Дневникът на Светлето или "Как открих топлата вода"

Прескочи до:

01.04.14
15:00

Привет хора!
От известно време чета тук и понеже ми действа някак си вдъхновяващо реших, че може би ще е полезно (надявам се и приятно) за мен, да си направя и аз дневник :)
Малко повече за мен: На 32 години съм, 164 см, с едно раждане преди 4 години (наложи се много спешно да ме оперират в късните вечерни часове, та ме накълцаха малко едно към гьотере). Работя като счетоводител, т.е. по цял ден закотвена на бюро. От ученичка (с малки прекъсвания) се занимавам с танци, но то вече е по-скоро за удоволствие. Друго не съм спортувала и винаги съм имала мазнини в коремната област. Нещо не успявах да се преборя с останалите от бременността излишни килограми и след поредната неуспешна битка с поредната диета, тикана от крайна безизходица (да се чете суета), през септември м.г., реших да започна да си смятам калориите и да походя на фитнес заедно с мъжа ми. Той човека отдавна ми ги лансираше тези идеи, но аз се правех, че не го чувам ;)
Държа да споделя, че това нещо фитнеса, винаги съм го смятала за пълна пародия,`щото бях ходила има-няма 2-3 пъти в живота си и те си бяха проформа отвсякъде. Първите пъти влизах в залата все едно отивах да ми вадят зъб. Качвах се на някоя пътека и трамбовах, докато един ден се случи така, че нямаше свободни пътеки или крос тренажор. Тогава мъжа ми използва момента да ми покаже някое и друго упражнение с тежести и...
Ами взех че открих топлата вода!!! – Само след няколко тренировки започнах да виждам резултати, което ми подейства супер мотивиращо. И понеже тренировките с тежести неочаквано много ми харесаха, а си падам и малко педант реших, че ако ще правя нещо, то ще е максимално както трябва и се обърнах към специалист за изготвяне на тренировъчна програма и за корекция на хранителния режим.
Скромните ми, но постигнати с много пот резултати до момента са:
- Старт през септември 2013г. – 59 кг.;
- Януари 2014г. (старт на програмата) – 56 кг. и 20.86% мазнини;
- Today - 52 кг. и 16.34% мазнини (изчислени по формула от интернет), много видимо изчистване от мазнини и о, чудо! – някакви мускули!

Тренирам 3 пъти седмично (рядко успявам 4 пъти), вечер – след работа, като имам два варианта на тренировка с тежести, които редувам. Кардио на пътека или кростренажор много рядко правя, тъй като не остава време, а и в повечето случаи за тези уреди трябва да се редя на опашка.
Храната си приговям от вкъщи и си нося в кутии в офиса.

Ще описвам храненето и тренировките си и много бих се радвала, ако коментирате как ви се струват :)

Целите ми оттук-нататък са:
- Наливане на малко чиста мускулна маса;
- Увеличаване на силата и издръжливостта.

Темата беше редактирана от Светлето на 05.04.14 18:03.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

Честит дневник ! Поздравления за постигнатите резултати и за сериозността ти ! Ще следя с интерес :) Любопитно ми е да видя тренировките и храненето ти

01.04.14
15:55

Страхотно начало :) .

02.04.14
00:01

Благодаря за милото посрещане :)

Храната днес:
Закуска: 35 гр. ръжени ядки, 200 гр. кисело мляко 3,6%, 50 гр. извара, 1 лъжица ленено семе, стевия, канела и пектин - всичко това разбъркано и разбира се кафе, даже 2 - инстантни, чисти;

Обяд: 170 гр. пилешко филе, 50 гр. кафяв ориз с куркума, краставица и зелен чай;

Следобедно: 35 гр. лешници и бадеми, половин доза протеин и кафе;

След тренировка (към 20:00 ч.): Половин доза протеин и 30 гр. стафиди;

Вечеря: Омлет от 4 белтъка, чушки, 150 гр. извара и табаско, 50 гр. оризовки, салата (айсберг, краставица и домат)

