17.10.14
20:19
Така и така съм влезнала - поне да си впиша чийтърското меню :D
* и вчера май попрекалих с кардиото (nangel) 56мин интензивно темпо бягане , ходене , кръстосване , през няколко стълби , ходещи напади и после половин час докато ми се успокои пулса - поне ми мина яда :D и краката ми са като стомана :D
Закуска : 07:00 - 150гр извара + 4 сурови бонбона(супер мини)
Обяд 13:00 - 1 порция (200гр) спаначено суфле + домат + 100гр пил. филе
Следобедно - 1 малко парченце домашен орехов козунак
Следобедно - грозде отел - не знам колко :D
Вечеря - половин порция от спанака ;( + салата домат и краставица + 150гр пилешко филе с подправки
Вода - 1л + 2 зелени чая + лайка
Тренировка - набирания на лоста , чуково сгъване с дъмбели + 3 рунда с по 20 повторения упражнения за корем
Малко хумор :
Обираме гроздето.Както съм си на стълбата калинка ми каца на ръката:
(Аз) : Калинке , калинке , покажи на къде е Цариг.. (гадината отлита)
(Аз , вече викайки) : Ама не бях свършилааа , мамоо кажи й да се върнеее.....
И съм си се смяла най - малко 40мин. на тази картинка (rock)
17.10.14
23:24
И аз мога в неделя :Д Кажете кога на всички ни е удобно, което е главната идея :)
18.10.14
00:04
Добре сте ми дошли (sun) Правилно си запомнила (giggle) Но за кино не мога да кажа нищо още ...
19.10.14
09:42
Имам обрив - страшен ;( Най - точното определение от доктор - “все едно че са хвърлени пръски вар по кожата й” целия гръб , корем , деколте.Казаха ми никаква физическа активност , потенето би влияло пагубно на кожата.Ходихме до Тетевен за един поръчков крем с лека доза кортикостероиди /40лв за едно мини мехлемче/. Нали не съм карала шарка като малка и сега симптомите съвпадат , само дето нямам температура , или пък розов лишеи , ама нямам по - големи петна.Казаха ми че ако днес и до утре наобед не се подобря поне малко съм за кортикостероиди мускулно.На училище един господ знае колко време няма да ходя , час по фвс съвсем - съсипах се да се ядосвам как път точно ден преди форумната ни среща!!! ;( И нещо за инулин казаха , ще потърся информация.
Вчера - по доктори - извара , готвено пил. филе (купено от топлия щанд) 1 Линдор чили , дюнер - от него доматите , зелето и мръвките -питка няколкото картофи които имаше ги хвърлих , десертче фитспо с кокос (като ме видяха колко отчаяна изглеждах ми навзеха 10тина)
Днес
Закуска - ранна - 1 ябълка
Късна - шепа орехи
Обяд - треска 150гр и задушени зеленчуци
Следобед - грейпфрут
Вечеря - 2 яйца варени
Вода - казаха ми да пия и повече от 2л , та се опитвам + стандартните 2 зелени и лайката
Тренировка - ако някой каже нещо ефективно което не включва потене ще съм благодарна
20.10.14
19:11
Значи аз съм някакъв виртуоз в това да създавам само проблеми на родителите си (dull) Костта показваща се от ръката ми вече месец е за опериране и то скоро , не стига че и интервенцията ще е с пълна упойка(?? то кое не е вече ?). Не съм имала операции , не ми се е налагало да стоя в болница за повече от 2 часа , никога не съм била под пълна упойка , ама никой лекар не иска с местна - не че не можело ама просто било по - трудно за него.. Нещо нямам късмет тези дни.
Храна :
Закуска - 3с.л лешников тахан
Обяд - 70гр кафяв ориз със зеленчуци , малко леща
Следобед - 4 фурми
Вечеря - 300гр пиле , 50гр ориз
(нали гадостите идват в комплект , мц-то подрани :D)
Вода - 1л + 2 зелени чая
Тренировка - не
Стискам палци всичко да се разреши максимално бързо, безболезнено и успешно. Съдейки по думите ти за родителите ти, не се и съмнявам, че ще намерят най-добрия екип, който да извърши операцията. :))
20.10.14
21:34
Стискам палци всичко да е наред !
казано от Сия Емилова на 20.10.14, 19:11:
Костта показваща се от ръката ми вече месец е за опериране и то скоро , не стига че и интервенцията ще е с пълна упойка(?? то кое не е вече ?).
