казано от veronique на 06.12.14, 17:53:
Мама има рожден ден днес - да ми е жива и здрава и все така прекрасна :)
Хапнах по повода няколко сушени сливи, портокал и 2 бонбона с натурален шоколад.
Имаше торта, баница и какво ли още не, но аз съм бетон :)Отделно - телешки кюфтета, айсберг, зехтин, фъстъчено масло (Блага, обичам те вече! :*)
Фъстъченото масло е номер едно :* ♥ Радвам се, че ви харесва, ще гледам да не оставате без :D
Мнението беше редактирано от Блажка на 08.12.14 11:18.
08.12.14
10:31
О не, моля ти се! Моля ти се да е по-рядко.
Наистина не мога да се откъсна от буркана. Предпочитам да е като бананите едно време - само по Нова Година :).
Познай какво е това :) Цък
Ще ти дам HINT - Ще видиш как едно човече с боя и медал тича по пловдивските улици и тъпче тези неща, бягайки от теб и билдърския ти пай :D
08.12.14
15:42
Тренировка 1 - гръб, задно бедро
Корем – 3 серии, повдигане крака от вис
Гръб
Първи трисет, повторен 4 пъти: горен скрипец, широк надхват (4х55 55 50 50 кг) + чукчета (8х54 50 50 50 кг) + хоризонтален скрипец с успореден хват (15х40 кг - ползвах друг скрипец с повече макари; “моят” беше зает)
Втори трисет, повторен 4 пъти: горен скрипец, раменен подхват (4х50 45 45 45 кг) + гребане с крив лост, подхват и наведен напред торс (до хоризонтално положение: 8х лост+20кг) + гребане от седеж, раменен надхват (15х25 кг)
Трисет за задно бедро, повторен 4 пъти: glute-ham raises (4 повт) + румънска тяга (8х 60 50 50 50 кг) + бедрено сгъване от лицев лег (15х25 кг)
кардио 20 мин, ходене по наклон, пулс 140+
Днес имаше много хора и всички бяха решили да ползват уредите, които исках. Ето защо в движение направих някои промени, но отново се получи много добре.
Кефи ме тази програма.
Храната днес: 500 г пилешко от бут, 100г пуешки бут, броколи, 2 парчета пай
ВЧЕРА: Запознах се с един бъдещ голям билдър! Беше много хубаво :)
(Погача на Дамян). Хапнах шепа сурови ядки, малко грозде и съвсееем малка щипка от превъзходна питка.
Другото - свинско, оризовки, карфиол, фъстъчено масло.
Блага, не си мисли, че номерата ти ще минат. На състезанието ще съм плътно до теб във всеки един момент - преди, по време и след. Сори :)
И повече не носи от уникалното фъстъчено масло. Поне не и до февруари хахаххахаха
Ъм... Сори, ако съм пропуснала, ама рецепта за билдърския пай, плиййййз? (blush)
И за картофеното пюре ми е любопитно, с кокосово масло ли го правиш, или са просто намачкани картофи?
08.12.14
15:53
Съвсем скоро ще има рецепта, която ще е много специална! :)
За картофеното пюре - 3 варианта:
1. Просто сварени и намачкани картофи със сол и оризово олио
2. Сварени, а после намачкани с авокадо и сол
3. Сварени и намачкани с кокосово мляко.
казано от veronique на 08.12.14, 15:53:
Съвсем скоро ще има рецепта, която ще е много специална! :)
За картофеното пюре - 3 варианта:
1. Просто сварени и намачкани картофи със сол и оризово олио
2. Сварени, а после намачкани с авокадо и сол
3. Сварени и намачкани с кокосово мляко.
Картофеното пюре е един от малкото варианти на приготвяне на картофи, които обичам. Моята рецепта винаги е била към картофите да добавя и сварени моркови (поне 20-30% от обема - дават цвят и много приятен вкус), малко пълномаслено мляко и МНОГО краве масло. :)
Ако ще правя компромис с маслото заради калории или ограничаване на мазнините, по-добре да ям нещо друго, защото без него няма картофено пюре, а смачкани картофи. Кашу маслом не испортишь!
