15.11.14
14:17
Здравейте!
Публикувам нова тема, защото имам нужда от индивидуални съвети за това, как да надебелея бързо, но все пак не шоково. На 24 години съм, висока 180см. Винаги съм била 55-56кг, което също е малко, но съм изключително злояда и нямаше как да очаквам повече. Преди 10 месеца обаче родих близнаци и след раждането теглото ми започна прогресивно на пада, като в момента тежа 49кг. Трудно ми е, лошо ми, вие ми се свят. Реших да се стегна и да започна да се храня обилно, като за начало гледам да поемам поне 2000 калории на ден (като гледам какво количество храна е това, преди съм яла не повече от 500). Започнах и да тренирам на кростренажора, но дори на 1ва степен след 5 мин изпитвам ужасно силно сърцебиене, а пулсът ми не се качва над 75. Имам нужда някой да ме насочи колко често да тренирам, така, че тялото ми да се натоварва и да търси източници на енергия (да огладнявам) и да стягам и оформям качените килограми. Сега се опитвам да ям 2 часа преди тренировката и пия протеинов шейк веднага след нея, но наистина не знам дали е правилно и моля за професионални съвети,
Благодаря!
3-4-5 дни ще са супер. Относно храненето няма нужда да е на 2 или някакви определени часове, ако можеш да ядеш по повече храна на веднъж, но ако се натоварваш с храната според мен 5-6 хранения на ден са ок. Потърси за РБД във форума и опитай да си изградиш режим, колко калории от белтъчини,мазнини и въглехидрати да приемаш. :)
Мнението беше редактирано от Дuд0 на 15.11.14 16:28.
15.11.14
18:41
Момичето няма нужда да следи калории, тя няма културистични цели.
Старай се да имаш поне 4 обилни хранения през деня.
Нека 2 от тях да са около тренировка - 2 часа преди нея и до час и половина след нея.
Във всяко хранене трябва да присъстват белтъчини, мазнини и въглехидрати, освен в тези хранения около тренировка-там мазнини не трябва да има.
Пий повече течности, спортувай редовно и всичко ще си дойде на място :)
Много зле. Недей слуша. Това за мазнините съвсем не е вярно и преди тренировка, пак зависи, но няма нищо лошо в приема на мазнини, просто след нея въглехидратите са за предпочитане. Внимаването с калориите или пресмятането на каква нужда от тях някой има няма нищо общо с “културистичните цели”. Не разбирай да се вманиачаваш, но си сметни и знай приблизително колко приемаш, за да можеш да регулираш, ако ти се променят целите или не останеш доволна от резултатите.
Мнението беше редактирано от Дuд0 на 15.11.14 18:59.
15.11.14
21:22
Точно преди лягане пия шейк от мляко, мед, захар, какао, жълтък и ром. Но вчера пих за първи път, де...дано да има ефект
16.11.14
15:46
У вас ли тренираш или ходиш на фитнес?
16.11.14
16:45
Яж ядки, те са малко като обем, но силно калорични. Фъстъци, белен слънчоглед, орехи...
19.11.14
18:37
тези килограми са плашещи! Според мен е добре са си пуснеш изследвания, защото толкова скоро след раждане не е нормално да свалиш до тези килограми.
Важно е да започваш да захранваш по малко. Т.е не да седнеш и да се натъпчеш с каквото видиш, а честички и малки хранения с калорични храни ще са добре и няма да са толкова шокиращи за стомаха. Препоръчвам да включиш предимно въглехидрати и мазнини в менюто си - картофи, ориз, хляб, овес, царевица, ядки, маслини, зехтин и т.н На тези килограми и този ръст не бива да се пртесняваш какво ядеш.
Относно тренировките, аз мисля че е по-добре да оставиш кростренажора настрана и да започнеш да правиш тренировки с тежести. Не е нужно да напускаш дома си за да го правиш. В магазини като кауфланд се продават разни гирички, а в сайта има чудесни варианти за тренировки със свободни тежести в домашни условия.
20.11.14
18:47
казано от Стоил Антониев на 15.11.14, 18:41:
Момичето няма нужда да следи калории, тя няма културистични цели.
Старай се да имаш поне 4 обилни хранения през деня...
Идея нямаш колко много са тези, които не следят калориите си, хранят се “обилно” (според тях), ама не качват и грам. И се започва ама то гена, ама то щото съм не знам си къв морф...
Идея нямаш и колко много са тези, които не следят калориите си, ядат по много малко (според тях), ама не свалят и грам. И пак се почва ама то гена, ама той морф-а...
Та така...