“Костта” показваща се от ръката ти, да не би да се казва “ганглион”? Ако е така, това съвсем не е кост (костите не стърчат просто така от ръцете), махането и е пожелателно, а не наложително в 99% от случаите, а самата интервенция трае не повече от 30-40 минути + престоя в болницата под упойка - около два часа. Не бих казала че е нещо приятно, но съвсем не е болка за умиране. Историята познава далеч по-инвазивни и сложни манипулации под упойка.
На кое място на ръката ти е?
Мнението беше редактирано от Margi на 20.10.14 22:10.
21.10.14
09:06
казано от Маргарита Манева на 20.10.14, 22:08:
казано от Сия Емилова на 20.10.14, 19:11:
Костта показваща се от ръката ми вече месец е за опериране и то скоро , не стига че и интервенцията ще е с пълна упойка(?? то кое не е вече ?).
“Костта” показваща се от ръката ти, да не би да се казва “ганглион”? Ако е така, това съвсем не е кост (костите не стърчат просто така от ръцете), махането и е пожелателно, а не наложително в 99% от случаите, а самата интервенция трае не повече от 30-40 минути + престоя в болницата под упойка - около два часа. Не бих казала че е нещо приятно, но съвсем не е болка за умиране. Историята познава далеч по-инвазивни и сложни манипулации под упойка.
На кое място на ръката ти е?
Маргарита , определено медицината позната в пъти по - сложни и наложителни интервенции , аз като човек имал 0 съм си малко или много притеснена.
“Това” се намира на китката , от вътрешната страна на ръката.Не е голямо , не се мести и при мен махането не е пожелателно , а вече ми затруднява спектъра на движение - не мога да си местя тази част на ръката без болки , не мога да се подпра и вчера като приятелка ме хвана леко ми се дорева.
21.10.14
17:36
Willpower ,Марги , Ади , Ая(която пък милата се тревожи за мен и все ме пита как съм на лс (hug) ) Много ви благодаря за подкрепата и че се поинтересувахте повече от хората с които съм по 7 часа дневно. (hug)
Иначе поне обрива и доста по - добре (sun) имам си пъпките , ама са се успокоили от кремчето. Генерално съм по - добре.
Храната :
Закуска - 1 варено яйце , 3.сл лешников тахан
Обяд - 100гр свински котлет + шопска салата
Следобед 1 - десертче фитспо с кокос
Следобед 2 - същото
Вечеря - протеинова пица с маслини , домат , луканка , филе (протеиновото й е в “тестото” :D )
Вода - 1л + зелен чай
Тренировка - не ;(
снимка на много красиво местенце което посетих миналия месец (sun)
Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 21.10.14 17:39.
21.10.14
21:42
Айде, оправяй се,че ни чака среща :))
В никакъв случай не съм казала, че е нещо приятно. И на мен ми беше първо влизане в операционна, за да ми махнат ганглион от китката, само че от външна страна. Както казах, операцията приключва бързичко, малко е гадно след като ти премина упойката, но и това минава.
Всичко ще е ОК. :)
22.10.14
07:28
казано от Графиня фон Дачева на 21.10.14, 21:42:
Айде, оправяй се,че ни чака среща :))
Eто това вече е огромен мотиватор (sun) вече нямам търпение
По цял ден кисна вкъщи , написах домашно сигурно за 1 срок напред :D
22.10.14
18:51
Абе защо всички във форума сте в таханова абстиненция ? :D пак ли съм пропуснала нещо - навсякъде х дни без тахан.
А аз нали все наопаки днес се наядох дооооста с бадемов.
И понеже живота е нечестен шарка сигурно ще карам с детето си след 10-15 години (или ги оставям с мъжа да се оправят :D) Пак ми се размина - обрива ми е розов лишеи - един път се прекарва , после имаш имунитет.Сега остана само да се скрие.
Храната :
Закуска - 3 протеинови палачинки обилно намазани с бадемов тахан.
Обяд - домашна лазаня с телешко и доматен сос
Следобед - 2 с.л бадемов тахан
Вечеря - 2 печени тиквички със сирене , извара , семена
Вода - 1л (тия дни все ми се не пие)
Тренировка - къде ти късмета (dull)
Ама хич не съм доволна от храненето си , ама това да си стоиш по цял ден вкъщи и през 5 минути да те питат какво да ти сготвят вече ми се отразява.Ох веднъж да ми мине и да си вляза в познатия ритъм няма да е зле.
