23.12.05
00:19
Аз лично винаги ги правя основно с щанга,но един приятел(и във форума съм срещал такива мнения)вика,че за маса в гърдите дъмпелите били по-добрият вариант.Знам,че много от вас ще кажат,че хубаво да се редуват,но спорът е щангата или дъмпелите ще се отразят по-добре в/у масата на гърдите!Очаквам мнения :)
Предимството е че се слиза по ниско с дъмбели ,а оттам и по голям обем на движение.
Не може да се каже че е по добрия вариант и двата си имат преимущества и недостатъци.Но е добре да се разнообразява, щом си правил само с щанга, много добре ще направиш ако минеш известно време на дъмбели
Съгласен съм,но аз не питам специално за мен,а просто да дадете едно ЗА дъмпелите или ЗА щангата.Май трябваше да пусна темата,като анкета :roll:
23.12.05
01:16
комбинация от 2те. В началото на тренировката,когато си по-силен, щанги и довьршваш гьрдите с дьмбели
Аз лично предпочитам щанга защото мога да слагам повече кила и ми е сравнително по лесно с нея.Следователно ако искаш отговор за кое от 2-те съм “за щангата”.
И двете.
Според мен и двата варянта са добри,но който не е пробвал с дъмбели много е изпуснал.
23.12.05
16:54
добре е да се редуват...например 2 пъти лостове 1 път дъмбели или обратното
аз съм за комбинация от двата варианта
Тренирам комбинирано с щанга и дъмбели и мисля че така по добре може да стресираш мускола
23.12.05
23:29
И аз съм за 2-те :wink: