Треперене - стрес или нещо друго?

BE

25.11.14
19:44

Здравейте! Момче на 17 години съм. От около 2-3 месеца ми се появи един изключително неприятен проблем. Много по-стресиран съм от обикновенно и това пречи на социалният ми живот. Започнах да избягвам да комуникирам с хора освен, ако не е наложително, дори и с приятелите ми.. Ще се опитам да обясня точно в какво се изразява стресът ми. Примерно на кафе сме с приятелите и аз съм се навел и гледам нещо по телефона и като тръгна да си се върна в нормалното положение(изправен на стола) вратът ми започва леко да трепери, а също така и усещам, че вдигам веждите адски много, даже днес ме попита един фр. защо така напоследък вдигам веждите(особено лявата). Или пък в час съм най-отпред и някой ме извика и докато се обърна вратът ми отново започва да трепери и вдигам веждите многоо.... Също и като тренирам, примерно като правя разтваряне на дъмбели встрани като тръгна да връщам дъмбелите в стартова позиция и ми треперят раменете+съвсем леко вратът...Преди бях точно обратното на това. Бях много спокоен и нямах такива треперения(като тикове, едва ли не). Сега с тези тикове изобщо не ми се излзиа и комуникира с хора. Гледах клипове из нета за стречинг на врата. Съвсем малко помогнаха, но не напълно. Отдавна тренирам ту лостове, ту фитнес, но в началото докато тренирах се хранех много лошо. Мисля си, че може да съм си направил нещо с тренировките, защото храненето ми беше под всякаква критика. Много бих се радвал да чуя и вашите мнения за това как мога да стана старото си аз и да премахна този стрес.

Темата беше редактирана от begyasr на 25.11.14 19:52.

25.11.14
19:53

Треперенето може да е индикация за много неща. В интернет трудно ще те диагностицират - говори с родителите си и отидете на лекар. Каквото и да ти има колкото по-рано се хване един проблем, толкова по-добре.

Carbohydrate

25.11.14
19:57

Ако си правил трапец, рамена преса, всичко което натоварва и мускулите на врата, би могло да е преумора на мускула или нещо от този род. Спри за 1,2 седмици всики упр., които натоварват и вратните мускули. Тренирай долната част на тялото за известно време....., това от мен

26.11.14
12:33

Отиди на лекар и искай направление за невролог.

BE

28.11.14
17:26

А колко струва прегледа без направлението? Поне г/д.

30.11.14
20:50

Колкото при всички други лекари, които не са общопрактикуващи, т.е. 30 лева, ако личния не иска да ти даде направление го сменяй, сега декември месец можеш да се възползваш да го смениш и после пак юни 2015

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1