karfi4ka тренира - интервали он холд

Прескочи до:

18.11.14
17:21

18.11.2014г.

Храна:

тиквен крем с фурми и кашу;
лимецово-овесена палачинка с банан и фурми;
кюфтета от мляна свинска плешка;
парче кашкавал, кюфтета, ябълка;

Течности:

Вода - 2л;

Добавки:

Витамин Ц, сминдух.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 19.11.14 18:01.

19.11.14
18:04

19.11.2014г.

Храна:

тиквен крем с фурми и кашу, кюфтета от мляна свинска плешка;
лимецово-овесена палачинка с банан и фурми;
кюфтета от мляна свинска плешка. домашна лютеница;
бъркани яйца със сирене;
бадемов тахан, ябълка;

Течности:

вода - 1,5л;
айрян - 1л;
чай - 500мл;

Добавки:

Витамин Ц, сминдух.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 20.11.14 10:58.

IS

19.11.14
19:26

Каква е ролята на сминдуха и как го консумираш?

20.11.14
10:24

казано от Ivaylo Stefanov на 19.11.14, 19:26:

Каква е ролята на сминдуха и как го консумираш?

Стимулира лактацията. Консумирам го под формата на подправка към мръвките и под формата на добавка. Същата роля има и овесът. Аз кърмя полу на поискване, полу под режим, не давам през пет минути.

20.11.14
20:32

20.11.2014г.

Храна:

овесено-лимецова палачинка с фурми;
бъркани яйца с кашкавал и сирене;
бадеми, бадемов тахан, ябълка;
кюфтета от мляно свинско;
бадеми;

Течности:

айрян - 1,5л;

Добавки:

Витамин Ц, сминдух.

Течностите са малко!
! !:)

20.11.14
21:55

казано от veronique на 20.11.14, 21:40:

Течностите са малко!
! !:)

Дда, днеска нещо се изпуснАх от око!(headbang)

22.11.14
11:59

21.11.2014г.

Храна:

овесено-лимецова палачинка;
бъркани яйца (4бр.) със сирене, орехи;
банан, бадеми;
свински котлет, бадеми;
банан, ябълка, орехи;

Течности:

вода - 1л;
чай - 1л;
айрян - 1л;

Добавки:

Витамин Д, Витамин Ц, сминдух.

23.11.14
14:45

Чак сега виждам :Д

Честит Рожден Ден ! Да си жива и здрава и много, много щастлива с малкия (и с Десо де :Д) !

24.11.14
20:48

Ооо, много благодаряяя :)

Нещо изпуснах отчетите. Все забравям дда се разпиша.  Вчера ядох пица! Днес пък хапнах един ред шоколад, заащото мнооооого ми се яддееше!  Но нняма да се повтаря повече от веднъж седмично. И без това не мога да спортувам! Саммо на храната разчитам! Факт е, че днес си обух най-малките дъънки, разбира се не  ми стоят както преди, но все пак... За съжаление скоро няма да мога да спортувам. Днес нямах време да ме прегледат, ззащото бързах да си взема болничния, да си го заанеса на работа и да се прибера да си нахраня отрочето, но сее надявам в сряда вече да ме попрегледат, макар, че са минали само 20 дни. Надявам се  и някой да каже,  че можже поне да се понабирвам от време на  време....по малко, ааз много и едва ли мога. Но ми е интересно каква е загубата на сила....

Днес съм яла реддовната палачиинка, една пържолаа сс бадеми и краставица, ред шоколад и два бонбона Рафаело, предстоят баддеми, красставица и кюфтеета. Проблем е, чее не могаа да ямм никакви сезонни зеленчуци...

Ддесо ми каза да  спра Ввитамин Ц-то, за да видим дали детето ще е по-спокойно и се еоказа, че май наистина е по-сппокоен вечер като не  го пия. Та сега се чудя какк дааа с епредпазя от гррипнаатаа вълнаа без Витамин Ц. Някой идеи? Всичко трябваа да се съобразява сс кърмата....

fire.is.my.nature

24.11.14
20:55

Аз не съм експерт по добавките... :Д
Мога само да препоръчвам отново и отново мака+спирулина+хлорела+редовна употреба на следните добавки : куркума, джинджифил(пресен), канела. Буквално усещам приливи на енергия и грип не мисля, че би ме хванал скоро.