И аз това за тахана го забелязах :D Поне имам съмишленик в НЕспирането на тахана!
22.10.14
22:49
Оф, голяма мъка е :Д Спрях тахана, но започнах нова мания - печена тиква.. лошото е,че тя не върви самичка :Д Но слава богу още не съм я подпукала с тахан иначе.. двойно зло :Д
23.10.14
06:19
Говори ми, говори!
Репликата “Може тиква, ама не прекалявай!”, направо си я пускам да отлети край ушите ми! :D Щото си изпичам най-голямата тава у дома, сядам и си я изяждам и то без грам угризения! Добре поне, че си я правя съвсем натюр, без нищо за подслаждане.
Като добавим и това, че освен тиквата много обичам и царевица, и трици - сигурно в предния ми живот съм била прасе! :D :D :D
23.10.14
07:25
казано от Графиня фон Дачева на 22.10.14, 22:49:
Оф, голяма мъка е :Д Спрях тахана, но започнах нова мания - печена тиква.. лошото е,че тя не върви самичка :Д Но слава богу още не съм я подпукала с тахан иначе.. двойно зло :Д
Печена тиква полята с бадемов тахан.. (wasntme) - добра идея Ади :D :D - ще се изпробва
Аз пък съм старамодна - миналата година я похапвах с мед и орехи (sun)
И ето ви малко сутрeшен хумор :D За последните 5 години здравната каса или по - точно служителките са ми бъркали името най - малко 3 пъти - Микела , Имайла(?) Сия(от това объркване имаше полза де (giggle)) Писаха ме Евтимова вместо Емилова , последната им изцепка е Мариела ! Толкова ли ми не харесват името :D - по документи съм Михаела и всички само ме прекръстват.
23.10.14
08:14
Може да си смениш името във форума, Мариела ;д
23.10.14
13:30
Апетита официално ми мина , продължавам си режима без проблеми (F)
Закуска 1- 1 ябълка
Закуска 2 - 40гр бадеми
Обяд - 160гр пилешко филе , 1 тиквичка с извара , 1/3 филийка протеинов хляб
Следобедно - ако огладнея извара
Вечеря - омлет от 3 яйца , извара , нещо люто + зелева салата
Днес няма да ям тахан като израз на подкрепа към всички които се въздържат (giggle)
Вода - 500мл , днес залагам на чай - боровинка , зелен 2 , лайка
Тренировка - мнооого бавна , направо флегматична за ръце с най - най малките гири 3 кг (dull) НО по - добре от нищо :D
Знаете ли че всички които нямат имен ден празнуват на 8 ноември - Архангел Михаил :)
Тогава съм и аз и ще черпя наред със сурови бонбонии (sun) Та ако някой му се споделя рецепта от която е доволен да заповяда.
Аз дотук харесах 4-5 вариации и ще направя едни 70-80 бонбона всички различни - както казва “великия” Деян Неделчев - “Живота е като кутия шоколадови бонбони и никога не знаеш какъв ще ти се падне , но аз съм му намерил цаката - изяждам ги всичките” :D :D :D
снимката - това е парка в Сандански
Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 23.10.14 13:31.
23.10.14
13:58
казано от Аничка Баничка на 23.10.14, 13:52:
И ти ли, Бруте?! (за тахана)
Само днес (wait) че вчера ми се събраха сигурно 100гр :D
От утре отварям някакъв гръцки тахан с какао (devil)
23.10.14
15:38
айде и аз да кажа 2 ден без тахан ... (wasntme)
23.10.14
18:21
Дали е дошъл моментът да кажа, че никога не съм опитвала тахан? :D
23.10.14
18:50
казано от sLunchice ~ на 23.10.14, 18:21:
Веднага поправи тази грешка (wait) (wasntme)
23.10.14
20:41
казано от Ая Палачинкова на 23.10.14, 18:50:
Сещам се за един виц модифициран малко за нашата ситуация: Живота си разделям на два етапа :
преди да открия тахана—- след :D :D :D
казано от Сия Емилова на 23.10.14, 20:41:
Сещам се за един виц модифициран малко за нашата ситуация: Живота си разделям на два етапа :
преди да открия тахана—- след :D :D :D
Само аз ли нямам “преди тахана”...ям го откакто се помня, но са ми много странни подобни крайности и мании...
