Изпратихме я баба .... беше кошмарно - Агенцията уреди погребението за 6-ти септември, а се оказа, че гробищата не работят (devil) и никой не е уведомил агенцията, съответно и нас. Беше затворено всичко - и Домът на покойника, и залата за опело..... само крематориумът работеше, дойдоха и роднини от провинцията. Кошмар направо - изпратихме я в един коридор, който момчето от агенцията беше помолил да отключат... нямам думи... Когато изнасяме 40-те ще извикам свещеник.
Днес вече 9 дена, откакто я няма ;( Много ми е мъчно за нея, ама трябва да свиквам с мисълта. Добре че имам доста работа в офиса, та не мисля много. Само нощем спя трудно и постоянно се будя.
Няколко дена бях занемарила тренировките, но онзи ден отидох, та ето какво се получи:
Тренировка:
Горна част А
Основна част:
Избутване на прав лост от хор. лег - 12х20;3х35(адаптация); 5х40кг; 5х40 кг; 4х40 кг
Придърпване на горен скрипец в широк надхват - 10х30; 2х5х45кг;4х45 кг
Избутване на лост от полулег - 2х6х30 кг
Раменни преси с прав лост от стоеж - 7х20;7х20кг
След недоспиване и прекаляване с бирата предишните дни резултатът беше плачевен ..... всички кила надолу, всичко тежеше ужасно.
Днес мисля пак да тренирам и се надявам да се получат по-добре нещата.
Хубав и усмихнат ден на всички (sun)
Вече съм по нова програма (sun) След 9-месечна еднотипна тренировка, най-накрая половинката ми направи нова програма и все още ми е доста непривична, но ще и свикна :-)
Този път е разделена на Бутащи и Дърпащи.
12.09.
Бутащи А:
4 кръга:
Избутване на прав лост от хор. лег - 5х40 кг
Клек с прав лост - 3х45; 3х4х40кг
Тръстъри с дъмбели - 6х10;5х16;6х16;6х16 кг
14.09.
Дърпащи А:
Загрявка:
Мъртва тяга (класическа) -9х35
Придърпване на горен скрипец в широк надхват - 10х20
Гребане с дъмбел - 10х13
4 кръга:
Мъртва тяга (класическа) - 4х70;3х72,5;2х75;1х77,5
Придърпване на горен скрипец в широк надхват - 4х40; 2 набирания + 3х40; 1 набиране + 2х40; 1 набиране
Гребане с дъмбел - 4х22; 3х24; 2х26; 1х30 кг
Все още не мога да си уцеля тежестите и ми беше странно с всеки следващ кръг да ги увеличавам. Добре че има дискове с 1,25 кг, за да мога да регулирам :D
Вчера на малката щерка и беше първият учебен ден. Всичко беше много добре организирано с изключение на подаръците от сдружението Шилер - една чудесно направена хартиена фуния, пълна с ПомБер, шоколадови вафли, кроасани, солети и т.н. (devil)
Голямата пък се върна с новината, че имат съученичка, която ще повтаря 9-ти клас, както и имат двама нови съученици, повтарящи 10-ти клас... и това в елитната НПМГ. Направо останах без коментар. Преди години, ако успехът падаше под 4 за годината, директно те изключваха, а сега - повтаряш :x Колко по-зле може да стане образованието ни?(punch)
Пореден ден по новата схема, пък да видим :)
Цялата тренировка си записвах подробно, но някъде си скрих записките, та по спомен:
Бутащи Б
По 2 суперсерии с 8-10 повторения от
Избутване на дъмбели от лег - 10х12кг (на ръка)
+ Преден клек - 10х30 кг
Избутване на прав лост от хор. лег с тесен хват - 10х30кг
+ Бедрени екстензии на машина - 10х25,5 кг
Раменни преси с дъмбели - 10х9кг
+ Машина, заместваща кофички - 10х20кг
Суингове - 10х16кг
+ Напади - 8х9кг (в ръка)
Много странна тренировка. На лежанката на тесния хват бях като пияна - лостът се клатеше във всички възможни посоки, а не ми беше тежко. Въпрос на техника - за първи път правя това упражнение. Опитах се да направя кофичка със собствена тежест, но ударих на камък... спуснах се надолу и няма изправяне :D, та смених упражнението на машина. Имаше една мацка в залата (отдавна не я бях виждала), та показвах как се набирам (giggle) с моите смешни 2 набирания. Поне суинговете и нападите си бяха наред.
