Киселото мляко със сигурност не помага за да ти е по-добре на стомаха. Аз лично съм ограничила консумацията му до 1-2 пъти годишно, и то само когато ходим до някое село, където бабичките продават домашно, но дори и тогава предпочитам овчето. ;)
Иначе, може да се пробваш да намалиш консумацията на месо до максимум веднъж дневно, може някои от дните да го пропускаш дори. Можеш да увеличиш малко мазнините (които и без това не виждам в менюто ти) под формата на краве масло, кокосово масло, авокадо и т.н.
31.01.14
15:41
Марги,
мазнини има в свинското и рибата ;)
31.01.14
16:29
ако намаля местото откъде да набавям мазнини? Малко се обърках. Днес например ядох ядки, но краве маслото го виждам само като съставка за пържене ...., авокадо ям в сушито. Основно ям - зеленчуци, салати /като изключим месото/, плодове. Много обичам ориз и картофи, но малко или много те са въглехидрати, а аз именно тях се опитвам да огранича. Зехтина мога да слагам в салатата, ядки в малки количества ям
Мазнините в свинското...как да ти кажа...по-добре без тях...особено за жена ;)
Кравето масло е добре да се яде И сурово, т.е. не само като масло за пържене...да не говорим че пърженето съвсем не е здравословен начин за приготвяне на храната. Авокадото в сушито е в пренебрежимо малки количества - добре е да изяждаш по половин-едно авокадо на хранене, като това може да е основната съставка на храненето. Свикни да използваш кокосово масло - където се сетиш - в кафе, какао и т.н. това е една от най-качествените мазнини, която можеш да си доставиш.
31.01.14
20:53
казано от Маргарита Манева на 31.01.14, 17:11:
.
Аз го забелязах по себе си и затова го ограничих до максимум 1 път седмично. Явно обаче е било интуитивно. Интересно ми е обаче защо, ще ти бъда много благодарна, ако обясниш:)
казано от Adriana Dacheva на 31.01.14, 20:53:
казано от Маргарита Манева на 31.01.14, 17:11:
.Аз го забелязах по себе си и затова го ограничих до максимум 1 път седмично. Явно обаче е било интуитивно. Интересно ми е обаче защо, ще ти бъда много благодарна, ако обясниш:)
Свинското е изключително тежка и трудносмилаема храна. Мазнината му е особено агресивна и “лепне” върху всичко, което попадне...съответно затлачва храносмилане и всичко в тялото, за което се сетиш. Според мен лично свинското е най-лошият избор на месо.
01.02.14
21:02
казано от Маргарита Манева на 31.01.14, 21:29:
Аз го забелязах по себе си и затова го ограничих до максимум 1 път седмично. Явно обаче е било интуитивно. Интересно ми е обаче защо, ще ти бъда много благодарна, ако обясниш:)
Свинското е изключително тежка и трудносмилаема храна. Мазнината му е особено агресивна и “лепне” върху всичко, което попадне...съответно затлачва храносмилане и всичко в тялото, за което се сетиш. Според мен лично свинското е най-лошият избор на месо.
Ще опитам и този вариант- до сега местото беше в дневното меню постоянно. Може да опитам да го разредя през ден.
Събота:
Хранене : закуска -прясно мляко с мюсли.
Вечеря: пица /явно днес е т.нар. чийт ден:)/
сега за десерт малко сладолет
Свинското е най-доброто месо като съотношение цена/качество. В сайта на спайдъра има достатъчно информация защо това е така. Може да е манипулирана, в което няма да се учудя, но като се замисля над другата бюджетна алтернатива (пилешкото)- няма база за сравнение.
казано от Петър на 02.02.14, 23:52:
Свинското е най-доброто месо като съотношение цена/качество. В сайта на спайдъра има достатъчно информация защо това е така. Може да е манипулирана, в което няма да се учудя, но като се замисля над другата бюджетна алтернатива (пилешкото)- няма база за сравнение.
Изразих мнението си, понеже въпроса беше лично към мен. Съжалявам ако отговора не ти харесва или не съвпада с твоя мироглед. Нямам намерение да споря по въпроса кое месо е най-качествено при положение че мнението ми е очевадно, предвид факта че не консумирам никакво. ;) Нито съм чела форума на спайдърите, нито имам намерение тепърва да го правя. Ако ме питат за съвсем откровеното ми мнение - комерсиално произвежданото месо няма място в което и да е хранене, имащо претенции за здравословно, но това е една друга тема. Всеки сам прави избора си и носи последиците от него.
