Дневникът на Светлето или "Как открих топлата вода"

Прескочи до:

17.10.14
13:15

Въпрос на приоритети... За съжаление...
И аз имам колежка, която си е на години-45, и има страшен ген- слабее с 3 кг на седмица само да реши, и има почти релефни мускули по раменете и ръцете, които само съсипва с глад. Жал ми е направо, ама...
Странно ми е колко “мекички” са на пипане колежките, па аз уж съм по-едра от тях, па се усещам една здрава :)

17.10.14
13:18

казано от Queen Cobra на 17.10.14, 13:15:

.
Странно ми е колко “мекички” са на пипане колежките...)

Чакай да си изясним нещо. Ти какво работиш, че си опипваш колежките?

17.10.14
13:27

Еми хаха... ако е 165 и е 85кг, ще се наложи да я уведомиш в някой етап на комуникацията ви, че е ендоморфен тип и от химия ( особено БГ вариантите на препаратите :D) може единствено да качи още килца и вода.
Аз помислих, че е някаква разбирачка, абе как хората са чували за химия като не са влизали в зала?
Мисля освен стандартните разговори за полова хигиена като имаm деца, да провеждам и такива за назобания батка във фитнеса, който ти предлага скоростно увеличаване на мускулна маса или отслабване . (swear)
Просто не ми го побира ума, как може да не си тренирал нищо никога, но да си чувал за химия, аз си признавам, че преди да вляза във фитнеса, бях чувала единствено за едно момче, което починало в Несебър от химия и затова си мислех, че от нея се умира. :D

17.10.14
13:28

Подозирах, че ще има подобен въпрос. ;) Така случайно става :)
От всичко се умира- ей както си пиеш водата, може да се задавиш. Явно трябва внимание и правилна употреба.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 17.10.14 13:30.

17.10.14
14:13

казано от Boby_ на 17.10.14, 13:18:

казано от Queen Cobra на 17.10.14, 13:15:

.
Странно ми е колко “мекички” са на пипане колежките...)

Чакай да си изясним нещо. Ти какво работиш, че си опипваш колежките?

Махни майтапа, ама наистина прави впечатление “мекотата” на някои хора (колежки, роднини и пр.), които понякога се налага да прегръщам - ръцете ми потъват като в захарен памук.

Давам веднага и пример: Колежката Сийка има рожден ден, черпи с бонбонче и наред с пожеланията има и леки поздравителни прегръдки - женски му лигавщини ;)

17.10.14
14:20

“Едни червендалести такива, белички с пухкави гърдички” :D

17.10.14
15:03

казано от Наталья Заболотная на 17.10.14, 14:20:

“Едни червендалести такива, белички с пухкави гърдички” :D

Блажи пак разцепваш просто :ДДД

17.10.14
15:24

Големи разбирачки всички. Оня ден на Свилен му разправях за моя колежка (учи в НСА, забележи!), която ми обясни, че я е страх да пие витамини, за да не напълнее. Викам й “как бе, ще напълнееш от витамини, я не се излагай”, та ми обясни как колегите й от университета, които вдигат щанги, пиели някакви работи и качвали :D

17.10.14
15:29

Някои познати жени наистина напълняват от витамини. Може би като си подобрят здравословното състояние и започнат да си усвояват храната, отваря им се апетит, не знам. От предозиране с В12 наистина се качва.

17.10.14
15:44

Всъщност, ставаше дума за това, че пие Суправит, за който изразих мнение, човек, спортуващ по 8 часа на седмица и движещ се непрекъснато през останалото време, няма особена полза от него. И това ми беше дадено като обяснение, защо не ползва нещо от типа на Now foods…

18.10.14
14:53

17.10.2014

Сън: 7.5 часа, ставане: 6:20

Закуска №1: 1/2 протеин и 1 ябълка;
Закуска №2: Бърканица като вчерашната;
Обяд: 180 гр. пилешко филе с розмарин + 1 и 1/2 филии пълнозърнест Местемахер + 200 гр. задушени зеленчуци;
Следобедно: 150 гр. котидж + 1 с.л. сусамово масло;
Вечеря: 170 гр. свинска вратна пържола + салата с 1 с.л. зехтин (айсберг, краставица, чери домати, ябълков оцет);
Между другото: 5 бадема + 2 парченца луканка
ККал.: 1752, В: 131 М: 72, Б: 145.

Добавки - Мултивитамини,Вит. С, Рибено масло, Глутамин - 3 гр.;
Вода: около 2 л.;
Кафета: 4;
Зелен чай: 2.

