20.12.05
17:13
Здравейте,имам нужда от помоща ви...
на 20г съм от Варна,висок съм около 175 см и тежа 55кг.
та тренирах около половин година с много малки паузи,уж вярно правех упражненията, а не постигнах абсолютно нищо,измачва ме едно...чувал съм че след като се изпусне от едно време,повече човек неможе да се промени,имам впредвид себе си,на 20 съм,а има толкова по малки от мен дето тежат по 80 кг ! :( имам чувството че цял живот така ще си остана :(
кажете ми че няма да е така моля ви
искам да се променя а незнам как,какво трябва да правя,дори нямам апетит,като вида храна и ми става лошо,всмисал че немога да ям много,максимум по 2 пъти на ден...
та докато тренирах даже се изръсих доста пари за креатин протеини декстроза пчелни млечица и тн. обаче нищо...
дайте моля ви съвет който ще ми помогне и да се хващам здраво с фитнеса...
помагайте защото съм отчаян вече...
оооо,Май доста си се самонавил.Я като начало прегледай сайта и не се самооправдавай.Боже само на 20г и какво пораженческо мислене...Стегни се и почвай без да се притесняваш
10х миле,че ще почвам е ясно,просто се притеснявам от всичко което написах...
все пак нека и други дадат мненията си...
Man и ти можеш да станеш 80кг. че и много повече.....
Зависи как искаш да го постигнеш,със или без химия.
Втория вариант е по-трудния но според мен е по-добрия,ако не си изкарваш хляба с мускули няма смисъл да злобаш.Имам предвид ако не си култорист.
Ако имаш пари вземи си креатин,протеин,глутамин....А ако искаш си вземи Animal Pack,гледах в един чужд саит мисля че
50$ беше кутията.Ама поне знаеш за какво ги даваш,там има всичко което ти трябва (витамини,протеини...)
А за апетита,не знам защо така го нямаш.Чувъл съм че пушещите тютюн нямат апетит.
[quote author=“DukeNukem”]Чувъл съм че пушещите тютюн нямат апетит.
човече не съм пушач и никога не съм пушел,исками се нещо което наистина ще помогне и да не се проточи много във времето,а не ми се дават много парички.
ако си взема поотделно креатин глутамин и протеин скапичко ли ще е ?и ефикасно ли ще е щотото казах че съм ползвал креатин и вече загубих доверие в него.
20.12.05
17:39
Viper, спокойно - ще качиш нужните килограми. Но трябва правилна тренировъчна програма и трябва много да похапваш. Аз като не тренирам и аз съм така с храната - не ми се яде по цял ден.
А като тренирам - постоянно съм гладен. При теб не знам дали е било така докато си тренирал.
Дай си програмата по която си тренирал и диетата, която си прилагал.
По принцип знай, че няма невъзможни неща. Дори и да си заклет ектоморф, пак ще успееш да качиш някое кило.
ако си взема поотделно креатин глутамин и протеин скапичко ли ще е ?
мммм.....да
скъпичко ще е,е зависи можеш да си вземеп и евтини ама може да са някви боклуци.
Какво друго да ти кажа,пробваи тази програма
Понеделник:Гърди,бицепс
Сряда:Рамо,трапец
Петък:Гръб,трицепс
Прави по-малко повторения с повече килограми,това е за натрупване на маса.
Протеина,то зависи какъв е.Ама...вземаи сутрин 40-50грама и веднага след фитнес 40-50грама.
Сутрин като станеш се храни обилно,защото това е наи-важното хранене според мен(е не че другите са маловажни де).
А креатина щом си го пил,предполагам знаеш как се пие.Но ако искаш може да го пропуснеш.
Какво друго да ти препоръчам.мммммм......Бирена мая,по 6 хапчета на ден (2сутрин,2обед,2вечер).Мисля че 2-3лева беше кутииката.
какво е ектоморф?
значи тренирах по следната схема:
1ви ден:
гърди-хоризонтална лежанка 3 повторения,наклонена пак 3,кофички 3 серий
бицепс-прав с лост 3 серий,седнал с дъмбели 3,и на онова дето се сяда с кривия лост 3
2ри ден:
гръб-скрипец пред гърди и зад врата 3,с дъмбели(май чукчета беше),и рядко мечката(много ми натоварваше кръста)
трицепс-със скрипеца 3,легнал с кривия лост 3,и рядко с дъмбел(трудно ми беше това)
3ти ден:
рамо-седнал с лост зад врата,прав с дъмбели странично 3, (рамото ми беше голям проблем,и на лежанката много ми се натоварваше едното рамо и мн ме болеше,затова и лежанката я правех често с дъмбели а не с лоста),много болезнено и трудно ми е да правя рамо седнал с лост.
крака-на машините опред отзад
4ти ден почивка
за загрявка коремни,китки
с по максимум 1 мин почивка между серийте.тренировка максимум 60 мин.
храната честно казано квото има вкъщи,опитвал съм се да подбирам какво ям ама не се получава,много скъпо излиза,да купувам каквото трябва за ядене...
е нещо вярно правел ли съм :)
20.12.05
18:05
Ектоморф е: http://www.bb-team.org/training/000598.php
Най-добре да намалиш упражненията по 2 на мускулна група:
Също така, много, ама наистина много ще помогне, ако правиш тяга и клекове.
Имаш ли проблеми да ги правиш тези две упражнения?
