24.07.14
14:16
казано от Радослав Овчаров на 24.03.14, 13:40:
24.03.14
60кг
Време: 4:45
24.07.14
60кг
Време: 3:49
Grace @ 315 lbs (143 kg)!?!
Колко ти е Грейса бе...ми 25 минути...пффффф:))))
Ненормални хора, Ая-та е станал още по-бърз и доста силен, а не изглежда да е качил кила.
казано от slavko на 30.10.14, 18:15:
Ненормални хора, Ая-та е станал още по-бърз и доста силен, а не изглежда да е качил кила.
25 минути, ама това означава по 1 повт обръщане и изтласкване на 143 кг на по-малко от минута... Плашещо е.
Иначе Барто ми е любимец - много силен и техничен на олимпийските движения.
31.10.14
15:10
3.23 мин със щанга от 44 кг
Абсурд е да го направя дори с 50 кг за що-годе нормално време.
Скромно и срамно,но толкова.
казано от Vic на 31.10.14, 10:35:
25 минути, ама това означава по 1 повт обръщане и изтласкване на 143 кг на по-малко от минута... Плашещо е.Иначе Барто ми е любимец - много силен и техничен на олимпийските движения.
Sam Dancer - 18:55 min @ 143 kg…
Този е МНОГО як... King Kong за 01:39 мин!
05.11.14
17:54
Ми, момчета, след като преди седмица гледах тука темата за Грейс и си рекох да опитам. Имам щанга с тегло 55 кг. Направих 30 повторения за 1:05 мин. Направих грешка като след 23-то спрях, за да огледам хронометъра на телефона и като видях 50 секунди рекох да почина до 54 сек. После едвам завърших комплекса. Не е добре да се почива. По-добре с равномерно темпо, но постоянно според мен.
Преди няколко години опитах кросфит комплекси, но това не е за мен. След няколко години може пак, ако съм жив и здрав.
Успех с комплексите на всички кросфитъри!
Мнението беше редактирано от Камен Илиев на 05.11.14 17:55.
Под 100кг не е забавен тоя комплекс. От зрителска гледна точка. Няма разножка, да си падне хубаво на земята тежестта и т.н. Ама пък и 20-30мин да гледаш тласкане пак не е особено интересно. Някаква тежест в рамките на 10-15мин според мен ще е най-интересно, аз лично за себе си в момента бих избрал около 100те 95-105 там някъде.
казано от Vic на 31.10.14, 16:26:
казано от Vic на 31.10.14, 10:35:
25 минути, ама това означава по 1 повт обръщане и изтласкване на 143 кг на по-малко от минута... Плашещо е.Иначе Барто ми е любимец - много силен и техничен на олимпийските движения.
Sam Dancer - 18:55 min @ 143 kg…
Този е МНОГО як... King Kong за 01:39 мин!
https://www.youtube.com/watch?v=k7t9QpM_Y4g
Вярно 1:39, но с изключително грозна техника. Конга на Клоков е много по-красив.
Мнението беше редактирано от aleks на 05.11.14 19:37.
05.11.14
19:51
Аз такива разножки не умея и си признавам. Това е и причината да не харесвам кросфита много - използват се някои специфични движения, за които трябва сериозно заучаване на правилната техника, която само шепа хора, занимаващи се с щанги могат да преподадат. Тия американци са като патици. Обяснявам - хората създали борба, разделили я на категории, стилове, правила; създали бокс, карате, кунг-фу ит.н. Всяко от тези със строги и ясни правила, техники и прочее. Излиза хамераканецот и прави кеч - пълна чорба, ами и по сценарий. Наскоро се появи и тоя мелез ММА. После света създал спортове като бягане, акробатика, вдигане на тежести, гиревой спорт и т.н. Те решават да смесят всичко това и да го нарекат кросфит, ами му издават и патент даже. Та къде е аналогията с патицата - и тя може да плува и да се гмурка, ама не като гмуреца; и тя може да лети, ама не като сокола, и тя може да бяга, ама не като щрауса; и тя може да пее, ама не като славея. От всичко може, ама не до съвършенство. Ей го на кросфита.
Това е само моето мнение. Има много забележителни хора, които се занимават с кросфит, които не искам да се чувстват обидени. Всеки има слабости, моята просто не се нарича кросфит.
Мнението беше редактирано от Камен Илиев на 05.11.14 19:52.
Аз съм абсолютно съгласен с теб, особено относно ММА и кеча, но пък знаят как да правят пари, реклама и да популяризират. На време се усетиха, че много хора не разбират какво гледат, а и някой комплекси са си доста скучни и хоп направиха GRID.
