Тренировки със собствено тегло във фитнеса

03.11.14
02:56

Здравейте машини ! На 14 години съм и съм напълно начинаещ в тренировките като цяло. От много отдавна трябваше да започна да тренирам но него направих и мисля че сега му дойде времето. Ето я и дилемата... Стриит фитнесът ме влече много ама много повече от фитнеса. супер много ми харесва. Проблемът е че сега е зима и няма как да тренирам на лостовете... и така въпросът ми е дали да отивам на фитнес и там всъщност да си правя упражненията със собствено тегло и там като  цяло да правя тренировката която щях да правя на лостовете ? Или идеята е напълно неуместна и само ще ги разсмивам в този фитнес ? искам и да припомня че съм начинаещ ! прочетох статиите как да тренираме на лостовете 1 и 2 част не се притеснявайте знам, че това щеше да ви е първият отговор ! И моля спестете си отговорите защо не съм харесвал фитнеса и че това трябва да правя ! (извинявам се за пунктуацията и за това че има грешки но бързам)

Малък си още за каквито и да било тежести. Тренировките със собствено тегло практикувай поне до 16-17 година възраст, нагоре вече може да се ориентираш към тренировки с тежести. Успех

03.11.14
15:04

казано от Стоил Антониев на 03.11.14, 11:47:

Малък си още за каквито и да било тежести. Тренировките със собствено тегло практикувай поне до 16-17 година възраст, нагоре вече може да се ориентираш към тренировки с тежести. Успех

Много ти благодаря приятел това е нещото което наистина исках да чуя :)

puzimir

06.11.14
18:16

Как ще даваш пари за фитнес е.. заболя ме сърцето! ;д Инвестирай си в едно лостче за врата колкото да има къде да се набираш пък като поотпусне времето се разбивай на площадката. :)

Мнението беше редактирано от puzimir на 06.11.14 18:16.

VI

06.11.14
18:54

Защо мислиш така?

казано от Georgi Stoyanov на 03.11.14, 15:04:

Щом си очаквал да чуеш това, значи няма никакъв смисъл от темата ти. Прави си каквото знаеш и толкова. Аз лично започнах да тренирам във фитнес някъде на 13 години и никой не ми се е смял. Ако Стоил Антониев предостави дори и една обоснована причина, поради която не може да посещаваш фитнес зала, нека да я изложи. Само да не са неща от сорта на “ще останеш набит и нисък” и т.н.

Мнението беше редактирано от Севастократор Стрез на 06.11.14 19:09.

Carbohydrate

07.11.14
09:26

казано от Georgi Stoyanov на 03.11.14, 02:56:

Здравейте машини ! На 14 години съм и съм напълно начинаещ в тренировките като цяло. От много отдавна трябваше да започна да тренирам но него направих и мисля че сега му дойде времето. Ето я и дилемата... Стриит фитнесът ме влече много ама много повече от фитнеса. супер много ми харесва. Проблемът е че сега е зима и няма как да тренирам на лостовете... и така въпросът ми е дали да отивам на фитнес и там всъщност да си правя упражненията със собствено тегло и там като  цяло да правя тренировката която щях да правя на лостовете ? Или идеята е напълно неуместна и само ще ги разсмивам в този фитнес ? искам и да припомня че съм начинаещ ! прочетох статиите как да тренираме на лостовете 1 и 2 част не се притеснявайте знам, че това щеше да ви е първият отговор ! И моля спестете си отговорите защо не съм харесвал фитнеса и че това трябва да правя ! (извинявам се за пунктуацията и за това че има грешки но бързам)

Точно така, отиваш на фитнес там, където има уреди за твоите упражнения. Работа със собствено тегло никак не е лека, както си мислят някои. Ще се развиеш доста добре физически. Аз бих ти препоръчал също да наблегнеш на лостовете, лицевите и т.н. упражнения. Успех!

VI

07.11.14
10:10

Може да вкараш 2 пъти в седмицата клек и тяга, че да не станеш като фики :D

07.11.14
17:34

казано от Vico_ на 07.11.14, 10:10:

Може да вкараш 2 пъти в седмицата клек и тяга, че да не станеш като фики :D

Да бе разбира се ! прочетох ужасно много по тая тема и ми стана ясно че само краката не се тренират в този вид тренировки :Д ще ходя да бягам на стадион ако трябва и тежести ще си купя :Д

07.11.14
17:37

казано от Атанас Иванов на 06.11.14, 18:16:

Как ще даваш пари за фитнес е.. заболя ме сърцето! ;д Инвестирай си в едно лостче за врата колкото да има къде да се набираш пък като поотпусне времето се разбивай на площадката. :)

точно преди няколко дена гледах за тези лостове и много ми харесаха :Д проблемът е че според мен са задължителни и кофичките... ако намеря начин как и тях да правя в къщи ... :D

07.11.14
17:47

казано от Севастократор Стрез на 06.11.14, 19:08:

казано от Georgi Stoyanov на 03.11.14, 15:04:

Щом си очаквал да чуеш това, значи няма никакъв смисъл от темата ти. Прави си каквото знаеш и толкова. Аз лично започнах да тренирам във фитнес някъде на 13 години и никой не ми се е смял. Ако Стоил Антониев предостави дори и една обоснована причина, поради която не може да посещаваш фитнес зала, нека да я изложи. Само да не са неща от сорта на “ще останеш набит и нисък” и т.н.

Защо пък да няма никакъв смисъл, аз питам дали е уместна идеята защото не знам дали е така. А и това което исках да чуя не е че съм малък за тежести, а това, че не съм в грешка и че мога да си правя стрийт без никакви проблеми.

puzimir

07.11.14
18:07

казано от Севастократор Стрез на 06.11.14, 19:08:

Не знам какво е имал предвид Стоил Антониев, но според мен всеки напълно начинаещ трябва да изгради основата си чрез тренировки със СТ без значение на колко години е. Не си струва да се бъхтиш с леки щанги при положение, че не можеш да направиш 1 кофа или набиране..

puzimir

07.11.14
18:32

казано от Georgi Stoyanov на 07.11.14, 17:37:

точно преди няколко дена гледах за тези лостове и много ми харесаха :Д проблемът е че според мен са задължителни и кофичките... ако намеря начин как и тях да правя в къщи ... :D

На 2 стола, предни/задни кофи на висока маса, на фотьойл също се получават некви вариации (tucked planche pushups). Лицевите опори и вариациите им са добра насока.

Не виждам проблема да си правиш стрийт упражненията в стандартна зала - набирания, кофички, лицеви, везни, силови, коремни (стига лостът да става за тях) и т.н. Е, ако тръгнеш да правиш слънца и разпятия ще те гледат странно :D

07.11.14
19:54

Няма голям смисъл да даваш пари за зала ако не използваш силовия инвентар, Стреет Фитнес или там както се нарича още можеш да си го приложиш и в ваз, вземи си 1 лост или си направи успоредка и си готов

VI

07.11.14
22:57

Другия вариянт е да тренираш навън, няма да замръзнеш.. :D

08.11.14
12:07

казано от Vico_ на 07.11.14, 22:57:

Другия вариянт е да тренираш навън, няма да замръзнеш.. :D

Точно това ви казвам че ако тренирам на вън ще замръзна. И от там тръгна целият въпрос дали да ходя на зала за да тренирам със собствено тегло...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1