Добавки: Рибено масло (2000 мг за деня), Вит. С, Мултивитамини, Animal Flex (имам проблеми с колената и глезените от преди)

Тренировката:
10 мин. на пътеката + още малко загрявка;
1. Преден клек - 6 серии по 10 повторения с 20, 25, 30 и 35 кг.;
2. Пуш-преса - 5 серии по 15 повторения със 2х7 кг. дъмбели;
3. Разделно клякане с дъмбели - 5 серии по 12 повторения за всеки крак със 7 кг. дъмбели;
4. Лицеви опори на дъмбели - 5 серии по 12 повторения (още ги правя от колянна опора (blush) );
5. Лег-преса - 2х15 30 кг., 2х12 с 50кг и 2х10 със 70 кг.
6. Трисет (5 трисета с по 1 минута почивка между тях): 30 сек. суинг с 10 кг дъмбел—15 повторения повдигане на крака + пулоувър с 8 кг дъмбел—30 сек. mountain climber.
Нямах време за стречинг :(
Между сериите почивам по 1 минута, а между упражненията - по 2.

Нещо не се чувствах в най-добрата си форма днес, защото от петък насам се налагаше да работя по 14-16 часа на ден и от седенето в една поза съм адски схваната, прасците ми са отекли от задържаната кръв и четирибуквието ме боли от седене, но все пак се пораздвижих и ми стана по-добре, въпреки натрупаната умора :)

02.04.14
23:24

Днес нямаше тренировка, но пък ходих пеша на високи токове от Сухата река до “Попа” и обратно :)

Храната:
Закуска и обяд: Сopy-paste от вчера;
Следобедно: 100 гр. нискомаслено сирене и един домат;
Вечеря: 200 гр- телешко месо и огромна салата със зехтин
Добавки: Рибено масло (2000 мг за деня), Вит. С, Мултивитамини, Animal Flex

03.04.14
15:35

Мили хора, имам голям проблем - не ми се работи тези дни, ама изобщо (blush) Последните 10 дни от март работих почти 24/7 и сега, като мина големия зор ми е едно такова отпуснато, а задачките се трупат... (wasntme) Ако не се стегна ще ми излезе през носа.

Хапването днес (вече изядено и планувано):
Закуска: Отново стандартния бъркоч (35 гр. ръжени ядки, 200 гр. кисело мляко 3,6%, 50 гр. извара, 1 лъжица ленено семе, стевия, канела и пектин). През седмицата обикновено това ми е закуската - вкусно ми е и става бързо ;)
Обяд: 170 гр. пилешко филе + 200 гр. задушени зеленчуци (моркови броколи и карфиол) + 50 гр. оризовки;
Следобедно: 35 гр бадеми + половин доза протеинче;
Следтрнировъчно: 30 гр. стафиди + половин доза протеин;
Вечеря: Омлет от 4 белтъка + 200 гр. Котидж сирене + една филия пълнозърнест хляб Mestemacher + някакви зеленчуци ще си резна (краставица, чушка...)
Добавки: Рибено масло (2 х 1000 мг.), Вит. С, Мултивитамини, Animal Flex.

Трениовката ще я напиша след като я направя ;)

И сега новото 20 от тази сутрин: Половинът ми отбеляза, че съм била много измършавяла вече и да съм минавала на режим за качване на 1-2 кг. мускулна маса. Може и да е прав, не знам... Но такъв зор видях докато отслабна, сега някак си греховно ми се струва да се втурна да качвам веднага. Макар че като се замисля, бих се зарадвала на малко маса на д.-то, че се е посплескало ;)

Ето и снимка на вечерята ми - беше ми вкусна и заслужена ;)

Мнението беше редактирано от Светлето на 04.04.14 11:04.

04.04.14
11:40

Вчера направих прилична (според моите представи) тренировка:

1. Мъртва тяга - 1х12 с 20кг, 2х10 с 30кг, 2х10 с 35кг и 2х10 с 40кг (до 30кг включително с надхват, с 35 и 40 - смесен хват);
2. Хоризонтално набиране - 5х10 (на последните две серии си вдигнах малко лоста, че окапах);
3. Пул даун на срипец с тесен хват - 2х15 с 25 кг, 2х12 с 30кг и 1х10 с 35кг;
4. Ренегатско гребане - 5х7 с всяка ръка, с 8 кг. дъмбели;
5. Хип-тръстер с щанга на пейка - 3х15 с 40 кг и 2х15 с 50 кг
Почивки между сериите - 1 минута, а между упражненията - 2 минути.
6. Трисет (5 кръга с по 1 минута почивка между тях): 30 сек. суинг с 10 кг дъмбел—15 повторения повдигане на крака + пулоувър с 8 кг дъмбел—30 сек. mountain climber.
За последното имам вариант и с бърпи, степ-ъп и планк, обаче никак, ама никак не харесвам бърпито, няма къде да правя степ-ъп в “моята” зала, и затова го правя много рядко. Планка го включвам отвреме-навреме към другите упражнения.

Мнението беше редактирано от Светлето на 05.04.14 17:13.

04.04.14
12:12

Всеки сам трябва да напипа болката си и откривайки топлата вода много бързо я лекува!
Ти определено не си болна вече!Поздрави Светле и само напред! ;)

Постигнала си много, наистина - разликата е много стабилна и категорично в положителна посока.

Ако трябва да оценявам според собствените си разбирания за привлекателност на Дамите - малко си отвъд границата, до която намирам физиката за привлекателна. Прекалено слабите жени не радват много мъже... но е въпрос на лично усещане и предпочитание, естествено. Мнението ми е без реално значение, споделям го абсолютно принципно и без капка лоши чувства. Оставям си и място за отстъпление, защото го давам по снимка (на живо усещането за човека е различно).

:)

казано от Светлана Иванова на 03.04.14, 15:35:

И сега новото 20 от тази сутрин: Половинът ми отбеляза, че съм била много измършавяла вече и да съм минавала на режим за качване на 1-2 кг. мускулна маса. Може и да е прав, не знам...

Светле, съдейки по снимките, които си качила (респект за постигнатото!), половинът ти е ПРАВ - качи малко, момиче, мнооого си слаба:)

04.04.14
21:08

Светле, огромни поздравления за постигнатото! Продължавай все така ^^
Май съм само аз, където харесвам слаби момичета/жени. Но според мен формата ти е страхотна ^^

04.04.14
22:36

Опа, станахме две - аз съм ‘’за’’ слабите момичета :) Светле, супер си! Ако и споделиш повече за хранителния си режим, направо ще сбъднеш мечтите на доста момичета тук :)

Съжалявам много, но това не е слабо момиче, а ПРЕКАЛЕНО слабо момиче (жена), не е здравословно за жена да е с толкова нисък процент подкожни мазнини целогодишно. И после се чудите защо имате хормонални проблеми с месеци...

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 04.04.14 22:53.

05.04.14
00:23

Много благодаря на всички за мненията - всяко едно е ценно за мен! :)
Както се казва “На вкус и цвет товарищей нет”, обаче със солидна доза нежелание, ще трябва да отбележа, че Ади, Кольо, мъжа ми и човека който ми направи програмата май имат известно право да смятат, че трябва да сложа малко маса.
Никога досега не съм била наистина стегната и изчистена и признавам, че в еуфорията от постигнатите резултати, може и малко да съм се поувлякла. Ади е много права за връзката между хормоните и процента на мазнините - преди 10-12 години го гледах тоя филм: Бях отслабнала много и рязко с глад (но пак си имах “спасителен” пояс около кръста), и съответно прескочих 1 или 2 цикъла. Не ми се иска да стигам до там пак.
Обаче пък така ми хареса да съм слабичка - да не висят сланинки и да не ми се къдрят разни шпекове над колана ;)
Ще го мисля тези дни, обещавам...

