04.11.14
11:25
Здравейте, искам да попитам напредналите билдъри какви клекове да правя за повишаване на мускулната маса, обема, и силата в краката. Имам предвид колко серии, съответно какви повторения са най-ефективни за увеличаване обема на бедрата? Добре дошло е и предложение за тренировъчна програма за крака в този дух. Благодаря Ви предварително! По-здрави!
04.11.14
12:01
Аз за бедра правя само и единствено Клек и Тяга, друго абсолютно нищо! 5 серии клек 15,15,12,10,8 сам трябва да усетиш най добре повторенията.
04.11.14
17:44
Трябва да ги редуваш постоянно, редувай повторения, тежест, начин на изпълнение ... Никога не повтаряй две еднакви тренировки, приятелски съвет!
Моят начин за масивни крака е следният:
Клековете се правят 2 пъти седмично- понеделник и четвъртък (ако до четвъртък не съм се възстановил, то правя клековете в петък). При този интервал от време и качествено хранене, краката имат достатъчно време за възстановяване.
Понеделника тежко.
5 серии с по 4/5 повторения + още една последна серия с по- лека тежест, при която правя по 10/12 повторения.
Четвъртъка леко.
5 серии с по 10/15 повторения. Целта е да усетиш яко парене и помпене на мускула.
Трябва да ги редуваш постоянно, редувай повторения, тежест, начин на изпълнение ... Никога не повтаряй две еднакви тренировки, приятелски съвет!
И как се прогресира, ако всяка тренировка е различна? Или сигурно мускула расте от шока и изненадата, които му прилагаш...
Как да ги вкарам по два пъти в седмицата, като тренирам в 5-дневен сплит?
Неделя - гърди, Понеделник - гръб, Вторник - почивка, Сряда - рамо, трапец, Четвъртък - крака, Петък - ръце, Събота - почивка... Някакви предложения?
Как да ги вкарам по два пъти в седмицата, като тренирам в 5-дневен сплит?
Неделя - гърди, Понеделник - гръб, Вторник - почивка, Сряда - рамо, трапец, Четвъртък - крака, Петък - ръце, Събота - почивка... Някакви предложения?
Еми не тренирай по сплит и ще ги вмъкнеш два пъти седмично краката. Примерно ако правиш кръгови тренировки с базови движения, или разделяш тренировъчната програма на бутащи и дъпращи, или на горна- долна част. Варианти много има. Всичко зависи от възстановяването ти.
Пробвах 5х5, клек 20 повторения, но си мисля, че съм малко “зелен” за подобен тип системи и честно казано не извлякох много полза от тях, докато в момента сплита ми действа отлично. Тренирам тежко, с базови упражнения и мисля, че за момента това е моя начин на трениране. Но искам да вместя някъде още малко краката, защото като ги тренирах по два пъти в седмицата имах много добри резултати.