11.11.14
19:48
Здравeйтe,
как ви сe струва ?
http://www.bodybuilding.com/fun/jake-wilson-project-mass-trainer.html
На 19 съм, 185-6 висок, 72-3 кг, калориитe са около 3000-3100
Темата беше редактирана от Mancho Karavanov на 11.11.14 19:51.
11.11.14
19:55
Допада ми, стига да сe възстановяваш добрe.
Мнението беше редактирано от Vico_ на 11.11.14 19:58.
Според мен за твоите години, една система от 5х5 три пъти седмично би била по- подходяща.
На кратко програмата която си избрал е “крака/ бутащи/ дърпащи”. Гледам че при нея програма от 7 дена имаш само 1- 2 дена почивка. С такъв енергоразход по скоро би претренирал и свалил килограми, вместо да качиш кила.
Но все пак зависи от калориите които приемаш, но според мен ако се говори за качване, 5х5 би била по подходяща.
12.11.14
21:31
Гледам, че 5х5 е повече за сила, аз мисля да тренирам по силова програма 3-4 пъти в седмицата, примерно тяга, клек, лег, набирания и тнт. Не знам дали така е по - добре или да почна 5х5. Някой казват, че не са качили от 5х5, което ме “плаши”. Калориите са около 3000.
Като правя тяга и клек и мн се натоварва кръста, и като правя раменна преса, след това лежанката ми куца и правя с 10-15 кг по малко.. ако ходя 3 пъти в седмицата, ще правя тяга и раменна преса примерно 1 път в седмицата, което ми се вижда малко.
При 5х5 правиш клек 3 пъти седмично, лег 2 пъти седмично, тягата 1 или 2 пъти седмично (същото и с гребането).
Можеш самата тренировка да я направиш кръгова. Примерно правиш една серия клек, веднага след това една серия лег и тн. По този начин може и да ти остават сили за самия лег.
В същото време имаш по 1 свободен ден между тренировките в който тялото ти ще може да се възстанови.
Дали ще покачваш или сваляш тегло, базовите упражнения ще ти помогнат най- много.
Според мен в избраната от теб програма енергоразхода е доста голям и ако не си следиш калориите, то може и да отслабнеш.
13.11.14
10:00
Значи прeдлагаш да пробвам 5х5 :) ?
Нещо такова как ви с струва? Пон, вторник, четвъртък и петък тренировки
Бутащи: Клек,Лег,Кофички,Раменни преси,Прасец
Дърпащи: Мъртва тяга,Набирания,Гребане с щанга,Бицепсово Сгъване с щанга,корем
Мнението беше редактирано от Mancho Karavanov на 13.11.14 21:30.
Понеделник и четвъртък бутащи/ Вторник и петък дърпащи. Щом искаш пробвай по този начин. Аз по едно време така тренирах, после тренирах краката в отделен ден.
Пак казвам, може да ги направиш тренировките като кръгови. Примерно няколко кръга от клек, лег и военна преса в деня на бутащите.
13.11.14
21:32
Ще направя бутащи/дърпащи, дано има резултат :)
Обач мисля да добава упр за трицепс в дърпащи?
Защо ти е нова програма за маса, като има стара такава и изпитана многократно. Клек в 20 повторения!
За 5х5 също мога да кажа, че при мен резултата е мн добър, макар че е силова аз качих и килограми хем че не си следя никакви калории, просто гледам да ям повечко и качествена храна. А и в оригинала на 5х5 има допълнителни бицепс и трицепс, за които ако си направиш основните упражнения качествено може и да нямаш сила. Аз лично ги редувам двете програми и съм мн доволен.