For_the_greater_good_of_sport

Прескочи до:

19.10.14
20:12

какво мислите за ходенето по наклон като кардио? Стават ли големи краката ?!
Аз мислех, че е по-щадящо за ставите и смятах да го включа за разнообразие в тренировките си. Но ми казаха, че краката ставали големи..?

19.10.14
21:08

В момента, ако с тези “интервали” имаш слаба издръжливост, задника ти трябва да си е достигнал обем, ако започнеш да катериш няма да се обемосаш повече, но не се прави всеки ден едно и също, 2-3 дни с наклон, останалите без и без интервали примерно, щото катеренето си е силово все пак.

20.10.14
01:30

Да, точно затова питах мнения за катеренето. Защото искам да си разнообразявам кардиото ::) Благодаря ти ^^

26.10.14
22:44

Здавейте прекрасни!

Миналата седмица имах 1 тренировка в понеделник, след това 2пъти салса.. през останалото време имаше доста ходене и тичане по задачи. Малко несериозно относно тренировки, но сега се захващам здраво. А и вече имам удоволствието да тренирам често с Вили ::)

От днес:

24мин пътека - 4км изминати с постоянна скорост от 10км/ч

4х8 клек с 40кг
4х6/6 ходещи напади с х7кг гири
корем

10мин ходене по наклон 7, скорост 6.6км/ч - 1км и малко.

27.10.14
21:15

27.10

4км тичане
-упр за горна част на корема
3км тичане
-упр за долна част на корема

`доста ме боли дясното коляно пак. Смятам утре да пропусна фитнеса и само на салса. И да не смесвам кардио с клек :)

Мнението беше редактирано от By the way на 27.10.14 21:15.

30.10.14
21:45

29.10

3 кръга от:
- 8 клек с 40кг
- 10 суинг с 10кг
- 10 лицеви

1х8 клек с 45кг

4х8 лег с 20кг

10мин ходене по наклон

2 кръга от:
- 8 скрипец тх с 35кг
- 10 лицеви
- 15 клек СТ

2 кръга от:
- 8 скрипец тх с 35кг
- 15 клек СТ

упр за корем - горна и долна част

`еми не много доволна тренировката от 29, не е както преди да замина, но поне не беше и ужасно жалка. Ще си наваксам ^^ Мисля, че след 2-3 силови ще си върна що годе силата, или поне се надявам :D
` -2кг съм ^^ но днес пак имах едно емоционално преяждане.., от което ми стана малко гузно, но.. се надявам ума да ми дойде в главата и да си продължа нормалното хранене и да си даде своите резултати :(

31.10.14
16:51

31.10

на гладно:

5 кръга от:
- 6-7 скрипец тх с 35кг
- 15 клек СТ

4 кръга от:
- 8 скрипец шх с 25кг
- 15 клек СТ

4 кръга от:
- 8 гребане на скрипец с 20кг
- 15 клек СТ

20 мин катерене 7-15 наклон, 2км изминати

упр за корем

01.11.14
19:20

1.11

25 мин интервали
15 ходене по наклон

03.11.14
00:37

02.11

кондиционна мисля че се води, тренировка във фитнеса в който ходя.

загрявка
- леко тичане
- странични подскоци
- 3 кръга от 5 вида бегови упражнения
- 2 вида бегови с препятствия

3 кръга от: динамични упражнения с гири:
- за бицепс
- трицепс
- упр за рамо
- подскоци с разтваряне на ръцете
- напади с подскоци
- бърпи

3 кръга от упр за корем:
- повдигане на краката от лег
- коремни преси
- 2х страничен планк
- планк
- ножички

разтягане малко

`не знам как се казват самите упражнения и се извинявам за лошото описание.