Нищо, което се купува от някъде няма място на трапезата (без значение дали е животински или растителен продукт), защото докато не си си го огледал сам не може да си сигурен в качеството му, но какво да се прави. Виждам, че има тенденция силно да се оплюват животинските продукти, но растителните също не падат по-долу. Щом има масово производство няма как да сме сигурни за качеството, дори и за био продукти.
Мнението беше редактирано от Петър на 03.02.14 10:35.
казано от Петър на 03.02.14, 10:16:
Нищо, което се купува от някъде няма място на трапезата (без значение дали е животински или растителен продукт), защото докато не си си го огледал сам не може да си сигурен в качеството му, но какво да се прави. Виждам, че има тенденция силно да се оплюват животинските продукти, но растителните също не падат по-долу. Щом има масово производство няма как да сме сигурни за качеството, дори и за био продукти.
При комерсиално производство, животинските продукти са по-лошият избор поради факта че са по-нагоре в хранителната верига, следователно акумулират по-голямо количество замърсители.
Нямам намерение да започвам отново с теб този спор за произхода на храните, водили сме го вече. Ти си купувай каквото от където искаш, аз съм сигурна в по-голямата част от нещата, които слагам на масата си. Както казах, всеки носи последиците от избора си, каквито и да са те.
Попитаха ме, отговорих, няма нужда от повече обяснения по случая.
Мнението беше редактирано от Margi на 03.02.14 11:40.
03.02.14
16:35
УФ-уф.. тъкмо описах и моя уикенд в дневника :).
Мързелива работа и от двама ни, но от днес започват новите тримесечни карти, а и саковете са в колата ;)
03.02.14
16:45
Да- с две ръце много мързелив....дори ме е срам да го опиша
04.02.14
11:45
След мързелив уикенд делничните дни отново са посветени на здравословно хранене и спорт.
Възнамерявах тренировката ми вчера да е само кардио /степер, крос тренажор, колело и пътека/. Отдавна обаче се каня да посетя тренировките по спининг. Вчера се престраших- но за съжаление не успях да изкарам много. Тренировката продължава 30-40 минути и е интензивно кардио. Честно мога да си призная, че издържах само 15 минути и излязох. В Сряда ще направя втори опит :D :)
И така тренировка :
15 минути крос тренажор
15 минути спининг
Вчера се почувствах доста обезкуражена. Виждам, че има резултати като стягане, но кантара пак си показа същият резултат??? А миналата седмица бях минус 1-2 кг.
Хранене:
Закуска: кисело мляко Активия
Преди обяд - сурови ядки /кашу/
Обяд- салата 350 гр. /зелена салата,шунка, домати,краставици,сирене/
Вечеря- 500 гр.салата / айсбер,кашкавал, домати, сирене, 50-80 гр, риба тон, маслини,зехтин/ + 2 чаши червено вино
С всяка вечеря - 1 ензим
Мнението беше редактирано от Yuli Pencheva на 04.02.14 12:21.
06.02.14
09:38
05.02- Сряда
Хранене:
закуска- откраднах си BCA и вчера опитах да заместя закуската с него. Половин доза в 300 мл. вода. Засища глада, но беше странно
обяд- салата /айсберг, шунка, кашкавал,домати, краставици и сирене/-350 гр.
вечеря- салата /долу горе същата/ + 1 филийка черен хляб с кашкавал + 1 чаша червено вино
Тренировка:
крос тренажор- 10 минути
Гърди : Хоризонтална лежанка 3х10 с 10 кг.
Коремни преси 3х15
Гръб: Придърпване на хоризонтален скрипец пред гърди 3х10 с 20 кг.
Хиперекстензии на една страна 3х15
Крака: Бедрено разгъване 3х15 с 15кг.
Бедрено сгъване 3х15 с 10 кг
Рамо: Повдигане на ръце напред 3х10 - 4 кг.
Повдигане на колена от вис 3х15
Ръце: Бицепсово сгъване с дъмпели 3х10 по 4 кг.
Трицепсово разгъване на скрипец 3х10 - 10 кг.
