Клекове за маса.

04.11.14
11:25

Здравейте, искам да попитам напредналите билдъри какви клекове да правя за повишаване на мускулната маса, обема, и силата в краката. Имам предвид колко серии, съответно какви повторения са най-ефективни за увеличаване обема на бедрата? Добре дошло е и предложение за тренировъчна програма за крака в този дух. Благодаря Ви предварително! По-здрави!

04.11.14
12:01

Аз за бедра правя само и единствено Клек и Тяга, друго абсолютно нищо! 5 серии клек 15,15,12,10,8 сам трябва да усетиш най добре повторенията.

Трябва да ги редуваш постоянно, редувай повторения, тежест, начин на изпълнение ... Никога не повтаряй две еднакви тренировки, приятелски съвет!

04.11.14
18:05

Моят начин за масивни крака е следният:
Клековете се правят 2 пъти седмично- понеделник и четвъртък (ако до четвъртък не съм се възстановил, то правя клековете в петък). При този интервал от време и качествено хранене, краката имат достатъчно време за възстановяване.
Понеделника тежко.
5 серии с по 4/5 повторения + още една последна серия с по- лека тежест, при която правя по 10/12 повторения.
Четвъртъка леко.
5 серии с по 10/15 повторения. Целта е да усетиш яко парене и помпене на мускула.

04.11.14
19:11

казано от Стоил Антониев на 04.11.14, 17:44:

Трябва да ги редуваш постоянно, редувай повторения, тежест, начин на изпълнение ... Никога не повтаряй две еднакви тренировки, приятелски съвет!

И как се прогресира, ако всяка тренировка е различна? Или сигурно мускула расте от шока и изненадата, които му прилагаш...

04.11.14
19:18

Как да ги вкарам по два пъти в седмицата, като тренирам в 5-дневен сплит?
Неделя - гърди, Понеделник - гръб, Вторник - почивка, Сряда - рамо, трапец, Четвъртък - крака, Петък - ръце, Събота - почивка... Някакви предложения?

04.11.14
19:32

казано от Georgi Stefanov на 04.11.14, 19:18:

Как да ги вкарам по два пъти в седмицата, като тренирам в 5-дневен сплит?
Неделя - гърди, Понеделник - гръб, Вторник - почивка, Сряда - рамо, трапец, Четвъртък - крака, Петък - ръце, Събота - почивка... Някакви предложения?

Еми не тренирай по сплит и ще ги вмъкнеш два пъти седмично краката. Примерно ако правиш кръгови тренировки с базови движения, или разделяш тренировъчната програма на бутащи и дъпращи, или на горна- долна част. Варианти много има. Всичко зависи от възстановяването ти.

05.11.14
00:07

Пробвах 5х5, клек 20 повторения, но си мисля, че съм малко “зелен” за подобен тип системи и честно казано не извлякох много полза от тях, докато в момента сплита ми действа отлично. Тренирам тежко, с базови упражнения и мисля, че за момента това е моя  начин на трениране. Но искам да вместя някъде още малко краката, защото като ги тренирах по два пъти в седмицата имах много добри резултати.

05.11.14
14:42

Ами ако държиш на сплита пробвай следния начин...
Понеделник и Петък клекове.
Останалите дни- Вторник, сряда и четвъртък вмести гърба, рамената и ръцете. Като ръцете може да ги претупаш в деня за гърба и раменете. Ако се възстановяваш добре, то този начин не би бил лош.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1