Храна като храна - като я ядеш умерено, е полезна, като прекаляваш, става не-особено полезна. Не виждам защо е цялото това превъзнасяне.
Мнението беше редактирано от Margi на 23.10.14 21:07.
23.10.14
21:14
казано от Маргарита Манева на 23.10.14, 20:46:
казано от Сия Емилова на 23.10.14, 20:41:
преди да открия тахана—- след :D :D :DСамо аз ли нямам “преди тахана”...ям го откакто се помня, но са ми много странни подобни крайности и мании...
Храна като храна - като я ядеш умерено, е полезна, като прекаляваш, стана не-особено полезна. Не виждам защо е цялото това превъзнасяне.
Забелязала съм че всеки си има някаква малка хранителна мания :D Такава която идеално му се вписва в режима и спортните цели , пък и както написах - шегата ми се стори много на място :)
Лично моята малка хранителна мания е зелевата салата - всякакви видове.Много хора се оплакват че им подува стомаха и им е некомфортно , аз си хапвам със всяко хранене и даже вкъщи ми се карат че “зеле има целогодишно ,наблягай на всички сезонни зеленчуци докато ги има” :)
И аз ям тахан от дете, но сусамов, не бях яла друг досега. А предвид режимите, на които съм напоследък със състезателна насоченост, нито мога да ям шоколад, вафлички чудо... и таханът ми има вкус на Нутела. Един бонбон не мога да изям.. за какви вафлички говория изобщо :D
Ако можеш да ядеш и други неща, надали ще ти струва върха на сладоледа, разбира се. ;)
24.10.14
14:32
казано от Наталья Заболотная на 24.10.14, 10:43:
И аз ям тахан от дете, но сусамов, не бях яла друг досега. А предвид режимите, на които съм напоследък със състезателна насоченост, нито мога да ям шоколад, вафлички чудо... и таханът ми има вкус на Нутела. Един бонбон не мога да изям.. за какви вафлички говория изобщо :D
Ако можеш да ядеш и други неща, надали ще ти струва върха на сладоледа, разбира се. ;)
Аз пък като по - малка (не че сега съм много голяма де :D :D) ядох много фъстъчено масло. Тогава не беше чак толкова известно и го вземахме от Сандански под името трахуна. Със домашна питка , или намазано върху резанчета банан и на съботните палачинкии (giggle) Тахан открих когато се регистрирах тук, НО помня че мама купуваше някакви мини бурканчета тахан и правеше домашни таханови вафли през есента (май и тиква слагаше (wasntme))
24.10.14
14:56
Дами и господа , започвам поста със много добра новина , която получих още рано сутринта. (sun) Бях на регионална олимпиада по английски в началото на месеца и съм изкарала перфектни резултати! :) Преминавам нататък. Също и днес пращам есе по АЕ за някакъв кръг в Плевен. Тези неща са ми много важни защото 12 клас втората матура ще ми е английски и искам висока оценка за диплома.
Храната :
Закуска - 2 варени яйца , малка лъжичка тахан с какао
Обяд - 70гр сирене на плочи намазано с половин авокадо
Следобед - грейпфрут
Вечеря - 2 свински врат пържолки на скара , шайби лук , зелева салата
(наобед малко ми идеше човек да убия, скарата официално гръмна и карах на въображение , вече имаме нова :D )
Вода - 1л + 2 зелени чая
Тренировка - не
24.10.14
15:07
Споменаваш Тетевен. От къде си, ако не е тайна? :)
Аз пък се чувствам ощетена от родителите си! Като малка ни тахан, ни дявол съм яла. Изхранваха ме с кроасани и вафли, чак миналата година, когато ми откриха гастрита, открих таханите. Ами, открих Америка, и истината е, че бъркочите, които си правя от него, са ми в пъти по-вкусни от купешките десертчета. И до ден днешен, ядки, тахани и сурово какао вкъщи купувам само аз, както и само аз си ги ям. Ами, много им здраве, повече за мен :D
24.10.14
17:36
казано от Queen Cobra на 24.10.14, 15:07:
Споменаваш Тетевен. От къде си, ако не е тайна? :)
Иска ми се да живея в Тетевен ;( такава прекрасна природа и Балкан.
Аз съм от едно мааалко , забравено градче във Врачанско - Мездра. Но така се случва , че доста пътувам през годината , гледам да не се задържам на едно място.
