18.12.05
21:42
Във нашата зала винаги е имало спор относно клека
Бихте ли си дали мнението как според вас е правилно
ще се радвам на всяко мнение
1-поставяте ли под петите поставки :?:
2-до долу ли клякате или полуклек :?:
3-щангата на върхъ трапеца ли стои или зад него :?:
4-накъде гледате по време на движението нагоре или направо :?:
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 13:01.
18.12.05
22:01
1. вапрос на раzтежение на подбедрените мускули (сас или беz)
2. до 90° са така наре4ените фитнес клекове, които не натоварват толкова колената и крьста, и не натоварват толкова седали6тето
3. вапрос на удобство
4. напред
18.12.05
22:12
Значи аз не съм супер опитен в ББ но смя да твърдя че по отнушение на БАЗОВИТЕ УПРАЖНЕНИЯ ( клек, лег и тяга ) съм доста компетентен не само защото ги правя редовно! Мой трениор беше състезател по силов трибои той ми показа техниката а също така не съм пропускал състезание по силов трибои в софия от 3 години на сам. А кой по добре от силовите трибоици зане как се каляка ?
1 Най-добре е вместо да слагаш поставки под петите опитаи да клякаш с КУБИНКИ ( много е ефикасно ) гледаи да са с по висок ток.
2 Най-ефикасен е пълният клек колкото по тежак е един клек и когато се изпълнява в пълната амплитуда на движението толкова по ефикасен е!
3 Щангата стой на трапеца!
4 Погледът е отправен в посока на движението а именно на ГОРЕ !
Важно !!! за да се избегне контузия в коленете е необходимо да се стремиш да изпълняваш движението ПЛАВНО.
Аз го правя така:
1 поставям за по-добро равновесие
2 клякам до долу(дори да правя полуклек пак усещам натоварване в задника,така че за мен е без значение)
3 поставям щангата в/у трапеца
4 направо
Според мен това е начинът,но да видим мнението и на другите :wink:
1 - Непоставям под петите си нищо по ми е удобно.
2 - До долу клякам(по принцип се кляка до хоризонтално положение.. за да нерасте много газа, но при мен няма значение)
3 - На мен лично зад трапеца(доста по удобное и няма значение каде седи.Важното е на тебе да ти е удобно)
4 - Гледам напред(даже с малко повдигната глава)
[quote author=“DJ MADMAN”]1. вапрос на раzтежение на подбедрените мускули (сас или беz)
2. до 90° са така наре4ените фитнес клекове, които не натоварват толкова колената и крьста, и не натоварват толкова седали6тето
3. вапрос на удобство
4. напред
Това е. Колкото до това къде точно трябва да се постави щангата върху трапеца е индивидуално, ако имаш по-дълго тяло няма да я сложиш високо върху трапеца, защото ще те затиска по-лесно. Ако си с късо тяло я слагаш високо върху трапеца.
Пълнia клек си е най-ефикасен и аз слизам додолу,но има два типа хора..на едните им расте много задника от клек ,на другите не толкова и съветвам първия тип да внимава:)Лостът е на трапеца,погледът е право напред,а лично аз хващам много широко лоста,защото така ми е по-удобно.