29.10.14
11:33
12 повторения - с по леки тежести или 8 бавни повторения с тежки килограми?.. става въпрос само за едно единствено упражнение след тежка тренировка за гръб..
Темата беше редактирана от dsadsad dasdasd на 29.10.14 11:35.
29.10.14
11:36
При каква тежест за 1 ПМ говорим в тези два случая?
Просто насочващ параметър.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 29.10.14 11:39.
29.10.14
11:54
Например, 12 повторения при 30кг, 8 повторения при 48кг
29.10.14
12:06
А ти колко килограма си?
29.10.14
12:18
94..но ръцете не са ми най силната група, тренирам с един дето е 65кг а прави чисто с 40кг за бицепс...
29.10.14
12:26
Залагай на тежките повторения без значение за коя мускулна група :)
29.10.14
12:29
Това мисля да направя! защото да кажем че до сега все правех 12 ки с средни килограми, напомпвам се, но само напомпване, а това момче с 40кг тежки той е лек мъчи се гърди се прави 6-7 повторения на 2 упражнения и ръцете му пораснаха сигурно за няма и 3-4 месеца
29.10.14
12:32
:) На мен ми е странно как човек, който прави 12 повторения с 30 кг. ще направи 8 с 48 кг. :X
“”” Фитнес ентусиаст
Filip Filipov
Например, 12 повторения при 30кг, 8 повторения при 48кг “”“
Първо, ако правиш 12 с 30 кг няма никакъв шанс да направиш 8 с 48 кг.
Второ, 50% по-високо лично тегло не означава 50% по-голяма работни тежест. Този 65 килограмовия сигурно е една глава по-нисък и с има с поне 5 см по-къса предмишница. Пък ако и залавното място на сухожилието на бицепса му е по-далеч от центъра на лакътната става, предимството му спрямо теб става още по-голямо. Да сравняваш работни тежести при двама души с напълно различно телосложение е безумие.
29.10.14
13:34
Колкото мен е висок 178-8см... не ми се занимава сега да снимам клип да ви показвам ако не ме мързи привечер
Мнението беше редактирано от dsadsad dasdasd на 29.10.14 13:39.
29.10.14
15:56
Пак ще се повторя, това са глупости. Първото за това, че някой, който прави 12 повт. с 30 кг. ще направи 8 с 48кг. И второ да се сравняваш с някой само по това колко са ти къси предмишниците и колко кг. си т.н. Абсолютно нормален съм. Тежа 72 кг. И си правя с 48кг. 6-ца чисто. А ръцете ми са 39 см. и абсолютно обикновени и на дължина.
29.10.14
16:19
Е ето аз съм пример даже с 35кг правя 12 ки чисти, с 40 - 10 ки чисти на 48 6-7 правя чисти но не усещам бицепса, и стигнах до извода след вече 3 часа търсене в Интернет *За развитие на ръцете трябва да се набляга на повече килограми при, Лег,Тяга,Мечка,Клек , мисля да наблягам на тях повече
Мнението беше редактирано от dsadsad dasdasd на 29.10.14 16:21.
Аз пък никога не съм тренирал бицагите тежко, даже не съм се замислял колко вдигам за бицепс. На кривия лост от всяка страна слагам по 10 или 12,5 кг. Виждал съм хора, които са слагали по 20кг. диск от всяка страна на кривия лост и горе- долу имат същите ръце като моите, че дори и по- малки.
Иначе съпоставянето е трудно. По принцип ръцете “вървят” и с килограмите. Качваш ли кила, то й ръцете ще растат. Правят ли се базовите упражнения, ръцете пак ще си вървят. Поне аз не виждам смисъл такъв тип изолиращо упражнение да се прави с много килограми.
29.10.14
18:33
Напълно съм съгласен сега днес направих следната тренировка!
5 Серии тежък полулег
5 Серии тежък лег
4 Серии Френско, но за пръв път го направих по този начин, изнесох лактите към главата и движението се получи по различно но определено много напомпва...
