Тренировка за широчина на гърба

NA

19.12.05
15:03

Здравейте.Гърбът ми варви добре но неговата широчина изостава.Кажете ниакаква програма за широчина на гърба но само със свободни тежести.Имам и лост за набиране.

19.12.05
17:11

Я напиши програмата която си правил “и не ти е вървял” гърба
също и стажа и годините, научете се че като искате изчерпателен отговор трябва да дадете и изчерпателна информация за да няма врачуване

NA

19.12.05
18:20

[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Я напиши програмата която си правил “и не ти е вървял” гърба
също и стажа и годините, научете се че като искате изчерпателен отговор трябва да дадете и изчерпателна информация за да няма врачуване

Значи стажът ми е година и половина.Тренирам гърбът само със свободни тежести.Програмата по която тренирам е следната.
1.Набиране 4 серии по8-10 повторения.
2.Гребане със щанга.4*8-10 повторения
3.Мъртва тяга-започнах да я правя от скоро.4*8-10
4.Мечка-4*8-10
5.Гребане с дъмбел-4*8-10
Във вторник тренирам гърбът с бицепс а в петък самостоятелно.

[quote author=“na4kata_himika”]1.Набиране 4 серии по8-10 повторения.
4.Мечка-4*8-10

Охооооооо претрениране като по книгите :)

Пробвай така:
1. Набиране 3х8
2. Придърпване на скрипец 3х8
3. Гребане с дъмбел 3х8
4. Мъртва тяга 3х8

Сериите са по 3, но може по една лека загряваща да правиш. Тренирай гърба само един път в седмицата и лично аз бих ти препоръчал 7 дена почивка!

NA

19.12.05
18:43

[quote author=“manson”][quote author=“na4kata_himika”]1.Набиране 4 серии по8-10 повторения.
4.Мечка-4*8-10

Пробвай така:
1. Набиране 3х8
3. Гребане с дъмбел 3х8
4. Мъртва тяга 3х8

Сериите са по 3, но може по една лека загряваща да правиш. Тренирай гърба само един път в седмицата и лично аз бих ти препоръчал 7 дена почивка!

Добре благодаря много.Само да те попитам може ли продърпването на скрипец да го заместя с нещо.
И знаеш ли нещо за  Super Workout Pak на Genesis Nutrition.

Може да го заместваш, но е препоръчително да не е подобно на останалите. За другото не го знам, но за “пак” съм много резервиран. Дай си парите за нещо, което знаеш че работи - протеин, креатин, амино и т.н.

19.12.05
20:12

Набиранията ще те отворят най - много.Започни да ги правиш със тежест примерно 3х6.Аз лично така ги правя с 1 дъмбел от 10кл ако ти малко може и още да сложиш.

X_

19.12.05
20:31

и аз мисля,че трябва да наблегнеш на набиранията,широк хват за сметка на някое друго упражнение от ,тези които си изброил.
Пробвай следното:1.Набиране 5-6х8-10,широк хват
                  2.Мечка 3х8
                  3.Тяга 3х8
Не ти препоръчвам тежести при набиранията,но ако решиш да ползваш прави най-много 2-3 серий в началото докато имаш сила,кофти е за раменете.Останалите серий ги прави без тежест.Успех!

CR

19.12.05
21:39

Набирания с широк хват ама зад или пред главата ? Кое по добре отваря горната част на гърба?Аз от около 2 месеца правя зад врата и сам доволен  ся мисля 2 месеца до го правя пред главата (докато лоста стигне долната част на брадичката).

19.12.05
22:04

[quote author=“cRuSh”]Набирания с широк хват ама зад или пред главата ? Кое по добре отваря горната част на гърба?Аз от около 2 месеца правя зад врата и сам доволен  ся мисля 2 месеца до го правя пред главата (докато лоста стигне долната част на брадичката).

Зад врат попринцип не е много хубаво да се прави,защото самото движение е неестествено.Това са ми казвали,а за широчина набране пред глава  :)

19.12.05
23:16

:shock:  :shock:  :shock: 
Ами затова ти поисках програмата защото ми стана ясно че си претренирал
Изрежи 1-2 упражнения с серии

SH

19.12.05
23:22

Мисля че за набиранията трябва да се правят пред врат с широк хват.Поне аз така ги правя

PR

20.12.05
00:05

Незнам дали сте гледали филма  РОКИ 2 там има един негар които прави набирания като ги редува 1 пред врат 1 зад врат наистина много готина техника мускола се помпа страшно много ( поне при мене )
Пробваите като правите набирания !

NA

20.12.05
00:19

[quote author=“protein”]Незнам дали сте гледали филма  РОКИ 2 там има един негар които прави набирания като ги редува 1 пред врат 1 зад врат наистина много готина техника мускола се помпа страшно много ( поне при мене )
Пробваите като правите набирания !

