17.10.
Половинката се върна от командировка и успяхме да отскочим до залата още през деня :)
Все още избягвам тежките тренировки, та малко по-лежерно:
10 минути степер
40 минути - упражнения със швейцарска топка основно корем и крака
- коремни преси горна част
- коремни преси долна част
- странично повдигане на крака
- упражения за задна част
Добре се почувствах, пораздвижих се. Исках и на пътеката да се кача, но трябваше да ходя за малката. После я карахме на плуване.. Организацията е желязна :D
В работата нищо ново, освен работа, ама напоследък яко ги отстрелвам със “спешните” рекуести - ще чакат. През деня дори намерихме време да сготвим чомлек кебап - голяма играчка е това чистенето на арпаджика, но пък се получи много вкусно.
Сега отивам да правя пълнозърнести палачинки за закуска за малката.
Хубав и слънчев ден (sun)
21.10.
И вчера не си дадох зор в залата, но пък нервната ми система изглежда има нужда и от разтоварване :D
10 минути степер
40 минути - упражнения със швейцарска топка основно корем и крака
- коремни преси горна част
- коремни преси долна част
- странично повдигане на крака
- упражения за задна част
10 минути наклонена пътека
Загрях, раздвижих се, добре ми беше :) Използвам, че все още е хубаво времето, та ходя и пеша до офиса, което си е още около 1 час за деня.
Нищо необичайно няма, освен малкото кученце в кухнята ми :D Днес, обаче, се появи надежда, че ще си намери стопанин принцесата, пък да видим как ще се оправим с организацията да я закараме в провинцията.
Работата си е все така ангажираща, ама вече не и обръщам внимание - когато успея, стават нещата. (rock)
Бягам да се поразходя малко, докато е все още слънчево и приятно топло (sun)
Тренировка 11 по новата програма
Бутащи А
Загрявка:
Избутване на прав лост от хор. лег - 10х20; 3х30 кг
Лег преса - 10х40 кг
4 кръга:
1. Избутване на прав лост от хор. лег - 4х35; 3х40;2х45;2х45
2. Лег преса - 6х70;3х75;4х70;4x70
3. Раменна преса с прав лост от стоеж - 4х20;3х22,5;2х22,5; 1х22,5
След 2-седмичен пропуск на силова тренировка, силата не ми е паднала много :) Опитах 80 кила на лег-пресата, ама ме затиснаха :( Лежанката обаче си беше моя 8-) Цяло лято ме моряха тия 45 кила, ама сега си ги вдигам. А пък съм със 6 кила лично тегло надолу!
Намерихме и стопанин на малкия дзвер, та утре пътуваме за Стара Загора и ще останем за вечерта.
Всички, които имат желание, да пишат и може да сформираме една приятна компания вечерта :)
Закарахме малкото животинче в Стара Загора - има си нова собственичка вече и дано се грижи добре за него!
Много добре ми дойде това ходене - въпреки че вчера пътувахме 4 часа София - Стара Загора с добро поспиране на магистралата, следобяд и вечерта си починахме страхотно в едно хотелче в Старозагорски минерални бани. Искрено го препоръчвам - и облужването, и кухнята, и хотелът като цяло бяха на ниво - хотел Извор.
След басейна и парната баня, вечеряхме, после малко се разходихме из селцето - в 19 часа вечерта нямаше жива душа по улиците, дори едно куче не ни налая :D
Днес се прибрахме съвсем нормално и без драми по пътищата. Следобяд с малката щерка ходихме малко на пазар - бях втрещена, че в Deichmann извиваше една огромна опашка към касите - човек ще каже, че дават обувките без пари (giggle). Направих кръгом и отидохме до Decathlon да купим кецове за тренировките по баскетбол. После малко готвене, оправяне из нас и вече почивка, че утре си е понеделник, а този уикенд не съм пипнала служебна работа :D
Весело изкарване на всички празнуващи Димитровден! Да са живи и здрави и мнооого силни (muscle)
Привет на всички (sun)
Напоследък поизоставих силовите тренировки и затова не пиша, но пък използвам всеки един момент да излизам навън и да ходя пеша, а всеки ден упражнявам и йога. Пооправих си дишането и се чувствам доста по-добре, отколкото предишните седмици. Мисля още 1-2 седмици да разтоваря и после пак да се завърна към тежестите, че ми липсват вече (muscle)
Хубав и усмихнат ден (sun)
Здравейте!
