както трябва. Идеята на Владимир много ми допада, но до сега не съм пробвал никога (тренирал съм само сплит) и някак си, ако не го натоваря един мускул както му е реда в един ден не се чувствам трениран. Метода на Владо ми изглежда повече като аеробна тренировка, нещо като кросфит, дори да слагам много тежести и малко повторения нямам идея какво ще се случи.

Какво ще се случи - ще вземеш да качиш мускул. Ама явно си на принципа “едно си баба знае, едно си баба бае” :)

Това не е програма, а сплит. Съответно може да доведе до доста различни резултати в зависимост от другите тренировъчни параметри.

казано от андрей николов на 03.10.14, 21:40:

Мисля, че според броя на упражненията (7 всеки тренировъчен ден), почивката,  протеина, ще качвам маса без много усилия, дори да не изпълнявам хранителния режим както трябва.

Нямаш дори елементарна представа колко много се заблуждаваш в това отношение.

04.10.14
13:16

Ще ти кажа, че много съжалявам, че съм пропилял една година от живота си в сплитове. Изпробвай различни методики, веднага ще видиш разликите в тялото си.
Не разчитай на протеиновата пудра да замести разнообразното хранене и качествената почивка.

04.10.14
13:25

казано от avitohol на 04.10.14, 13:16:

Ще ти кажа, че много съжалявам, че съм пропилял една година от живота си в сплитове. Изпробвай различни методики, веднага ще видиш разликите в тялото си.
Не разчитай на протеиновата пудра да замести разнообразното хранене и качествената почивка.

Би ли изброил упражненията, които правиш и как ги разделяш в дните, кое кога ? Само клек,набирания,тяга,лег,военна преса,кофи,гребане ли са ?

Мнението беше редактирано от Дuд0 на 04.10.14 13:37.

04.10.14
13:51

казано от Newbie Newbie на 04.10.14, 13:25:

казано от avitohol на 04.10.14, 13:16:

Би ли изброил упражненията, които правиш и как ги разделяш в дните, кое кога ? Само клек,набирания,тяга,лег,военна преса,кофи ли са ?

В общи линии ДА, само тези упражнения правя. Признавам, че кофички правя по- рядко (правя лицеви опори).
Клек, тяга, лежанка, военна преса и набирания ги правя два пъти седмично.
В момента съм на “Горна- долна част”. Понеделник/ четвъртък- долна част (тоест крака). Вторник/ петък- горна част.
Понякога правя тяга само един път седмично. Зависи в какво състояние съм. Сега пак започнах лекции, отделно ще бачкам още 1 месец, ще ми е много натоварено, и може да посъкратя програмата за известен период от време.
Един друг метод “Бутащи- дърпащи- крака” също много ми харесва.
Натоварваш повече мускулни групи в един ден, повишаваш тестостерона натурално, изгаряш повече калории, увеличаваш белтъчния синтез и тн. Това са плюсовете.
Когато спрях сплитовете и започнах да тренирам мускулните групи два пъти седмично, тогава наистина се развих.
Не съм някой професионален бодибилдер, който трябва днес да прави само и единствено гърди, утре само гръб, в четвъртък пък ръце и тн.
Много хора с по няколко месеца, година- две стаж, се залъгват по някои супер комплексни бодибилдинг сплитове, в които разделяш мускулните групи на супер много части. Виждал съм даже някои хора, които правят бицепс и трицепс в различни дни (tmi) . Примерно час и половина се прави само и единствено трицепс (tmi) . Супер безумието направо.

04.10.14
13:57

Ясно, благодаря :) Не мисля, че е добре да сменям толкова бързо тренировките и за това ти писах, че ще изкарам още месец с това, на което съм и ще започна най-вероятно бутащи-дърпащи, като краката не съм сигурен отделно ли да ги правя или да ги разделя в дните, но ще го измисля. А и аз познавам такива, които правят по 2 часа ръце, защото са все пак ръце. А като почна в кръгови тренировки ли да ги правя или ?

Мнението беше редактирано от Дuд0 на 04.10.14 14:00.

04.10.14
14:15

Слагал съм краката в деня на бутащите упражнения. Но така не ги тренирах ефективно, а и самата тренировка ставаше много дълга. За това и разделих краката в отделен ден.
Аз лично не правя упражненията в кръгове, но мисля че може и така да станат.
След месец ще пробвам една схема. Ще съчетая две бутащи и две дърпащи упражнения в един ден и ще ги редувам като кръгове.

Ако с тея коментари спамим в темата, се извинявам много. Няма да възразявам ако се изтрият последните няколко коментара.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1