Чаят йерба мате има 2 пъти повече антиоксиданти от зеления, също го включих в менюто си.

А, и сок от алое сутрин на гладно. Аз го пия за стомаха, но знам, че е за много други неща.

Отделно не знам дали има някакво влияние върху имунната система, но сангокоралите имат перфектно съотношение на магнезий и калций (мисля 2:1) и малко количество покрива дневната доза и от двата минерала, което е много практично дори човек да яде млечни... Май бях чела, че калцият е важен за кърмата, но може и да съм чела грешно.

Ако можех да лайк-на снимките още 10 пъти, щях да го направя :) :) :)

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 24.11.14 21:00.

24.11.14
21:29

Ох, сега въпросът е да се провери как влияят всички тези добавки на кърмата. Защото проблемът с преедпазването е оттам, че не могаа да пия всякакви неща, защото не знам кое ще  предизвика колики, кое ще го енергизира твърдее много, а нали всичко отива в пустата кърма. Четох, че джинджифил и каанела са категорично забранени за кърмачки. Затова и не съм започнала редовното наливане с чай джинджифил+канела+черен пипер+лимон (никакъв дджинджифил, никаква канела, никакво люто, ниаккви цитруси). Оттук идва проблемът. Но преедполагам, че трябва да се разчета или по-скоро Десо да провери, аз има уникалната неспособност да си подбирам информацията и се шашкам, и изпадам в крайности....! Кукувица съм си!

Благодаря, Файърче, що проследя всички методи, които предложи, белким намерим нещо, с което да се избегне разболяването, че голяма мъка би ббило.

24.11.14
22:28

По-спокойно го раздавай, мамче! Като кажат ограничено не значи въобще да не се приема. Скшро четох една статия огносно преминаването в кърмата на това, което ядеш и не е в толкова голяма степен. Отделно познавам хора, които са стриктни и децата им се превиват от колики, пък аз хапвам/пийвам от всичко и имахме мнннного слаби колики и то в единични дни от време на време.
П.П. Малко на бг-мама го обърнахме ;)

Не е като бг-мамма, защото става въпрос за спортуваща личност, която е спортувала епизодично по време на бременността си, и която прави планове за набирания няма и месец след раждането...
Къде в бг-мамма има такива мами :D :D :D

По въпроса с предпазването от грипна вълна и избор на добавки, които да не влияят на кърмата - нямам никакви познания. Убедена съм, че Десо ще се справи блестящо.

Най-важното е да се храниш максимално чисто, според мен; защо не можеш да ядеш зеленчуци?

Как беше с водата тия дни? :)

Не с лошо за bg-mamma, де! :D
Невероятно но факт, но точно заради него(нея) (wasntme), зарадни “мамата” де, се озовах тук! :D

24.11.14
23:49

Цвети, така е, не значи въобще, освен за определени неща, например люто, коетое категорично забранено (сспорред моите източници, които ссъсм избрала да следвам), ясно защо...респективно джинджифил няма как да пия, черен пиперр също, а това са основните неща, с които се предпазвам от грип. Така, че не, че се втелясвам, говоря за предпазване от грип, което не мога да а направя по традиционния за мен начин. Вярно е, че коликите са субективни, но и обективни - няма как да знам, че нещо МОЖЕ да влоши нещата и даа го конссумирам. А и щом е субективно, това, че при теб хапване от всичко не е навредило, не значи, че и при мен би било така. Затова съм си избрала за някои неща за мен лично, не да значи не. Отдделно, “ограничено” действително не значи “изобщо”, но аз и не твърдяя обратното. Въпросът е, че има  неща, които са “изобщо”. Но и зза  тях не говорим в случая. Аз каззах, че трябва да видя как идеите на Мирелка биха повлияли кърмата, защото, например маката е логично да го енергизира и разбужда, нали? Аз съм си спокойна, просто търся начин да се предпазя от грип, който в максимална степен да ми повлияе на мен, без да  тормози детето. Примерът с витамин Ц-то беше посочен  вече - виждам, че е по-добре като не пия. :)