Маргарита, хранителния режим и тренировките ми ги направи специалист. Изчисли ми дневните калории на 1500 в нетренировъчни и 1650 в тренировъчни дни, като основните препоръки са да не смесвам мазнини и въглехидрати в едно ядене, а също така в тренировъчните дни въглехидратите са ми повече, докато в нетренировъчните увеличавам мазнините за сметка на въглехидратите.

Хапването днес:
Закуска: Като вчера;
Обяд: 200 гр. пилешко филе + салата (домати, краставици, чушки) + 50 гр. оризовки;
Следобедно: 150 гр. котидж сирене + 1/2 супена лъжица зехтин;
Вечеря: 200 гр. телешко + печени тиквички с копър и чесън (сигурно бяха половин кило сурови)
Допълнително като се прибрах от работа смотах 2-3 ореха

Днес и утре няма тренировки.

П.П. Днес цял ден си тананикам това много любимо парче и реших да го споделя и с вас (rock)

Мнението беше редактирано от Светлето на 05.04.14 00:24.

05.04.14
08:36

Според мен също не си слаба, а си добре.
Бих искала да видя и една сегашна снимка на плажа, а не флекс с клин, за да видят всички, че не си прекалено слаба :)

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 05.04.14 08:37.

Виждам й ръцете, виждам й краката. Не ме карайте да задълбавам и да качвам снимки на анорексички, за да ви покажа, че разликата не е много голяма. Естествено,че такава ИМА, защото Светла се храни правилно и тренира, а не гладува и не прави глупости. И много ясно,че ако качи 1-2 кг мускулна маса ще изглежда ОЩЕ по-добре. Жените трябва да имат своите женски извивки, а не да са плоски като дъски за дялане, което освен че НЕ е естетично (поне за мен), НЕ Е и здравословно.Наистина те съветвам да качиш 1-2% мазнини, защото ще имаш сериозни проблеми,ако стоиш на тези дълго време особено ако искаш ставаш и мама един ден. Тези работи не ти ги пиша за лошо - напротив, Светла, много ти се кефя и възхищавам за постигнатото! Точно и затова си правя труда да пиша всичко, което пиша в момента. Не бива предишният ти страх от предните кг да те кара да стигаш до крайни ситуации и решения, половинът ти те вижда всеки ден, ляга до теб, буди се до теб - ние виждаме една снимка. Довери се на близките си поне:)

Основният проблем на повечето жени в този форум всъщност е психическият - много от тях си мислят, че ТРЯБВА да свалят още и още, а просто се ГЛЕДАТ в огледалото, но НЕ СЕ ВИЖДАТ колко добре изглеждат. Всичко е една мания да се стигнат някакви определени цифрички на една смотана машинка, наречена кантар, една мания да се впишеш в налагания стереотип, че всяка жена трябва да е 90/60/90 и да няма грам сланина по тялото си. И затова 90% от младите момичета нямат менструация и имат редица проблеми с хормони. Жив пример за това е Теди - тя изглежда прекрасно в момента, поне според мен, но иска да сваля още. Там донякъде го приемам, защото се занимава с балет и работата й го изисква. Но на теб Стела защо ти е да ги поддържаш тези ниски проценти? Ако качиш 1-2кг мускулна маса това не значи да качиш сланина:)

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 05.04.14 09:32.

05.04.14
09:45

казано от Adriana Dacheva на 05.04.14, 09:28:

особено ако искаш ставаш и мама един ден.

Говориш наизуст. (giggle)  Тя е (wasntme)
И се казва Светла, не “Стела” (wait)
Иначе съм горе-долу съгласна с теб (y)

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 05.04.14 12:15.