Тренировка: Няма

19.10.14
01:02

18.10.2014

Сън: 8.5 часа, ставане: 8:00

Закуска: 2 яйца и 1 белтък на очи в чушка с кокосово масло + 3 бананови-овесени курабийки (снимка);
Обяд: 80 гр. пилешко филе с розмарин + 120 гр. извара + 1 и 1/2 филии пълнозърнест Местемахер + домат и краставица;
Следобедно: 200 гр. козе кисело мляко + 2 с.л. ленено семе + 10 гр. протеин;
Вечеря: 250 гр. сьомга филе + 200 гр. задушени зеленчуци с масло;
ККал.: 1742, В: 129 М: 67, Б: 143.

Добавки - Мултивитамини,Вит. С, Рибено масло, Магнезий с В6, Глутамин - 3 гр.;
Вода: много малко;
Кафета: 3;
Зелен чай: 1.

Ден за мерки и теглилки. Баш където искам да трупна малко (ханша и бедрата), вместо плюсове има минуси... Интересното е, че уж на сантиметри не съм пораснала, а панталоните добре ми опъват на бедрата. Иначе бива... :)

Днеска лежерно - малко на пазар, следобед сънчо - час и половина 8-)
Сега поработих малко, че не ми се спи още, но все пак ще отида да се хоризонтирам, че да имам сили утре за тренировка, а и разни домашни задачки, дето ги скипнах днес ме очакват... 

Мнението беше редактирано от Светлето на 19.10.14 01:05.

20.10.14
00:31

19.10.2014

Сън: 5,5 часа, ставане: 7:00

Закуска №1: Киви + 1/2 протеин;
Закуска №2: Овесени палачинко - питки (75 гр. овесени ядки, 1 яйце, 2 белтъка, 1 с.л. ленено семе, стевия, канела, пектин);
Обяд: 200 гр. пилешка пържола от бут + домат и краставица с 1 с.л. зехтин + 30 гр. кашкавал;
Тренировка
Следтренировъчно: 1/2 доза протеин + 4 оризовки със сладко от череши;
Вечеря: Омлет (4 белтъка, пресен лук, 150 гр. извара) + 7 оризовки + розов домат;
За лека нощ: 130 гр. извара
ККал.: 2085, В: 228, М: 57, Б: 174.

Добавки - Мултивитамини,Вит. С, Рибено масло, Магнезий с В6, Глутамин - 5 гр., BCAA (след тренировката);
Вода: около 1.5 л.;

Тренировка:
Не ми се описват упражненията. Не искам дори да си ги спомням...
Толкова нямах сила, че два пъти се затиснах на клека със смешни килограми ;(
Задника ми просто блокира - кляках, но не можех да се изправя, усещах си мускула супер напрегнат, но не можех да бутна нищо. Не е истина просто...
Естествено се сдухах и всичко след това беше пълна пародия.

Следващата седмица - разтоварваща. Ще намаля тежестите с около 30% от макса
Надявам се да събера малко сила и най-вече да се стегна и да си върна вярата в собствените сили.

20.10.14
08:57

Няма такова нещо като смешни тежести, Светле.
Програмата ти е бая натоварваща, все някога щеше да го усетиш. От самото начало нямаш разтоварващи тренировки- колкото и да си силна и издръжлива, все пак не се готвиш за състезание (или се готвиш?, не знам). Голямо натискане за повече килограм на всяка тренировка. Спиш малко, тренираш много, имаш семейство, дете и много натоварена и отговорна работа.
Обсъди го с треньора, разтовари се малко -физически и психически от тежестите и максовете.
Имаш страхотен напредък , хубаво е да можеш да го задържиш за постоянно и да го подобряваш.

20.10.14
14:29

Мерси за подкрепата Мира :)
Права си, отдавна трябваше да разтоваря малко, ама нали съм упорито говедо, не слушам като ми говорят...
С треньора не се наложи да го обсъждам - той безропотно се съгласи, че ще трябва да почина малко.
Не се готвя за състезание, но максимализма ми е голямо бреме (не питай мъжа ми какво е да се живее с такъв човек)...
Уж само искам да изглеждам и да се чувствам добре и силна в кожата си, а тренировката да ми доставя удоволствие вместо да ме напряга, ама все има нещо дето не ми достига за да кажа “Ей т`ва е - целта е постигната!”

