05.11.14
14:57
Здравейте! И аз реших да се включа към групата, описващи дневници. :)
На 26 години, 174 см, 65кг. От около 2 години тренирам активно фитнес. Имаше един период, в който се бях вманиачила и прекалявах с тренировките и с лишенията. Тогава изглеждах наистина добре, но явно умората на организма си каза думата, защото настъпи и следващия момент, в който не можех да спра да ям сладко (голямата ми слабост) и качих няколко килограма. После ги свалих де, но уви не за дълго.
В последните няколко месеца бях спряла тренировки и се хранех безразборно с всичко, което душа ми иска :D и разбира се резултът е налице- +8кг- нормално съм между 56 и 58кг. Никога не съм се чувствала толкова дебела. Наскоро започнах пак с тренировките, а от днес съм първи ден на РБД. Двоумях се много между РБД и НВД, но реших, че на този етап има голяма възможност да не издържа на НВД и да изям някоя глупост в най-неподходящия момент. Целта ми е да махна 8-9кг мзнини и да си върна фитнес формата.
Ще се радвам да чувам мнения и препоръки от по-опитните относно развитието на диетата ми. :)
Първи ден 05.11.14:
8.30: 30гр. печен бадем и вафла боровец, безкофеиново кафе с кафява захар и сметана на прах
13:00: 100гр пилешко шишче, 100гр печени картофи и 150гр салата от моркови и цвекло, овкусена със сол и зехтин
остатъка мисля да е:
15:00 зелена ябълка
17:30 30гр. ядки, безкофеиново кафе с кафява захар и сметана на прах
тренировка крака
20:30 салата и 100-150гр пилешко филе
ПС: Не ме съдете за вафлата сутринта, още бях в преход от безразборния си начин на хранене към режима :D
Темата беше редактирана от Evelin *** на 05.11.14 15:18.
05.11.14
18:12
Добре дошла ,но тази ВАФЛА ще се набива в очите на всеки влезнал ти в дневника (giggle)
06.11.14
12:26
Хаха знам :D Но ако излъжа ще излъжа себе си, нали? :) Всеки ден по-близо до заветната цел. Днес закуската беше грозде и ядки- и от двете по малко :)
06.11.14
21:04
ето и менюто днес:
закуска: безкорфеиново кафе с мляко и кафява захар, грозде, ядки
обяд: 150гр пълнозърнеста паста със сметана, пиле и сушени домати
междинно хранене: безкофеиново кафе и грозде
вечеря: пилешко филе с плънка от извара със спанак и запечени зеленчуци на фурна.
Единствено за пастата имах леки колебания, но тъй като не съм на НВД, а на РБД, реших че мога да си я позволя. А и е пълнозърнеста. Вие какво мислите?
казано от Evelin *** на 06.11.14, 21:04:
обяд: 150гр пълнозърнеста паста със сметана, пиле и сушени домати
Единствено за пастата имах леки колебания, но тъй като не съм на НВД, а на РБД, реших че мога да си я позволя. А и е пълнозърнеста. Вие какво мислите?
Яж си я, аз много обичам. Нали знаеш... всичко е в количеството. А домашно приготвена ли е или си обядвала навън?
06.11.14
21:38
Навън беше. Но мисля,че мястото,на което я хапнах е добро,така че едва ли са използвали кофти продукти. Пилето, обаче си го направих сама и стана суупеер :)
06.11.14
21:40
Иначе притеснението ми се дължеше на факта, че все пак имам 8-9 килца за смъкване... Не е малко
06.11.14
Иначе притеснението ми се дължеше на факта, че все пак имам 8-9 килца за смъкване... Не е малко
06.11.14
06.11.14
21:41
Опа :D
07.11.14
13:47
Като цяло какво ви е мнението за РБД? Ще се радвам да споделите мнения и да кажете дали според вас е подходящ за сваляне на мазнини :)
Здравей, Evelin.
Аз съм също нова като теб , тук. Направи ми впечатление, че искаш да свалиш 8кг. Не са ли много?