08.12.14
16:05
Първото нещо, което слагам в горещите картофи, е едно сурАво яйце (или повече, зависи от дозата картофи). И много масло! И прясно мляко! :)
08.12.14
16:55
Ооо, със сигурност с много масло и яйце е супер.
Харесват ми рецептите ви :)
Ние винаги слагаме някакво олио - оризово, зехтин и т.н.; просто не ядем масло и яйца (в момента) и за това модифицираме рецептите. С авокадо ми е много любимо.
Скоро брат ми беше на гости и му направих от варианта на Боби - картофи + морков. Наистина е страхотно.
09.12.14
15:42
Гърди, прасец
Корем – 3 серии (повдигане на крака от хоризонтално положение)
Гърди Първи трисет, повторен 4 пъти: лег с щанга (4х 44 44 44 40 кг) + обратен наклон на смит машина (8х 14 14 10 10 кг; това е само добавената тежест) + полулег с дъмбели (15х10 10 8 7 кг)
Втори трисет, повторен 4 пъти: преси на машина (4х 40 кг добавена тежест) + полулег на смит машина (8х +2 кг добавена тежест; а последните три кръга бяха без тях) + флайс с дъмбели (15х4 кг)
Трисет за прасци, повторен 4 пъти: лег преса (4х 85 кг добавена тежест)+ повдигане от стоеж на смит машина (8х 30кг добавена тежест) + повдигане със собствено тегло (15 повт)
Напомпващо! :) и болезнено
кардио 20 мин, ходене, наклон; пулс 133-135-137
храна до тук: 500 г говеждо; 2 глави китайско зеле, олио от гроздови семки, 400 г картофено пюре (по скоро намачкани картофи - тъкмо вчера за това си говорехме);
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 23.12.14 15:38.
10.12.14
14:54
Днес трябваше да тренирам крака, а утре да почивам, но реших да разменя дните.
Причината е, че спрях плуването за известно време поради здравословни причини. Ще го подновя в началото на януари. Обикновено плувах в четвъртък, след тренировката за крака в сряда.
Но така и така в четвъртък съм от 8.30 до 21ч на басейните и имам доста големи дупки за тренировки. Щом отпада плуването - ще наместим крачетата.
Днес имах само един час на басейна и се прибрах по-рано. Започвам да действам по други задачи.
Храната днес: 2 пъстърви, лешников тахан (о....тахан..с теб всичко е поезия), какао с джинджифил; и внимание!!! - варен ориз + спанак + домати + лук + всякакви подправки (този Роско каква манджа направи....)
11.12.14
15:25
Тренировка 3 - квадрицепс, глутеус
Корем -4х15 на машина
Квадрицепс Първи трисет, повторен 4 пъти: клек на смит машина (4х 30 кг добавена тежесх) + лег преса (8х120 кг добавена тежест) + лег екстензии (15х 15 кг)
Втори трисет, повторен 4 пъти: преден клек (4 х 20 кг добавена тежест) + хакен клек (8 х 50 кг добавена тежест) + аддуктор (15х всички плочки)
Трисет за глутеус, повторен 8 пъти: лег преса широк разкрач (4х140 кг добавена т.) + клек с широк разкрач на смит машина и стъпала, изнесени напред (8х 20 кг добавена т.) + хиптръстъри на уред за бедрено сгъване от лицев лег (15 х 40 кг, в първите 4 трисета, след което за останалите 4 абдуктор с всички тежести)
пътека 10 мин; наклон
лошо ми е :)
Храна: 500 г свинско, карфиол, гречка с канела и кокосово мляко, олио, кафе. Сега ще мина да си взема още нещо (ядки или плод);
по-късно ще направя сауна; да релаксирам.
Отбелязвам този ден като денят, в който окончателно се разочаровах от хората. Здраве да е :)
11.12.14
15:31
казано от Вероника Налбатска на 11.12.14, 15:25:
Отбелязвам този ден като денят, в който окончателно се разочаровах от хората.
казано от Вероника Налбатска на 11.12.14, 15:25:
денят, в който окончателно се разочаровах от хората
Е, хубава работа сега, какви са тия неща?