03.11.14
18:36

3.11

2км интервални
- 1мин с 6км/ч
- 1мин с 11км/ч
- 30 сек с 12км/ч
- 30 сек с 12.5км//

4 кръга от:
- 7 клек с 40кг
- 10 суинг с 10кг
- 10 лицеви от колене

3 кръга от:
- 12 скрипец тх с 25кг
- 20 чукчета /х10 на ръка/ с х4кг гири

1х6 скрипец тх с 35кг
1х20 чукчета с х4кг гири

3 кръга пр за корем

Храната:
1. ябълка, мляко с нес
2. пил супа без пиле..., 1 кюфте малко, 1 шишче пилешко малко
тренировка
- мляко с нес и 1чл мед
предстои:
3. руло стефани, салата - маруля и домати
- 1-2 моркова сиг

` май съм същите кг вече както преди да замина, но на см съм повече.. не съм толкова стегната. Тъпо. Вчера като се погледнах в огледалото по-обстойно ми стана гадно чак. И един приятел каза, че дупето ми е голямо.. снимки даже ще кача по-късно или утре. Сега уж сериозно съм решила. Ще постна по-късно или утре примерните рижими които си нахвърлих, за корекции от вас ::)

Мнението беше редактирано от By the way на 03.11.14 18:37.

03.11.14
20:13

` качвам снимките. На корема няма смисъл да правя такава, защото там положението е трагично.

Да разясня относно режима:
1. в дните без силова мисля да има кардио.
2. Ванката - това е тренировката от вчера. Инструктора се казва така, затова накратко го нахвърлих.

Относно храната - смятам да е нещо като днешната.

Въпрос: в дните с кардио, според вас, кой вариант е по-добър, HIIT или 40 мин примерно монотонно ? Знам, че въпроса е глупав, но.. наистина след 4 месеца неактивност в главата ми е каша.

Ето снимки и към какво се стремя, но мисля че с малко повторения и повече кг няма да стане. Какво е вашето мнение?

03.11.14
21:32

Доста време ще отнеме... да ти порастне толкова косата :D
П.П. Татуировка ще си правиш ли?
П.П.П. Сори, не се сдържах :)

Иначе по същество - “добро утро” е всичко друго, но не и упражнение за гърди. Бих сложил и кофички, ако не можеш на успоредка, прави на пейка. И какво е повдигане на ръцете нагоре? Ако е напред, по-добре го прави встрани, а най-добре - раменна преса с дъмбели (при положение, че другата ти раменна е с щанга). Гребането пък натоварва и бицепса, така че по-добре го комбинирай с нещо за трицепс, вместо пак с бицепс.

И аз мислех да коментирам странното разпределение на упражненията от листа, но реших да замълча ;д Изобщо ми е интересно как многоставни упражнения се поставят само в една графа..

03.11.14
22:34

Енев, благодаря за забележката. Знам, че “добро утро” не е за гърди, но е сложено там, защото е в СС с лег :D
ПП: татуировка няма да си правим :D не знам дали е от значение за влиянието на тренировките :D хаха

Графиньо, не ви разбрах :D

04.11.14
14:28

4.11

кардио 47мин - 7км

1.5км с 10км/ч
1.5км с 10.5км/ч
3км интервали - х1мин с: 6,11,12км/ч
1км с 12км/ч
1км ходене по наклон с 6км/ч
`има много какво да се гори от мен... доста пот ще трябва да потече :)

`кардиото реших да го правя както го усещам ::)

05.11.14
18:06

о.О Издивях..!

Реших днес да попитам момчетата от фитнеса какво мислят за програмата която съм си направила. Като изключим ужасното отношение на единия, то другия беше мил и доста ми говори:

1. не ти трябват малко повторения - прави 12-15 повт, нали искаш релеф и да изглеждаш добре, а не да си силна
2. защо ще клякаш с малко повторения като точно на краката трябва да правиш повече, там има съсредоточени много бели /или червени не знам какви каза телца/ и обясни защо май.. не помня вече
3. за какво ще бяхаш 3 пъти по 6-7-8км... ще си прецакаш ставите.. а мен и без това си ме болят и ми стана много гадно от тва което каза , защото знам че е прав ..
4. и си раздели горна и долна част в отделни дни
5. и спри тия банички !
6. не мога аз да ти направя програма, защото ***** ги прави на момичетата. Е аз не искам ***** да ми направи..

