моля за мнение за 4 пъти в седмицата

АК

26.10.14
22:45

Моля, ако може да коментирате и да ми кажете мнението си за програма ми. Идеята е 4 пъти в седмицата, като 1ви и 3ти ден се правят едни и същи мускулни групи и 2ри и 4ти ден съответно отново едни и същи. Целта е да наблегна на базови упражнения за големите мускули.
Висок съм 182, тежа -72кг, 24 години - с бърз метаболизъм. Имам известен стаж в фитнеса от 2-3 години, така че се считам за средно напреднал, целите в залата са ми основно мускулна маса .
Това е програма ми, която моля да коментирате. Също ме притеснява факта, че като че ли упражненията са доста - по 7 на ден, като ми се иска да ги намаля поне на 6 всеки ден, но не знам кое да намаля.

1ви ден - КРАКА - клек x3 ; напади с дъмбели x4 ; мъртва тяга x3 .
          ГРЪБ - горен скрипец x3 (широк хват); мечка x4
          Бицепс - сгъване с лост  x4

2ри ден - почивка

3ти ден - ГЪРДИ - лежанка x4 ; горен флайс x4
          РАМО - раменна преса x4 ; повдигане на рамото с изтегляне отдолу x3
          ТРИЦЕПС - кабели x3 ; френско x4

4ти ден - ГРЪБ - набирания x3 ; горен скрипец ( тесен хват) x4 , пулоувър x3
          КРАКА - напади с дъмбели x3 ; лег преса x4
          БИЦЕПС - сгъване от наклонен седеж x4 , сгъване с кабели x3

5ти ден - почивка

6ти ден  - ГЪРДИ - лежанка за горни гърди x4 ; бутане на машина за средни гърди x3 ;+ кофички за долни гърди, като последно упражнение  x3
          РАМО - раменна преса x4 ; задно рамо x4
          ТРИЦЕПС - разгъване на скрицепс x4

Всякакви коментари са добре дошли !

Темата беше редактирана от А К на 31.10.14 11:32.

АК

31.10.14
11:10

Понеже гледам, че темата ми не се радва на голяма популярност, добавих и броят на сериите за всяко упражнение да е по ясно, както и махнах по едно упражнение за бицепс и трицепс, мисля че така е по-добре. Все пак очаквам и вашите мнения по темата.

намали тренировъчните дни на три и давай с клек, лег, тяга. примерни програми в сайта, колкото искаш.
офтопик: не знам защо всеки се опитва да открие първо топлата вода и едва тогава се сеща да отвори червеното кранче вляво.

АК

31.10.14
19:45

Аз досега съм бил на 3 дневен сплит, като и клек лег и тяга, присъстваха в програмата ми. Идеята на тази програма е да обхващам всяка мускулна група 2 пъти на седмица, не знам дали това е добре или не, затова питам за вашето мнение.

31.10.14
19:49

Като искаш да тренираш тялото 2 пъти седмично почвай бутащи-дърпащи или горна-долна с базови упражнения и не се чуди. :)

Мнението беше редактирано от Ронката на 31.10.14 19:50.

01.11.14
18:48

казано от Ронката на 31.10.14, 19:49:

Като искаш да тренираш тялото 2 пъти седмично почвай бутащи-дърпащи или горна-долна с базови упражнения и не се чуди. :)

Ако иска да тренира само 2 пъти седмично, далеч по-разумно е да тренира цяло тяло във всяка тренировка.

01.11.14
18:55

казано от pesho vasilev на 01.11.14, 18:48:

Ако иска да тренира само 2 пъти седмично, далеч по-разумно е да тренира цяло тяло във всяка тренировка.

Това е така, но той иска да тренира тялото 2 пъти седмично, тоест 4 тренировки на седмица.

01.11.14
20:48

казано от Ронката на 01.11.14, 18:55:

казано от pesho vasilev на 01.11.14, 18:48:

Това е така, но той иска да тренира тялото 2 пъти седмично, тоест 4 тренировки на седмица.

Да, моя грешка.
Сори че наспамих темата

АК

01.11.14
21:00

Добре, но считате ли че моята програма е грешна и ако да какви грешки считате, че има ? Мислите ли че не е ефективна ? Не съм я измислил аз, направих си я на базата на една програма която взех от един инструктор, който ми я даде за 4 пъти в седмицата и там беше така - гръб, крака и бицепс в един ден и в другият гърди, рамо и трицепс, аз само направих някой малки промени.

01.11.14
22:55

Истината е, че ако прогресираш и си постоянен все тая какво е точно програмата. Храни се добре, тренирай здраво и редовно и тва ти е играта.

АК

01.11.14
23:16

казано от pesho vasilev на 01.11.14, 22:55:

Истината е, че ако прогресираш и си постоянен все тая какво е точно програмата. Храни се добре, тренирай здраво и редовно и тва ти е играта.

Старая се да се храня правилно. Въпросът ми е свързан с това, че искам да извличам и максимална полза от посещенията ми във фитнеса, затова и питам за програмата си. Досега съм тренирал на 3 дневен сплит, но сега искам нещо различно.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1