Eyes WIDE Shut… е положението, но маските винаги падат, както сама виждаш.. спомняш ли си онзи клип, който ми прати. Е, винаги си знаела за съществуването му и за думите, но не си искала подсъзнателно да го приемеш. Затова ти написах широко затворени очи. :*
За огромна моя радоста сме така устроени, че усещаме гнилоча отдалеч, проблемът е, че поради една или друга причина съзнанието ни не иска да асимилира вредната енергия на отсрещната страна и ни оставя време да разберем чрез действията, че въпросните личности наистина не са заслужавали да общуваме с тях.
казано от Блажка на 11.12.14, 15:40:
За огромна моя радоста сме така устроени, че усещаме гнилоча отдалеч, проблемът е, че поради една или друга причина съзнанието ни не иска да асимилира вредната енергия на отсрещната страна и ни оставя време да разберем чрез действията, че въпросните личности наистина не са заслужавали да общуваме с тях.
Те затова добавиха функцията да се подкрепят мненията, за да намя коментари като следващия, но не мога да се въздържа просто, така, че казвам:
х2!
11.12.14
16:14
Аз бих казал, че душата ни е устроена да търси прошка. Интуицията за гнилоч е само средство да постигнем целта по-успешно. Самото разбирателство между хората е много интимно, ама последните столетия сме подивяли (не цивилизовали) в това отношение.
Какво е тайнството мъчно наричане?
http://www.narichane.com/18proshka.html#proshka
Нали сме на позитивна коледна вълна, малко да пофилософстваме :D
Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 11.12.14 16:24.
казано от Десо на 11.12.14, 16:14:
Аз бих казал, че душата ни е устроена да търси прошка. Интуицията за гнилоч е само средство да постигнем целта по-успешно. Самото разбирателство между хората е много интимно, ама последните столетия сме подивяли (не цивилизовали) в това отношение.
Какво е тайното мъчно наричане?
http://www.narichane.com/18proshka.html#proshka
Нали сме на позитивна коледна вълна, малко да пофилософстваме :D
Дес, много си прав, но проблемът е, че хората не осъзнават грешките си, не преглъщат егото си, не променят това, което е отблъснало другите от тях, защото не смятат, че са виновни, не смятат, че тяхното поведение е в основата на държанието на ответната страна.
Когато едно лошо действие е извършено несъзнателно и нецелящо да афектира, но е било разбрано погрешно, рано или късно нещата се изясняват кой какво е мислил, кой какво е казал. Обаче аз ти говоря за системно натрупващи се думи и действия, които ясно ти показват, че съответния индивид нито иска да се промени, нито иска да му опростиш това, че те е наранил.
Имала съм случаи, в който казвам на някого: “Да, ти ме обиди като каза така и така...” и да получа отговор: “Кво се правиш, през едното ти влязло, през другото излязло”, казвам “НЕ”, разговорът приключва, след два дни получавам: “Абе Блага, можеш ли да ми направиш отстъпка за еди си какво си, нали имаш там някакъв човек...”
И в един момент просто ти писва и си казваш: WHAT DA FUCK!
11.12.14
16:43
Благодаря ви!
Просто... има лоши хора. И колкото си по-добър, толкова по-лоши стават.
Разбира се, има и прекрасни хора и съм благодарна, че присъстват и в моя живот.
Но днес толкова незаслужена лошотия се изля, а към това добавям и други моменти, и се сринах емоционално.
Ще се оправя, де :))) Вече съм значииително по-добре. Почти забравям.
