24.10.14
16:16
Здравейте и от мен . При мен същата болка се появява при тичане и бързо ходене още към 5-та минута, ако продължа натоварването болката преминава в изгаряне ( все едно ми гори това място ) . Бихте ли ми дали някакъв съвет , които може би ще помогне . Благодаря предварително!!!
26.10.14
11:56
Към 90 % . Болките и паренията са от вуншната страна на костта
И доколкото гладах мусколите на краката е тибиалиса.
Ясно, че в тази област няма друг мускул, но често болката в периоста (надкостница) се бърка с болка в тибиалиса. Болката дълбока ли е и имаш ли чувството. че костта те боли или се ограничава само в повърхностна мускулна болка?
26.10.14
12:09
Ако продължа натоварването, все едно пчва да ми гори крака на това място.
26.10.14
12:15
И при мен се случва, претоварване, недозагряване и т.н. Обикновено става, когато бързам рано сутрин, бързам на наклон и т.н.
26.10.14
12:16
Има ли някакво решение и обяснение
Масажът на тибиалиса облекчава ли болката или допирът е болезнен?
Ако е второто, значи те боли надкостница. Това е лигавица около костите, която се възпалява често в областта на подбедрицата поради спецификата на костната система - демек имаш две успоредни вертикално разположени кости, между които, при натоварване се получава минимално триене и лигавицата се възпалява. Най-често причина за това е преумора, неудобни обувки, твърди настилки, на които тичаш. Лекът е изстудяване след натоварване и третиране с охлаждащи противовъзпалителни мазила. Естествено, най-ефективният метод за лечение е почивката, съчетана с вече описаните.
Ако болката е мускулна, то може да е породена от ниска мобилност в глезенната става и някой от другите фактори. В такъв случай масажът би трябвало да облекчава болката и ти препоръчвам да правиш упражнения за разтягане на ахилеса, прасеца и глезенните сухожилия.
Мнението ми е изградено от личен опит и обща култура без да претендирам за медицински познания. Ако болката продължава дълго време, не е лошо да погледне някой специалист.
Мнението беше редактирано от Маданеца на 26.10.14 12:24.
26.10.14
12:25
Честно да ти кажа несъм пробвал с масаж, просто спитам тренировката. Но ще про.бвам утре и ще ви кажа калъв е резултата
26.10.14
12:27
Сега като го натисна леко с цел масаж, има лека болка, а не съм го натоварвал от петък....