Малко ни е трудна организацията в момента с първокласничката. Наложи се да тренираме по-късно от обичайното, прибрахме се съответно по-късно, а за утре трябва да се приготвя обяд, че все още няма стол в училище. Горката, беше страшно изморена и само хапна към 9 часа и както легна, така и заспа :D Не е лесно да си първи клас и по цял ден да слушаш, внимаваш и т.н.
Голямата щерка днес имаше входен тест по биология и го е издържала с 6 (muscle).
Вечерта се наложи да си довършвам малко работа, че 2 часа в залата си оказват влияние. Ама и утре е ден (sun) Чудя се къде да зачезнем 3-те почивни дни, че не сме почивали скоро, а беше доста напрегнато напоследък...
След голяма чуденка къде да ходим почивните дни и както винаги се сещам в последния момент да резервирам някъде, а то вече няма никъде места, стигнахме до Тетевен.
Оказа се разкошна дестинация и то в много хубав момент - Панаира на Тетевен и Празника на сливата в Троян :D
Тетевен е един много приятен град, изключително оживен и зареждащ с енергия. Пристигнахме ранния следобяд, времето беше в наша полза и се разходихме до панаира, където за съжаление се наложи да изкараме мноооого малко време - от едни колони се чуваше яка анадолска чалга и направо не се издържаше (devil) С малката щерка се качихме само на една въртележка, стреляхме по веднъж на стрелбището и дим да ни няма. Вечерта в едно заведение на центъра хапнахме “Тетевенска саламура” - много вкусна супа с прясна пъстърва, предварително запечена на скара. Всички рибени чорби по морето направо пасти да ядат :D
Вчера решихме да отскочим до Троян за Празника на сливата и въобще не сбъркахме - имаше ден на отворените врати се дегустация на сливова ракия във Винпром Троян. Оказа се, че заводът въобще не е голям, поточната му линия дори е сравнително малка на фона на всичко, което съм гледала по Дискавъри за производство на напитки. Пихме по една ракия (party), а после се разходихме из центъра - навсякъде имаше сергии с произведения от различни занаяти.
Боби въобще не се поколеба да накупи няколко бутилки, различно отлежали във времето ракии 8-) А за определен повод си взехме 25-годишна, отлежавала в дъбови бъчви - наистина има уникален вкус.
В края на деня посетихме и Троянския манастир - невероятна природа има в този край на България - направо се изнасям от София да живея там - толкова зеленина и красота на едно място и въздухът е чист, и атмосферата е разкошна. (sun)
Ето и малко снимки от обиколката:
22.09.
Тренировка 3 по новата програма:
Дърпащи Б
В суперсерии:
Мъртва тяга широк хват - 2х10х40кг
+ набирания/ скрипец с горен подхват - 2 наб. + 2х8х30 кг
В суперсерии:
Мъртва тяга с прави крака - 2х10х40
+ набирания/ скрипец широк надхват - 2 наб. + 2х8х30 кг
В суперсерии:
Скотово сгъване с крив лост - 2х9х18 кг
+ хиперкестензии с тежест - 2х10х10 кг
В суперсерии:
пулоувър преса - 2х10х12 кг
+ колелце - 2х10
Денят днес беше спокоен откъм работа, а сега бягам да прибирам щерката от у-ще :)
24.09
Тренировка 4
Бутащи А
4 кръга:
1. Избутване на прав лост от хор. лег - 4х35; 3х40;1х42,5;1х45
2. Клек с прав лост - 4х35;3х40;3х42,5;1х50
3. Раменна преса с прав лост от стоеж - 4х20;3х22,5;3х22,5
Отново ми беше странно. От лежанка на клек и после рамо, но се получи. Дори се учудих как клекнах с 50 кила (muscle)
Вчера денят беше ужасен.. Голямата щерка с астматичен пристъп, тичам у нас, после по доктори. Не си пропуснах тренировката, за което се радвам.
26.09.
Денят беше супер, пък и петък :) Посвърших някои задачи и бегом в залата.
