24.11.14
19:55
Здравейте. След последната ми програма реших да мина на този метод на трениране.
Приемам всякакви критики и забележки към програмата.
На кратко за мен на 23г. тренирам от около 2г. 175см кг не знам със точност.
Програмата изглежда така:
1-ви ден Бутащи: Полулег 4х8 , Лег 3х8 , Кросроувър 2х12 ( 9 серии за гърди общо )
Раменни преси с дъмбели/Арнолд преси/ 3х10 , Разтваряне в страни 3х10 ( Общо 6 серии )
Френско 4х8-10 ( Следващата тренировка ще сложа 2 упр за трицепс по 3 серии и стават ( общо 6 серии )
2-ри ден Дърпащи:Набирания 3х8 , Гребане със щанга 3х8 , Мъртва тяга 3х6 ( Общо 9 серии )
Повдигане на трапец със щанга ( 3х8 )
Сгъване на бицепс със щанга 4х10 ( Следващата тренировка ще сложа 2 упр по 3 серии ( общо 6 )
3-ти ден Крака: Разгъване 3х10 , Клек 3х6-8 , Лег преса 3х10 , Сгъване за задно бедро 3х10 , Повдигане на прасец на калф машина 3х20.
4-ти и 5-ти ден почивам и след това всичко отначало със по 2 упр за трицепс и бицепс.
Това е общо взето.
Храня се добре спазвам режими. Пия хранителни добавки Протеин ( и креатин , но правя лека пауза от него )
Темата беше редактирана от krNbarca на 24.11.14 19:55.
24.11.14
20:57
На мен лично не ми се вижда добра тази програма, обема за големите мускулни групи е нисък, имаш 9 серии за гръб, а в същото време смяташ да правиш по 6 за бицепс и трицепс, аз в момента също съм разделил тренировките на дърпащи и бутащи, ако искаш можеш да хвърлиш едно око на програмката в дневника ми, ако ти допадне можеш да взаимстваш нещо, а ако си държиш на тази поне вдигни обема и вдигай тежко!Иначе идеята да ги разделиш на дърпащи и бутащи е добра ;).
казано от Владимир Димитров на 24.11.14, 20:57:
На мен лично не ми се вижда добра тази програма, обема за големите мускулни групи е нисък, имаш 9 серии за гръб, а в същото време смяташ да правиш по 6 за бицепс и трицепс, аз в момента също съм разделил тренировките на дърпащи и бутащи, ако искаш можеш да хвърлиш едно око на програмката в дневника ми, ако ти допадне можеш да взаимстваш нещо, а ако си държиш на тази поне вдигни обема и вдигай тежко!Иначе идеята да ги разделиш на дърпащи и бутащи е добра ;).
Е не идват ли малко много 4 упражнения по 3-4 серии това са 12-16 серии и след това да правя бицепс. Тука що годе може да се направи така ,но при Гърдите + Рамо и Трицепс ми се вижда много 4 упр по 3-4 серии за гърди.
казано от Ронката на 24.11.14, 21:03:
Прави го този сплит само с базови, няма да сбъркаш. ;)
За моя ли говориш? Е хубаво е да има 1 за бицепс и трицепс..
казано от krNbarca на 24.11.14, 21:16:
Иначе няма да пораснат ли? :)
И да, за твоя говоря.
казано от Ронката на 24.11.14, 21:22:
казано от krNbarca на 24.11.14, 21:16:
Иначе няма да пораснат ли? :)
И да, за твоя говоря.
Ми не знам да ти кажа. Досега винаги съм ги правил заедно и ме беше страх да ги разделя :))
25.11.14
00:06
Съвета за базовите не е за пренебрегване, 12-16 серии за гръб не са много и последното нещо, от което трябва да се плашиш е претренирането, това просто няма как да се случи, не и от 4-5 зала седмично ;)
казано от Владимир Димитров на 25.11.14, 00:06:
Съвета за базовите не е за пренебрегване, 12-16 серии за гръб не са много и последното нещо, от което трябва да се плашиш е претренирането, това просто няма как да се случи, не и от 4-5 зала седмично ;)
Мхм ясно. А иначе след 3-те дена 2 дена почивка е напълно достатъчно нали.
27.11.14
19:24
Даже са и много, ако се чувстваш добре може само един ден да почиваш, колкото по-често тренираш, толкова по-бързо ще прогресираш.Това разбира се важи ако успяваш да възстановява, т.е трябва да правиш максималния брой тренировки, при които успяваш да се възстановиш.