Ронко, с водаата много добре - средно литър чай, литър вода и литър айрян. :D Ще се набера аз, ей! Ссамо да ми позволят! Сега само повисявам от време наа време! :D Но идва, идва момеентът. Сезонните, защото сега има броколи, карфиол, зеле и тинтири-минтири, които мнооооого обичам, ноооо навсякъде пише, че предизвикват газове и не смея. ВЪобще АЗ съм си избрала менюто ми да е напълно редуцирано откъм храни, имащи потенциал да предизвикат засилване на коликите. Може да не стане така, но честно казано, детето ми е добро и спокойно, и ме оставя да спя, не искам да развалим положението, дори с цената на това дда ям само краставица :D

А по въпроса с бг-мама-та - от момента, в който дневникът ми беше прекръстен от “карфи4ка тренира” в различни други вариации, си беше ясно, че тук ще се говори за бременеене, бебета, къремене...И хранене, И трениране, така, че си е ясно влиянието на бг-мама, което не е лошо място, просто...е нарицателно :D

25.11.14
00:27

Аз срещу грипни и вирусни неволи в момента пия коластра на капсули и витамин Д в средно-високи дози. Можеш да питаш педиатъра и за препарата Биозин мама, но аз вместо него избрах въпросната комбинация, заедно с едно нещо, наречено Билкова кръв (http://zelenbio.com/product/2679/floradix-bilkova-krav-bilkovo-plodov-eliksir-s-zhelyazo-250ml.html).
Биозина иначе е много добър продукт и се препоръчва за бременни и кърмачки, но аз реших да опитам с моя схема и за сега успявам да се опазя. Е, спрях и на работа да ходя де, че там каквито и защитни сили и имуностимулатори да взимам няма полза.. Но в никакъв случай не съм се изолирала и контактувам в затворени помещения с много хора, а държа фронта.
Браво за дънките, така ме зарадва като прочетох - дава ми надежди и на мен! (giggle) (makeup)

25.11.14
09:33

Аз съм най-върлия фен на Биозин в различните му форми. Още в началото като забременях се разболях и си взех маминия вариант и за отрицателно време се оправих.  Може да го взимаш веднъж дневно като профилактика.

25.11.14
17:33

Радост, не го мисли, има не саамо андежда, ами реален шанс! А и ти не си спирала да тренираш! Аз спрях и каквото съм тренирала е било от дъжд на вятър, като изключим безумното трамбоване нагоре-надолу до края на осмия месец, дори първата седмица на деветия. Аз обаче мисля, че най-основният фактор за не тотално загубване на форма, е сравнително чистото хранене от средата на четвъртия месец, та почти до края на бременността. Паузата в активното трениране действително е довела до голяма загуба на мускОли, но пък не могаа да кажа, че съм трайно омазнена. След като родих, се видя, че набъбването до голяма степен се дължи и на водна задръжка. Защото ръчичките ми, както бяха набъбнали, така се смалиха, пък в тях бебе не е имало. Нооо си трябва, трябва период на възстановяване. Казват, че девет месеца качваш, девет сваляш. Аз не съм съъъвсеем съгласна, но си има период. Та мисълта ми беше - не го мисли ;) Между дургото, на теб колко ти остава, кога ти е терминът?

25.11.2014г.

Храна:

овесено-лимецова палачинка;
бъркани яйца със сирене и сминдух;
шепа бадеми, две лъжици бадемов тахан;
две кюфтета от млян свински бут, бадеми;
банан;

Течности:

Айрян - 2л (400 млякото + 1,6 водата);
Вода - 1л;
Чай - 500мл;

Добавки:

от два дни ги забравям.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 26.11.14 16:12.

IS

25.11.14
18:29

Аз,не кърмя но съм запознат :D Все пак вече второ дете имаме. Трябва да се съобразява какво се ядете като се кърми.Я се наяжте с боб и зеле,пък после да видим коликите как ще са......
За имунната система не смея да се изказвам,но поне едни витамини за майки си трябват.Предполагам,че и пчелно млечице,прашец    и мед няма да имат негативен ефект върху детето,ако се консумират от майката.
Да се похваля за формата на жената :) Вчера беше 7-ми ден от раждането и си обу дънките като пич,и по задачи ;)

25.11.14
20:00

Така, така, Ивчо, ти си си навътре в нещата! Браво на женаата! Така си трябва! Аз не съм в добра форма за трениране, това визираам зза формата, ззащщото имам няякои вътрешни разкъсвания и още не мога даа вдигам тежко! Но днесс си сваллих количката, която, повярваййте ми, тежжи от третия етаж и после си я качих обратно. Ааако няма последствия, скоро ... идва момеентът. А иначе - есттественото раждане е удивиително нещо - аз на третия ден вече бяхх в Мтел даа  се разправвяяям с тях! Саамо сядането бешше на една  сстрана :D