Прошката, Десчи, съпруже мой, е нещо много, ама много специфично. Ти наистина си прав, че трябва да даваш прошка, но то не е като изпит, дето се дава, не се взима. Важното за прошката е, че тя си е за теб, за твоя вътрешен мир. Но кажи ми, какво става тогава, когато даваш прошка на този, който не е осъзнал, не!, не само не е осъзнал, той откровено ти казва, че не му пука за твоето поведение, с което си поакзал, че нещо в отношенията не е наред. Разбирай го така: “Ти що направи така, не, че ми пука, ама кажи все пак..” Блага е много права, тук иде реч за случаите, в които не се касае за недоразумение, не се касае за случайно деяние, а се касае за действия, целенасочени, без оглеждане наоколо, без обръщане към себе си (противно на твърдението за налично обръщане към себе си), касае се за ситуация “Говори си, не ми пречиш.”. Говоря принципно..и конкретно. Та за прошката. ...да, прошката, както казах е за теб, за твоя мир. Когато някой желае да бъде опростен обаче, не е ли редно да осъзнае, или поне да иска да осъзнае какво е направил? Прошката е да преглътнеш...обаче тая работа с гълтането, не е като оная работа с гълтането...в един момент чашата се пълни и прелива...и няма повече прошка. ‘Ко ма разбирати..
Ронко, прощавай за включването и разводянването на темата, ама така тръгна...’ко искате ма трийтИ :Д
11.12.14
16:56
Никакво триене. Помогнахте ми. Прави сте. Аз вътрешно съм простила и прощавам, за да не задържам. Но някои хора не ги допускам втори път до себе си.
Не е случайно и че вече 4ти месец не съм стъпила в старата си зала. Простила съм, но не съм забравила :)
И, между другото, радвам се, че емоциите не ми попречиха на хубавата тренировка. Даже забравих. Прикрасно е, когато се движиш така, както обичаш :)
11.12.14
17:09
Аааа, прошката и недопускането са две коренно различни неща. Прошката е вътрешно награждане на собственото ти аз. Това е като да помогнеш на най-големия си враг в най-трудния му момент, без да искаш и едно благодаря в замяна. То ако се искаше нещо в замяна, Разпнатият нямаше да се жертва ;) Вече недопускането на неприятни хора около теб е създаване на комфортна зона :D :D :D
Прошката няма за цел да породи положителна реакция в другия, а в самия теб :)
ПП: Когато съм гладен се извисявам много :D
Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 11.12.14 17:11.
11.12.14
17:12
казано от Десо на 11.12.14, 17:09:
ПП: Когато съм гладен се извисявам много :D
Не си ти, когато си гладен! :D
казано от Десо на 11.12.14, 17:09:
се извисявам много :D
Може би си станал веган?!
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 11.12.14 19:16.
11.12.14
17:40
Оволактокарнивеган + антидепресантните ми хапчета бони-бон :D
Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 11.12.14 17:40.
казано от Десо на 11.12.14, 17:40:
антидепресантните ми хапчета бони-бон :D
Шшшшшшшт! Не на Вероника в дневника, бе!!!! Ше те бие!
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 11.12.14 17:45.
11.12.14
17:45
Ще ти донеса едни бони-бони ;)
Такива антидепресанти с тахан правя, че бедна ти е фантазията :)
11.12.14
17:47
А бе, ти оня ден не рева ли, че ти е лошо от захар? Не се пускай по течението, че не можем да те спасим после :D
12.12.14
15:47
Тренировка 4 - рамо, бицепс, трицепс
Корем – 3 серии; коси коремни на уред за хипепекстензии
Рамо Първи трисет, повторен 3 пъти: раменна преса с дъмбели (4х14кг) + вертолет (8х24 кг) + вертолет зад гърба с дискове, от седеж (15 х 5 кг диск в ръка)
Втори трисет, повторен 3 пъти: предно рамо, долен скрипец с прав лост, раменен подхват (4 х 25 20 20 20 кг) + разтваряния в страни (8 х 7 кг дъмбел) + задно рамо с дъмбели от наклон напред (15 х 4 кг)
Трисет за бицепс, повторен 4 пъти: сгъване с щанга от стоеж (4 х20 кг) + сгъване на дъмбели от полулег (8х 8 7 6 5 кг+ чуково с дъмбели (15х 5 4 4 4 кг)
Трисет за трицепс, повторен 4 пъти: лег с щанга и тесен хват (4х 40 40 34 34 кг) + горен скрипец, въже (8х 20 25 20 15 кг) + кик-бек с дъмбели (14х 4 кг)
20 мин пътека ходене/наклон - бягане/хоризонтално пулс 135-140
Днес се наложи да прибягвам до бая бебешки тежести. Ръцете просто отказваха и това е :D
Наложи се да променя някои неща, но какво да се прави. На обществено място ще се съобразявам. Иска ми се да имам собствена зала и да тренирам сама, но за сега си мечтая.
