10.12.05
13:13
Здравейте пичове,
След доста застояли години, отностно физическите тренировки ми дойде акъла, че без тренировки не може да искаш сила и красиво тяло. Така...не знам от къде да започна, защото нещата, които искам да знам и искам да питам са толкова много, че просто съм сигурен, че все нещо ще забравя :oops: :?
Истината е, че съм 90 набор, висок съм 1,78-1,79 и съм с тегло 85-86 кг :evil: . Определено последната година се поотпуснах, но това изцяло се дължи на малкото движения, които правя и многото “мохабети”, “банкети” и така нататък. Единственото хубаво от това, което казах е имам ентусусиазма, имам желанието, вече ходя 3та седмица на фитнес :idea: :wink: Определено се чувствам много добре. По препоръки на познати и приятели, които са навътре в бодибилдинга, разбрах че 3 тренировки на седмица ще са ми добре като за начало. И преди все си виках, че се захващам сериозно и издържах 3 тренировки! Е да, ама не. Вече не смятам да спирам, освен ако не е по здравословни причини. Фитнеса наистина е удоволствие и болката определено си струва, че чак омайва :lol: Та преди всичко да кажа имам възможност да ходя на фитнес от Понеделник до Четвъртък, без изключение :idea: Няма смисъл да си намирам оправдание, че нямам време. Това е просто плоско измъкване “че нямам време, не ми се ходи”...Така че нямам избор :idea: Според акта за раждане имам изцяло МЕЗОМОРФЕН ТИП на тялото. Имам доста, ама доста голями и широки рамене и гръден кош! Не мога да кажа че костите ми са дебели...Така, че след доста съвети, размисли и страсти :lol: Започнах по следната програма:
Понеделник:
Лежанка(лег) 2х15 - 35 кг
Лежанка(полулег) 2х15 - 35 кг (това е ужасно :shock: :wink: )
Скрипец(дърпам пред главата) 2х15 - 35 кг
Дърпам 2х15 - 40 кг (не знам името на уреда :oops: )
Рамене 2х20 25 кг
Бицепс 2х15 15кг :oops:
Трицепс 2х15 25 кг
Предна част на бедрата - 2х15 25 кг
Задна част на бедрата - 2х15 25кг
Подбедрица - 2х10 70 кг - Вдигам се на пръсти :lol:
Долна част на корема 2х15 40 кг
Горна част на корема 2х15 80 кг
Отделно преди да почна тази тренировка правя 10 мин на колелото :lol:
Вторник: (същото като понеделник)
Четвъртък: (същото като понеделник)
Научиха ме как да дишам, как да заграявям. Определно целта ми не е да отслабвам, не се имам за дебел, ама имам бая мазнинки в корема и и малко в гърдите. Целта ми е да премахна мазнините и да направя всичко на мускул и да стана под 80 кг! Забравих да отбележа, занимавам се активно(до болка) с любителски мотокрос и ендуро, а там знаете сигурно как стоят нещата :lol: Вече карам 4та година, а знаете яките машини се карат трудно...
Отностно храненето гледах прословутата НВД и от части я спазвам вече цял месец има ефект. Не искам да пия химии, ама ако трябва ще си купя Л карнитини или Фат бърнъри :idea: :idea: :idea:
Мерси за вниманието! Всяко вашо мнение е слънце за мен :lol: :oops: :!:
10.12.05
15:52
Аз съм почнал по подобна програма като твоята.Съвета ми към теб е да не тренираш повече от 1 максимум 2 месеца по тази програма.
След това си направи четири дневна с по две мускулни групи на ден.
Моето мнение е това.
:?
10.12.05
19:10
Ахам. И аз така мислех да направя. Това ми беше просто като трамплин да си подготвя тялото за по здрави тежести. Незнам, колкото можете пишете повече всички. Интересното при мен е, че не го правя толкова за мацките, отколкото заради мотора :lol: Трябва да стана под 80 кила. Така ще съм перце. Кажете да взимам ли Л Карнитини или Фат бърнъри ? :idea:
Пичове, моля ви, насочвайте ме какво да правя :( :?:
Не пускай последователни постове ,използвай бутона “промени” ако имаш да добавиш нещо, обединих ти поста
DJGorgio-Astor
Л Карнитини или Фат бърнър още ти е рано и няма смисал на този етап да ги взимаш все пак тренираш от около 1месец.Защо като искаш да свалиш около 6кл невкараш малко кардио започни да бягаш на патеката и да въртиш на колелото?Програмата е добра както ти казаха след 2-я месец някъде я сменяш с по натоварваща.
17.12.05
23:47
А, момчета, забравих да ви питам :oops: Отностно храната как да я разделям, колко време след тренировката да я приемам? А преди тренировка...трябва ли да се яде? :shock: :idea:
Аз също смятам, че е добре да правиш някакво кардио 30-40 мин. в края тренировката си. Бягай на пътека, ако има такава в залата ти. Ако няма, можеш да бягаш 3 пъти седмично на някой стадион, например, в дните, в които не ходиш в залата.
За храненето аз не мога да ти кажа как точно е правилно, но с пълен корем мисля, че не се тренира. Затова два часа преди тренировка мисля, че не бива да ядеш сериозно. Аз си позволявам до един час преди тренировка да хапвам разни дребни неща, ако се чувствам гладен. Чел съм, че е добре веднага след тренировка да се хапне нещо богато на въглехидрати. Виждал съм често хора да ядат банани веднага след тренировка, например. И също е добре да си изпиеш протеина до 45 мин. след тренировка, когато най-добре ти помага за възстановявне на мускулите, доколкото знам. След това се яде сериозно.