Тренировка 5
Дърпащи А:
Загрявка:
Мъртва тяга (класическа) -10х20; 9х40
Придърпване на горен скрипец в широк надхват - 10х20; 8х30
Гребане с дъмбел - 10х13; 10х18
4 кръга:
Мъртва тяга (класическа) - 3х70;2х70;2х70;1х70
Придърпване на горен скрипец в широк надхват - 2+1 наб. (последното с помощ) + 3х40; 2+1 набирания + 2х40; 2 набирания; 2 набирания
Гребане с дъмбел - 4х22; 3х24; 2х26; 1х26 кг
Много зле беше тягата. Изключително ми тежеше, но за сметка на това си направих 2 съвсем чисти набирания, а третото с много малко помощ (muscle) Само още някой и друго кило да сваля и все по-лесно ще ми става. Напоследък все не си пиша храната, но основно ям риба, яйца, салати - предимно домати, краставици, тиквички, патладжан, хапвам и плодове и от време на време ръжен хляб със закваска. Вчера в магазина си купихме праз и тиква - дойде си есенният сезон... но пък и двете неща са много вкусни (sun) Днес направих и щрудел, но вместо захар сложих меласа и се получи мнооооого вкусно хапване.
Мина и втората седмица на I-ви клас на малката щерка и вече има домашно (giggle) Трябваше да нарисува картинка от любима приказка. След отказ от Снежанка, Мечо Пух, Червената шапчица и още няколко стигнахме до Дивите лебеди. Започна да ми я разказва, пък аз си нямах друга работа, реших да я прочетем отново. Много дълга тази приказка... но много интересна. Сега я пратих да я разказва на баща си (sun) И един лебед нарисува...:x, ама като всички сме скарани с това изкуство. То не е като да вдигаш тежести (giggle)
28.09.
Тренировка 6:
Бутащи Б
Загрявка: Избутване на дъмбели от полулег - 10х7 кг + преден клек 10х20кг
В суперсерии:
Избутване на дъмбели от полулег - 10х12кг (на ръка);10х12кг
+ Преден клек - 10х30 кг;8х30
Избутване на прав лост от хор. лег с тесен хват - 9х30кг;10х30
+ Бедрени екстензии на машина - 2х10х25,5 кг
Раменни преси с дъмбели - 2х10х9кг
+ Машина, заместваща кофички - 2х10х20кг
Суингове - 2х10х16кг
+ Напади - 2х8х9кг (в ръка)
Прилична беше тренировката и се вместих горе-долу в час и малко като време. Нямам и мускулна треска, което е чудесно, че последните месеци какъвто и клек да правех, все едвам ходех на другия ден.
Вчера пък записах малката щерка на плуване и много се чудя дали и аз да не ходя, докато я чакам (wasntme), ама ще си помисля още малко (giggle)
Хубав и усмихнат ден на всички днес. (sun)
30.09.
Тренировка 7 по новата програма:
Дърпащи Б
В суперсерии:
Мъртва тяга широк хват - 10х40кг;10х45
+ набирания/ скрипец с горен подхват - 3 наб. + 7х35 кг; 2 наб. + 7х35
В суперсерии:
Мъртва тяга с прави крака - 2х10х50
+ набирания/ скрипец широк надхват - 2 наб. + 2х8х30 кг
В суперсерии:
Скотово сгъване с крив лост - 2х9х18 кг
+ хиперкестензии с тежест - 2х10х10 кг
В суперсерии:
пулоувър преса - 2х10х10 кг (с диск)
+ колелце - 13,10
Много добре беше тренировката. И на тягата с широк хват, и на другата с прави карка видгнах килата, но пак си направих повторенията. Сама успях и с първите 3 набирания, че после вече умората започна да си казва думата.
Храната беше 3 варени яйца, салата айсберг, домати, краставици, черен дроб на скара.
Денят беше ужасен. Шефът си взе един ден отпуска и трябваше да поемем неговите проекти с една колежка. Точно дойде колежката към 10 на работа и след 15 минути и се обадиха, че баба и е зле :( и тя се изстреля от офиса. До 16 следобяд ми се разказа играта, направо сърцето и главата си не знам къде бяха.
Добре че после минах през залата, та малко си проветрих кратуната. (party) Пихме с мъжа по 2-3 бири след тренировка и се прибрахме.
Още един хубав и слънчев ден (sun)
Чудесен ден днес (sun) И времето, и настроението ми.