Teddy

05.04.14
10:47

Хайде и аз ще си позволя да се включа, само защото знам как изглежда момиче тръгнало към анорексия от личен опит.. изглежда като нея в момента с разликата в храненето и психиката определено. Въпреки, че и храната не е показател защото ако ви кажа аз какво съм изяждала когато бях така няма да повярвате, просто хормоните вече бяха прецакани и не качвах от нищо :) Така че смятам, че Ади има право!
От друга страна пък Светла изглежда разумна,храни се добре,има детенце.. явно просто и е такава физиката и е заложено да гори бързо,особено след като това го е постигнала за половин година /поне според мен си е дооста бърз резултат/ Аз също съм така - стриктна ли съм мога за вървя много кг. надолу за кратко,за това и докато се усетя бях стигнала дъното.
Но жената няма чак такива проблеми,храни се добре и тренира добре. Малко е кофти така всички да и казваме колко била слаба и т.н. Тя си е наясно щом и мъжът и го казва,едва ли има нужда от натякване. Достатъчно ще е да я посъветваме примерно, не да спорим прекалено ли е слаба или не (giggle) Това няма да и помогне за целите.

Мнението беше редактирано от Teddy на 05.04.14 11:39.

05.04.14
11:01

(giggle)

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 05.04.14 14:53.

05.04.14
14:26

Айде пак някой да посмее да качи снимка :)

05.04.14
14:52

Срам и ужас, мислех, че пиша в собствения си дневник, нямах намерение да поствам снимки в чуждите ... извинявам се на авторката на дневника (F)

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 05.04.14 14:54.

казано от Кико Сан на 05.04.14, 09:45:

казано от Adriana Dacheva на 05.04.14, 09:28:

особено ако искаш ставаш и мама един ден.

Говориш наизуст. (giggle)  Тя е (wasntme)
И се казва Светла, не “Стела” (wait)
Иначе съм горе-долу съгласна с теб (y)

Написъла съм Светла няколко пъти, накрая без да искам съм написала СТЕЛА. Толкова ли нямаш какво да кажеш, че се хващаш точно затова ?! Ако нямаш - мълчи си. И какво като Е - може да иска да роди ПАК, на 32 е все пак. И аз далеч не обвинявам авторката в нещо било то в това,че е прекалено слаба - животът си е нейн, аз просто си изказвам мнението. НО тези дневници ги четат и други хора. И като четат колко било яко да си с толкова нисък процент мазнини (при нея явно се получава от самосебе си, но не при всеки е така), ще се вманиачат още повече и ще се опитат да се докарат до това положение, което за ТЯХ може да НЕ е добре. Това е последното, което пиша. Извинявам се на СВЕТЛА за спама

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 05.04.14 15:13.

05.04.14
15:53

.

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 05.04.14 15:58.

05.04.14
17:11

Уауууу! Каква дискусия, да не кажа направо спор, съм изтървала!!!
Момичета, последното, което съм искала е да предизвиквам спорове :(

Вярвате ли ми, че като прочетох, поне 20 пъти ходих да се гледам в огледалото (специално си сложих и очилата за четене), подлудих и мъжа ми - ами нито аз нито той виждаме анорексичка.
Знам, че килограмите не са особено голям фактор, но все пак не са и за пренебрегване - 52 кг. при ръст 164 см., мисля че е далече от анорексията (моля, ако греша да ме поправите). Просто явно на снимката нещата изглеждат зле (махам я веднага), а и структурата ми е такава - ръцете ми винаги са били слаби...

Над всичко ми е важно да съм ЗДРАВА и СИЛНА и най-основателната причина за това е детето ми! Не мога да си позволя да не съм такава, защото не си представям да не мога да се грижа за него. Много е странно това чувство и онези от вас, които все още не са станали майки може би няма да ме разберат... Идеята е, че се стремя към здравословен начин на живот и към клишето “В здраво тяло - здрав дух”. Голяма и разумна жена съм и вярвам, че с времето и вие ще се убедите в това :)

Ади, много уважавам мнението ти. Възхищавам се на отдадеността ти, на това как непрекъснато помагаш със съвети а също и на постиженията ти в залата. Уверявам те, че на живо нещата не са чак толкова брутални.
Също така във връзка с това:

казано от Adriana Dacheva на 05.04.14, 15:10:

НО тези дневници ги четат и други хора. И като четат колко било яко да си с толкова нисък процент мазнини (при нея явно се получава от самосебе си, но не при всеки е така), ще се вманиачат още повече и ще се опитат да се докарат до това положение, което за ТЯХ може да НЕ е добре.

