Прекалено честа тренировка?

14.11.14
10:57

Привет.Тренирам от 13 год но предимно да поддържам форма.
Прекалено често ли са ми тренировките според вас!Под предвид е и факта че преди тренировка или след ходя на работа и нямам достатъчно време за почивка и сън.
ден 1- гърди 4 упр. x3 серии.+средно рамо-1 упр x8 повторения.
ден 2-почивка
ден 3-гръб 3 упражнения x4 серии всяко с по 8-10 повторения.+задно рамо-1 упр
ден 4-трицепс -3 упражнения x3 серии.Бицепс отново 3 упр x 3 серии
ден 5 почивка
ден 6 отна4ало !!!

Режим с 5 тренировки седмично не е особено лек, но...
Ако успяваш да възстановяваш адекватно и да постигаш желаните цели - всичко е ОК.

P.S. Не тренираш половината от мускулатурата на тялото... жалко.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 14.11.14 11:06.

14.11.14
11:13

Вярно е че тренирам половината тяло но не съм имал нужда да тренирам краката при положение че тренирам чисто любителски.
Усещам че не мога да се възстановя  и някак си като че ли съм в застой.Има вариант да премина на ден тренировка ден почивка,но може и да загубя всичко постигнато защото тялото вече ми изисква много по тежки тренировки които не мога  да му го дам.

14.11.14
11:18

Разсъждаваш абсолютно погрешно за краката.
1. Води тялото към дисбаланси
2. Чисто естетически е... Ами, да кажем, не най-красивото нещо.

Тренировките за крака съвсем не са отличителна черта на тренировъчен режим за професионалист. Нямам намерение да споря по този въпрос, защото за мен той е изцяло в зоната на дървената философия. Изключително ми е приятно, че именно Дама ти каза част от истината за краката.

Има много начини да излезеш от застой - в най-общ план става въпрос за някаква комбинация между корекция на храната и тренировъчните подходи. По отношение на тренировките можеш да направиш промяна в сплита, упражненията, тренировъчна техника (суперсерии, удължени и разтоварващи серии) или някоя от характеристиките на тренировката (обем, интензивност, темпо на изпълнение и т.н.). Не съм сигурен, че идеята да тренираш през ден е добра на фона на факта, че не успяваш да възстановиш. Не винаги ‘повече’ значи ‘по-добре’.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 14.11.14 11:25.

Ако се храниш добре и успяваш да поспиваш 6-8 час за денонощие не би трябвало да имаш проблем с възстановяването, особено когато не тренираш крака, търси проблема някъде другаде, но тренировките ти надали са много тежки.

14.11.14
12:35

казано от Deyan Vatov на 14.11.14, 10:57:

Прекалено често ли са ми тренировките според вас!

Не. Още повече, че правиш само по една мускулна група на тренировка и не тренираш долната част.

казано от Deyan Vatov на 14.11.14, 10:57:

Под предвид е и факта че преди тренировка или след ходя на работа и нямам достатъчно време за почивка и сън.

Всички ходим на работа. И аз тренирам или съм тренирал 5-6 пъти седмично.

казано от Deyan Vatov на 14.11.14, 11:13:

Вярно е че тренирам половината тяло но не съм имал нужда да тренирам краката при положение че тренирам чисто любителски.

Защо тогава тренираш по културистичен сплит и имаш отделен ден за ръце?

Усещам че не мога да се възстановя  и някак си като че ли съм в застой.

Какво има да възстановяваш толкова? Краката дърпат най-много ресурси, а ти не ги тренираш. Айде, и гърба е изморителен за трениране (макар че ако не правиш тяга, и там нямаш кой знае какъв енергоразход), но него не можеш да го претовариш и да искаш, той носи на много натоварване.
И като цяло обема на тренировките ти не е голям. Единствената причина да не се възстановяваш е кофти храна (малко калории и протеин) и прекалено малко сън (под 6-7 часа дневно).

Има вариант да премина на ден тренировка ден почивка,но може и да загубя всичко постигнато защото тялото вече ми изисква много по тежки тренировки които не мога  да му го дам.

Няма как да загубиш всичко. Дори да няма прогрес, пак ще поддържаш нивото. А по-тежките тренировки не е задължително да се постигат с повече дни в залата ;)

15.11.14
11:48

(y) Благодаря!

15.11.14
16:30

Тренирай крака! И аз имах същата “философия” за краката, за което в момента горчиво съжалявам и наваксвам! Тръгнат ли ти краката, тръгва цялото тяло!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1