и отивам да тренирам и не знам какво да правя.. каша каша каша.. :X направиш скрипец тх и флайс и си събрах багажа и към нас.. пф

Наталия

05.11.14
19:12

Вики, голямо вайкане се вйакаш....и преди мисля, че беше така. С най - добри чувства ти казвам да се спреш на едно нещо, да бъдеш постоянна в рамките на МИНИМУМ 1/2 месец/а и ако нямаш абсолютно никакви резултати тогава се вайкай. Просто реши какво искаш и действай. Дори и твоята програма мисля, че ще има резултат ако се храниш добре и тренираш системно. :)

П.С. :* (F) :P Нииидейй са мота момиче :P

Ако тези момчета са инструктори тези отговори не говорят добре за тяхната компетентност, особено 1 и 2. Релефът не идва от това колко повторения правиш, а по скоро от диетата. При краката всичко си е до ген, има щангисти и трибойци, особено на малките категории с доста развити и релефни бедра, а те не правят повече от 5-6 повторения. Така че, ако искаш си прави малко повторения. :)

05.11.14
19:30

5. и спри тия банички

Само с това мога да се съглася.

11.11.14
00:18

Благодаря на всички, за мненията :)
Нати, мисля че си доста права. Даже докато писах поста си мислех, че и преди се вайках :D Явно съм си така по темата :D

За момента спирам да пиша редовно, ще се включвам от време на време :)

По-здрави и успехи на всички в начинанията, прекрасни!

27.11.14
17:52

`качвам няколко снимки на корема, който ми е и най-проблемната част. За сега е една идея по-добре от преди месец, според мен. :) Дано само мотивацията ми не спадне :D Килограмите още си стоят 60.. :(

Мнението беше редактирано от By the way на 14.04.15 00:36.

14.01.15
14:55

Здравейте ! Не пиша, но редовно ви следя дневниците :D
Ето как мина времето до тук за мен:
Декември бях на НВД, и ето как бях след празниците /снимката долу/. След това се разболях и нямах апетит известно време.
От вчера съм на хранителен режим, изготвен от диетолог с цел сваляне на 5кг. След 10-15 дни ще видим има ли някаква разлика.
Тренирам ето така:
- понеделник - гърди + бицепс + кардио + корем
- сряда - крака + рамо + корем
- петък - гръб + кардио + корем
- неделя - кардио, HIIT,ОПФ или друго подобно.
през останалите дни, ако имам време се старая да правя кардио :)
По-здрави и продължавайте все така да сте прекрасни ! ::)

14.01.15
15:00

казано от By the way на 14.01.15, 14:55:

Тренирам ето така:
- понеделник - гърди + бицепс + кардио + корем
- сряда - крака + рамо + корем
- петък - гръб + кардио + корем
- неделя - кардио, HIIT,ОПФ или друго подобно.
през останалите дни, ако имам време се старая да правя кардио :)

А тренираш ли трицепса? Иначе ми звучи добре сплита. :)

Мнението беше редактирано от Диляна на 14.01.15 15:02.

15.01.15
00:18

Здравей, Дили ::)
Ами не.. то даже е постижение че тренирам и бицепс. Предпочитам многоставните упражнения и не правя на уредите. :)

18.01.15
20:25

Здравейте!

Имам едно въпросче. Последния месец кардиото ми е 3-4 пъти седмично спринтове х2км. И HIIT в неделя. Обаче вече коляното започна да ме боли след всяка кардио тренировка.. а аз принципно имам лека травма там.
И вече днес, след HIIT тренировката, когато ме заболя още в началото... реших да се обърна към вас.
Искам да попитам някакви алтернативи на кардио... които не натоварват чак толкова коленете.
Благодаря Ви предварително ^^

24.01.15
19:58

Качвам малко снимки, за да си следя и прогреса. :) За сега ми се струва, че има малък напредък. Дано сесията не се освиня, а продължа в същия дух ^^

09.04.15
15:52

Привет, машинки ^^

Дневничето доста ми липсва, затова май подновявам писаниците си тук :D Липсват ми и вашите съвети и коментари, също :D Макар, че след такава голяма пауза от моя страна, не знам дали вече някой от вас ме помни :D Ноо, аз не съм спирала да ви следя :D