Смятам, че си напълно права и те моля да ми кажеш, къде според теб да забърша с гумичката.

Бре да му се не види! Ако някой познат или пък особено колега види как се оправдавам като ученичка, 100% ще реши, че съм на някакви много силни медикаменти ;)

Кико Сан, изтървах снимките. Страшен бонбон и скица си обаче, като те чета :P

05.04.14
17:30

не виждам снимки (може би си ги изтрила?), но не мисля, че приличаш на анорексичка. аз съм с твоя ръст , както и над 50% от жените  и смятам ,че 52 кг не е анорексично

05.04.14
23:03

Храната днес:
Закуска: Палачинко-питка от овесени ядки, яйца, ленено семе, канела, стевия и пектин;
Обяд: 200 гр. пилешко филе + салата (домати, краставици, чушки) + 1 филия пълнозърнест хляб Mestemacher;
Следобедно: 150 гр. котидж сирене + 1/2 супена лъжица зехтин + кисели краставички;
Вечеря: Огромна сьомгова пъстърва със задушени зеленчуци.
Добавки: Рибено масло (1 х 1000 мг.), Вит. С, Мултивитамини, Animal Flex.

Качвам снимки на закуската и вечерята:

Мнението беше редактирано от Светлето на 05.04.14 23:07.

07.04.14
00:21

Неделя бил ден за почивка. Ха, ха, ха!
Ей сега успявам да седна - готвене, чистене, пране, простиране, имахме и гости - истинска веселба (whew)

Хапването днес:
Закуска: 220 гр. (половин доза) “моцарела” от извара с лют пипер (по рецепта от форума - страхотно попадение!) + половин с.л. зехтин + една филия немски пълнозърнест хляб;

След тренировка: Половин доза протеин + 3 мини сладки оризовки с мед и канела;

Обяд: 4 белтъка бъркани с праз, спанак, 150 гр. извара и табаско + 50 гр. оризовки;

Следобедно: 80 гр. нискомаслено сирене и две кокосови бисквитки със сусамов тахан (открихме ги в един онлайн магазин - много са добри);

Вечеря: 200 гр. телешки кюфтаци + голяма салата (айсберг, краставица и домат със зехтин)

Добавки: Рибено масло (2000 мг за деня), Вит. С, Мултивитамини, Animal Flex.
3 кафета и 1 зелен чай

Тренировката:
1. Преден клек - 7 серии по 10 повторения с 20, 25, 30, 35, 37,5 и 40 кг.;
3. Разделно клякане с дъмбели - 4 серии по 12 повторения за всеки крак със 7 кг. дъмбели;
4. Лицеви опори на дъмбели от колянна опора - 5 серии по 12 повторения;
5. Лег-преса - 1х15 с 30, 1х15 с 40, 2х12 с 60кг и 1х10 със 70 кг.
6. Трисет (3 кръга с по 1 минута почивка между тях): 30 сек. бърпи — 30 сек. клякане с подкок — 1 мин. планк с повдигане на крака.

Снимката е на закуската.

Мнението беше редактирано от Светлето на 07.04.14 00:27.

07.04.14
13:03

Видео на клякането вчера.
Знам, че килограмите не са много, но отскоро клякам така. До преди месец и нещо кляках само с дъмбел макс. с 20 кг.
Та казвайте - много ли е зле? Имам чувството, че лактите трябва да са ми по-нагоре (wasntme)

07.04.14
23:17

Днеска нямаше тренировка.

Много ми се ходеше на танци, обаче вчерашните непредвидени гости ми провалиха плановете за готвене и днес трябваше да си довърша заплануваното, т.е. да спася месото. Супер оптимистично си взех и работа за вкъщи, ама познайте дали остана време...

