Горна/долна част или сплит

MI

24.11.14
09:32

Здравейте, няколко дни чета по нета и вече се обърках към побърках :) Искам съвет от някой, който е минал по този път, а не само го е чел. Тренирам от три месеца обща тренировка с базови основно. Сега смятам да мина или на горна-долна част, така ще  запазя правилото да не хипервъзстановя, ще тренирам една група горе долу два пъти седмично.Примерно пон и четв горна, вторник и петък-долна. Ако реша да е тази категорично, смятам да правя за горна по две упражнения по 3-4серии за голяма група и едно за малките.Краката са ясни. И другия вариант сплита,по който се тренира мускулна група веднъж седмично, което се използва за доста напреднали, които тренират със супер кила и мускулите имат нужда от повече време да се възстановят,така четох...Моля ви за съвет:) Хубава и спорна седмица

Сплита не е добър вариант. Можеш да продължиш да тренираш цялото тяло или да разделиш на горна долна част.

MI

24.11.14
13:36

Така мисля да направя, като за голяма мускулна група мисля по две упражнениях3-4 серии, за малките по 1 упражнение 3 серии, ок ли е така?

24.11.14
17:44

Бил съм на “горна/ долна част”. Аз лично започвах тренировъчната седмица с долната част- краката (понеделник и четвъртък крака/ вторник и петък горна част на тялото/ сряда почивка). Не започвах с горната част на тялото, защото на следващият ден нямах сили за клековете.
Аз лично упражненията които правих при горната част бяха- лег, наклонен лег, тяга, набирания, военна преса.
В твоя случай може да правиш само- лег, тяга и военна преса. В следващият ден за горна част- кофички, набирания, раменни преси с дъмбели или отново военна преса. За долна част е ясно- клекове, напади, римска тяга... каквото можеш, но клековете задължително. Всичко това е просто пример разбира се.
Според мен ако си заучил базовите движения е по- добре да преминеш на 5х5 , а чак тогава “горна- долна част”.
Можеш и да видиш и за “бутащи- дърпащи упражнения” ако ти е интересно.
Успех!

MI

24.11.14
18:05

avitohol Благодаря ти за отговора, твоите мпечатления от тази програма какви са и колко време я прави? Да не включвам по едно упражнение за бицепс и трицепс? Знам, че се натоварват доста при лежанката и тези за гърба, мислех да включа втория ден за горна част? А относно 5х5 четох я и нея, но е доста сходна с тази която правех до момента и затова не я искам нея :)

24.11.14
18:41

Няма проблем да включиш по едно упражнение за бицепс и трицепс. Може в единият ден за горна да включиш френско с крив лост, а в другият ден бицепсово сгъване с щанга или дъмбел. Едно упражнение за бицепса и трицепса си е достатъчно, защото се натоварват от другите упражнения.
Бях на самата програма 3 месеца.

Мнението беше редактирано от avitohol на 24.11.14 18:43.

MI

24.11.14
18:43

Оки, хиляди благодарности ;)

MI

25.11.14
08:07

По колко сериики е ок? Вчера направих по 4 за големи групи и 3 за малки

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1