Хубавото е, че винаги мога да се напасна според ситуацията и да си подредя добра тренировка, но когато това се случва заради хора със странно поведение в залата, ме е яд.
Конкретен пример - жена, която без да преувеличавам тренира по 3 часа в залата, говорейки по телефон с хендсфрий през голяма част от времето. И съответно - никаква мисъл и последоватност. Хаотични движения. Навлякла се с няколко ката блузони и отворила всички прозорци.
Аз влизам по потник и не съм готова за тренировка в яко студена зала.
Или мъж, който прави корем, после аддуктор, после бицепс, после дърпа за гръб, после разгяга.. айде пак на корем, малко рамо, абдуктор и т.н.
Старая се да не преча - все пак ми е специфична програмата и винаги гледам да правя на уреди, които не си ползват; съобразявам се безкрайно много. Но не виждам това в другите. Както и да е. Бели кахъри.
Храна: 500 г пиле, зелени чушки, 2 парчета билдърски пай, купичка билдърски качамак, какао (видяхте ли новата статия за шоколада? :)
После съм на парти, но няма да стоя много.
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 12.12.14 17:15.
12.12.14
23:57
Официалните ми дрехи :)
Дънки обувам мнооого рядко; като цяло - едва от началото на годината имам, защото като по чудо намерих такива, които да ми стават.
А обувките... кецове в лилаво, синьо, розово и бяло. Това съм аз :D
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 13.12.14 00:02.
13.12.14
14:19
Днес се очертава отново ден за рисуване и домашна обстановка.
Храната: пуешко, айсберг, картофено пюре, тахан, протеин, тиква
Току що опитах телешки протеин на pure nutrition с вкус “cookies and cream” и за мен това е най-вкусният телешки протеин, които съм опитвала някога!
14.12.14
15:45
Хахаххааха :) Благодаря, нали сме в период на хипертрофия!
Докато ги пълня с активно тегло - всичко е супер.
Но тъй като има опасност да трупна и нежелани мазнини, от днес спирам (ми спряха...) тахана (и фъстъченото масло...)! Защото не се усещам как греба като невиждала с лъжицата :)
Нямам против, тази таханомания трябва да се овладее. :D
Днес храната е: 2 пъстърви, 2 дози протеин (бисквитки и сметана), 2.5 кг червено зеле, 100 г оризови спагети.
Съчувствам ти, но раазбирам защо се налага... аз ти казах и преди време като изпаднах в нервна криза и спрях мазнините, различни от шарлан за салата и триглицериди.
Сега малко ги увеличиш, че да не се прецакам съвсем, но на нас проблемът ни е в количеството, не можем да минем с 20-30гр... като отворим бурканите и айдеееее.
Моите тахани от Тедо още не са отворени смятай :D
15.12.14
10:27
А бе аз имам достатъчно мазнини в менюто си. Проблемът е един и се казва: лакомия :)
Нямам проблем да не ги ям известно време. Просто бях почнала доста често за последните 2 седмици, а това противоречи на ротацията, която правя.
Отделно, една от храните, към които имах най-висока реакция на непоносимост, бяха лешниците.
Не е много желателно да прекалявам с тях. Ето защо - малко почивка от тях, пък после пак :)
15.12.14
15:58
ренировка 1 - гръб, задно бедро
Корем – 4 серии повдигане на крака от вис
Гръб
Първи трисет, повторен 4 пъти: горен скрипец, широк надхват (4х 55 55 55 50 кг) + чукчета (8х 50 54 54 50 кг) + хоризонтален скрипец с успореден хват (15 х 30 25 25 25 кг)
Втори трисет, повторен 4 пъти: горен скрипец, раменен подхват (4х 50 50 45 45 кг) + пулдаун (8х 35 кг) + хиперекстензии с тежест (15 х 15 кг диск)
Трисет за задно бедро, повторен ПЕТ ПЪТИ: glute-ham raises (4 повт) + румънска тяга (8 х 50 кг) + бедрено сгъване от лицев лег (15 х 20 кг)
кардио 20 мин - 10 мин ходене/наклон и пулс 140-144; 10 мин бягане пулс 160-150
Храна: 500 г свинско, 2 кг карфиол, гречка с канела и рожков; олио от гроздови семки
Днес усетих, че задните ми бедра могат да понесат повече натоварване и добавих още един, пети трисет. Яко!