Какво се случи докато ме нямаше? 1 месец почти не съм стъпвала в залата - прекалено модерно занимание май стана за мен.. и когато онзи ден влязох в съблекалнята разбрах, защо съм направила такава голяма пауза - а именно поне 20 момичета с клинчета, прически и грим се редяха на огледалото :D отделно 5 човека на клека се редуваха. Ноо, ще си се върна в залата, след празниците :) Част от мен си е, все пак ::))

Таа последния месец:
Храна: стараех се на е НВД и събота или неделя да чийтвам.
Тренировки: на ден ми се събираха поне по 6км ходене, което сметнах за достатъчно кардио. И силови тренировки с гирите /2х5кг/ у нас, като се стараех да е HIIT

`Целите за април:
- до края на месеца да тичам поне 6км без да спирам, за да отида на съботния крос в Южния
- да намаля цигарите - от 1 кутия, до 5 макс на ден
- и, както винаги не може без уни.. - да заверя и да си взема голяма част от изпитите, че ми е дипломиращо някак си :D и колкото и големи гадове да са в тоз университет няма да ми пречупят женския инат!
-  и едни -2кг :) за подарък :)
- и да преборя обзелата ме пролетна умора.. :D
*това, че не съм споменала тренировките с тежести, не означава че ги махам, просто те са си ясни :)

Аз те помня, Вики хаха :D И аз не пиша много в дневника си, но се надявам да не са ме забравили и мен, все пак съм незабравима (rofl)  Последните ти снимки бяха ок, сега как е положението ?

09.04.15
22:55

Привет, Ади ^^
За мое щастие теб и още няколко от мацките тук ви следя и във фб :P

Амии.. всичко беше добре, до момента когато ме махнаха от работа. До тогава храна и тренировки си бяха 6 ^^  След това 3-4 дни не бях яла - по веднъж на ден макс. И бях свалила 2-3кг., но явно вода и корема ми беше хлътнал :D Сега вече се храня, но от ПМС съм се надула нещо, май.. ако това е ПМС и ако изобщо ще  ми идва цикъла този месец :D Така, че бих казала че общо взето положението е същото, което до някаква степен, за момента, е приемливо :)

ПП: когато ти гледам снимките във фб, искрено ти се радвам, как не се спираш и все развиваш спортния си потенциал, поздравления и все напред!

Мнението беше редактирано от By the way на 09.04.15 23:50.

Благодаря ти :)

А при теб съм забелязала, че всичко идва от липсата на постоянство и май е и на психическо ниво... на последните снимки изглеждаш супер:)  Дано намериш баланса, който търсиш от толкова време

10.04.15
19:03

Да да, Ади, правилно си забелязала :) Всичко е на психическа нагласа и от там идва непостоянството ми.. Но смятам, че последната година и нещата в нея ме направиха една идея по-постоянна ::))

10.04.15
19:09

ДЕН 1

Тренировка:
4 кръга от:
- 10 лицеви
- 20 клек СТ
- 1мин jumping jack

Табата: 4 кръга от:
- 40 сек - high knees
- 20 сек - лицеви /~8 ставаха
Табата: 4 кръга от:
- 40 сек - hgh knees
- 20 сек - кофички /~ 6-8 бр

4 кръга от:
- 40 сек - high knees
- 40 сек - горна част корем

*почивки между кръговете почти нямаше. И смятам, че се получи доста симпатична тренировка :)

Мнението беше редактирано от By the way на 11.04.15 10:15.

11.04.15
20:14

ДЕН 2

22 мин тичане - общо 2 мин бяха почивките.