казано от Камен Илиев на 05.11.14, 17:54:
Ми, момчета, след като преди седмица гледах тука темата за Грейс и си рекох да опитам. Имам щанга с тегло 55 кг. Направих 30 повторения за 1:05 мин. Направих грешка като след 23-то спрях, за да огледам хронометъра на телефона и като видях 50 секунди рекох да почина до 54 сек. После едвам завърших комплекса. Не е добре да се почива. По-добре с равномерно темпо, но постоянно според мен.
Преди няколко години опитах кросфит комплекси, но това не е за мен. След няколко години може пак, ако съм жив и здрав.
Успех с комплексите на всички кросфитъри!
Биеш Дан Бейли и поне още 20-ина, които са били финалисти на Игрите, феномен си и талант, не го пропилявай!
казано от Камен Илиев на 05.11.14, 19:51:
Аз такива разножки не умея и си признавам. Това е и причината да не харесвам кросфита много - използват се някои специфични движения, за които трябва сериозно заучаване на правилната техника, която само шепа хора, занимаващи се с щанги могат да преподадат. Тия американци са като патици. Обяснявам - хората създали борба, разделили я на категории, стилове, правила; създали бокс, карате, кунг-фу ит.н. Всяко от тези със строги и ясни правила, техники и прочее. Излиза хамераканецот и прави кеч - пълна чорба, ами и по сценарий. Наскоро се появи и тоя мелез ММА. После света създал спортове като бягане, акробатика, вдигане на тежести, гиревой спорт и т.н. Те решават да смесят всичко това и да го нарекат кросфит, ами му издават и патент даже. Та къде е аналогията с патицата - и тя може да плува и да се гмурка, ама не като гмуреца; и тя може да лети, ама не като сокола, и тя може да бяга, ама не като щрауса; и тя може да пее, ама не като славея. От всичко може, ама не до съвършенство. Ей го на кросфита.
Това е само моето мнение. Има много забележителни хора, които се занимават с кросфит, които не искам да се чувстват обидени. Всеки има слабости, моята просто не се нарича кросфит.
Тук донякъде си прав, донякъде не си. Наистина живеем в комерсиален свят и доста се израждат нещата. Но ако го приемем това за промяна и оценим кое се променя айде не за добро, но не за толкова лошо, мисля че Кросфит като физическа практика и доста по-добро, отколкото зумба за танците:)
ММА е машина за пари също. Кое му е лошото? Такъв е света и надали ние ще го променим с летаргични преноси към миналото. И аз искам да слушам Кул енд дъ генг, ама сега е Еминем.
Не всеки може да стане добър борец на ниво, сприньор, фехтовач и т.н., НО всеки има право да почне да се грижи за тялото чрез някаква си практика. Кросфит е просто удобен и достатъчно практичен за голяма част от населението.
казано от aleks на 05.11.14, 19:31:
Вярно 1:39, но с изключително грозна техника. Конга на Клоков е много по-красив.
Груба сила:)
На Клоков си е красота:)
05.11.14
22:31
казано от slavko на 05.11.14, 21:22:
казано от Камен Илиев на 05.11.14, 17:54:
Успех с комплексите на всички кросфитъри!Биеш Дан Бейли и поне още 20-ина, които са били финалисти на Игрите, феномен си и талант, не го пропилявай!
Ако работата е да изхвърлиш лоста до прави ръце над глава, а в долно положение да се докосне до пода - то това е което направих. Може техниката ми да не е перфектна и съм сигурен, че не е, а и лоста не е 60 кг, а 55, но както и да е. Не съм кросфитър и не познавам тия хора, които със сигурност са на светлинни години като цялостна подготовка от мен.
Да, това е.
Може просто да ти се отдава и да ти е силно като комбинация от движения.
06.03.16
12:12
“Grace”
50 кг.щанга
5.20 мин.
Не ми тежеше толкова много щангата,колкото въздуха,като че ли ме мъчеше.Разбих ги на всеки 30 сек. по 3 джърка,но накрая се забавих.Засега толкова,а и все пак ми е за първи път с 50 кг.
30.12.16
18:46
5:18 сек. 60кг щанга
Много слабо.
Реших да го правя на 5-ци, другия път ще целя направо десетки и всичките тласкания ще са с ножица, че с тия дълги ръце много време и енергия хабя на пуш преси. Можеше и по-бързо, ама раздишвах повече от необходимото, даже на последното раздишване се заприказвахме с Ефо :D
30.12.16
19:50
И на мен ми се пробва това ...ще видя, ако не ме подведе кръста, че точно от това движение ме почна), като тласкам нагоре
30.12.16
20:16
Опитай го,но според мен се хвърляш на дълбокото.Ти се познаваш най- добре и знаеш какво можеш,но 30 повторения на 60 кг. за време си е сериозно предизвикателство.
03.01.17
10:38
Е,колко на дълбоко да се хвърлиш със 60 кг. ? Дълбоко е 30 повт. със собствено тегло за време,пробвай :)
03.01.17
15:12
Защо гледаш от своята позиция?И за мен “Murph” не е кой знае колко тежък комплекс,но има и такива,които не биха дори го започнали.