25.11.14
23:02

казано от Ivaylo Stefanov на 25.11.14, 18:29:

Аз,не кърмя но съм запознат :D Все пак вече второ дете имаме. Трябва да се съобразява какво се ядете като се кърми.Я се наяжте с боб и зеле,пък после да видим коликите как ще са......
За имунната система не смея да се изказвам,но поне едни витамини за майки си трябват.Предполагам,че и пчелно млечице,прашец    и мед няма да имат негативен ефект върху детето,ако се консумират от майката.
Да се похваля за формата на жената :) Вчера беше 7-ми ден от раждането и си обу дънките като пич,и по задачи ;)

Oлелеееее честито бебенце (wasntme) :)
Пожелавам ви да сте здрави и четиримата!
Аз не знаех,че чакате второ...Как се казва? :)

26.11.14
00:33

казано от karfi4ka на 25.11.14, 17:33:

Радост, не го мисли, има не саамо андежда, ами реален шанс! А и ти не си спирала да тренираш! Аз спрях и каквото съм тренирала е било от дъжд на вятър, като изключим безумното трамбоване нагоре-надолу до края на осмия месец, дори първата седмица на деветия. Аз обаче мисля, че най-основният фактор за не тотално загубване на форма, е сравнително чистото хранене от средата на четвъртия месец, та почти до края на бременността. Паузата в активното трениране действително е довела до голяма загуба на мускОли, но пък не могаа да кажа, че съм трайно омазнена. След като родих, се видя, че набъбването до голяма степен се дължи и на водна задръжка. Защото ръчичките ми, както бяха набъбнали, така се смалиха, пък в тях бебе не е имало. Нооо си трябва, трябва период на възстановяване. Казват, че девет месеца качваш, девет сваляш. Аз не съм съъъвсеем съгласна, но си има период. Та мисълта ми беше - не го мисли ;) Между дургото, на теб колко ти остава, кога ти е терминът?

На 3ти февруари. Но пълнея само от два месеца - преди това хич не ми личеше (giggle)
Ами и аз уж внимавам с храната и ходя мнооого, но напоследък така ми се раздуха бедрата и задника, че чак се плаша. Иначе в лице не съм напълняла, което е добре, тъй като винаги пълнея и на бузи. Явно някакви запаси се приготвят, знам ли.. :D

Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 26.11.14 00:36.

26.11.14
15:46

А, пълнееш, колко пък толкоз пълнееш? Нормлно е да се пораздуват, все пак маллкото гаменче трбва да ябва да има просстрансство, те като се разширявата тазовите кости... Но ще видиш, че цялото “пълнеене” при режима, който спазваш и откъм тренировки, и откъм храна, ще се сведе до някви  си 3-4 кила за сваляне, нищо раабота.

Уф, аз пък днес пакк свалях и качвах количката, ама не си бях сложила коланчето и сега ме наболлява коремът!

26.11.2014г.

Храна:

две варени яйца, парченце много солено сирене, шепа бадеми;
бадеемов тахан;
банан;
свинска пържола, бадеми;
райска ябълка;

Течности:

Айрян - 2л (400мл млякото, осстаналото водаата);
Чай - 1л;
Вода - 1л;

Добавки:

Витамин Д.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 27.11.14 11:15.

28.11.14
12:48

27.11.2014г.

Храна:

три бъркани яйца със сирене и сминдух;
2 редаа шоколад, 2 бонбона “Рафаело”;
бадеми;
свинска пържола, бадеми, краставица;

Течности:

вода - 4л;

Добавки:

——

Оф, храната ми е много еднообразна. Това не ми харесва и не е добре като цяло. Обаче много са пустите рестрикции, а не ми се рискува. И то май се получава “от клин, та у плоча”.

28.11.14
15:03

Аз съм кърмила една година,на поискване. От тази една година,малкият беше до края на петия месец само и единствено на кърма-без вода,без захранване.
Колики имаше за кратко,давали сме това- http://colief-bg.com/причината-за-коликите/ и ефект имаше,и то осезаем.Различно е от другите препарати,които са със симетикон.
Докато кърмех ограничавах кафето,силните чайове и какаовите изделия. Като изключим тези трите, ядях каквото и колкото ми се ядеше.