20.10.14
23:33

20.10.2014

Сън: 5.5 часа, ставане: 6:20

Закуска №1: Киви с 1/2 протеин;
Закуска: Бъркотия (55 гр. ръжени ядки, 200 гр. козе кисело мляко, 50 гр. извара, 1 с.л. ленено семе, стевия, канела, пектин);
Обяд: 170 гр. пилешко филе с горчица + 60 гр. ориз (червен и жасмин) + краставица;
Следобедно: 150 гр. котидж с 2 с.л. сусамово масло;
Вечеря: 200 гр. пилешка пържола от бут + голяма салата със зехтин (айсберг, домат, пресен лук) + около 30 гр. биволски кашкавал;
ККал.: 1811, В: 143 М: 72, Б: 152.

Вода: Около 1.5 л.;

Някакъв малко хаотичен понеделник беше... Изникнаха някои извънредни и несвойствени задачи в работата, поради което не можах да си свърша заплануваното.
Мъжа ми зачезна в командировка и с дребния сме си самички. Направихме си хубава разходка и добре си поигра навън, да използваме последните (според синоптиците) топли дни.
Минах през рибарския магазин и заредих с 3 кила тилапия и хек, понеже взехме решение да не ядем пилешко известно време. Имаме малко за доизяждане във фризера и после ще минем на риба, свинско и телешко, а ако намерим и пуешко/патешко.

Мнението беше редактирано от Светлето на 20.10.14 23:56.

22.10.14
12:24

21.10.2014

Сън: 6 часа, ставане 06:20

Закуска №1: Шейк (половин доза протеин + 1 киви);
Закуска №2: 1 яйце и 2 белтъка в чушка + 75 гр. ръжени ядки с 1 с.л. ленено семе и стевия;
Обяд: 170 гр. пилешко филе с горчица + 60 гр. ориз (червен и жасминов) + 1 розов домат;
Следобедно: Половин доза протеин + 30 гр. сурови ядки микс;
Тренировка;
Следтренировъчно: Протеинов бар Fit Spo - Slim + 10 мини оризовки с шоколад “Stilla fitness” (докато тичах към нашите да прибера малкия);
Вечеря: Омлет (4 белтъка, пресен лук, чушка, извара) + 6 оризовки + домат;
ККал.: 2140, В: 242, М: 49, Б: 189

Добавки - Мултивитамини, Вит. С, Рибено масло, ВСАА, Глутамин, Магнезий с В6;
Вода: Около 2 л.;
Зелен чай: 0.

Тренировка (разтоварващо - лежерна):
1. 20 мин. пътека (разходка + интервално до 15 км/ч);
Загрявка: Ротации и т.н.
2. Повдигане на крака от стенд с 1.5кг.: 4х15
3. Клек под паралела с щанга зад врат (low bar): 1х10х20, 1х10х30, 1х8х40, 1х6х50, 1х5х60, 5х3х65;
4. Лежанка: 1х10х20, 1х8х25, 1х7х30, 5х3х35;
5. Мъртва тяга: 1х10х50, 1х6х65, 1х4х75, 2х3х85, 2х2х85;
6. Лежанка тесен хват (трицепс): 3х10х20;
7. Кофички на пейка: 3х15хСТ;
“Бонуси” за заздравяване на хвата:
- Вис на лост: 3хдо отказ;
- Държах 10 кг. диск с пръсти: 4хдо отказ с всяка ръка

Доста лекичко ми беше, единствено накрая ръцете ми се поразтрепериха от висенето и държането на диска.
Леко ме понаболяват китките, но съм сигурна, че не само тренировките са виновни (в последната седмица по цял ден въвеждам едни безумно дълги кодове и ръцете са ми непрекъснато под напрежение на клавиатурата)

Треньора ми е качил едно клипче на тяга 97.5 кг.
Пускам го за собствена мотивация ;)

За начало на работния ден похамалствах подобаващо - трябваше да се пренасят кашони с документи от архива, който е в съседния вход...
Дойдоха после три данъчни за ревизия на една фирма. За щастие не е от моите, а от на шефката и не съм се занимавала аз, но беше доста шумно. А колежката, която им е оперативен се беше облякла и барнала така сякаш не на ревизия ще идват, а да я искат за булка (giggle) Съответно цял ден снова насам-натам набивайки токовете така, че следобед главата вече яко ме зацепи. Тя по принцип говори високо и създава суматоха около себе си непрекъснато, а вчера като беше и притеснена, съвсем фалцетно го мяукаше. Ще трябва май да си донеса едни слушалки от вкъщи за всеки случай.