Примерно:
1 ден: гърди и бицепс
Хоризонтален лег с щанга 3 х 6
флайс от полулег 3 х 6
Бицепсово сгъване с крива щанга - прав 3 х 6
Скотово сгъване с щанга 3 х 6
3 ден:гръб и трицепс
Дърпане на вертикален скрипец (тука ако можеш набирания) 3 х 6
Гребане с щанга(дъмбел) 3 х 6
Повдигане с щанга за трапец 3 х 6
Изтласкване на щанга от лег с тесен хват за трицепс (или френско) 3 х 6
Скрипец
5 ден: рамо и крака
Раменна преса зад врат 3 х 6
Разтваряне на дъмбели встрани 3 х 6
и тук нещо за крака
Кажи дали ти се прави нещо подобно и дали имаш желание да правиш тяга и клекове.
желание имам просто незнам дали кръста ми ще издържи на вдигането и клякането.защото дори и само от седнал с лост зад врата за рамо,много ме болеше краста.благодаря ти за програмата която си ми предложил ще я разгледам добре.при здрави тренировки както трябва за колко време могат да се вдигнат поне малко килца ?
20.12.05
18:18
Няма нужда да бързаш..спокойно. Теб те интересува активно тегло да качваш, а не мазнини. За заздравяване на кръста може да правиш тяга с много лека тежест и повечко повторения. По-късно ще ти пратя примерна програма....;)
Препоръчвам ти да си вземеш само: суроватъчен протеин, бирена мая, рибено масло и витамини и минерали. Отрежи ги другите хранителни добавки(мое мнение)...
20.12.05
22:29
човек , имаш ли представа ,че адски много хора на твоята възраст се захващат със боди билдинг каквъ е проблема , как няма да качиш това е абсурдно. за 2 години 10 кг мускули можеш да качиш без проблем , че и много повече нататък ако тренираш сериозно до 5 години трябва да си със 20 кила отгоре .... имам предвид като мускулна маса , но естествено трябва да спазваш яко хранителен режим , тоест ето какво имам предвид : 6 яденията на ден по 30 грама белтък всяко , първото почва сутринта още като отвориш очи последното завършва като ги затваряш . ( или час преди това )
яж предимно МЕСО , ЯЙЦА, КИСЕЛО, ПРАСНО МЛЯКО , СИРЕНЕ , КАШКАВАЛ . Избягвай пържено , наблягай на комплескните въглехидрати
:ориз , пълнозърнест хляб , при теб няма да е излишно и повечко фруктоза , яж баннаи след трен и по една малка ябълка в 2-3 от яденията . сметни си белтъците около 170 грама трябва да ти се падат , тренирай максимум 3 пъти в седмицата с тежки килограми , прави кардио най много 2 пъти . И на последно ,но не и поважност място се извинявам за правописа ама съм полузаспал и ненацелвам копчетата ,,,
20.12.05
22:40
1ви ден:
Гърди
1. Хоризонтална лежанка 3х6
2. Флайс в/у наклонена 3х6
бицепс
1. Прав с лост 3х6
2. Скотово с лост 3х6
3ти ден:
Гръб
1. Набирания(ако не можеш скрипец)3х6
2. Гребане с щанга 3х6
3. Повдигане на щанга за трапец 3х6
Трицепс
1. Легнал с кривия лост - 3ь6
2. Скрипец - 3ь6
5-ти ден:
1. Клек/тяга 1х15 повт + (2 серии разгрявка) - редуваш една седмица клек с една седмица тяга. И започни с много леки тежести и увеличавай всяка тренировка с колкото можеш по-малко(нещо от сорта на 2.5 - 5 кг)л Хубаво също ще е да ги правиш в суперсерии с пуулоувър за разширяване на гръдния кош. Примерно правиш серията клекове и веднага след нея правиш една серия - 15 повторения пуулоувър.
2. Бедрени сгъвания/разгъвания - направи по 2 серии от тези
3. Рамо - седнал с лост - 3 х 6
4. Вертолет - 3 х6
Почивай повече - по 2-3 мин поне. Между различните упражнения 3-4 мин. След клековете и тягата - 5 мин.
Гледай да ядеш повече белтъчини - яйца, месо, риба, сирене, извара, кашкавал, ядки, мляко и така...
И най важното:
По-малко тренировки(но тежки) - и повече ядене и почивка. ;)
21.12.05
13:05
С това ядене 2 пъти на ден не може да качиш килограми. Яж през 3 часа. По малко, но редовно. Кардио като за начало може да не правиш, освен загрявка 5-10 мин. в началото на всяка тренировка.
благодаря Ви много пичове,ще послушам съветите Ви!
Да се надяваме че нещата ще се променят :)
ще ви държа информирани и отвреме на време ще се консултирам пак за нещо с вас!
само още нещо,все пак да вземам ли нещо допълнително,някоя малка опаковка креатин(за по евтино)или няма смисъл?по горе ми писахте някои неща,но след предложената програма и храна,да вмъкна ли нещо?
21.12.05
21:39
запомни едно за хранителните добавки , те си остават ДОБАВКИ не могат да заменят храната само подпомагат , тоест ако можеш да си позволиш яка храна месо яйца и тн както по горе ти написах разпределена на 6 яденията в които минимум по30 грама протеин да има от който 70 процента да е от животински източник , да вземи си добавки ако имаш пари . Креатин не ти трябва той е като имаш застой а ти още не си почнал да качваш че да имаш застой , вземи си сурватъчен протеин и казеин .
айде и да ядеш , щото като прочетох че хапваш по 2 пъти на ден и мисълта ми която мина през главата беше - как все още си жив :))))