08.10.14
11:36
Здравейте, главната ми цел тази зима е, да кача колкото се може кг. Храня се добре, диетата е супер ( поръчах си я от Кирил Танев ), доволен съм.
Понеже не ми се дават пари за програма и знам, че няма голям смисъл, защото тези сплитове са за културисти, а не за мен.
Ще тренирам цялото тяло 3 пъти седмично.
Програмата е следната:
- 5 минути пътека
- загряване на цялото тяло
0. Коремни преси с тежест 3х15-20 ( за да загрея добре кръста )
1.Клек с щанга 2-3х8-12
в супер серия с пулоувъра.
2.Пулоувър с дъмбел 2-3х12-15
3.Мъртва тяга 2-3х6-8
4.Повдигане от лег 2-3х6-8
5.Набиране с тежест 2-3х6-8
6.Раменни преси с щанга 2-3х6-8
7.Сгъване с щанга прав 2-3х6-8
Четох, че от клека и особено от тягата, нервната система се претоварвала бързо. Не знам как ще е по - удачно да тренирам.
- Да си тренирам по тази програма и да не се притеснявам или да разделя тренировките на А и Б, в тренировка А ще правя клека, а тягата ще я остава в тренировка Б ( като първо упражнение ).
Вие как мислите?
Много упражнения ми се виждат, ако всичките ги изпълняваш дословно, и то 3 пъти седмично, ще е доста натоварващо.
Правил съм клек и тяга в една тренировка. Не ми харесва много. Примерно раздаваш се супер много на клека, като стане време за тягата, силата ти е намаляла доста- Едното за сметка на другото.
08.10.14
14:21
Тягата пак ще дърпа, пробвано.
Иначе програмата не е нищо специално. По-скоро 5х5/кръгове ще ти свършат по-добра работа според мен. Ако ще правиш кръгове, наблягаш на клек, тяга, лег, раменна, кофи, набирания. При 5х5 същото. Изолиращи не ти трябват, освен ако накрая не са ти останали много сили (което не трябва да се случва, ако натискаш на тежестите) и имаш време да убиеш.
Благодаря Ви.
Без упражнения за ръце, не ми се вижда голям обема.
Не съм казал, че програмата е специална, просто питам, какво смятате за нея :) .
Системата 5х5 не ми харесва много, защото единия ден тежеста е по лека, другия път средна, третия път тежка. Какви са тези кръгове?
08.10.14
19:49
Защо да са много упражненията, ако махне отделното упражнение за ръце и не смята упражнението за корем отначалото.
Клек с пулоувъра, тяга, лег, набиране, преси.
Ако разделя тренировките на А и Б, в едната ще правя клека, в другата тягата, така не става ли.
Херцог, защо предпочиташ 5х5 пред тази система :P
Някой може ли да помогне? След 3-4 дни започвам да тренирам. Ако разделя тренировките, как мислите? На А и Б?
Какво ще рече кръгове
11.10.14
20:56
Кръгови тренировки.
Мисля да е 5х5.
Какво мислиш за програмата иначе, ако разделя трен на А и Б?
01.11.14
14:35
Програмата е добра. Няма проблем в едната тренировка да вкарваш клек, в другата тяга. За да не претоварваш ЦНС трябва да ограничиш форсираните повторения и отказите до минимум. Не ги отхвърляй напълно, но ги ограничи до 2-3 серии на тренировка. Успех :)