Мнението беше редактирано от dsadsad dasdasd на 29.10.14 18:37.
29.10.14
20:21
Няма как да развиеш ръцете си в техния пълен потенциал ако правиш само базови упражнения за другите мускули, а тях пренебрегваш в тренировките. Няма чак такова значение в конкретния пример, който предлагаш 12 повторния по-леко срещу 8 повторения по-тежко. Все едно е. Важното е да достигаш отказа или близо до отказа и при двете. Това е моето мнение. Важно е и да разнообразяваш броя повторения, серии, тежести, упражнения. Така са праят мускули.
29.10.14
20:46
Има, аз познавам хора на Химя, който правят само Клек,Тяга,Лег без абсолютно нито едно друго упражнение... :)
29.10.14
21:49
То и аз познавам хора на химия, но няма общо с темата или с това, което казах. ;)
И само да попитам - как се разнообразяват упражненията (специално изолираните) за бицепс ? Заменям скотовото с концетрично може би ? Аз не виждам голяма разлика в това и силно се съмнявам ако извърша въпросната замяна примерно, да вземе да ми върви бицепса и да порасне с 2 см специално заради въпросната промяна. И за мен истината е в тежките базови упражнения, но по-скоро бих визирал набиранията. Абсолютно безсмислено е да се тренира толкова усилено бицепс при положение, че имаш пълноценна дърпаща тренировка. В този ред на мисли и аз залагам на основното натоварване на гърба, като заедно с него се товари и бицепса (най-вече посредством набирания) и след тренировката за гръб го довършвам с няколко серии бицепсово сгъване до отказ с лек- средни килограми.
30.10.14
06:51
Тази мода да се отричат посветените на ръцете тренировки идва от сравнително скоро - последните 10 години, може би. Причината е следната: За много от младите трениращи мъже ръцете са тези, които са видими през по-голямата част от годината И (много важно) са сравнително лесни за трениране, не изискват толкова заучаване на техники (поне не в такава степен като лег, клек и тяга), трениращия не се изморява толкова при една тежка тренировка за ръце, сравнено с тежка тренировка за крака примерно. Именно за това в залите правеше впечатление как начинаещите без кой знае каква маса на гърдите, гърба и краката прекарваха часове във ваене на ръце. Поради факта, че са много по-лесни и приятни за трениране те дават всичко от себе си при тренировката им в най-добрия случай правейки по 3-4 упражнения с по няколко серии, като същевремнно тренират по-вяло големите мускулно групи пак с по 3-4-5 упражнения или изпадат в другата крайност да тренират големите групи с тежести и упражнения, които са неподходящи за нивото им в момента. Резултата е един - липса на прогрес в цялостното развитие на мускулатурата. При по-напредналите рутината ги кара да попретупват тренировките за по-малките мускулни групи, като пак остават същите серии и упражнения като брой за големите или както се наблюдава и от форума, намаляват и тях и като резултат от по-доброто възстановяване в следствие на намаления обем като цяло, а и поради факта, че тялото вече се е адаптирало към тренировките с тежести, те започват да растат на мускулна маса. Тук в играта влизат и по-добрата връзка мозък - мускул, която начинаещите не притежават, по-доброто хранене, като разпределяне и състав на храната и т.н. Именно поради това многото упражнения за ръце са символ на начинаещия, докато по-малкото за ръце и повече упражнения и тежести за т.нар. големи мускулни групи са символ на напредналия трениращ (тук нарочно казвам трениращ, а не културист). И с времето това се превърна в стереотип - начинаещ, относително слаботелесен гъчещ се на скотовата пейка, на скрипеца за трицепс и т.н. срещу добре нахранен, в повечето случаи назобан батка, при който ръцете така или иначе вървят поради гореспоменатите причини, бутащ умопомрачителни тежести от гледна точка на новобранеца в залата. След като всички искат колкото се може по-бързо да преминат от редовете на начинаещите в редиците на напредналите, те започват да копират и философията им - базово, батка и ша пораснеш. Това е цялата истина.