Благпдаря на всички за съветите много сам ви благодарен.

20.12.05
10:44

[quote author=“manson”][quote author=“na4kata_himika”]1.Набиране 4 серии по8-10 повторения.
4.Мечка-4*8-10

Пробвай така:
1. Набиране 3х8
3. Гребане с дъмбел 3х8
4. Мъртва тяга 3х8

Тягата в никакъв случай не трябва да е последно упражнение!

NA

20.12.05
13:34

[quote author=“just`a`man”][quote author=“manson”][quote author=“na4kata_himika”]1.Набиране 4 серии по8-10 повторения.
4.Мечка-4*8-10

Пробвай така:
1. Набиране 3х8
3. Гребане с дъмбел 3х8
4. Мъртва тяга 3х8

Тягата в никакъв случай не трябва да е последно упражнение!

ОК А кое упражнение да е тягата според теб.Може ли да е някое от първите.

[quote author=“just`a`man”]Тягата в никакъв случай не трябва да е последно упражнение!

И защо?!

20.12.05
14:18

[quote author=“manson”][quote author=“just`a`man”]Тягата в никакъв случай не трябва да е последно упражнение!

И защо?!

Ами например, защото е много тежко упражнение.

Еми именно. Аз правя да речем 3 упражнения и тягата като 4-то и направо умирам. След тяга нищо не мога да правя ... Ако го сложа 2-ро да речем идва ли ще правя добре упражненията и с хубава техника при положение че съм толкова уморен  :|

20.12.05
14:29

а да ти попитам добре ли е така за широчина(да не пускам нова тема):
3х8 широк хват
3х8 зад врат
3х8 с много  тесен подхват
на скрипец всичкото

NA

20.12.05
15:38

[quote author=“murdera”]а да ти попитам добре ли е така за широчина(да не пускам нова тема):
3х8 широк хват
3х8 зад врат
на скрипец всичкото

ok

20.12.05
15:49

[quote author=“murdera”]а да ти попитам добре ли е така за широчина(да не пускам нова тема):
3х8 широк хват
3х8 зад врат
на скрипец всичкото

Прави набирания, мани го тоя скрипец ;) А дърпането зад врат е коментирано, не го препоръчвам.

PR

20.12.05
19:06

Гледаи сега което и списание да отвориш и в които и форум да попиташ секи ше ти каже че за големите мусулни групи най-много ефект дават упражненията с свободни тежести в товоя случи за гарба -
аз тренирам така -
Набиране - широк хват - 4 х Отказ
Чукчета - 4 х 8
Мъртва тяга - 4 х 6

И трите упражнения са с свободни тежести и влиаят много добре на както на ширината така и на плътността на мускола + тва и кръста заздравава и се оформя и коледното дръвче !!! 
( дръго упражнение което може да замести тягата в случи че неможеш да я правиш е - МЕЧКА ( гребане с  ” Т ” шанга ) ако незнаеш какво е питаи някои от фитнеса да ти обясни мисалта ми е - ИЗБЯГВАИ МАШИНИТЕ играи с Щангите !!! УСПЕХ!

NA

20.12.05
21:09

[quote author=“protein”]Гледаи сега което и списание да отвориш и в които и форум да попиташ секи ше ти каже че за големите мусулни групи най-много ефект дават упражненията с свободни тежести в товоя случи за гарба -
аз тренирам така -
Набиране - широк хват - 4 х Отказ
Чукчета - 4 х 8
Мъртва тяга - 4 х 6

И трите упражнения са с свободни тежести и влиаят много добре на както на ширината така и на плътността на мускола + тва и кръста заздравава и се оформя и коледното дръвче !!! 
( дръго упражнение което може да замести тягата в случи че неможеш да я правиш е - МЕЧКА ( гребане с  ” Т ” шанга ) ако незнаеш какво е питаи някои от фитнеса да ти обясни мисалта ми е - ИЗБЯГВАИ МАШИНИТЕ играи с Щангите !!! УСПЕХ![/quote
Благодаря ти много.
Само незнам какво е чукчета.Ако можеш пиши благодаря то отново.

PR

20.12.05
21:42

Ето ти линк там си пише какво е чукчета има и снимка по лесно ше е да го видиш отколкото да ти обяснявам щото няма да ме рзбереш виш снимката и ще се сетиш  -  http://www.bb-team.org/exercise/000055.php

NA

20.12.05
22:56

[quote author=“protein”]Ето ти линк там си пише какво е чукчета има и снимка по лесно ше е да го видиш отколкото да ти обяснявам щото няма да ме рзбереш виш снимката и ще се сетиш  -  http://www.bb-team.org/exercise/000055.php

Аха ясно много мерси.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1