Храната ми днес:
Закуска: Бъркоч (35 гр. овесени ядки, 200 гр. кисело мляко 3,6%, 50 гр. извара, 1 лъжица ленено семе, стевия, канела и пектин);
Обяд: 200 гр. пилешко филе + салата (домати, краставици, чушки) + 50 гр. оризовки;
Следобедно: 150 гр. котидж сирене + 1/2 супена лъжица зехтин + 50 гр. кашкавал;
Вечеря: 1 телешко кюфте и 1 парче руло от кайма с плънка от зеленчуци + задушени зеленчуци с масло.
3 кафета и 2 зелени чая.

Мнението беше редактирано от Светлето на 08.04.14 07:57.

08.04.14
23:46

Малко смахнат ден - лудница отвсякъде :)
Разни клиенти ме качиха на черешата от сутринта и цял ден не ме пуснаха да сляза.

Хапването:
Закуска: Останалата половин доза “моцарела” + половин с.л. зехтин + една филия хляб Mestemacher;
Обяд: 200 гр. пилешко филе на тиган + 50 гр. кафяв ориз с грах, моркови и копър + чери доматки;
Следобедно: 35 гр бадеми + половин доза протеинче;
Следтрнировъчно: Протеинов бар (ПМС-то се обажда и ми се дояжда сладичко);
Вечеря: Омлет от 4 белтъка + 100 гр. печени чушки + 100 гр. извара + една филия хляб Mestemacher
3 кафета и 1 зелен чай.

Тренировката:
1. Мъртва тяга - 1х12 с 20кг, 2х10 с 30кг, 2х10 с 35кг, 1х10 с 40кг и 1х8 с 45 кг. (до 30кг включително с надхват, с 35 и 40 - смесен хват);
2. Хоризонтално набиране - 5х10;
3. Пул даун на срипец с тесен хват - 2х15 с 25 кг, 2х15 с 30кг и 1х10 с 35кг;
4. Ренегатско гребане - 5х7 с всяка ръка, с 8 кг. дъмбели;
5. Хип-тръстер с щанга на пейка - 2х15 с 40 кг и 3х15 с 50 кг
Почивки между сериите - 1 минута, а между упражненията - 2 минути.
6. Трисет (5 кръга с по 1 минута почивка между тях): 30 сек. суинг с 10 кг дъмбел—15 повторения повдигане на крака + пулоувър с 8 кг дъмбел—30 сек. mountain climber.

10.04.14
09:53

.

Мнението беше редактирано от Светлето на 10.04.14 10:03.

10.04.14
09:56

09.04.2014

Тренировка - няма

Храната:
Закуска: Бъркоч;
Обяд: 200 гр. пилешко филе на тиган + 50 гр. кафяв ориз с грах, моркови и копър + краставица;
Следобедно: 150 гр. Котидж с половин с.л. зехтин + 50-60 гр. домашен суджук;
Вечеря: Голяма пъстърва с голяма салата (айсберг, домати, краставици, ябълков оцет)
Добавки: Рибено масло (1 х 1000 мг.), Вит. С, Мултивитамини, Animal Flex.
3 кафета и 2 зелени чая.

Сещате ли се за приказката за трите мечки: “Кой ми е ял от кашата? и т.н...” Оказах се и аз в ролята на мечките :D
Вкъщи купуваме прилични количества ядки и аз си нося в офиса - меря си ги по 35 гр. за да съм сигурна колко изяждам, че с ядките лесно се отплесвам. Отделно имам и някакво непремерено количество, ако на някоя колежка и се дояде. Напоследък обаче нещо все ми малееха порцийките - викам си “Егати лакомията съм”, ама вкъщи като си сложа някак си ми изглеждат повече ядките от тези в офиса (dull) Почнах да обръщам внимание и стигнах до извода, че някой си цъка от мойте ядки тайничко... Вчера си взех останалите пликчета да си ги премеря - ами нямаше едно редовно :D :D :D
Няма такъв смях хора! Винаги питам иска ли някой - те си мълчат и после накой (имам подозрения кой) ми ровичка в шкафчето и щипка като мишле - от това пликче малко, от онова малко :D :D :D
Сутринта като дойдох пак ме напуши егати смеха :D :D :D
Написах една бележка: “Взимайте си от ядките в жълтото пликче! Другите са абсолютно същите, само че са ми премерени. Не се притеснявайте - като свършат пак ще ви донеса ;) “

Снимката е на обяда.

