24.12.05
15:43
до сега съм взимал супер масс на Нутрим и реших да си взема прехваленият мега масс на UNIVERSAL, та искам да питам за приема му...
досега съм пил така-трен ден
сутрин - масс гейн
преди трен - про голд
след трен - масс гейн + креатин + глутамин
лягане - про голд
нетр ден:
сутрин - масс гейн
следобед - масс гейн
вечер - про голд + креатин + глутамин
Добре ли е да заместя където съм взимал масс гейн с този на universal(само, че двойна доза-60 грама на прием=120 грама, вместо 180 както пише на кутията)
24.12.05
16:18
да замести го на мястото на масс гаин - дозата ти да е 50 гр ...аз така го зимах и имаше големи резултати аре успех
Да замести го без да се чудиш.А за дозата обаче ми се вижда малко но това зависи от човека.Но държа да отбележа че от това да взимаш 4-5 добавки не очаквай анаболен ефект.По добре ще направиш ако тези пари ги дадеш за по малко неща но за по дълго време.
Edit:Така да се каже просто не хвърляй толкова пари за толкова добавки.
Имаш само една грешка в досегашния си прием на суплементи - преди тренировка ти трябва не млечно-яйчен бавен протеин като този на Нутрим, в който май има и малко соя, но това е друга тема, а бърз, т.е. суроватъчен.
Ако не се омазняваш от тия гейнери, вземи си го този на UNIVERSAL, но го пий според дозата на опаковката в зависимост от кг-те си. С 50 гр след тренировка ще трябва да си добавиш и суроватъчен. Преди време и аз го пиех, но по 180 гр след тренировка - качвах доста добре маса и сила, но излиза скъпо, а и се омазняваш не малко.
Моя съвет е да си пиеш декстроза (или захар, 1 компот и т.н.)+креатин+глутамин+ВСАА+амино, след 30 мин 50 гр суроватъчен и 1 час след това здрава храна.
Най-важното си остава храната, ако нямаш по 600-700 гр месо/ден и 4 яйца на закуска, първо си ги осигури и тогава мисли за добавките, като при невъзможност първо изключваш ВСАА и амино-то. Като по-евтино наблегни на пилешките гърди (вече намирам по 4,7 лв без кост и кожа) и риба. Доста се отплеснах, но това е всичко, което ти трябва!
24.12.05
19:52
на мен как ще ми препоръчате да ги пия следните добавки за да има резултат :
Amino 2700 Universall , Creatine POwered Optium , Whey protein P&B , Geiner Biotech/от геинера имам само 200 гр - като свърши смятам да си взема декстроза на прах.../
аз ще ви кажа как смятам да ги взимам ,а вие ме поправяите
в трен дни:
сутрин на гладно 3 амино+30гр , 3 амино след трен + 5 гр креатин + 30гр геинер/когато свърши геинера по 30 гр декстроза/ , 3 амино преди лягане
в нетрен дни:
сутрин 30 гр геинер + креатин , протеина 30 гр някъде между обяд и вечеря
имам и диета....какво мислите / това е специално за ваканцията демек за 2 седмици - имам добра диета,добър сплит , и добавките ми кажете кога да ги пия - количеството на добавките ми е 750 гр протеина , 200 гр геинера , 100 гр креатина , 75 аминокиселини-мисля че за 2 седмици трябва да ми стигнат /
взимам толкова добавки, защото слава-богу имам възможността, но не мислете, че е за сметка на храната
значи, доколкото разбрах трябва да спазвам посочените 180 грама на ден, вместо 120….иии става така програмата:
сутрин:три белтъка + един жълтък, 60 грама от гейнъра
преди трен: про голд (или 60 грама гейнър)
след трен: 60 грама гейнър + кр + гл(или 120 грама гейнър ако трябва про голд преди трен)
лягане: про голд
а в нетренировъчен ден:
сутрин: 60-те грама гейнър
и после към 5 часа, около два часа след обяда ми останалите 120 грама
лягане:про голд + кр + гл
п.п. 66кг съм
toblerone, не е задължително да пиеш 180 гр, след като си само 66 кг - ако за тези кг дават 120 гр - ОК, но гледай да имаш 30 гр чисти белтъчини, т.е. съобрази това с %-то съдържание на гейнера. Пак пишеш, че можеш да вземаш про голд преди тренировка. Ако вземаш протеин тогава, то трябва да е СУРОВАТЪЧЕН !!!
eAGLeT_НадъХАНия, какви са тези смешни 30 гр гейнер след тренировка. Този мисля, че е 16 %-ов =>имаш по-малко от 5 гр протеин, а ти трябват 30 гр => добавяш суроватъчен или пиеш 200 гр гейнер ?!?, даваш си мангизите и ставаш мазняр. А когато го свършиш - само декстроза без никакъв протеин :?: , когато ти е най-нужен. ПО-добре протеин, отколкото креатин и глутамин. Колкото до точния прием - писал съм го по-горе.
АД ЦД кво искаш да кажеж с тва 30гр. чист протеин че трябва да има примерно нали и в геинера си има ве ??? питам щото и аз ще си зимам геинер скоро ?
Kang, когато пиеш нещо, обръщай внимание на съдържанието. В гейнерите си има протеин, но е малко (примерно 16 %), а останалото са захар, малко витамини, може и креатин, глутамин и ВСАА. Основното е, и си остава ПРОТЕИНА, който препоръчвам да е поне 30 гр след тренировка, а ти ако искаш си го доставяй само от гейнера (=> много голямо количество) или малко гейнер като добавяш суроватъчен (80-, 85 %-ов или колкото и да е), или само суроватъчен+декстроза,захар или компот. За мен лично последния вариант е най-добър - когато сам можеш да си подбираш точните количества от суплементите, за които си намерил пари-купуваш си ел.везна и нямаш проблеми или направо с лъжичката, но става едно към гьотере.