Нужда от помощ .

04.10.14
17:21

Здравейте ! Ще ви представя сплита, по който тренирам ( взел съм го от BB-team, но съм заменил някои упражнения с други, тъй като не ходя на фитнес, а разполагам с лежанка, щанга, дъмбели) и ще ви помоля да изкажете мнение. Също, ако може да ми препоръчате някаква хранителна добавка или нещо друго, с което да кача килограми, тъй като съм под 55 кила и съм висок 1,70-1,75. Не спазвам  хранителни режими, но гледам да се храня повече и около 5 пъти на ден. Целта ми е да кача килограми, тъй като съм само релефен, а СМ са малко.

1 ден - гърди и корем
Повдигане на щанга от полулег -  4 по 8
Повдигане на щанга от лег-  4 по 8
Флайс - 4 по 10

2 ден - гръб
Гребане с щанга - 4 по 8
Гребане с Т-щанга - 4 по 8
Гребане с дъмбели от полулег - 4 по 10

3 ден - крака
Клякане с щанга - 4 по 10
Напади - 4 по 10
Тяга с прави крака - 2 по 6

4 ден - рамо, трапец, корем
Раменна преса пред гърди - 4 по 8
Разтваряне на дъмбели встрани - 3 по 8
Повдигане на дъмбели встрани от наклон напред - 3 по 8
Трапецовидно повдигане на щанга - 4 по 10

5 ден - ръце
Френско разгъване за трицепс - 3по 8
Повдигане на щанга от лег в тесен хват - 3 по 8
Бицепсово сгъване с щанга - 3 по 8
Кръстосано чуково сгъване с дъмбели/сгъване с дъмбели - 3 по 8
Концентрично сгъване - 3 по 8
Предмишници - 2 по 15

6 и 7 ден - почивка.
Разгледах хранителните добавки, които предлагате в магазина и мисля, че гейнър отговаря най-много на целите ми. Моля за мнение за сплита и за това каква хранителна добавка да си купя за покачване на мускулна маса ( обем ).

Темата беше редактирана от stefanov на 04.10.14 17:35.

04.10.14
17:55

Редактирано мнение ,та ще се наложи и аз да го направя.

И за да не е празно ...

1 ден - вкарай кофи

2 ден - вместо няколко гребания вкарай набиране /по възможност с тежест /

3 ден - нападите мисля идват в повече

4 ден - трапеца го бутай с гърба ,а рамото с гърди

5 ден - ненужен / в друг ден

6 и 7 ден - ненужен / в друг ден

04.10.14
18:20

казано от stefanov на 04.10.14, 17:21:

6 и 7 ден - почивка

Защо? Пътуваш уикендите и си далече от тежестите? Ако не е такъв случая, според мене ще е по-добре да вмъкнеш единия почивен ден в средата на седмицата и така да имаш 2-3 поредни тренировъчни и почивка след това, а не чак 5 поредни.

Обема на тренировките ми се струва малък, аз поне предпочитам да тренирам една идея по-дълго. Защо не разхвърляш упражненията от деня за ръце в останалите дни? За доизцеждане в края на тренировката.

04.10.14
18:32

казано от Pavel D на 04.10.14, 18:20:

казано от stefanov на 04.10.14, 17:21:

6 и 7 ден - почивка

Защо? Пътуваш уикендите и си далече от тежестите? Ако не е такъв случая, според мене ще е по-добре да вмъкнеш единия почивен ден в средата на седмицата и така да имаш 2-3 поредни тренировъчни и почивка след това, а не чак 5 поредни.

Обема на тренировките ми се струва малък, аз поне предпочитам да тренирам една идея по-дълго. Защо не разхвърляш упражненията от деня за ръце в останалите дни? За доизцеждане в края на тренировката.

Да, бих могъл да вмъкна единия почивен ден посредата на седмицата примерно, но просто в програмата, от която съм гледал ( Ефикасна програма за покачване на мускулна маса - от BB-team ) е така и за това и аз така съм го писал. Относто  продължителността на тренировките с почивките ми излиза 30-40 минути.

Тази програма не е за теб и както и да я редактираш няма да стане с нея, виж тези за начинаещи!

04.10.14
23:13

казано от Владимир Димитров на 04.10.14, 21:27:

Тази програма не е за теб и както и да я редактираш няма да стане с нея, виж тези за начинаещи!

Редактирах я няколко пъти, защото разбрах, че не съм пуснал темата в правилния раздел, а съм стартирал дневник и в опита си да махна темата оттук се получи така. Относно дали е за мен, или не мисля, че аз си знам най-добре :) . Отговарям ти така, не за друго, а по-простата причина, че съм спортист повече от 10 години и имам известен опит. Но сега след като не се занимавам вече съм решил да поддържам тялото си, но както казах искам да кача килограми (преди нямаше как, тъй като щеше да ми  навреди). Тренирам по програмата от месец и се храня, но не качвам.

казано от stefanov на 04.10.14, 23:13:

казано от Владимир Димитров на 04.10.14, 21:27:

Относно дали е за мен, или не мисля, че аз си знам най-добре :) . Отговарям ти така, не за друго, а по-простата причина, че съм спортист повече от 10 години и имам известен опит.

какъв точно опит имаш? какво си тренирал? ако е футбол, не бих те съветвал да го броиш като опит в залата.
иначе самият факт, че си се хвърлил на такава тренировка, говори точно обратното.
питаш, насочват те, а след това протестираш, но същевременно се чудиш защо няма резултати.
истината е, че най-вероятно претренираш.
бих ти препоръчал нещо много по-просто: потърси някоя програма, която да включва лег, мъртва тяга и клек (не е задължително да са в един ден), за препоръчване да е 3 дни в седмицата, хапвай повечко, но още повече си почивай и ще видиш как след месец-два резултатите ще дойдат сами.
другият вариант е да продължаваш да правиш каквото си знаеш най-добре, а след това да идваш тук и да се оплакваш, че не качваш.
поздрави.

06.10.14
17:09

какъв точно опит имаш? какво си тренирал? ако е футбол, не бих те съветвал да го броиш като опит в залата.
иначе самият факт, че си се хвърлил на такава тренировка, говори точно обратното.
питаш, насочват те, а след това протестираш, но същевременно се чудиш защо няма резултати.
истината е, че най-вероятно претренираш.
бих ти препоръчал нещо много по-просто: потърси някоя програма, която да включва лег, мъртва тяга и клек (не е задължително да са в един ден), за препоръчване да е 3 дни в седмицата, хапвай повечко, но още повече си почивай и ще видиш как след месец-два резултатите ще дойдат сами.
другият вариант е да продължаваш да правиш каквото си знаеш най-добре, а след това да идваш тук и да се оплакваш, че не качваш.
поздрави.

Не протестирам... Просто написах, че не съм чак за начинаещи :D . Иначе май си прав, вероятно претренирвам. Гледам да ям повече и ще взема под внимание съвета ти за тридневна тренировка .

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1