Първи комплекс със щанги ,за който и да е, не е най- приятното изживяване.Лично мнение.
03.01.17
16:53
Тук няма да има спор, всичко зависи от в какви рамки си се развил и дали искаш да се развиеш в други рамки или да се пробваш.....например, някои могат да правят това, други пък, могат хендстент)))....всичко се тренира И се почва от по-леко, даже да знаеш, че си силен физически....като не си го правил точно това преди, не трябва човек да се изхвърля...така е правилно, според мен.....щах да почна с 50 кг, но сега, като пиша, ..ще почна с 40 ;) сигурно ...и не ме е срам да го кажа ;)
03.01.17
17:46
Опитай с 40 кг.ако ти се види леко и завършиш в рамките на 3 минути ,то тогава може и на 50 да опиташ.Но има голяма разлика в това да направиш 30 Clean and Jerks ей така и да знаеш ,че те гони стрелката на часовника.
Мнението беше редактирано от cRossfit на 03.01.17 18:43.
казано от Alexander Krastev на 30.12.16, 18:46:
5:18 сек. 60кг щанга
Много слабо.
...
Не е слабо. Като за първи опит си е съвсем прилично.
Пробвай следната тактика - 5 повт на всеки 30 сек, в рамките на тези 30 сек. Така на теория ще докараш резултат 3 мин. На практика ще изтървеш интервала към края, но пак ще се вместиш в 03:30.
И още нещо - отстрани винаги е много лесно, също като бокса ;). 60 кг може да изглеждат смешни, а 30 повт не особено много, но съм гледал клипчета със щангисти, как загиват геройски на Грейс :)
05.01.17
13:44
Т.е. 30 сек. правя 5 повторения и следващите 30 сек. раздишвам?
То можеше и по-добре, но телефона вместо за хронометър го ползвах за камера и реално нямах никаква идея как се движа. Ако се пусна с хронометър, ще го докарам по-добре. Въпреки това 3 мин. ми изглеждат като фантастика. Другата седмица мисля пак да го пусна, защото ми харесва като бенчмарк комплекс за издръжливост.
То не, че искамдасеоправдавам :D но предния ден правих макс на клек и тяга, а точно преди Grace правих клек на гърди и изхвърляния с двупудовките. Другия път ще е на свежо.
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 05.01.17 13:45.
05.01.17
14:23
Тва е за около минута и тридесет - две минути комплекс. 60 кила щанга не е кой знае какво чудо.
05.01.17
14:38
Александър Кръстев,Виктор имаше предвид да се опиташ на всеки 30 секунди по 5 повторения,така ако спазиш схемата ще го докараш до към 3 минути,което за мен на този етап граничи с фантастиката.Джеймс,за теб 60 кг. може и за загрявка да са,но аз продължавам да твърдя,че Грейс не е за всеки на 60 кг.Аз все още не мога да се престраши да го направя на оригиналните килограми.Или по- точно ще го направя,но времето ще отиде към 6-7 минути.
Мнението беше редактирано от cRossfit на 05.01.17 14:40.
05.01.17
14:40
казано от James Hinks на 05.01.17, 14:23:
Тва е за около минута и тридесет - две минути комплекс. 60 кила щанга не е кой знае какво чудо.
еми, тогава да направим форумно състезание с тежест, която е % от теглото на човека...урааа!
05.01.17
14:48
Аз съм вътре,ей така за шоуто.
82 кг съм.
05.01.17
15:05
казано от Carbohydrate на 05.01.17, 14:40:
еми, тогава да направим форумно състезание с тежест, която е % от теглото на човека...урааа!
Има и вариант Bodyweight Grace. 100% от теглото на човека :D
Адаш, 100 тей прайш ся :D
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 05.01.17 15:05.
Да не забравяме, че има такова нещо като съотношение между ЛТ и ефективност. При свръх-тежките атлети постиженията отнесени към ЛТ са много по- зле от по- леките.
05.01.17
15:17
Аааа,не,на 100 процента от теглото се отказвам, не мога помръдна щантага :)
06.01.17
13:49
Жалко, че не обръщам и скоро няма да почна...Щях да се насиля да ви го сваля до минута и малко.
06.01.17
15:58
Хубаво,ти ще го направиш,но много геройски биха загинали на някакви си 60 кг.
08.01.17
12:04
3:10, 60кг щанга (rock)
Днес почнах тренировката с комплекса, правих го с пуснат хронометър. Реших да го давам по-смело, без да се пестя. 15 повторения за 50 сек, 30 сек. раздишване, после 5+5+5 през 10-на секунди раздишвания. Тласкането в подклек - така съм и най-бърз, и най-силен. Има още откъде да се сваля време (grin)