Тренировка 8 по новата програма
Бутащи А
Загрявка:
Избутване на прав лост от хор. лег - 10х20; 3х30 кг
Лег преса - 10х40 кг
4 кръга:
1. Избутване на прав лост от хор. лег - 4х35; 3х40;2х45;1х47,5
2. Лег преса - 6х70;6х40;6х70,5;6х70
3. Раменна преса с прав лост от стоеж - 4х20;3х22,5;2х25; 1х25
+ 3х47,5кг на лежанкатаааа
Ей, няма такъв ден откъм тренировка. Тръгнах за макс на лежанката и ми беше притеснено, а накрая направих тройка на 47,5. Много съм доволна. Сърцето щеше да ми изскочи от притеснение, но успях да се мобилизирам и да ме снимат, та ето клипче.
Мнението беше редактирано от Zozo на 04.10.14 22:41.
Браво! :D Мисл, че можеш и 3-ка н 50, изобщо не ти тежат, съдя и по това, че пускаш бързо, аз ако пусна така и ми тежи, няма шанс да ги избутам никога.
казано от Наталья Заболотная на 04.10.14, 22:05:
Браво! :D Мисл, че можеш и 3-ка н 50, изобщо не ти тежат, съдя и по това, че пускаш бързо, аз ако пусна така и ми тежи, няма шанс да ги избутам никога.
Адреналинът от хората (момчетата) (giggle) около мен, направиха чудеса днес.
Благодаря за подкрепата!
05.10.14
12:22
Браво Зозо. Keep it up. ^.^
Мнението беше редактирано от Иван Кръстев на 06.10.14 15:46.
Денят започна супер и завърши екстра (party)
Тренировка 9 по новата програма:
Дърпащи А:
Загрявка:
Мъртва тяга (класическа) -10х20; 9х40
Придърпване на горен скрипец в широк надхват - 10х20; 8х30
Гребане с дъмбел - 10х13; 10х18
4 кръга:
Мъртва тяга (класическа) - 4х70;3х75;2х75;1х77,5
Придърпване на горен скрипец в широк надхват - 3 наб. (без помощ) + 1х40; 3 набирания + 1х40; 2 набирания; 2 набирания
Гребане с дъмбел - 4х22; 3х24; 2х24; 1х24 кг
Тренировката беше супер. На втората серия на тягата мислех, че съм сложила 72,5, ама ми тежеше и пак броя килата, а те се оказаха 75 (giggle) Последната серия можех и поне още едно повторение, ама нещо се скатах... Доволна съм. И 3-те набирания си ги направих изцяло сама (muscle)
Храната е: кафе с мляко, помело, мусака с патладжани, няколко печени чушки. Взех си пържена цаца за вечеря, ама е толкова солена (puke), че ще ходи за кучето. Може би ще вечерям супа от лапад и броколи със сос от кисело мляко (wasntme)
Днес си останах у нас, че беше неучебен ден и трябваше да гледам малката. Сутринта се разчистих и доста неща посвърших из нас, а следобяд ме затрупаха с работа, ама нали няма крака да избяга, та.. си направих тренировката. Малката щерка беше и на плуване, та мъжа загря в залата, после тича да я закара и на нейната тренировка и обратно в залата. Изобщо - екшън, ама не можем да си лишим детето от спорт, както и ние няма как да се изоставим. Добре че вчера готвихме цял следобяд, та сега имам време за една бира (beer).
10.10.
Тренировка 10 по новата програма:
Бутащи Б
Загрявка: Избутване на дъмбели от полулег - 10х7 кг + преден клек 10х20кг
Адаптация: Избутване на дъмбели от полулег - 10х9 кг + преден клек 8х30кг
В суперсерии:
Избутване на дъмбели от полулег - 10х12кг (на ръка);10х12кг
+ Преден клек - 8х35 кг;7х35
Избутване на прав лост от хор. лег с тесен хват - 8х35кг;7х35
+ Бедрени екстензии на машина - 2х10х25,5 кг
Раменни преси с дъмбели - 2х8х9кг
+ Машина, заместваща кофички - 2х10х30кг
Суингове - 2х10х16кг
+ Напади - 2х8х9кг (в ръка)
Супер тренировка. И на предния клек, и на лежанката вдигнах килата, а успях да си направя повечко повторения. Днес дори имам съвсем слаба МТ на краката. А бях страшно изморена...
