25.11.14
19:44
Здравейте! Момче на 17 години съм. От около 2-3 месеца ми се появи един изключително неприятен проблем. Много по-стресиран съм от обикновенно и това пречи на социалният ми живот. Започнах да избягвам да комуникирам с хора освен, ако не е наложително, дори и с приятелите ми.. Ще се опитам да обясня точно в какво се изразява стресът ми. Примерно на кафе сме с приятелите и аз съм се навел и гледам нещо по телефона и като тръгна да си се върна в нормалното положение(изправен на стола) вратът ми започва леко да трепери, а също така и усещам, че вдигам веждите адски много, даже днес ме попита един фр. защо така напоследък вдигам веждите(особено лявата). Или пък в час съм най-отпред и някой ме извика и докато се обърна вратът ми отново започва да трепери и вдигам веждите многоо.... Също и като тренирам, примерно като правя разтваряне на дъмбели встрани като тръгна да връщам дъмбелите в стартова позиция и ми треперят раменете+съвсем леко вратът...Преди бях точно обратното на това. Бях много спокоен и нямах такива треперения(като тикове, едва ли не). Сега с тези тикове изобщо не ми се излзиа и комуникира с хора. Гледах клипове из нета за стречинг на врата. Съвсем малко помогнаха, но не напълно. Отдавна тренирам ту лостове, ту фитнес, но в началото докато тренирах се хранех много лошо. Мисля си, че може да съм си направил нещо с тренировките, защото храненето ми беше под всякаква критика. Много бих се радвал да чуя и вашите мнения за това как мога да стана старото си аз и да премахна този стрес.
Темата беше редактирана от begyasr на 25.11.14 19:52.
Треперенето може да е индикация за много неща. В интернет трудно ще те диагностицират - говори с родителите си и отидете на лекар. Каквото и да ти има колкото по-рано се хване един проблем, толкова по-добре.
25.11.14
19:57
Ако си правил трапец, рамена преса, всичко което натоварва и мускулите на врата, би могло да е преумора на мускула или нещо от този род. Спри за 1,2 седмици всики упр., които натоварват и вратните мускули. Тренирай долната част на тялото за известно време....., това от мен
28.11.14
17:26
А колко струва прегледа без направлението? Поне г/д.