25.10.14
12:50
Здравейте. Имам проблем при изготвянето на тренировъчна програма. Нямам представа как да подредя упражненията и през кои дни да тренирам. Както и кои мускулни групи в кой ден, ако въобще ще ги разделям на дни. Имам идея кои упражнения мисля да правя, като след малко ще ви ги напиша. Искам да има максимално добри резултати, доколкото е възможно. Не съм включил кофички, защото никъде наблизо няма успоредка. Висок съм около 1.70, като тежа 65кг.
- ЗА ГРЪБ,БИЦЕПС,ТРИЦЕПС,ГЪРДИ
- набирания широк хват(за гръб) 8x8
- набирания раменен надхват 8x8
- набирания раменен подват(за бицепс) 8x8
- бицепсово сгъване с 2х7кг/2х10кг дъмбели 4x8/4x5
- кофички на пейка 4x15
- лицеви опори диамантени (за трицепс) 4х10
- лицеви опори обикновени 4х12
- флайс с дъмбели 2х10кг 4х10
- ЗА РАМО
- раменна преса с дъмбели 2х10кг 4х10
- повдигане на дъмбели напред и встрани комбинирано 4х10
- ЗА КОРЕМ
- с колелото за корем
- вдигане на краката от вис на лост 4х15
- някое упражнения на пода
- ЗА КРАКА
- Клек с 2х10кг дъмбели(за бедра) 4x15
- повдигане на пръсти с 2х10кг дъмбели(за прасец) 4x12
- напади с дъмбели 2х10кг 4x20(по 10 за всеки крак)
Лятото тренирах с повечко серии (8) и затова така свикнах, не смятам, че са много. А ако усетя в последствие, че са много, ще ги намаля на 5-6 серии. Просто не знам в кои дни кое да тренирам и през колко време да тренирам. Дали 2 дена тренирам, 1 почивам или всеки ден тренирам без неделя примерно.
Знам, че корем се тренира от 2 до 3 пъти седмично, както и краката.
Относно храната, ще ви напиша основните храни, които ще са в менюто ми. Ето ги:
- белтъчини- мляко и млечни продукти, яйца, риба, месо(най-вече пилешко), извара, сирене, ядки, бобови храни( боб, леща), тиквени семки
- въглехидрати- хляб, ориз(бял, кафяв), картофи, мед, овесени ядки, мюсли, пълнозърнест хляб, грах
- мазнини- зехтин, ядки, масло(умерени количества)
- витамини- плодове, зеленчуци, бирена мая(белт. и въгл.)
- много вода
Благодаря.
Темата беше редактирана от ivang на 25.10.14 15:30.
Дъмбелите ще са допълнение. Главно ще наблягам на лоста. А и 2х10кг на мен ми е добре. За 75-80-85кг мъж предполагам са леки, но за моите килограми, смятам че е добре. Дори може да се каже, че са ми тежички примерно за бицепсово сгъване.
26.10.14
10:12
По добре отиди на Фитнес... с тези леки тежести нищо не можеш да направиш, без тежки клекове, тяга, лег... няма как да стане и 200 кг за бицепс да вдигаш