Ти си 174см - 56кг, са малко . Аз също целя тези килограми (168см).
Успех и воля! :)
07.11.14
14:09
Здравей и на теб! :)
Сега съм 65 и искам да си върна старите- 57-58кг. Доста са за сваляне, но мисля, че изглеждах най-добре когато бях толкова, имайки предвид че имах и мускулна маса. И точно затова се чудя дали с равномерно балансираната диета ще успея да го постигна. Доколкото съм наясно, при всеки съотношението килограми- височина е различно- тоест може да изглеждаме еднакво слаби когато сме едни и същи кг и различна височина. Ти колко имаш да сваляш и какъв режим прилагаш?
Да, права си.
Относно РБД - аз съм все още профан в режимите. Но до колкото знам, именно тя е един добър компромисен вариант , в който хем да сваляш мазнини, хем до някаква степен за запазиш менюто си по - разнообразно и с присъствието на въглехидрати - по -лесно за спазване. Вероятно ще става по- бавно , но с подходяща тренировка, ще има резултат.
Сега за мен :D Ами.. аз съм доста неориентирана какво правя в момента- за това си направих дневник тук, за да се надъхам и евентуално да направя нещо за себе си. Ако имаш желание можеш да прочетеш дневничето ми. Аз не спазвам режим, по - скоро се опитвам да си изградя някои навици за хранене, да се науча по- често и лесно да казвам НЕ на сладкото и чак тогава бих търсила резултати. В момента съм 61.5кг, целя като за начало просто да са под 60 - може да са 59.9 :D
Ще те следя , за да видя работи ли при теб РБД.
Успех!
07.11.14
14:39
Охх и аз имам проблеми със сладкото. Доста е тегаво :х. Я да видим какво си писала в твоя дневник :P
07.11.14
20:51
Днешното меню:
закуска: безкофеиново кафе с мляко и кафява захар, грозде
обяд: пиле със спанак и извара и запечени зеленчуци
междинна закуска: два портокала и ябълка
вечеря: салата и пилешка пържола
08.11.14
12:50
Какво ви е мнението за напитките с кафе на Starbucks, Costa? Дали са еквивалентни на обикновено мляко с кафе, да кажем? Когато искаме да чистим мазнини трябва ли напълно да ги изключим от менюто си?
Ами, в Коста си ползват мляко от магазина, така че не виждам каква би била разликата. Може да дойде от топингите, там лешник, карамел и другите... За Старбъкс не знам, но надали е много по-различно.
Не бих ги пила, докато чистя, но това важи за всякакво краве мляко.
08.11.14
19:31
Мерси за отговора, Аничка. А в такъв случай да питам и следващия въпрос. По-добре ли е да заменя кравето мляко със суха сметана от гледна точка на чистенето? Защото чисто кафе не мога да пия. Трябва да има нещо мекичко :)
Течна, животинска сметана, кокосово масло също е вариант, кокосово мляко също съм виждала да продават... Ако имаш блендер може и ядково мляко да си правиш. Сухата сметана и сухото мляко нямат място в менюто, като тук не говоря само от гледна точка на изчистването.
08.11.14
22:31
Хм интересно! Не се бях сещала за някоя от тези опции. Ще изпробвам някоя от тях в най-скоро време.
08.11.14
23:28
Аз пък днес съм малко гузна. Менюто ми беше чудесно до момента,в който откачих и сгънах едно пакетче фъстъци, което е 600калории. Малко повече от 1/3 от дневния ми прием. Наистина искам да сваля мазнини и затова в момента се чувствам ужасно от постъпката си. Не искам да губя нито ден от заветната цел.
Иначе менюто днес беше: на закуска малко ядки и кафе. Три часа по-късно портокал, обяд- пилешко шишче със салата, междинно хранене - ФЪСТЪЦИ и вечеря- ябълка,защото не бях гладна заради фъстъците. Утре ще бъде почти същото, но без чийтове :)
Здравей, Evelin.
