01.03.12
09:12
казано от Михаел Иванов на 29.02.12, 21:57:
Вчера получих много неприятно разтежение на рамото, не точно контузия. Болката не е постоянна, а е остра в определена позиция на ръката. Всичко ще се оправи за 2-3 дни, с редовно намазване с гел.
Абе тия гелчета... ефектът от тях се дължи на това, че обикновено човек щади проблемното място.
казано от Михаел Иванов на 29.02.12, 21:57:
Сериозно се замислям над възстановяването си и в това число най-вече храната, с времето ще вкарам и някакви леки хранителни добавки (витамини, някаква напитка за по време на тренировка).
Не “в това число и храната”, а “преди всичко храната”. :)
Айде, в неделя ще е битката на титаните... :)
01.03.12
19:46
Много решаващ мач. Жалко, че няма да мога да присъствам :).
31.03.12
14:06
31 Март
Така...
Приключих със състезателния период. Днес изиграх последния си мач от първенството срещу ” Славия “. Мача беше слаб, загубихме с 0:3. Много много съм доволен от посрещането си, може би има само 2 ” добре ” посрещнати топки - всички други бяха перфектни. В нападение не можах да се изявя. Вдигнаха ми една топка в средата на игрището на втория метър и реших да я рискувам. Пратих я в аут и треньора ме изкара (което беше голяма грешка, играта ми тъкмо тръгна). Появих се пак на няколко пъти, но моите бяха трагично слаби през цялото време. Не си правете грешни изводи - винаги съм търсел грешката в себе си, никога не съм обвинявал съотборниците си, но на такова посрещане правиха ПЪЛНИ глупости.
Радвам се, че изиграх цял един сезон. Забелязвам сериозно израстване във всички елементи. Сега ще се отдам на почивка малко и след това ще видя какво ще правя. Ще си поддържам тонуса с 2-3 тренировки волейбол, но ще вкарам и щанги, че съвсем ги занемарих.
Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 31.03.12 14:07.
12.04.12
23:45
12 Април
Така...
Какво да кажа... Сезонът свърши, дадох си известна почивка и отделих внимание на други неща. Сега лека полека отново навлизам в тренировъчен ритъм. Не същият като преди, дори по-тежък, но с друга насока. Първоначално треньора ни създаде илюзията, че всичко е свършило и че ще тренираме за удоволствие и тонус. В началото беше така, наистина. Но в момента правим по тричасови тренировки (два пъти по дълги от тези в състезателен период). Като цяло идеята не е лоша - иска да надгради качествата ни. Но до другият сезон има адски много време и смятам, че ще е по-правилно такова ” надграждане ” да започне месец-два преди началото на сезона. Както и да е, може да греша. На мен не ми пречи, дори ми е приятно. Потя се АДСКИ много, което преди не беше присъщо за мен. Като цяло интензивни тренировки с много раздаване. Тренираме два часа и половина в зала волейбол, но след това, тъй като преливам от енергия, се довършвам с половинчасов фитнес. Много високо интензивно и в двете тренировки, с минимални почивки. Така ми харесва, така усещам, че има ефект, така се чувствам добре. Харесва ми комбинацията между лека кардио дейност, заедно с щанги. Днес например докато вдигах, в почивките скачах на въже. После си направих корема и пак скачах на въже. Много изтощително и същевременно страхотно. Започвам сериозно да изчиствам и оформям корема, а и тялото като цяло. Всъщност това ми е целта де - тренировки по волейбол с приоритет към техническо задобряване в комбинация с железа за физически прогрес. С две думи - подготвям се за плажа и в двата смисъла - за плажния волейбол и за плажното.. тяло 8-).
За сега конкретна методика за трениране нямам - правя си базовите интензивно и експлозивно, почивам минимално. Движа се много, тичам. Тренирам на 120% и не се усеща умора. Не ми се занимава с билдърски сплитове или някакви такива лигавщини. Фитнесът на ” Септември ” не разполага с кой знае колко уреди, има железа и това е достатъчно за зверски тренировки. Ще се ориентирам може би към кросфит или тип програма силово-кардио в една тренировка - много ми допада. Давайте идеи :). Не искам да съм тежък, обездвижен билдър, които си стои нацепен. Искам тяло на атлет - добре изглеждащо и супер функционално. Това най-добре описва целите ми. Ще се радвам на помощ.
05.06.12
22:26
05 Юни
Хаха, преди около 2 месеца съм писал последно. Извинявам се на хилядите ми фенове ( :D ). Нищо ново, тренирам. Натиснах малко повече с щангите последния месец може би, но волейбола също го тренирам успоредно с щангите, търся да добавя още малко точки на техниката преди лятото :). Много се зарибих по високо интензивното трениране, с много потене и ускорен пулс. Това е моят начин и действа отлично. Имах разни проблеми с глезена (и още се усещат де). Преди време се контузих по време на контролна среща (един волейболен ентусиаст пристъпи в моето игрище ми се приземи на десния крак след като стъпих от блокада. За щастие се разминах (голям принос имаха маратонките ми, които са високи и ми държат глезена, та според мен това избегна счупването). След като се възстанових, отново на контролна среща, на същия крак и на същото място пак се контузих, отново заради пристъпване в моето игрище. Беше стъпил в игрището и докато падах от блокада стъпих на крака му, изкривих се и пак 2 дни вкъщи и после 1 седмица стягане с бинтове и ограничено натоварване на тренировките. Сега (да чукна на дърво) всичко е добре и тренирам нормално. До лятото не остана време, готов съм за плажни подвизи.
07.11.12
01:41
Ми... от адски много време не съм попълвал тука. Като цяло много неща се промениха. Изкарах много хубаво лято с приятни емоции, малко волейбол, малко фитнес, но повече от живеенето :). Някак си вече нямам същата страст към волейбола, която имах преди. Дължа го на възрастта, иска ми се да пробвам от всичко в момента. Започнах да се интересувам от бокс, но на не-състезателно ниво и бойните изкуства като цяло. За сега си тренирам волейбол, но не е същото, каквото беше. Объркано ми е. Знам, че каквото и да реша да правя от сега нататък, ще го правя с цялото си желание и сърце и ще се опитам да стана най-добрият. Не мога да се разделя със спорта и какъвто и да е той, ще извлека максимална полза от него за себе си, здравето ми и тялото.
07.12.14
11:15
Ей гейтак, пиши ве!