Мнението беше редактирано от Juls на 28.11.14 15:03.

28.11.14
20:29

Проблемът е не само в кърменето, а и в това, че аз по принцип не се храня много разнообразно...което ще трябва някак да се поправи....... А детето няма колики засега, или са много редки и не е чак толкова зле. Давам си му пробиотик и ензимчето, пия си чайчето и се надявам да не се влоши положението, да не ме урочаса някой!

28.11.2014г.

Храна:

овесеено-лимеоцва палачинка;
бадеми;
бъркани яйца със сирене, краставица, парче луканка;
лъжичка фъстъчено масло (най-вкусното, което съм яла, но за съжаление Десо сам ще си изяде огромната пълна кофа! Нищо! Скоро идва кашуто!)
кисело мляко;
ябълка, райска ябълка;
свинска пържола, краставица, карфиол;
ябълка;

Течности:

чай - 2л;
вода - 1,5л;

Добавки:

Витамин Д, сминдух;

Гледам да се храня горе-долу на всяяко кърмене, независимо дали с основно ядене или с междинно. Кърмя между 6 и 8 пъти дневно, по-често 7, без да броя цеденето, което правя всяка сутрин и всяка вечер с помпата, а след всяко кърмене - на ръка. Разбира се, понякога не се отнасям сериозно и пропускма цеденето. Нямаме нощно хранене, а между последното и първото имаме интервал минимум 6 часа, а между първото и второто - 3 до 5 часа, следобед кърмя на не по-малко от два часа, зависи дали бандитът заспи или не. Не будя за ядене, будя ако изпуска второо ядене спрямо режим на три часа. Ако не си оправя храната, няма да съм доволна! И не само аз. Днес закусвах палачинката в 6 и в 11 (деля я на две, че наведнъж рядко мога да я изям), към 13 ядох бадемите, а яйцата някъде към 17 и се получи голяма дупка, в кояято се  усетих, че стомахът ми е празен. Добре се справям с теността (Ронко!), но то става естествено - седна ли да кърмя, жаждата, която се появява е неописуема. Вчера прочетох, че трябвало да сядам да кърмя с чашаа вода, аз сяддаам с шише, досега гоо правех инстинктивно. Многоо ми беше добре с айряна, ама вчера па прочетох, че не трябва да яямм кисело мляко, за  да не алергира. И понеже в болницатта еддна жена ми разказа ужассна исттория заа това как дететто й аалеергирало и как се подуло, и тоова било най-сттрашната картинка в живота й, та се панирах. Тук вече ми се струва малко ззаалитам. Но е многго интересно чувството, ако си е саамо за мен, ако последствията биха били само за мен е едно, амаа не бихаа били. И дори даа е най-голямата глупост, се замислям “ами ако...”. Пфффф, те ми казаха, че раждането ще е най-лесното :D :D :D Ама аз..Тома Неверни... :D :D :D

Еми, мило карфиче, сложно изглежда, но съм сигурна, че ще се оправите с времето.
Най-важното е, че имаш желание и че правиш нещо по въпроса :)

Тъпото е, че от всякъде те бомбандират с информация, и тъй като това ти е първо дете, ти не знаеш на кое да вярваш и какво да правиш. Един ти казва да правиш Х, но в никакъв случай Y, и в същия момент някой друг ти казва обратното... Стискам палци да си намериш храните :)

Много ми е чудно, че обичаш толкова айрян! Аз дори не мога да го гледам :D
Ами ако го замениш с друг вид чай? Някакъв с билки, плодове?

Я да обобщим нещо - можеш да ядеш овесени ядки и кашу? А можеш ли банани и кокосово мляко? Какаото го изключваш, нали?
Много се колебая какви сладости да измайсторя... Нали на погача се ходи със сладко! :D :D :D Няма да е купешко, я!

28.11.14
20:49

Да, овеесът е стимулатор на кърмата, кашуто си е ядков плод, така, че и с него нямам проблем. Бананът определено не е проблем, аз си хапвам, Десо и в палачинката ми слага понякога, редува го с фурмите. А кокосовото мляко...не мисля, че е проблем. Измайстори наааай-вкусното домашшно сладко...защото само него ще мога да изям :Д:Д:Д На Десо после, след Погачата, ще му трябва инсулин на спинцовки :D Какао и канела съм ги махнала ;( Не знам как стои въпросът с рошковото брашно...