Намерих тази статия (една част).
Нали си говорихме за НВД. Прочети я, ако ти е интересно :)
http://www.bb-team.org/articles/1368_proletno-fitnes-nachalo-za-otslabvashti-2-ot-4
09.11.14
21:53
Даа, Royals, именно. От НВД се сваля повече ако си стриктен, но ако изпаднеш в посочения “вълчи глад за сладко” става страшно :D. Затова и предпочетох РБД, въпреки че все още малко се колебая дали е ефективен и дали наистина мога да разчитам, че спазвайки го, ще сваля килограми. :/
09.11.14
21:53
Даа, Royals, именно. От НВД се сваля повече ако си стриктен, но ако изпаднеш в посочения “вълчи глад за сладко” става страшно :D. Затова и предпочетох РБД, въпреки че все още малко се колебая дали е ефективен и дали наистина мога да разчитам, че спазвайки го, ще сваля килограми. :/
Мнението беше редактирано от Evelin *** на 09.11.14 21:54.
Ами може да направиш като мен- първо да си дадеш малко време за преход. Да се настроиш и привикнеш без сладко , като го заместваш или намалиш. Според мен е по - добре да направиш нещата бавно и без стрес, за да не се връщат после главоломно старите навици и да се откажеш. Лесно става.
Да, бавничко се сваля , но имаме време. “Летните тела се ваели през зимата”. Това ми харесва :)
Успехчета(F)
09.11.14
23:04
Здравословните варианти на сладко са полезни даже : шоко крем с авокадо ( авокадото е полезна мазнина) , мед с канела или какао (всички знаем за качествата на домашния мед) аз даже сега си хапнах и ми е още слаааадко (wasntme) също може протеин с банан,сега е сезона на тиквите - на фурна или на пара с канела , аз обичам да си похапвам ябълка с канела ... идеи за сладко много :)) само стой далеч от вафлите (giggle)
Мнението беше редактирано от Ая Палачинкова на 09.11.14 23:10.
Ая, този шоко крем с авокадо - домашно приготвен ли е или мога да си закупя. Ако е домашен- как се приготвя?
Благодаря.
Мнението беше редактирано от RoyalsM на 09.11.14 23:09.
09.11.14
23:12
казано от Royals M на 09.11.14, 23:09:
Ая, този шоко крем с авокадо - домашно приготвен ли е или мога да си закупя. Ако е домашен- как се приготвя?
Благодаря.
Здравей правя си го в нас - авокадо,натурално какао,може някакви ядки (кашу,лешници),няколко фурми и всичко в блендер/чопър и става като домашен течен шоколад :))
Олеле звучи адски вкусно.
Аз вече , започвам да преритвам малко за сладко... това ще ме усмири.
Мерси (F)
09.11.14
23:18
казано от Royals M на 09.11.14, 23:14:
Олеле звучи адски вкусно.
Аз вече , започвам да преритвам малко за сладко... това ще ме усмири.
Мерси (F)
Свиква се без купешките сладки боклуци ;)) единствено сладоледа ме изкушава (wasntme) Иначе този крем можеш и да си го мажеш в/у палачинки примерно :))
10.11.14
13:15
Уу, звучи вкуснооо :) Браво за идеите!
Вече определено стоя далеч от вафлите, зпаочнах да свиквам. И момичета, да ви се похваля, вчера имах страхотен ден откъм храна! :)
закуска: кафе, малко кашу
междинна: ябълка
обяд: 100гр пил. филе със салата
междинна: ябълка
вечеря: 100гр пил. филе със салата
късна вечеря: ябълка и чай с мед.
И днес ще се опитам да се придържам към същото по качество и количество меню. Освен това напоследък чужствам организма си малко претоварен, чувствам тежест и затова и от днес започнах пречистване с трици. Взимат се по 2 лъжици трици с вода 3 пъти на ден в продължение на месец. Някой има ли опит в този метод? Мнения? :)
Здрасти и тук :) вчерашното ти меню звучи добре.
Доста дневници изчетох и информацията , че яденето на повече добри мазнини, претъпява глада за сладко.
Ти във вчерашното хранене си , хапнала само малко кашу - според мен, ние с теб трябва да внимаваме да не ни удари глада за сладко и да помислим по какъв начин да набавим още от тези полезни мазнини.
Рецептата на Ая е жестока -има и авокадо и ядки.;)
П.с. ти пиеш ли някакви витамини или спирулина или др?
Мнението беше редактирано от RoyalsM на 10.11.14 13:51.
10.11.14
16:17
О, да, определено! Нищо долълнително не пия. А все пак относно пречистването с трици имате ли мнение?
10.11.14
16:21
По какво прецени, че организмът ти е замърсен?
Претоварване, тежест - нима това са достатъчно надеждни “симптоми” за поставяне на такава “диагноза”?
С какво си замърсена всъщност?
Защо реши, че именно триците ще разрешат този проблем?
10.11.14
16:29
Ами мислех си, че са достатъчни. Пък и не е ли добре така или иначе да се пречистваме от токсини от време на време? Избрах триците, защото прочетох добри отзиви за тях, а и не искат гладуване, а просто да ги взимаме като хранителна добавка. Стори ми се безопасно и надявам се ефективно
Най- доброто средство за пречистване е английската сол, според мен.
сега даже препрочетох една статия за тази сол, много достъпно написана: http://ladyzone.bg/article/zdrave/kakvo-znaem-za-angliiskata-sol.html
Мнението беше редактирано от RoyalsM на 10.11.14 16:37.
10.11.14
16:35
То лошо няма принципно... малко повече фибри.
Зададох въпросите горе с идеята да помислиш отново върху нещата. Какви токсини, какво пречистване, как ги установяваш тия неща, по какво се ориентираш, как преценяваш дали си направила добре детоксикацията, как решаваш при какво замърсяване с какво да се пречистиш... изобщо... къде ги четете тия сценарии и защо влизате в тези филми?
Изобщо... наистина ли смяташ, че това е факторът, който има най-висок приоритет за корекция?
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.11.14 16:38.
11.11.14
11:25
казано от Кольо Пияндето на 10.11.14, 16:35:
То лошо няма принципно... малко повече фибри.
Зададох въпросите горе с идеята да помислиш отново върху нещата. Какви токсини, какво пречистване, как ги установяваш тия неща, по какво се ориентираш, как преценяваш дали си направила добре детоксикацията, как решаваш при какво замърсяване с какво да се пречистиш... изобщо... къде ги четете тия сценарии и защо влизате в тези филми?Изобщо... наистина ли смяташ, че това е факторът, който има най-висок приоритет за корекция?
Ами просто напосщедък усещам малко повече тежест, подуване на корема и тн. А и според мен не е лошо от време навреме да се пречистим, да си “рестартираме” храносмилателната система, така да се каже. А и в комбинация с режима, който започвам, мисля, че ще е още по- ефективе ако го стартирам “на чисто”. Не бих казала, че ми е приоритет, но тъй като не пречи по никакъв начин на нормалното хранене, не виждам защо не. Ако ти виждаш причина, моля те сподели я. Затова зададох въпрос, защпто искам да чуя отговори. А и истината се ражда в спора :)
11.11.14
11:34
казано от Royals M на 10.11.14, 16:34:
Най- доброто средство за пречистване е английската сол, според мен.
сега даже препрочетох една статия за тази сол, много достъпно написана: http://ladyzone.bg/article/zdrave/kakvo-znaem-za-angliiskata-sol.html
Да и това може да изпробвам :) само не разбрах дали се прием еднократно или за някакъв период от време.
Ооо, ами прието еднократно -действа 2 дни.
Аз до колкото знам (за хора с проблеми) се прави 1 път в месеца- вътрешен прием.
Така , че 1 път ще ти е напълно достатъчен, като цяло.
Мнението беше редактирано от RoyalsM на 11.11.14 11:44.