Майка ми се нави да вземе малкия от градина за да успея да отида на тренировка :) Бяха го и нахранили, та вкъщи само го изкъпах хууубаво, че миришеше ужасно на цигари (puke) (нашите са ужасни пушачи и цялата им къща е пропита с тая смрад, дори да не пушат в твое присъствие там, като си излезеш усещаш, че смърдиш все е дно си се въргалял в пепелник. БЛЯК!) и го тропосах в леглото. Поговорихме си малко за цитирам: “Нещата, които са ми важни” и Сънчо го отнесе  (h)  (h)  (h)

Влюбена съм! Запленена и очарователно омагьосана...
От много време насам търсим да си вземем куче от точно определена порода, която не е особено популярна в България. Следим няколко развъдника в близки държави и последно с единия се бяхме уговорили да ни имат предвид за пролетните кучила. Обаче сега излезе едно кученце готово за продажба от друг развъдник. Гледала съм много снимки на различни кучила, но никога не съм била толкова впечатлена. Направо очите и сърцето ми останаха точно в този мъник (inlove)
Сега не знам... Бяхме се подготвили за пролетно кученце, така че времето да е по-топло и докато си изгради хигиенните навици да пребивава на остъкления балкон в наше отсъствие. Чакам половинката да се прибере от германско и да го обсъдим.
Хем знам, че зимата ще ни е по-трудно, но пък така или иначе сме решили да взимаме...
Оххххх....

Мнението беше редактирано от Светлето на 22.10.14 12:24.

22.10.14
12:39

Твоят треньор май ми е приятел във фейс?! От работа няма как да разбера, отваря ми се кодирано :D

22.10.14
14:25

Мдаммм, сега му разрових приятелите - там си :)
Гледам, че и една моя леля ти е приятелче ;)

22.10.14
14:28

казано от Светлето на 22.10.14, 14:25:

Мдаммм, сега му разрових приятелите - там си :)
Гледам, че и една моя леля ти е приятелче ;)

Леля ти !!! :D Дай на ЛС хахах.

22.10.14
23:12

22.10.2014

Сън: 5.5 часа, ставане: 6:15

Закуска: Бъркотия (55 гр. ръжени ядки, 200 гр. кисело мляко, 50 гр. извара, 1 с.л. ленено семе, стевия, канела, пектин);
Обяд: Голяма зелена салата със 150 гр. риба тон и 70 гр. миди + 6 оризовки;
Следобедно: 150 гр. котидж с 2 с.л. сусамово масло;
Вечеря: 120 гр. пилешко филе + салата със зехтин (айсберг, домат, краставица, пресен лук) + 60 гр. биволски кашкавал;
ККал.: 1816, В: 133 М: 72, Б: 155.

Дани се прибрааааа (party)

Писах на развъдчика за кучето... Чакам да ми отговори... Дано не се опита да ни работи нещо...

На ревизорките май им хареса при нас - два дни ги храним, и поим. Пак ще идват в някои от следващите дни (dull)

23.10.14
09:01

Каква порода е кучето, че ми стана любопитно? :)

23.10.14
10:47

Бостън териер (inlove)
Страхотни са! Малки и компактни, лесни за поддръжка, а в същото време атлетични и с характер на голямо куче. Идеални са за семейно куче, отглеждано в апартамент.
Много време мислихме и проучвахме породи и тази най-добре ни се вписва в семейния профил ;)

Лирично отклонение:
Преди 10 години с мъжа ми се загаджихме покрай кучетата ни - аз имах курцхаар, а той немска овчарка. Така се оказахме с два страхотни, големи добитъка. Покрай преместването ни в по-малък апартамент обаче, се наложи да ги командироваме при наши близки в къща с голям двор извън София. Те пък взеха, че се почувстваха съвсем на място там - волни и свободни, започнаха да пазят имота така, че никой не смее да припари...
Много тъгуваме за тях, защото са уникални, перфектни, безупречно възпитани, и послушни, защото те ни събраха като семейство, но наистина те се чувстват по-добре там, отколкото ако ги върнем в 75 квадрата апартамент...
Едно идилично клипче с участието на сина ни (на 9-10 месеца), Сара и Лора (на заден план дъвчеща си играчката невъзмутимо):

Мнението беше редактирано от Светлето на 23.10.14 10:48.

