24.12.05
20:38
Как трябва да се тренира за мускулите на корема?
Четох различни статии, мнения - едни казват че се тренира по 100 - 200 повторения!
Други че повече от 20 не са нужни? Едни тренират с тежести, други - не!
Едни тренират всеки ден, други 2 пъти в седмицата?!?
Та искам да разбера как е по - добре?
А относно мазнините по корема - те до колкото знам не могат да се стопят с
преси, или?!? Само кардио?
И как се правят преси по-добре - цяла - да се наведа напред колкото мога, или
само до ъгъл към 45%, защото второто ми изглежда по-натоварващо...
Моля отговорете ... :arrow:
24.12.05
21:21
значи..ако имаш мазно - с коремни преси няма да стане работата колкото и да правиш....при мазно на корема ти трябва кардио...затова сега не тренираи корем - там когат почваш да чистиш тогава като правиш кардио и коремни преси - резултата ще е на лице....а като почнеш да го правиш - 4 пъти са достатъчни - 4 серии за горна и 4 серии за долна част по 15 повторения на римско столче и за долната от вис..
А става ли ако сега примерно си правя преси, а лятото като почна релефа, тогава да чистя :?:
Е ти сега примерно можеж да си правиш 3х20 за горна и 3ь20 за долна част 2 пъти в седмицата, а като почнеш да чистиш с кардиото да правиш както Надъхания(подходящ аватар) ти каза. :)
мазнините се чистят когато тялото добавя енергията си от тях, при трениране на определен мускул не може да въздеистваш на мастната тъкан около него => като тренираш корема може само да направиш по големи плочки.
Чел сам в 1 по старичка книжка, че корема е главния “склад” на мазнини понеже не е толкова активен в ежедневието и ако се тренира то мазнините които натрупваме няма да се лепят там!
1.Аз ги правя с повече повторения без тежест(обратния вариант не ми действа добре).
2.Тренирам ги два пъти в седмицата.1-ви ден на римско столче,2-ри пвдигане на краката от вис.И двата дни по 180 преси(3х60).
3.Мазнини се топят с кардио и диета моят % мазнини не е голям и аз не правя.
4.Много хора ги правят до ъгъл 45 градуса защото така напрежението в корема е постоянно при цялата амплитуда на движение,но аз ги правя с пълна амплитуда,просто на мен по добре ми се отразаяват.
P.S.Не твърдя,че моята система е добъра,но съм опитал доста начини да тренирам корема и този ми се отразява най-добре!
Аз ги правя с тежести и определено има по-добър ефект. Плочките нарастват на обем и стават по-твърди.
25.12.05
19:24
с тежест е по-добре .. по-големи плочки по-бърз ефект и не си губиш времето в правене на 200-300 преси, който вариант води до малки и слаби коремни мускулчета !
нормално е със тежест да има по голям ефект понеже натоварването е по-голямо и се късат повече м влакна
не до долу, целта е непрестанното напрежение и горене във всичкита повторения, което следва и до повече скъсани мускулни влакна, както каза някой(брех как звучи)