18.10.14
21:32
Здравейте!
От около месец започнах сериозно да се занимавам с фитнес и съответно все повече внимавам с какво се храня. Тренирам по 2 или 3 пъти в седмицата, отделно от това, веднъж седмично ходя и на каланетика. Започвам да усещам промените, но не бих казала, че се чувствам комфортно. Обикновено или преяждам, или пък се чувствам гладна.
Тежа 45 килограма и съм 1.60 см. Нямам проблем с килограмите, дори напротив. Целта ми е да кача мускулна маса, да изгоря излишните мазнини и да стегна всички проблемни зони. Старая се да ям кисело мляко с ниска масленост - 2%, да ям яйца, месо(пилешко) и сирене всеки ден. Наблягам и на зеленчуците, плодовете и варивата. Въпреки това, не мога да се откажа напълно от сладките изкушения и си позволявам по нещо сладко или шоколадово почти всеки ден.
Когато съм в залата, правя кардио по средно половин час, понякога малко повече. След това правя различни упражнения с 3кг. гирички - за ръце, клякания; правя по 80 коремни преси поне, за различните коремни мускули, разтягам се(тъй като бях балерина няколко години), от време на време използвам и уредите за вътрешна и външна част на бедрата или упражнения с топка.
Искам да попитам конкретно за идеи с какво бих могла да се храня, за да се чувствам сита и да не се налага да си дояждам с глупости час по - късно.
Забрави нискомасленото и обезмасленото кисело мляко, както и пилешкото. Яж свинско, телешко, риба, конско, магарешко, биволско, всякакво птиче без пилешкото. Замени сладкото или шоколадово нещо с мед или плодове. Започни да приемаш качествени въглехидрати, каквито са картоф, ориз, булгур, овес, ръж, елда, лимец, паста и много други. Увеличи мазнините чрез прием на сурови ядки, зехтин, шарлан, масло (готви с масло,а не с растителни мазнини) . Намали кардиото в началото на тренировката и увеличи тежестите, с които работиш. Разнообразявай тренировките си с различни упражнения. Научи се на базовите упражнения и постепенно премини към детайлни такива. 80 коремни преси във всяка тренировка са ненужни. Като всяка друга мускулна група две тренировки седмично са абсолютно достатъчни и за корема.
16.11.14
18:56
Забрави за пилешкото, яж свинско ... Много ще се радвам, ако колегата се аргументира относно това изказване.
16.11.14
22:36
казано от Стоил Антониев на 16.11.14, 18:56:
Забрави за пилешкото, яж свинско ... Много ще се радвам, ако колегата се аргументира относно това изказване.
Ще опитам аз.
На българския пазар качеството на пилешкото месо е толкова безобразно ниско, че това е един от най-лошите варианти при избор на месо. За да няма неясноти - визирам пилешкото, което се продава в магазинната мрежа (с домашното нещата са други). Мнението на Маданеца е безупречно.