29.10.14
10:46
Здравейте! Искам да направя едно сплитче, като обърна повече внимание на гърдите и по-специално на горната им част. Един приятел ми каза да ги тренирам по два пъти в седмицата, като втория път да ги тренирам с краката. Какво мислите ? Някакви предложения, забележки? Мисля да подредя тренировките по следния начин:
1Ден - Гърди, корем
2 Ден - Гръб
3 Ден - Почивка
4 Ден - Рамо
5 Ден - Крака/ гърди горна част
6 Ден - Ръце
7 Ден - почивка
Моля, дайте мнения за това дали да ги тренирам с краката, дали хубаво съм подредил мускулните групи по дни и какви упражнения да правя за да ми тръгне горната част. Благодаря.
Темата беше редактирана от basttardo на 29.10.14 10:49.
Ако не си някой професионален културист с по 5- 10 години стаж, то всякакви специализации биха били излишни.
Горната част на гърдите изоставала, но на база какво? С коя друга “развита” част от тялото си я сравняваш. Ако си начинаещ, изобщо не мисли на парче- това изоставало, онова изоставало и тн.
По принцип можеш да тренираш всяка мускулна група два пъти седмично, но не точно чрез сплит.
Сравнявам я с долната част. Долната е добре оформена, а горната никаква я няма. Не съм начинаещ, тренирам от 3 години с малки прекъсвания. Пробвал съм други програми и системи, но сплита ми действа най добре. Така че ако може да ми отговорите на горезададените въпроси. Мерси :)