И да вметна нещо, понеже не си спомням ди съм уточнявала. Напоследък виждам теми във форума, в които не малко хора се вайкат, ако не приемат въглехидрат след тренировка.
До преди една година и аз ги мислех тези неща, но вече доста месеци ям въглехидратите си само на закуска (7-8ч), а след тренировката ми с тежести (14-15ч) имам само белтъчини, мазнини и фибри.
Пък, смея да твърдя, че не съм залиняла откъм мускулна маса :D
Така че - експериментиране и НЕсляпо вярване ;).
15.12.14
18:07
Верка, много яки крака вадиш :) Носи по-често, дънките са предназначени за трениращи мадами, които да ги пръскат по шевовете (казано с позитивен touch)! Фен съм и на прическата. :) Отива ти по-късо!
А иначе въглените не мисля, че са есенциални за ММ. Аз не съм най-добрият пример с моите 56 килограмчета за брутална ММ, но в момента качвам на ВМ и не мога да си представя какво ще се случи, ако тръгна да тъпча въглехидрати. Ще се търкалям от задържана вода и шкембета. ВМ-то е доста по-добре за качване.
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 15.12.14 18:12.
15.12.14
18:56
Благодаря ти :)
Ако пръсна тези дънки от мускулна маса, ще е мега красиво :D
Колкото до другото - аз не смея да правя такива заключения. Зависи от всеки човек, типа му тренировки, начин на живот, дали толерира въглехидратите или не, предишен спортен опит и т.н.
Аз от ВМ си навлякох бели.
Важно е да не се приема, че даден начин на хранене е универсален, и че ако при теб работи, то значи ще работи и при мен (примерно).
Но, аз като цяло, намалих както белтъчините, така и въглехидратите. За сравнение - 2013 година изяждах по 1 кг месо на ден + ротация на въглехидрати (най-високи дни с 250 гр въглехидрати, а най-ниски - със 70гр). Сега ям 500 гр месо + 100-120 гр въглехидрати, пък честно да ти кажа - осезаемо съм увеличила активното си тегло.
Мисълта ми е, че понякога ядем прекалено много храна (и по-точно - прекалено много от даден макронутриент) и ако се отърсим от разни митове и калкулации, виждаме, че можем да постигаме целите си и с много по-малко :)
16.12.14
15:53
Тренировка 2 - гърди, прасец
Корем – 3 серии, на земя със свити крака
Гърди
Първи трисет, повторен 4 пъти: лег с щанга (4х 44 44 44 40 кг) + обратен наклон на смит машина (8х 14кг добавена тежест; 10; 10;10) + полулег с дъмбели (15 х 10 10 7 7 кг)
Втори трисет, повторен 4 пъти: преси на машина (4х добавена тежест - 40 44 44 44 кг) + полулег на смит машина (8 х добавена тежест 4 кг в първи трисет, и без добавена тежест в останалите + флайс с дъмбели (15 х 4 5 5 5 кг)
Трисет за прасци, повторен 4 пъти: лег преса (4 х 90 кг добавена т.) + повдигане от стоеж на смит машина (8 х 50 кг добавена т) + повдигане със собствено тегло (15 повт)
пътека 30 мин/ 10мин ходене наклон, пулс 135-140; 20 мин бягане, пулс 145
Храна: 500 г пилешко, 300г моркови, 800г чушки и доядох от вчера карфиол; 2 парчета ябълков пай с кокосово мляко; оризово олио; кафе
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 23.12.14 15:52.