Цяла седмица проектите са от гадни - по-гадни и с мноооого мислене (да му се не види)(headbang) Вчера ме съсипаха с допълнителни рекуести и аз връщам мейли - “Ще стане, няма проблем, в понеделник” :D Подскочиха като ужилени. Както и да е - получиха си всичко днес, но вчера не си пропуснах тренировката (muscle)
12.10.
Навън слънце, ама не би.. Крив ден и това е. Излизаме сутринта и в Дървеница едно слънчице (sun), ама трябваше да стигна до гробищата - 40 дни на баба, а там една мъгла :(
Следобяд отидох до залата, ама нещо хич не се получи... Машинката реши, че не и е ден.
Та няма тренировка :(
Вечерта обаче се видяхме с много приятна компания и настроението ми се пооправи (party)
Утре е понеделник и ще е чудесен ден 8-)
казано от Zozo на 12.10.14, 22:09:
....
Утре е понеделник и ще е чудесен ден 8-)
Извинявам се за спама, обаче чудесен понеделник е такъв оксиморон... :)
14.10.
По програма трябваше да е Дърпащи Б, но хич ме нямаше, та тотално смених тренировката:
10 мин. степер
40 минути у-я с швейцарска топка - преси, задно бедро, странично бедро, глутеус.
15 мин. ходене на пътека под наклон
От тази тренировка се почувствах разтоварена и заредена с енергия. Мисля за известно време да съм на нея, като пак ще включвам и силова тренировка. Все още не съм я избистрила като цяло, но и това ще стане :)
Вчера и днес ще почивам, пък утре се надявам да стигна до залата.
Хубав и усмихнат ден, въпреки облаците навън. Важното е какво му е на човек в душата (sun)
Честит Рожде Ден, Зозо!
Жива и здрава, да постигаш целите си с лекота и желание! Весел празник!
И от мен честито :)! Много здраве, щастие покрай семейството и удовлетворение от тренировките :)! (beer)
Мнението беше редактирано от Петър на 16.10.14 12:25.
Честит Рожден Ден (F)
Най-вече здраве, незабравими мигове с любимите хора :) и все по - яки тренировки (muscle)
Весел празник (cake)
16.10.14
13:59
Честит Рожден Ден !
ЗДраве, късмет, успех в начинанията и Боби, щерките и кучето да те слушат много :)
16.10.14
14:08
Честит рожден ден! Здраве и късмет, Боби да те слуша! :P
16.10.14
14:18
Честит Рожден Ден! Много здраве , любов, уют и топлина в живота !
16.10.14
14:29
Честит рожден ден ! :) Пожелавам ти много здраве,семейно щастие,късмет и любов с Боби :P (sun) (F)
Мнението беше редактирано от Natalia Nikolova на 16.10.14 14:29.
Много благодаря на всички за пожеланията (party)
Днес, понеже половинката ще се прибере късно-късно, пък и годишнината не е кръгла, та ще празнувам само с двете щерки :D по женски. Резервирах в La Skara, а досега не сме ходили там, та утре ще споделям впечатления.
16.10.14
16:44
Честит рожден ден (F) Бъдете все така сплотено и щастливо семейство :)
Честит рожден ден! Желая ти здраве, любов, много успехи и поводи за усмивка! (beer) :) (F)
16.10.14
21:52
Честит рожден ден. :)
Много здраве, късмет и много позитивни моменти.
16.10.14
21:57
Честит рожден ден (F)
16.10.14
22:11
Честит рожден ден, Огън момиче!
Търси и намирай, давай и вземай!
Мечтай, обичай и копней,
бъди щастлива и ЖИВЕЙ! (F)
16.10.14
23:19
Честит рожден ден;)
Много усмивки!!!
Еха (sun) Много благодаря за пожеланиятя. Всички сте изключително мили и много се радвам, че ви имам като подкрепа :*
Да споделя вечерята - много приятно заведение. Седнахме с децата на една маса, на която по средата има скара на дървени въглища. От един щанд си избираш вида месо - св. гърди, котлети, пил. пържола, пил. шишче, пуешка пържола, агнешки котлетчета, телешки шол и т.н. и зеленчуци.
Запалиха ни скарата и за малката щерка беше голямо забавление да обръща месцата :D
Изкарахме си чудно - скоро не бях излизала по женски с двете, освен на пазар по магазините :D
Една идея е по-скъпичък ресторанта от класическите кръчми, но пък за конкретен повод си струва :)