Трябва да кача килограми спешно!

Здравейте!
Публикувам нова тема, защото имам нужда от индивидуални съвети за това, как да надебелея бързо, но все пак не шоково. На 24 години съм, висока 180см. Винаги съм била 55-56кг, което също е малко, но съм изключително злояда и нямаше как да очаквам повече. Преди 10 месеца обаче родих близнаци и след раждането теглото ми започна прогресивно на пада, като в момента тежа 49кг. Трудно ми е, лошо ми, вие ми се свят. Реших да се стегна и да започна да се храня обилно, като за начало гледам да поемам поне 2000 калории на ден (като гледам какво количество храна е това, преди съм яла не  повече от 500). Започнах и да тренирам на кростренажора, но дори на 1ва степен след 5 мин изпитвам ужасно силно сърцебиене, а пулсът ми не се качва над 75. Имам нужда някой да ме насочи колко често да тренирам, така, че тялото ми да се натоварва и да търси източници на енергия (да огладнявам) и да стягам и оформям качените килограми. Сега се опитвам да ям 2 часа преди тренировката и пия протеинов шейк веднага след нея, но наистина не знам дали е правилно и моля за професионални съвети,
Благодаря!

15.11.14
16:26

3-4-5 дни ще са супер. Относно храненето няма нужда да е на 2 или някакви определени часове, ако можеш да ядеш по повече храна на веднъж, но ако се натоварваш с храната според мен 5-6 хранения на ден са ок. Потърси за РБД във форума и опитай да си изградиш режим, колко калории от белтъчини,мазнини и въглехидрати да приемаш. :)

Мнението беше редактирано от Дuд0 на 15.11.14 16:28.

Момичето няма нужда да следи калории, тя няма културистични цели.
Старай се да имаш поне 4 обилни хранения през деня.
Нека 2 от тях да са около тренировка - 2 часа преди нея и до час и половина след нея.
Във всяко хранене трябва да присъстват белтъчини, мазнини и въглехидрати, освен в тези хранения около тренировка-там мазнини не трябва да има.
Пий повече течности, спортувай редовно и всичко ще си дойде на място :)

15.11.14
18:52

Много зле. Недей слуша. Това за мазнините съвсем не е вярно и преди тренировка, пак зависи, но няма нищо лошо в приема на мазнини, просто след нея въглехидратите са за предпочитане. Внимаването с калориите или пресмятането на каква нужда от тях някой има няма нищо общо с “културистичните цели”. Не разбирай да се вманиачаваш, но си сметни и знай приблизително колко приемаш, за да можеш да регулираш, ако ти се променят целите или не останеш доволна от резултатите.

Мнението беше редактирано от Дuд0 на 15.11.14 18:59.

15.11.14
20:30

Една идея - течни калории. Шейкове, фрешове....

Точно преди лягане пия шейк от мляко, мед, захар, какао, жълтък и ром. Но вчера пих за първи път, де...дано да има ефект

16.11.14
15:46

У вас ли тренираш или ходиш на фитнес?

Яж ядки, те са малко като обем, но силно калорични. Фъстъци, белен слънчоглед, орехи...

тези килограми са плашещи! Според мен е добре са си пуснеш изследвания, защото толкова скоро след раждане не е нормално да свалиш до тези килограми.
Важно е да започваш да захранваш по малко. Т.е не да седнеш и да се натъпчеш с каквото видиш, а честички и малки хранения с калорични храни ще са добре и няма да са толкова шокиращи за стомаха. Препоръчвам да включиш предимно въглехидрати и мазнини в менюто си - картофи, ориз, хляб, овес, царевица, ядки, маслини, зехтин и т.н На тези килограми и този ръст не бива да се пртесняваш какво ядеш.
Относно тренировките, аз мисля че е по-добре да оставиш кростренажора настрана и да започнеш да правиш тренировки с тежести. Не е нужно да напускаш дома си за да го правиш. В магазини като кауфланд се продават разни гирички, а в сайта има чудесни варианти за тренировки със свободни тежести в домашни условия.

20.11.14
18:47

казано от Стоил Антониев на 15.11.14, 18:41:

Момичето няма нужда да следи калории, тя няма културистични цели.
Старай се да имаш поне 4 обилни хранения през деня...

Идея нямаш колко много са тези, които не следят калориите си, хранят се “обилно” (според тях), ама не качват и грам. И се започва ама то гена, ама то щото съм не знам си къв морф...
Идея нямаш и колко много са тези, които не следят калориите си, ядат по много малко (според тях), ама не свалят и грам. И пак се почва ама то гена, ама той морф-а...