24.10.14
10:50

Сън: 5.5 часа, ставане 06:15

Закуска №2: Бъркотия с кокосови стърготини;
Извънредно: 1 бонбон “Мерси” ;
Обяд: 170 гр. пилешко филе с розмарин + 65 гр. пълнозърнести макарони + краставица;
Следобедно: Половин доза протеин + 30 гр. сурови ядки микс;
Тренировка;
Следтренировъчно: Доза протеин + 5 фурми;
Вечеря: Омлет (4 белтъка, 200 гр. задушени зеленчуци) + пастет от 150 гр. извара, 100 гр. доматена паста, пресен лук, босилек, черен пипер + 6 оризовки;
ККал.: 2067, В: 236, М: 47, Б: 175

Добавки - Вит. С, Рибено масло, ВСАА, Глутамин - 3гр.;
Вода: 2 л.;

Тренировка (разтоварваща с елемент на изненада):
1. 25 мин. пътека (разходка + интервално до 15 км/ч);
2. Повдигане на крака на римско столче: 4х15
3. Екстензии: 4х15
4. Преден клек: 1х10х20, 1х10х30, 1х8х40, 1х5х50, 2х3х55, 3х4х50;
5. Наклонена лежанка: 1х10х20, 1х7х25, 1х5х27.5, 4х7х25;
6. Мъртва тяга: 1х10х50, 1х6х60, 1х4х70, 4х3х80, 1х5х80;
7. Военна преса зад врат: 1х10х10, 1х7х15, 3х3х17.5;

Тренировката беше разтоварваща не само заради малките тежести, а и защото се налагаше да чакам доста за стойката за клек и после за лежанка, така че направо си бях като на почивка :)
Преден клек отдавна не бях правила и съм поотвикнала, но все пак сравнително добре ми се получи :)

Тоя с кучето ме нервира малко! Първо ми казва, че е свободно за продажба и цена, после пък ми мълчи като му искам подробности и му задавам въпроси... Въбоще с него малко трудно върви комуникацията, колкото и пъти да сме му писали и даже бяхме решили да не се занимаваме повече с неговия развъдник, но пък кучетата му са добри...

В работата е доста натоварено напоследък :(
За да е пълен купона и на мен ще дойде една ревизия в рамките на месец.
Писна ми да ме занимават всички с най-различни простотии и започнах да отсвирвам колежките, ако идват за глупости. Ангажират ми времето с какво ли не - от въпроси по служебни казуси (за които винаги съм отворена да дискутираме), през такива как да си направят някоя таблица в ексел или как да си експортнат нещо в PDF, или да им оправя пощата, да им настроя някоя програма, да оправя принтера, скенера, телефона или каквото там е забило, до абсолютни простотии от рода “свършила е тоалетната хартия” и “изгоряла ми е една крушка в стаята”.  Ами Билла е до нас - да отидат да купят, за ръчичка ли да ги водя?!?!
Могат да кудкудякат да създават шум и суматоха около себе си, но не могат да се научат да взимат решения и да поемат отговорност за тях, дори и за елементарни неща. Ааааа!

Добре че са малкия, Дани и тренировките, да ме зареждат с положителна енергия, че иначе сигурно ще гръмна (nlove5)

Мнението беше редактирано от Светлето на 24.10.14 10:53.

24.10.14
11:13

Ами ... не можеш да угодиш на хората.
В нашия скромен колектив -3 души- аз съм касиер-домакина- купихме си кафемашинка, купувам кафе, тоал. хартия, салфетки, гъбички, мокри кърпи, чували за смет, моп за почистване, има един ароматизатор на глейд, ама се стискат да купим пълнител. Като дойдох на работа, стаята беше една мръсна тъмна, миришеща мизерна дупка(нямаме чистачка).
Научиха се да ядат бисквити - почнах да купувам с общи пари . Резултата - набеди ме колежката, че заради мен се изкушавала и надебеляла ??!!! и  недоволства, че пари съм им искала за яденето-можело да минат без сладко.

Не дай си боже дадеш съвет за нещо-после ти излезеш виновен.
НЕма угодия! Не чула и невидяла най-добре ;)
Свиркай си и да не те засяга!

25.10.14
11:03

24.10.2014

Сън: 5 часа, ставане: 6:15

Закуска: 150 гр. котидж с 1 с.л. ленено масло + 1 и 1/2 филии пълнозърнест Местемахер + домат;
Обяд: 200 гр. хек + 65 гр. пълнозърнести макарони + домат ;
Следобедно: 150 гр. котидж с 1 с.л. ленено масло;
Вечеря: 170 гр. свински бут + салата (айсберг, домат, краставица, пресен лук);
За лека нощ: 100 гр. извара;
ККал.: 1727, В: 118 М: 76, Б: 135.

Ден без пилешко: 1 (ще се опитаме поне месец да не ядем пилешко месо)

Добавки - Вит. С, Рибено масло;

25.10.14
23:10

25.10.2014
Честит първи сняг!

Сън: 7 часа, ставане: 7:30

Закуска: Овесени палачинко - питки;
Обяд: 200 гр. хек + 1 и 1/2 филии пълнозърнест Местемахер + краставица;
Следобедно: 150 гр. котидж с 1 с.л. ленено масло;
Вечеря: 200 гр. сьомга котлет + салата (айсберг, домат, краставица, пресен лук);
За лека нощ: 50 гр. извара и 30 гр. бадеми;
ККал.: 1697, В: 124 М: 68, Б: 146.

