Муай тай + фитнес, лостове(силова тренировка)

01.11.14
12:21

Здравейте! Предварително се извинявам ако съм объркал раздела за тази тема. На 17 години съм и започнах да тренирам муай тай, 5 пъти в седмицата по 2 часа. От 2 години ходя на фитнес, но главно наблягам на кофичките, набирания, коремни преси, лицеви опори. Редовно ходя да тичам. Целта ми е да си подобря издържливостта, силата и другите качества, които ще ми са полезни в муай тай + да си запазя мускулната маса и ако е възможно да покача такава. Бихте ли ми дали съвети как да тренирам във фитнеса, колко да тичам и т.н. Спане, храна, добавки там ми е ясна работата и знам как стават нещата.

Тежко, експлозивно, ниски повторения, суперсерии и т.н.
Тяга, клек, кофи, набирания, преси с щанга, лег.

Мнението беше редактирано от Светослав Захариев на 01.11.14 14:06.

01.11.14
16:05

Става ли така:
след тренировката по муай тай, пия комплексни аминокиселини и отивам в залата
Понеделник: 10 серии набирания с тежест 4-6 повторения, 5 серии мъртва тяга 4-6 + коремни преси
Вторник: 10 серии кофи с тежест 4-6 повторения, 5 серии раменна преса 4-6 + коремни преси
Сряда: 20 минути спринтове + коремни преси
Четвъртък: Само Муай Тай
Петък: 15 серии клек 4-6 + коремни преси
Събота: 20 минути тичане + коремни преси
Неделя: Почивка

Ти си прецени дали тялото ти може да се въстанови? Пък ще нагласиш схемата в последствие.

03.11.14
11:50

казано от SquatsAddict на 01.11.14, 14:03:

Тежко, експлозивно, ниски повторения, суперсерии и т.н.

По-скоро тежкото, което ще е относително тежко де, да е само експлозивно изпълнено, отделно скоростна работа с леко и много динамични упражнения или както е модерно сега - плиометрия :)

03.11.14
19:11

Може ли примерна програма? мерси предварително :)

04.11.14
13:36

Един ден експлозивност, един ден динамично-скоростна, ден почивка и повтаряш.

Carbohydrate

08.11.14
16:46

Също така, за хубава издържливост ти трябва и голям обем на изтласкване на кръвта или с други думи “разтегнато сърце”, което се получава основно при натоварване на четириглавия бедрен мускул, задно то бедро. А това става с клякане, колоездене(неравномерно каране), изкачване на възвишености. Бягането не върши работа точно за това.

16.11.14
19:09

www.rosstraining.com дано знаеш английски :) Книгите му The Underground Guide To a Warrior Fitness и Never Gymless може да ги намериш в нета, упражненията са основно със собствено тегло, ама прнципа е широко приложим. Простички работи и ефективни :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1