Та така...

Купих си и тежести - 1 и 2 кг (за сега повече не мога да вдигна). През лятото 5 дни лежах в болница за пълни изследвания и нищо в ендокринната система и хормоните не дава отклонения. Явно просто безпрецедентната ми злоядост в комбинация с повече натоварване даде този резултат...Вече десет дни се старая да се храня по-често и по-калорично и ефекта веднага е налице - вече съм над 50кг, но се трябва още доста усилия да положа. Тренирам 7 пъти в седмицата, но по малко - за половин час, колкото да имам тонус. Благодаря на всички за съветите, някои от тях ми бяха много полезни. Ще продължа да следя форума и да черпч информация!

22.11.14
22:55

Извинявай, какво ти включва една тренировка? 7 дни в седмицата е много, особено за човек, целящ покачване на килограми. Все пак и възстановяване някакво трябва да има, дори да не усещаш претоварване в момента, то в един момент ще усетиш последствията...

23.11.14
09:56

Започни да вписваш тренировките и храненето си. :)

Модерация: Мнение без връзка с темата!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.11.14 23:56.

Трехирам общо 20 мин на кростренажор (4 по 5 мин), като в началото започнах от първа степен, сега съм на четвърта (от 8). В паузите тренирам с тежести но те са едва 1 и 2 кг. Факт е, че в момента не чувствам претпварване, нямам дори мускулна треска, но ще се радвам, ако това, което правя е грешно, да ми кажете какво и как да правя, за да се сдобия с някаква мускулна маса (не много, просто за здравословен вид и все пак някакви очертания на тялото). Благодаря!

24.11.14
19:00

Чакаш мускулната маса от кростренажора ли да дойде? Или от розовите играчки по 1-2 килограма?

Изрично съм написала, че не знам дали това, което правя е правилно? Вместо да ми задаваш риторични въпроси, драсни един ред, който да ми е в помощ...нали вие сте специалистите?

Хубава е статията наистина, мерси!
Но аз явно наистина съм попаднала сред професионалисти, които наричат 1-2 кг тежест играчка. Ми аз съм 180см, тежах 49кг, 1 кг я усещах, 2 кг ми беше тежка. Трябваше ли да си купя 5 кг и да си подпирам вратата с нея? В статията пише, че тренировката с тежести (предполагам по-големи от моите) горят двойно повече калории, нещо, което аз не държа да се случва. И така четейки си вашите мнения и подбирайки нещата, които ми пасват дните си минават и аз имам резултати, които ме удовлетворяват. За десетина дни качени 2 кг за мен са успех и вярвам, че и най-добрите и професионални съвети биха били нищо без упоритост. Искам да покажа на всички млади момичета (не, че аз съм стана, на 24 съм) могат да постигнат желаната форма, ако  са упорити в желанието си да живеят здравословно, а не фигурата да е фикс идея. Мисля, че някъде видях възможност да се качват снимки, след месец два ще ви покажа как може да изглежда жена, износила и родила две деца, при това наведнъж.
Благодаря на всички, които ми отделиха от времето си, за да ми помогнат да съм по-здрава!

казано от Александра Русева на 24.11.14, 22:30:

...аз явно наистина съм попаднала сред професионалисти, които наричат 1-2 кг тежест играчка.

Ако измериш средната тежест на дамската си чанта... дали няма да се окаже, че определението “играчка” всъщност е съвсем на място? :)

В статията пише, че тренировката с тежести (предполагам по-големи от моите) горят двойно повече калории, нещо, което аз не държа да се случва.

Искаш приятна визия и добър тонус. Без мускулатура аз не виждам как би могло да стане това. Когато изразходваш повечко енергия, а не искаш да сваляш, решението е простичко и вкусно - хапваш повече. :)

За десетина дни качени 2 кг за мен са успех и вярвам, че и най-добрите и професионални съвети биха били нищо без упоритост.

Резултатите са важни, в това спор няма...
...но 10 дни са твърде кратък период за надеждни изводи.
Това не намалява стойността на усилията ти по никакъв начин. :)

Дамската ми чанта се губи на фона на 2 броя десет килограмови мърдащи, блъскащи, искащи да се измъкнат от ръцете ми, и тях ги вдигам по 150 пъти на ден, но това са усилия от различно естество и грам мускул не е станал. Та: Щом тежести 1 и 2 кг са играчка, колко големи да си взема?
(между другото всички тези въпроси ги задавам изключително добронамерено, само с цел да получа яснота в напълно нова за мен материя)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1