Ден без пилешко: 2

Вода: 1,5 - 2 л.;

27.10.14
10:28

26.10.2014

Сън: 8 часа, ставане 07:00 (по новото време ;) )

Закуска №1: Половин доза протеин + 1 киви;
Закуска №2: Овесени палачинко - питки с мед;
Обяд: 200 гр. сьомга котлет + 200 гр. задушени зеленчуци с 10 гр. масло;
Тренировка;
Следтренировъчно: Доза протеин + 3 оризовки - две със сладко и една с био лешников - какаов крем :P ;
Вечеря: Омлет (4 белтъка, 150 гр. извара, лук, чушка, табаско) + 6 оризовки + домат + още към 100 гр. извара;
ККал.: 2038, В: 218, М: 51, Б: 173

Добавки - Вит. С, Рибено масло, ВСАА, Глутамин - 3гр.;

Тренировка (оздравяващо - разтоварваща):
1. 20 мин. пътека (разходка + интервално до 15 км/ч);
2. Повдигане на крака на от стенд: 4х15 - в почивките м/у първите серии клек
3. Преден клек: 1х10х20, 1х10х30, 1х8х40, 5х5х50;
4. Наклонена лежанка: 1х10х20, 1х8х25, 5х5х27.5;
5. Мъртва тяга: 1х10х50, 1х7х65, 5х5х80;
6. Набиране (тесен подхват): 2х5;
7. Сгъване с крив лост (бицепс): 2х10х13;
8. Малко за изправяне на дисбаланса м/у левия и десния крак:
- Бедрено разгъване: 2х10х15 с левия и 2х15х15 с десния
- разделно клякане: 2х15 с десния

До последно се чудих дали въобще да ходя да треинрам, защото колита ми напомни за себе си и ме заболя корема до степен да не мога да стоя изправена. Даже на няколко пъти докато се влачех към залата, аха да направя кръгом... Обаче така и така бях излязла в студа, реших съвсем леко да се пораздвижа и ако не ми е добре да прекъсна тренировката.
Добре че отидох!
Разджурках си черволяците явно и с всяко изминало упражнение се чувствах все по-добре :)
Тежестите - срамно леки, но от сърце и с удоволствие (blush)

Иначе съботно-неделно обичайните задачки - на пазар, вкъщи шетане... Студено беше, а малкия пак се опитва да е хремав, та не сме се социализирали, само кратички разходки из квартала.
Ноооо, пристигна костюма му за Хелоуин, купихме и две хубави тикви - тати ще прави фенери (inlove) Макар и “вносен” да е този празник, децата се вълнуват и решихме да му доставим максимално удоволствие на дечко.

А и работа си бях донесла, и работих не малко, но толкова много има, че все едно нищо не съм свършила... Не знам...

Пък от този чешит с  кучето - ни вопъл, ни стон. Майната му, без извинение!

28.10.14
11:04

27.10.2014

Сън: 6.5 часа, ставане: 6:15

Закуска: Бъркотия (55 гр. ръжени ядки, 200 гр. козе кисело мляко, 50 гр. извара, 1 с.л. ленено семе, стевия, канела, пектин);
Обяд: 250 гр. тилапия + 250 гр. картофи на салатка;
Следобедно: 150 гр. котидж с 1 с.л. сусамово масло;
Вечеря: 180 гр. свински бут + салата (айсберг, домат, краставица, пресен лук);
ККал.: 1781, В: 142 М: 71, Б: 146.

Дни без пилешко: 4

Вода: 1.5 - 2 л.;

Наскоро до нас откриха магазин за млечни на мандра “Вършец”. Много ни харесаха козето мляко и сирене, биволския кашкавал и мляко... Сигурно и другите неща не са им лоши, но не сме ги опитали още ;) Исках да си взема извара, но не можаха да ми кажат пъломаслена ли е, или обезмаслена и пропуснах.

Трябваше да се снимаме днес на обяд с колежката: Аз с моята риба с картофена салата и тя с нейното хапване: питка хляб, кутийка майонезена салата и 1 шоколад. Беше нещо като снимката в дневника на Сия  (Nike v/s Mc.Donald’s)  ;)

Китките ме болят при определени движния, за което 90% обвинявам работата, ама ще трябва май да си взема накитници за тренировките.
И нови ръкавици ми трябват, че скъсах поредните. Аз съм егати унищожителя на ръкавици! Вече се чудя какви да си взимам, освен да започна да ги повтарям...