22.11.14
18:42
Купих си и тежести - 1 и 2 кг (за сега повече не мога да вдигна). През лятото 5 дни лежах в болница за пълни изследвания и нищо в ендокринната система и хормоните не дава отклонения. Явно просто безпрецедентната ми злоядост в комбинация с повече натоварване даде този резултат...Вече десет дни се старая да се храня по-често и по-калорично и ефекта веднага е налице - вече съм над 50кг, но се трябва още доста усилия да положа. Тренирам 7 пъти в седмицата, но по малко - за половин час, колкото да имам тонус. Благодаря на всички за съветите, някои от тях ми бяха много полезни. Ще продължа да следя форума и да черпч информация!
Извинявай, какво ти включва една тренировка? 7 дни в седмицата е много, особено за човек, целящ покачване на килограми. Все пак и възстановяване някакво трябва да има, дори да не усещаш претоварване в момента, то в един момент ще усетиш последствията...
23.11.14
15:56
Модерация: Мнение без връзка с темата!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.11.14 23:56.
24.11.14
14:43
Трехирам общо 20 мин на кростренажор (4 по 5 мин), като в началото започнах от първа степен, сега съм на четвърта (от 8). В паузите тренирам с тежести но те са едва 1 и 2 кг. Факт е, че в момента не чувствам претпварване, нямам дори мускулна треска, но ще се радвам, ако това, което правя е грешно, да ми кажете какво и как да правя, за да се сдобия с някаква мускулна маса (не много, просто за здравословен вид и все пак някакви очертания на тялото). Благодаря!
Чакаш мускулната маса от кростренажора ли да дойде? Или от розовите играчки по 1-2 килограма?
24.11.14
21:58
Изрично съм написала, че не знам дали това, което правя е правилно? Вместо да ми задаваш риторични въпроси, драсни един ред, който да ми е в помощ...нали вие сте специалистите?
24.11.14
22:01
Хубавки нещица са казани тук...
Просто намек. ;)
24.11.14
22:30
Хубава е статията наистина, мерси!
Но аз явно наистина съм попаднала сред професионалисти, които наричат 1-2 кг тежест играчка. Ми аз съм 180см, тежах 49кг, 1 кг я усещах, 2 кг ми беше тежка. Трябваше ли да си купя 5 кг и да си подпирам вратата с нея? В статията пише, че тренировката с тежести (предполагам по-големи от моите) горят двойно повече калории, нещо, което аз не държа да се случва. И така четейки си вашите мнения и подбирайки нещата, които ми пасват дните си минават и аз имам резултати, които ме удовлетворяват. За десетина дни качени 2 кг за мен са успех и вярвам, че и най-добрите и професионални съвети биха били нищо без упоритост. Искам да покажа на всички млади момичета (не, че аз съм стана, на 24 съм) могат да постигнат желаната форма, ако са упорити в желанието си да живеят здравословно, а не фигурата да е фикс идея. Мисля, че някъде видях възможност да се качват снимки, след месец два ще ви покажа как може да изглежда жена, износила и родила две деца, при това наведнъж.
Благодаря на всички, които ми отделиха от времето си, за да ми помогнат да съм по-здрава!
24.11.14
22:41
казано от Александра Русева на 24.11.14, 22:30:
...аз явно наистина съм попаднала сред професионалисти, които наричат 1-2 кг тежест играчка.
Ако измериш средната тежест на дамската си чанта... дали няма да се окаже, че определението “играчка” всъщност е съвсем на място? :)
В статията пише, че тренировката с тежести (предполагам по-големи от моите) горят двойно повече калории, нещо, което аз не държа да се случва.
Искаш приятна визия и добър тонус. Без мускулатура аз не виждам как би могло да стане това. Когато изразходваш повечко енергия, а не искаш да сваляш, решението е простичко и вкусно - хапваш повече. :)
За десетина дни качени 2 кг за мен са успех и вярвам, че и най-добрите и професионални съвети биха били нищо без упоритост.
Резултатите са важни, в това спор няма...
...но 10 дни са твърде кратък период за надеждни изводи.
Това не намалява стойността на усилията ти по никакъв начин. :)
24.11.14
22:52
Дамската ми чанта се губи на фона на 2 броя десет килограмови мърдащи, блъскащи, искащи да се измъкнат от ръцете ми, и тях ги вдигам по 150 пъти на ден, но това са усилия от различно естество и грам мускул не е станал. Та: Щом тежести 1 и 2 кг са играчка, колко големи да си взема?
(между другото всички тези въпроси ги задавам изключително добронамерено, само с цел да получа яснота в напълно нова за мен материя)