Вземете под внимание този пример: Всеки, ама всеки културист от тези по списанията дето им се кефите, изпълнява една камара упражнения за ръце и предмишници. От друга страна всеки щангист набляга на базовото и пренебрегва останалите. Силовоте трибойци са същите. Разликата е очебийна. Ако пък не можете да направите разлика между ръцете на културист от една страна и щангист, силов трибоец и силач от друга, то няма за какво и с кого да дискутираме. Всеки си избира какво и колко да му върви. За някой да качи до 45 см ръка е достатъчно, нищо че има потенциал за 48 -50 см. Въпроса е вие от кои сте?
Големината на ръцете до голяма степен зависят пряко от генетиката на даденият индивид.Все пак ако искаш големи и красиво оформени ръце,на да наблегнеш изцяло на правилната техника,НО с максимално тежки килограми... истината е по средата,нито прекалено големи тежести,нито леки,тренировката за ръце трябва да е пареща,интензивна и изтощителна ако искаш резултати.
30.10.14
17:46
А може би тази мода е налице, защото хората търсят по-бързи резултати, за 8-9 месеца силови тренировки за цялото тяло по 3-4 пъти седмично постигнах много повече от колкото за 2 години сплитове. За тези 8-9 месеца почти не съм тренирал ръце, а са с 3 см отгоре и то при по-нисък процент подкожни мазнини. В голяма част от случаите една тренировка за ръце по-скоро би забавила възстановяването, отколкото да ми направи ръцете по-големи, поне аз съм си изградил такова мнение.
30.10.14
19:14
Аз от скоро вкарах по 1 упражнение за ръце просто за разнообразие, иначе имам прилична ръка 43см само и единствено от лег,т-щанга,военна преса и такива упражнения изградена
31.10.14
12:35
Здравей, Филип. Аз гласувам за 8 повторения тежко. За какво ти е да си играеш с малката щанга, след като вече си напрегнал по подобен начин бицепса от дърпането? Като ще има допълнение за бицепс поне да се усети от тялото (казва ти го човек с 30 санта ръка). :)
Мнението беше редактирано от puzimir на 31.10.14 12:36.
Да ви споделя какво се получи при мен.. Близо 2 години не тренирах ръце изолирано ! Тренирах само многоставни и ръцете тотално ми западнаха. Около 3-4см. обиколка изчезна, но майната му на това.. нито ми пукаше, нито сега ми пука... проблема е друг. Въпреки постоянните тренировки, по не знам каква причина изгубих връзката мозък-мускул в изолираните упражнения за ръце :O От близо месец започнах да тренирам ръце и направо се чудя какво става.. Нито мога да ги натренирам както си трябва, нито да ги издуя, нито да ми запари... много зле. Преди си бях мастър на ръцете : )) и дори в 1 серия можех да се размажа повече отколкото сега за цяла тренировка.. С предмишницата същия филм..
Да си кажа мъката просто :) Сега стартирам със супер леките гири пък да видим дали ще възстановя връзката с мозъка !
Мнението беше редактирано от zvvsip на 01.11.14 11:53.
01.11.14
15:38
казано от Атанас Иванов на 31.10.14, 12:35:
Аз гласувам за 8 повторения тежко
8 повторения и тежко ? :D
Мнението беше редактирано от James Hinks на 01.11.14 15:39.
01.11.14
17:28
казано от James Hinks на 01.11.14, 15:38:
Аз гласувам за 8 повторения тежко
8 повторения и тежко ? :D
Все пак :
(казва ти го човек с 30 санта ръка). :)
:D
01.11.14
22:05
Аз вече го реших, залагам на тежък Лек,Тяга,Гребане и леко за ръце, пък к’вото стане...