Вкъщи пуснаха парното вечерта (party)
Аз пък направих двойна доза от овесените-бананови курабийки на Дили (да е жива и здрава за тази рецепта - абсурдно лесни и вкусни са), че половинката много ги харчи - да си има за след тренировката (h)

Мнението беше редактирано от Светлето на 28.10.14 11:31.

28.10.14
12:42

казано от Светлето на 27.10.14, 10:28:

26.10.2014

3. Преден клек: 1х10х20, 1х10х30, 1х8х40, 5х5х50;
4. Наклонена лежанка: 1х10х20, 1х8х25, 5х5х27.5;
5. Мъртва тяга: 1х10х50, 1х7х65, 5х5х80;
6. Набиране (тесен подхват): 2х5;
7. Сгъване с крив лост (бицепс): 2х10х13;

Ама недей да обиждаш тея тежести като срамно леки! Това са си бая тежести! (wait)

28.10.14
14:19

казано от Светлето на 28.10.14, 11:04:

Китките ме болят при определени движния, за което 90% обвинявам работата, ама ще трябва май да си взема накитници за тренировките.

Мен понякога ме болят, когато съм на лежанката. На теб кога ти се случва? Може да пробваш да ги слагаш на определни упражнения, при които усещаш болка.

казано от Светлето на 28.10.14, 11:04:

Аз пък направих двойна доза от овесените-бананови курабийки на Дили (да е жива и здрава за тази рецепта - абсурдно лесни и вкусни са), че половинката много ги харчи - да си има за след тренировката (h) [/color]

Много се радвам. И аз вчера правих няколко пъти и най-хубавото е, че се харесват и на хора, които не са на режим и така могат да заместват банановото корни примерно със здравословно корни. :)

Мнението беше редактирано от Диляна на 28.10.14 16:37.

28.10.14
14:52

Аз подкрепям ползването на накитници за тежките серии- максове - лег  с щанга и с дъмбели стабилизират чудесно. Ще трябва да се оръсиш с 40 лв. Тези лично най ги уважавам harbinger.  Каквито и да вземеш, гледай да са поне 40 см.
Ако вдигаш с широк хват, китките застават в неестествена позиция и може да се наложи да слагаш накитници.
Но не би трябвало да те боли каквото и да е- може би положението на китките ти не е подходящо. Снимай някоя серия на лега или раменната преса.
http://stronglifts.com/how-you-can-avoid-wrist-pain-from-the-bench-press/
ето една добра статия- в началото вдигах с много огънати китки, но трибоеца ми направи забележка :) (
Иначе защо ползваш ръкавици? (на мен лично ми пречат) В смисъл, намирам сцеплението между лоста и кожата за по-добро.
:)

Ще споделите ли рецептата, моля :))

28.10.14
16:18

За болката в китките не съм се изразила много ясно (blush)
Боли ме от около 10-тина дни (откакто започнах да въвеждам едни гадни кодове по много часове наред), при ежедневните рутинни движения. Усещам я в китките, самите длани и пръстите и по-скоро си мисля, че е нещо от рода на тендовагинит. Най-зле е в края на работния ден...
Всъщност, по време на тренировка съм най-добре :) . Само на клека усещам болка от прегъването на китките. Някой път даже с краката мога да бутна още, но ръцете ми не издържат щангата, защото я слагам low bar и ръцете също поемат от тежестта. Това обаче не е нещо ново...
Накитниците мисля да ги взема за да не “предобря” положението случайно, пък може да пробвам и с тях да работя...

Благодаря за препоръките и загрижеността :)

П.П. Ръкавиците ги слагам, защото ми се образуват ужасяващи мазоли, а и като ми се изпотят ръцете започват да ми се изплъзват. Магнезий няма практика да се ползва в “моята” зала.

Мнението беше редактирано от Светлето на 28.10.14 16:27.

28.10.14
16:23

казано от Графиня фон Дачева на 28.10.14, 15:56:

1 ч.ч. фини овесени ядки (120-125 гр. излизат при мен), 2 нарязани банана, аз слагам мааалко стевия и канела.
Всичко това се мачка с вилица (или с пасатора), а после с лъжица от сместа оформям курабийки върху хартия за печене.
Пека ги 15 мин. на 180 градуса с вентилатор по средата на фурната.

Teddy

28.10.14
16:31

казано от Светлето на 28.10.14, 16:23:

казано от Графиня фон Дачева на 28.10.14, 15:56:

1 ч.ч. фини овесени ядки (120-125 гр. излизат при мен), 2 нарязани банана, аз слагам мааалко стевия и канела.
Всичко това се мачка с вилица (или с пасатора), а после с лъжица от сместа оформям курабийки върху хартия за печене.
Пека ги 15 мин. на 180 градуса с вентилатор по средата на фурната.