06.02.14
13:42
Не е BCAA, а протеин :P
07.02.14
12:29
:)))) протеин- но да се оплача преди малко пак се опитах да го пия с вода е безвкусен
Аз вече тотално се предадох на настинката и днес след една камара прахчета Тайлол хот и упсарин ми иде да си легна :)
Вчера без тренировка - легнах и си поспах от 7 и половина до 10 и нещо.
Хранене 06.02.2014 - кисело мляко+няколко бисквити от колегите
обяд-крем сума от зеленчуци
вечеря: 1/3 риба сьомгова пастърва + скариди + 1 чаша червено вино
07.02.2014- Петък
Хранене:
закуска- Активия
обяд: салата, 90 гр. сурови ядки кашу
Мнението беше редактирано от Yuli Pencheva на 07.02.14 13:37.
07.02.14
14:00
Един съвет - сложи в протеина и малко канела :) Става много хубаво, ако обичаш канела, разбира се
07.02.14
16:18
Ще опитам и така:) Просто въпреки, че протеина има вкус с вода не е особено хубав /с прясно мляко го харесвам много/, но в никакъв случай не мога да си позволя да го пия така при положение , че съм на НВД
07.02.14
18:02
Няма чак толкова много въглехидрати в прясното мляко, та да не можеш да си позвоилиш 200мл. Мен по-скоро съмнителния произход на млякото ме спира да го консумирам, иначе преди съм била на НВД и стига да не надвишаваш определения максимум въглен за деня, не е проблем да си пиеш и мляко:)
Проблема на прясното мляко не е във въглехисратите, а в това че е храната която най-много възпрепятства свалянето на килограми. (То като цяло и това е нейното основно предназначение - качване на килограми при малките телета. ;) )
10.02.14
10:29
Затова и се възпирам да го правя с мляко:) Днес например смятам да заменя обяда с протеин , тъй като от няколко дни съм болна и гърлото много ме мъчи. Освен течна храна днес не ми се вярва да мога да ям друго. Така, че ще опитам да добавя и канела да видя дали ще промени вкуса.
12.02.14
16:30
Напоследък много ме мъчи грипа,който е плъзнал навсякъде и това се отразява върху тренировки, както и хранене. Почти една седмица стана без тренировки. Храненето ми през деня е буквално вяло, тъй като нямам и апетит. Днес например:
закуска- кисело мляко
обяд: половин салата
портокал следобед
Вечер покрай Томи хапвам и месо:) Вчера дневното ми меню беше същото като вечерта ядох салата + ризото
14.11.14
13:29
Отново на линия:)
От доста време на съм водила дневник и реших отново да започна. Целта ми е сваляне на около 4-5 кг. В момента съм 58 и искам да стигна до 54. Менюто ми е основно следното:
- без закуска- само кафе и вода /до обяд съм изпила средно 2 кафета и 1 л. вода/
-обяд- днес беше зелена салата + рукола + чери домати, подправена със зехтин, оцет
- вечеря- в последно време беше основно от ориз /заема голяма част от менюто ми, а знам, че трябва да го огранича/
Затова преминавам на вечеря от месо/печени пържоли на фурна, които годеникът ми си прави или основно риба/, салата.
От утре съм решена да подновя и тренировките във фитнеса и по-специално спининг - 2 до 3 пъти седмично. До преди две седмици ходехме редовно и в повечето случаи успявах да правя по 3 тренировки. Целта ми сега е да правя по 4 тренировки през седмицата.
Основен проблем: успях да се преборя със зависимостта си да ям закуски и пици, най-вече форнети. Много рядко се изкушавам- може би веднъж на 2 седмици макс. Останаха ми само солетите..... ям ги от дете, много са вредни, но все още не съм намерила начин да се откажа и от този навик.
От скоро съм на ново работно място и тук има кухня и условия да си приготвям храна /не да я готвя на момента, но например да си нарежа, направя салата/. Под нас има и Пикадили, което решава до голяма степен проблема с обедите.
14.11.14
13:34
Здравей :).
Задължително на обяд към салатата малко месо или риба - може да ги ядеш отделно или да слагаш риба тон или пилешко филе от топлата витрина в салатата.
Чак пък задължително.... ;)
Спининга е супер вариант, стига да не скатаваш. :)))
15.11.14
19:16
Само аз скатавам на спининг ;)