И ако някой по някаква причина има път през моя район , да се чувства поканен на гости (F)
24.10.14
17:40
казано от Аничка Баничка на 24.10.14, 16:48:
Аз пък се чувствам ощетена от родителите си! Като малка ни тахан, ни дявол съм яла. Изхранваха ме с кроасани и вафли, чак миналата година, когато ми откриха гастрита, открих таханите. Ами, открих Америка, и истината е, че бъркочите, които си правя от него, са ми в пъти по-вкусни от купешките десертчета. И до ден днешен, ядки, тахани и сурово какао вкъщи купувам само аз, както и само аз си ги ям. Ами, много им здраве, повече за мен :D
Ти да си не помислиш че и аз не съм събирала лепенките и стикери на Чипикао - то не бяха лепещи се татуировки , мини карти на Гинес , животинско царство и всякакви. И исках кроасани само заради тях , първо се опитвах и да ги ям насила - помразих ги до такава степен че вече 10та година от тогава не искам да виждам.
После се изхитрях де , вземах само лепенката , кроасана давам на приятелка (devil) (giggle)
25.10.14
18:34
Трети път си пиша постаа (dull) нали наваля малко сняг при нас и кабелна , интернет , ток всичко прекъсва и спира.
Най - кратко :
Закуска 1: 1с.л лешникова паста с чиа и годжи бери
Закуска 2 - малка гадна ябълка от магазина
Обяд - 100гр пилешки гърди в доматен сос
Следобед - 3 лимецови бисквитки намазани с ф. масло , чиа , какаови зърна
Вечеря - поне 250 телешко роле със яйца , грах , морков , гъби , лук + зелева салата
Вода - 1л + 2 зелени чая + 2 лайка + 1 Asian White
Тренировка - не , тъкмо почна да ми минава обрива като спазвах всички препоръки , не ми се рискува
Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 25.10.14 18:34.
26.10.14
13:20
Днес няма да пиша часове , малко трудно се климатизирам към смяната на времето и яденето е разбъркано
Закуска - 1 голяма червена ябълка
Обяд - 150гр пилешко филе мариновано с подправки + краставица
Следобедно - 150гр извара с стандартните годжи бери , чиа , канела тн
Вечеря - от телешкото роле със зеленчуци + зелева салата
Вода - 2л + 2 зелени чая + 1 лайка + 1 Asian white
Тренировка - ръце - лека и бавна с малко повторения :(
*малко размисли и страсти - реших към обяда си да включвам и някакъв въглехидрат в малки количества - като императорски ориз или варена киноа със зеленчуци.Както казах - по малко , примерно 30-40гр .Не съм го писала в горните постове , но този месец преди мц-то такъв апетит за сладко и като цяло въглехидрати (не от полезните разбира се) Вкъщи имахме сигурно 10 шоколада Милка Орео и още толкова с лешници заради онази тъпа игра с кодовете (и съответно баща ми е собственик на най - скъпата “спечелена” флашка :D ) и ми трябваше през онези дни някаква нечовешка воля да не омета всичко и да си карам по режима.
*нещо полезно като човек с ниско кръвно и който доста често пътува ми е много удобно във всяка дамска чанта или раница , сак тн в страничното джобче да наместя 30гр сурови ядки , едно малко шоколадче Линд 70% какао и едно десертче ФитСпо - личен фаворит - с кокос :) И където и да тръгна ми е едно такова спокойно че даже и да няма нищо подходящо за хапване като за мен съм подсигурена :)
Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 26.10.14 13:22.
27.10.14
14:01
Вчера направих и една не толкова лека тренировка за корем. Още една от приятелките изказа компетентно мнение че “не те разбирам , ядеш разни гадни болумачи , вместо нормални неща , СЪСИПВАШ си тялото със тренировки и сигурно от това ти е гадно на ръката....” Хвана ме яд(и жал) , че тя наистина мисли така..
Храна :
Закуска “болумач от извара , годжи бери , нар , чиа”
Обяд - 150гр пил. филе с 30гр императорски ориз , 30гр домашна снежанка
Следобедно - ябълка от домашните
Вечеря - 150гр пил. филе , салата зелева , може и малко извара
Вода -1л + 2 зелени чая + 1 Asian White + лайка
Тренировка - не
Ох днес отиваме при кожния лекар , вече ми се скри , да спирам и мазането с мехлемите и да се свършва :)
27.10.14
20:22
Басии как всички във форума си съсипваме тялото и организма с физическа дейност и хубава храна ... :x (giggle)