Аз същите ги правя без стевията,но с канела иии прибавям ситно накълцани бадеми. Така стават разкошни (inlove) Стават също и ако смелиш бадеми, прибавиш овесени ядки, сушени боровинки и ванилия (nlove5) (wasntme)

28.10.14
16:36

Ох, тази болка от клавиатура звучи ужасно. Да не е http://www.bb-team.org/articles/3811_karpalno-tunelen-sindrom-sts .
Дано с почивка се оправи.
Не прекалявай с накитниците- все пак доста се стягат и спират кръвообръщението. След серия веднага ги сваляй. Опитвай се да не ги прегъваш въобще, ако можеш, да са на една линия с предмишницата.
Имаш много силен преден клек обаче. :)

29.10.14
11:27

28.10.2014

Сън: 6.5 часа, ставане 06:15

Закуска №2: Бъркотия (55 гр. ръжени ядки, 200 гр. козе кисело мляко, 50 гр. извара, 1 с.л. ленено семе, стевия, канела, пектин);
Обяд: 250 гр. тилапия + 250 гр. картофи на салатка;
Следобедно: 30 гр. сурови ядки микс + половин доза протеин;
Тренировка;
Следтренировъчно: Доза протеин + 3 бананови-овесени курабийки;
Вечеря: Омлет (4 белтъка, 150 гр. извара, лук, чушка, табаско) + 6 оризовки + домат;
ККал.: 2036, В: 244, М: 43, Б: 174

Дни без пилешко: 5

Добавки - Вит. С, Рибено масло, ВСАА;

Тренировка (разтоварването свърши, започвам да се вработвам):
1. 25 мин. пътека (разходка + интервално до 15 км/ч);
2. Повдигане на крака на от стенд с 1.5 кг. гиричка: 4х15 - в почивките м/у първите серии клек
3. Клек под паралела (low bar): до 5х2х75;
4. Наклонена лежанка: до 5х3х35;
5. Мъртва тяга: до 5х2х90;
6. Лежанка тесен хват (трицепс): 2х10х20;
7. Кофички на пейка: 3х15хСТ;

Добре беше тренировчицата :) Не ми тежеше особено, но не знам дали защото съм се възстановила или защото заради навалицата ми се получаваха по-дълги почивките ;)

Мрънкала ли съм за музиката в залата? Ако не съм, сега мрънкам: Ужааасна е!
Някакъв супер еднообразен техно цикъл, който е всичко друго но не и мотивиращ. На мен лично ми действа приспиващо, а ако е по-силно и по-циклещо, понякога се чувствам и леко дезориентирана...
То е ясно, че няма угодия за всички, ама поне някакъв бийт да вкарат... С неохота признавам, че дори черното би било по-подходящо.
Имам си слушалки и тонове (пардон, гигабайти) моя си музика, но като съм с треньора няма как много-много да слушам, защото все пак и неговите инструкции трябва да чувам. В почивките между сериите затапвам ушите, но все пак...
Само на пътеката става работата :) Заредила съм си 6 ГБ плейлист, да ми пуска парчетата Random и понякога получавам приятни изненади :) Снощи например, тъкмо правех последен спринт на 15 км/ч, но парчето, което започна го намерих за доста надъхващо за тичане и направих още 2 спринта по минута на същата скорост  (rock)

Мнението беше редактирано от Светлето на 29.10.14 11:35.

29.10.14
11:39

Ти се радвай, веднъж тичам на пътеката и ми пускат Адел! :D Меееега мотивиращо. А миналата година, още с влизането разбирах по музиката Свилен или Пламен е на работа.

30.10.14
00:32

29.10.2014

Сън: 6 часа, ставане: 6:15

Закуска №1: Шейк (киви с 1/2 протеин);
Закуска: 150 гр. котидж с 1 с.л. ленено масло + 1 и 1/2 филии пълнозърнест Местемахер + краставица;
Обяд: 65 гр. (сурово т.) пълнозърнести спагети със 170 гр. телешка кайма, гъби, доматен сос, подправки;
Следобедно: 100 гр. козе сирене + краставица;
Вечеря: 180 гр. свински бут + салата (айсберг, домат, краставица, пресен лук);
ККал.: 1924, В: 130 М: 93, Б: 136.

Дни без пилешко: 6

Вода: 1.5 л.;

Мнението беше редактирано от Светлето на 30.10.14 00:39.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1