А за другото! Да! На едно ямсто пише едно - яж млечни, на друго пише друго - не яж млечни! Айрян много обичам, колкото по-рядък, толкова по-добре, мога да се наливам до безкрай! А с чай се наливам също, чая за кърмачки, аз като налея водата за чая в една 500мл чаша и ей го, днес дотук само съм изпила 2л. А до 12 има още дооооооста време. :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 28.11.14 20:52.

казано от karfi4ka на 28.11.14, 20:29:

Пфффф, те ми казаха, че раждането ще е най-лесното :D :D :D Ама аз..Тома Неверни... :D :D :D

Споко, постепенно и с времето се трупа опит и нещата стават по-прости и по-лесни.
Сетих се за един виц почти по темата: “Първото бебе. Изплюва си бибата на земята. Майката я вдига, изварява я 20 минути и му я връща... Второто бебе. Изплюва си бибата на земята. Майката я вдига, изплаква я на чешмата и му я връща... Третото бебе. Изплюва си бибата на земята. Майката я вдига, забърсва си я в крачола и му я връща!” :D Е, аз стигнах до второто, но смея да твърдя, че има доза истина. :) Сега все още ти е ново и притеснено, но скоро нещата ще се урегулират.

03.12.14
12:42

Така. Сменяме схемата. Ще ям почти всичко, по малко

Схемата на кърмене също се сменя - не едната, както бешее досега, а двете гърди на всяко ядене.

Понеже сме форум за здравословен начин на живот, ще кажа, че аз не се държа здравословно. Случи ми се следната случка: Отидох на гости, в неделя, при близка приятелка, която роди 40 дни преди мен. Там се заговорихме колко е наддала малката Ивета и се оказа, че е наддавала по 280гр. седмично, при кърмене на поискване - тип на всеки 5 минути, заа 5 минути, на което аз не съм фен (предпочитам, ако някой се включи, да не разискваме този въпрос с кое е по-добре - режим или на поискване, щоотоо аз го храня на поискване, ама той иска през 5 часа понякогаа нощем през 6-7-8, та е относително кое е по-добре, аз горе съм описала как храня, придържам се към тази система, смятам, че е добра, по-долу ще разберем, че съм права ссппоред мен; единствената ми грешка е, че не трябва да го оставям да  спи по 8 часа.). ТАТя кърми при всяко проплакване на бебето, а аз не - аз кърмя на 3 часа, дори поовече, когато той спи, защото не го будя, и на 2 часа вечер, ако плаче, че егладен. Изчислихме обаче, че Дамянчикът е наддавал по 160гр седмично и в момента тежи 4100гр, като е роден 3650, паднал е на 3410 и е изписан на седмия ден 3520. Така се притесних, че детето не наддава. Прибрах се вкъщи и погледнах какво ми е написала педиатърката и видяхя,  че съм се объркала с количествата, мислела съм, че се увеличава на всеки 10 дни с по 10гр, а то било на 5. Понежее той доста преяждаше, аз го спирах, заа да не драйфа после, така ми каззаха да правя, но в псоледнатс едмица е трябвало д а яде повече, а аз съм го спирала на по-малко. Тогава се уплаших, че детето не яде и не е наддало колкото трябва. Явно притеснението съм го прехвърлила на него и той започна да дъвче гърдата без да яде, а да плаче и да търси гърдата, от глад. В неделята се бях изцедила вечерта ( в събота срещу неделя), легнах с празни гърди, ан сутринта го нахраних и изцедих всичко от двете гърди. Избутахме някак неделята, но забелязах, че той доста заспива, изобщо ен е активен, мерих и установих, че яде доста по-малко, с 30гр по-малко от необходимата доза. такаа се вкрах във филма. до вечерта в неделя кърмата някак труддно се възстановяваше, а той ядеше малко. И си причиних понеделника - в неделя вечер не изпразних гърдите, на сутринта нахрааних с едната, оставих другата още 3 часа. Грешка! Първте две хранения бяха от по 100гр, после кърмата ....изчезна. Изобщо не се възстановяваше. детето плаче, че е гладно, слагам го, то заспива, дъвче, не смуче, и така се хранихме през час си половина. Така  се бях стресирала, че кърмата ми спира. ДО към 00:00 се опитвах д аго кърмя, не знам какво ядеше, ядеше ли изобщо, но все плачеше и с етормозеше, че е гладен. Накрая размразих кърма и пробвахме с лъжичка, неуспешно, после с биберон, също неуспешно. С биберрона се задави и тогава вече щях да получа удар! Щях д априпадна, хоп, още стрес. Накрая благополучно заспа в...3 часа. На следващия ден с еобадих на консултант по къремене, ще дойде в четвъртък. Но започнах да давам и двете гърди, да се цедя след всяко ядене, като привременна мярка за възстановяване на лактацията. Жената каза, че по данните, които й давам, нямам признаци на спиране на кърмата, но може да е намаляла, заради даването само ан едната гърда и това, че го храня на поискване когато той спи повече от 3 часа. А нощем и повече. Та сменям системата - двете гърди, режимът си остава същият, просто ще трябва д аго будя, колкото и да ми е жал и да го смятам за глупаво. Та така се завъртя кръгът със спирането на кърмата и неяденето на Дамянеца.