Мнението беше редактирано от Светлето на 10.04.14 10:03.

11.04.14
23:52

Дъъъълги 2 дни бяха...

10.04.2014
Храната:
Закуска: Бъркоч, но този път замених изварата и стевията с половин доза протеин;
Обяд: 200 гр. пилешко бон филе + 50 гр. оризовки + 200 гр. задушени зеленчуци;
Следобедно: 35 гр орехи + половин доза протеинче;
Следтрнировъчно: Половин доза протеин + 30 гр. стафиди;
Вечеря: Омлет от 4 белтъка с чушки и пресен лук + една филия хляб Mestemacher + 150 гр. извара разбъркани със ситно нарязан пресен лук и доматена паста.
3 кафета и 2 зелени чая.

Тренировката:
1. Преден клек - 1х12 с 20, 1х10 с 25, 1х10 с 30, 1х10 с 35, 1х10 с 37,5, 1х10 с 40, 1х8 с 40;
3. Разделно клякане с дъмбели - 5 серии по 12 повторения за всеки крак със 7 кг. дъмбели;
4. Лицеви опори на дъмбели от колянна опора - 5 серии по 12 повторения;
5. Лег-преса - 2х15 с 40, 1х12 с 50, 1х12 с 60 и 2х10 със 70;
6. 3х2 мин. планк с повдигане на краката;
7. 3х12 не знам как се казва това колело, което се търкаля напред-назад по земята (blush)

11.04.2014
Храната:
Закуска: Бъркоч;
Обяд: 200 гр. пилешко бон филе + 50 гр. оризовки + салата (домати, краставици, чушки, ябълков оцет);
Следобедно: 150 гр. котидж + половин с.л. зехтин;
Вечеря: 200 гр. телешко, направено на кюфте с пълнеж от кисели краставички и гъби + зелена салата;
Извънредно: 50 гр. кашкавал и 30 гр. домашен суджук
3 кафета и 2 зелени чая.

Тренировка: днес съм пас.

Много малко ми е съня напоследък - по 5 - 6 часа максимум успявам да открадна и това не ми се отразява никак добре. Вече сериозно се замислям да тегля една на извънредната работа, пък каквото ще да става.
На всичко отгоре и малкия тихомълком е направил някакво възпаление в ушите, резултата от което е перфорирано тъпанче и много го боля цяла нощ горкия. Не му се размина и антибиотика...
А, и сутринта ме нападнаха кучета на път към работата. Размина ми се на косъм ръфането, но ми трепериха мартинките поне до обяд...

Нямам търпение вече да идват празниците - надявам се да се наспя, а също така ще направя (и ще изям) промишлено количество козунаци  :)

Знам къде тренираааш! :р

12.04.14
13:14

Как разбра (то не че е тайна де)? И ти ли там?

Дам, и аз :д

12.04.14
13:39

Хи, хи :)
То при толкова народ там няма да се очудя ако има и други освен нас.

Един път на велото едно девойче ме попита “винаги ли е толкова пълно тук и винаги ли се чака за пътека?”. А то беше мъртвото време от 16 часа. Само се огледах и й отговорих “Даже бих казала, че е празно” :Д
Ще се радвам да потренираме заедно някой път :р

Да не тренирате в зала за маратонци, бре? :D

За шампиони (wait) хехе

Айде споделете къде тренирате, че ми стана СУПЕР интересно :Пп

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1