`от четвъртък, 17ч не съм пушила. Така че за днес мога да добавя до 10 бр по-късно :D

Храна: за тези 2 дни беше:
- смути
- ориз + месо + салата - след трен
- салата + месо

12.04.15
21:32

ДЕН 3

Активност: ~12км в двете посоки, ходене.
Пиша го кардио, доста си походихме...  доволно ^^ Разстоянията са приблизителни :) 

Храна:
1. чай от джиджифил, сок греюпфр
2. агнешко, салата; 1/2 фил. козунак
3. пил. супа, салата, 1 яйце, много сирене.
бонбон рафаело.
`добавям и крем от извара,банан и стафиди... в 23:30.. :D - МЦ :X

`качвам снимка от днес :) не го знам кога се е появило и пораснало до тагава степен че да си личи през клинчето това мукулче :) Ама ако и на коремчето бяха така щях да съм по-доволна ::)

Мнението беше редактирано от By the way на 12.04.15 23:38.

13.04.15
22:57

ДЕН 4

Активност: йога :D
първо направих това https://www.youtube.com/watch?v=7PFnUnxOXXI отрази ми се много добре и тъй като имах доста време реших да потърся нещо по-сложно и попаднах на това: https://www.youtube.com/watch?v=rnHUEeK-4XY и явно че доста се надцених /все пак последно сериозно съм разтягала когато бях на спортни танци.. а това беше до 8ми клас/. Залитах доста, не можех да си намеря краката в повечето случаи и дори взех че паднах :D така, че до месец смятам да мога да намирам баланса и краката си и да успявам да го правя това клипче :D
добавям и https://www.youtube.com/watch?v=W-sJE4JvEuw

Храна:
- извара, мляко, 1/2 банан, малко сушени черни стафиди
- чай джиндифил + някакъв домашен чай
- шейк от извара, мляко, какао, стевия и кокосови стърготини
- вечеря ?! чакам съкв да се прибере и да вечеряме нещо,  ще допиша

Мнението беше редактирано от By the way на 13.04.15 23:07.

14.04.15
20:42

ДЕН 6

Тренировка: крака + рамо

4км ходене

3 кръга от:
- 15 клек с 20кг
- 10 римска тяга с 20кг

2 кръга от:
- 15 клек с 20кг
- 15 римска тяга с 20кг

4 кръга от:
- напади с гири 2х5кг,  х10 на крак, /последната серия с 2х6кг
- 15 раменна преса с 2х4кг

4 кръга:
- 20 на аддуктор, с 20кг
- 15 разтваряне на ръцете встрани с 2х4кг дъмбели

4 кръга от:
-12 плие с 10кг
-12 повдигане ръцете напред с 2х4кг

корем

Храна:
- крем от извара с овес и какао
- пилешко вретено
- 25гр орехи, фреш от портокал и грейпфрут
- вечеря - предстои - ориз или супа, яйце, и някакво месо

Размисли :D Днеска пак са много нещо :D
- много пуша в тая София и тва е. Не го харесвам тоя град, ама грам и сигурно затова.. Реално, нямам нужда от цигари, мога и без тях, някакъв навик е станал просто... който ме дразни вече. В родния град не пуших, тука просто си вървят нещо. Така че тия ни ги пиша малко чийт откъм това. 
- хмм мисля след седмица да си увелича кг, но да задържа броя на повторенията, че нещо съм свикнала да се виждам по-стегната / както преди да замина :D

15.04.15
14:57

Имам въпросче, как мога да споделя статия/информация от друг източник тук? Защото днес попаднах на една много хубава и бих искала да я постна :)

Горе в таговете като цъкнеш “Отговор” има едно линк - мисля, че така :)

15.04.15
18:05

Направо копирай адреса, форумът автоматично го прави на линк.

15.04.15
20:37

Линка пробвах и по двата начина, но ми изписва някаква грешка. :(
За днес: мислех да е почивен и зареждащ, но се получи следното:

Активност: 7км ходене, може и повече да беше
Храна:
- крем: извара, мляко, банан, ягоди
- 2чаши смути: извара, мляко, киви, стевия, кокос стърготини и 4-5-6 пакетчета ванилия.. малко им изгубих бройката хаха
- чай от джинджифил и някакав домашен, стевия
- салата - зеле, домат, 2-3 яйца, може и до 100гр ориз.
- ??? по-късно ще излизам и може да пия някакво вино колкото за наздраве, ако ме принудят да е алкохол, ако не фреш, вода или фрапе. Надявам се след това да не ям :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1