Накрая се еоказа, че изначалното ми пиртеснение, че не е наддал е идиотско, педиатърката каза, че мастните депа се пълняят от бебешка възраст и, че не вижда смисъл в това бебето да наддава поввече от необходимото, каза, че сме си напълно в норма и че е важно да сии има други неща, а не да е дебеличчък. А той все пак тренира пълзене по корем всяка вечер, под зоркото ръководство и наблюдение на баща си, който му задава дистанция...5см :D Да не говорим колко енергия хаби в преобличане.

Тъй, де, констаатирахме някои грешки, не са фатални надявам се, ще ги поправим. А и утре ще дойде консултантът, ннадявам се да ме измъкне от филма ядене-цедене, щото в момента от това цедене, не, че прееди не се цедях, но не и на всяко ядене...сега е кошмар.

03.12.14
13:18

Карфиче, само трябва да се успокоиш и всичко ще е наред. Не се филмирай за кърмата, детенце ще си хапва колкото му е нужно.
И наш Петърчо първия месец не наддаде много, но ей го на порасна, че и ме нарежда вече :)
Не се подлъгвай по това коя майка какво прави с нейното бебе, как надавало, как спяло, пък моето що не се буди и т.н., всичко е до усет и да се научите с Дамянче да се усещате кой, кога какво желае :) Както възрастните сме индивидуални с различни потребности, така и малките бебчовци са специални и индивидуални.
Бъди спокойна, че правиш най-доброто за детенцето си и така ще стане :)
Успех !

bg-mamma?
Няма такова нещо!
Тук е bb-mamma! (sun)

04.12.14
12:47

казано от Кольо Пияндето на 03.12.14, 21:56:

bg-mamma?
Няма такова нещо!
Тук е bb-mamma! (sun)

Йес!

03.12.2014г.

Храна:

овесено-лимецово-кокосова палачинка;
миш-маш;
крем от кисело мляко, банани и чия;
бадеми, ябълка;
мини био кокосови курабийки;
нектар от домашен компот от домашни кайсии;
свинска вратна пържола, бадеми, чушка, морков;
бадеми, ябълка;

Течности:

вода - 3л;
чай - 1л;

Добавки:

Сминдух, бенедиктински трън, рибено масло (бляк! поне няма миризма, че бременността остави траен белег в отношенията ми с капсулите рибено масло).

04.12.14
15:19

4.12.2014г.

Храна:

овесено-лимецово-кокосова палачинка с фурми;
свинска вратна, чушка, бадеми, салата от червена леща;
ябълка, кремче от кисело мляко, банан и чия;
.. ще допиша;

Течности:

вода - 1,5л до момента;
чай -

Добавки:

сминдух, бенедиктински трън, рибено масло;

Днес беше вкъщи консултантката по кърмене. Каза, че сме отличници. Каза, че (както всички казват, де) спирането на кърмата се е дължало на притеснението и съм влязла в омагьосания кръг. Но за сметката на това тялото ми бързо е реагирало след вземането на мерки, каза, че адреналинът блокира окситоцина и кърмата няма как да потече. Каза и да не го будя, щом спи, но нощем да изцеждам и общо за деня да имам 8 пъти стимулация (тъй като съм избрала да не кърмя на всяко проплакване, тогава подобен лимит би бил излишен) - 7 от хранене, защото детето си е направило режима, и една от нощно изцеждане - трудно е за мен да ставам, но предпочитам да не бутам дете, което спи 8 часа! Мога да се похваля, разбира се не се знае какво ще ни сервира днес, но вчера се нахрани в 22:30, заспа веднага и се събуди в 06:30, като събуждането му беше леко насилено от мен, защото той се размрънка, по-скоро в съня си, и ако го бях оставила, щеше да си заспи отново, ообаче трябваше да се нахрани така, че като дойде консултантката в 10, да е пак време за хранене.

Иначе аз включих в менюто си окончателно всякакви храни, включително леща. Ще избягвам портокали и мандарини, шоколад и там още нещо беше, а пък няма да консумирам пържено (не, че в нашата къща изобщо пържим някога нещо, де..), алкохол, зеле, боб, като дори зеле и боб мога да пробвам. Но всичко по малко. Изпитвам известен страх, де, че ще му причиня болка, но това е по-логично. Първоначалният ми план да махна от менююто 9/10 от съществуващите храни издиша, защото в крайна сметка това дете трябва да придобива някакви вкусове. И не само. Въпросът с алергиите си е както с детето и кучето - колкото по-рано, толкова по-добре, а и има опасност ако никога не се срещал с тези храни, тогава да алергира. А в крайна сметка шанс да алергира винаги има...Та ще видим, засега пробваме така. Струва ми се, че за него е по-добре да се храня разнообразно. А и за мен, де.

В неделя ще правим погача на Дамянчика. Мноого се вълнувам. Леле, кога минаха 40 дена!

Вчера 4 литра? Добре ееее, още 2-3 и ще ме стигнеш :Р

Карфиче, много се радвам, че си се успокоила. Поне така ми звучиш. Това е най-важното.

Нямам търпение да се запозная с новия О,Велик! :) Надявам се и да зарадвам майка му с нещо подходящо за кърмата й....

Много държа да си тръгна първа, така че - предупреди приятелките си :D :D :D

05.12.14
18:58

казано от veronique на 04.12.14, 16:59:

Много държа да си тръгна първа, така че - предупреди приятелките си :D :D :D

Нали знаеш каква бройка жени трябва да предупредя :D

06.12.14
11:09

5.12.2014г.

Храна:

овесено-лимецова  палаачинка, био кокосоови мини куррабийки;
салата от ваарени картофи (Коле, с обелките) и варени чйаца, зехтин и сол;
овесено-лимецова палачинка (това е същата от суринта, просто я доядох вечерта);
крем от кисело мляко, банан и чия;
сввинска врратна, чушка, орехи;
банан;

Течности:

вода - 3л;
чай - 500мл;

Добавки:

—- (забравих ги);

Днеска излагация с яденето, изгежда много, но проблемът е, че като изключим първата палачинка, която беше половината от цялата, останалото е концентрирано след 17:00, така се случи, че ядох в 8, после спах, към 13:00 излязохме с Дамянеца и се прибраахме към 17:00. Бях наа фризьооор!

10.12.14
14:23

Май прешъс .... :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 10.12.14 14:28.

12.12.14
19:40

Хоп, троп, днес станаха 40 дни от раждането на Дамянеца. Погачката мина прекрасно! Имаше тооооооолкова мнооооого мили дами, с прискърбие осъзнавам, че има една-две, които съм пропуснала да поканя, но ще се реванширам, прооосто при толкоз хора....си знаех, че ще забравя някого.

Щях да получа удар, когато етърва ми не държеше главата на детето и то си я изметна наза, а после го беше хванала около дупето, без да държи кръста и главата, и той се изметна настрани, треска ме тресе сега дали всичко му е наред и дали няма някое вътрешно нараняване, което да не се вижда! Беше ужасно! Мисля, че щях да я убия! През ръцете на толкова жени мина, изобщо не ме беше страх някой да го държи, цял ден беше от ръце на ръце, и на финала....просто ми се плаче като се сетя какво видяха очите ми!!!!!

Моля, обърнете внимание на супер-мега-гига яките бб-орисници:

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 12.12.14 19:48.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1