Скоро не бях писала, че нещо все не намирам време пък и поизоставих силовите тренировки. Всеки ден навъртам по 6 км бързо ходене, а сутрин съчетавам с йога упражнения.
Храната ми основно е риба, яйца, много и различни зеленчуци, тиква, разбира се :D Обожавам печена тиква (sun)
В интерес на истината обиколките са ми намалели, както и килата, та започвам да се чудя дали не губя мускулна маса :(, но все още не се чувствам много добре за силови тренировки.
Да се похваля с малката щерка - яви се за първи път на състезание по математика, а тя е едва първи клас (giggle) - Софийски математически турнир - и е 7-ма в класирането от 65 деца от у-щето. Едната задача беше решила малко да я дорисува, ама на тази възраст с богатото си въображение :-)
Хубав и усмихнат ден на всички (sun)
Привет, привет :)
Днес се престраших да влезна отново в залата и за моя голяма радост се чувствах добре и успях да тренирам (muscle) - скромно, но от сърце.
Направих кратка серия от дърпащи упражнения:
- придърпване на горен скрипец с широк надхват - 3х8х30 кг
- придърпване на горен скрипец в подхват - 2х8х30
- бицепсово сгъване с крив лост - 3х6х18кг
- скотово с дъмбел - 5х7кг (на ръка)
Засега мисля да си оставя сутрин йогата по 1/2 час, че ми действа разтоварващо и ми помага да дишам правилно, както и ходенето от 6 км дневно с бързо темпо. Определено има резултати върху външния вид. Силата определено ми е намаляла, но не съм загубила съвсем форма (giggle)
Сега пийвам чаша червено вино и се наслаждавам на почивка :) Хубава вечер на всички
Здравейте на всички :)
Вече повече от седмица си ходя редовно на зала и се чувствам суперррр
През ден тренирам в последователност Дърпащи и Бутащи, та ето за последните две тренировки:
05.12.
Бутащи:
- лег-преса - 2х8х30 кг; 3х8х40
- български клек - 10 на крак без доп. тежест
- избутване на прав лост от лег - 2х8х30; 2х8х35
- избутване на дъмбел на наклонена лежанка - 3х8х12 на ръка
- коремни преси на машина
07.12.
Дърпащи
- придърпване на горен скрипец с широк надхват - 3х8х30 кг
- придърпване на горен скрипец в подхват - 2х8х35
- бицепсово сгъване с крив лост - 3х8х18кг
- скотово с дъмбел - 7х7кг (на ръка)
- коремни преси
В дните, в които не тренирам продължавам с 20 минутна йога - комбинацията сега със силовите тренировки ми се отразява чудесно. Въпреки че след краката все съм си с мускулна треска. Предишната за крака беше и с клек с лост и то само с 30 кила и няколко дена не можех да се оправя :( ама така е то като прекъсне човек - после си трябва време да влезне отново в релси.
Ходенето по 6 км на ден също си остава.
Всички тези дейности ми позволиха да си увелича дневния прием с около 200 калории и сега похапвам и по някое парче шоколад или филийка хляб :)
Иначе основно си продължавам на риба, салати, някоя чаша винце вечер :), но гледам да се вмествам до 1400-1500 калории.
Чакам сега с нетърпение да завали сняг, че ми писна от тези дъждове и кал..... Хубав и усмихнат ден (sun)
09.12.
Сутрешно зареждане с йога - основно дишане. Нормален работен ден без много драми, само порядъчно натоварване :) Вечерта малко силова тренировка.
Бутащи:
- лег-преса - 1х8х40;3х6х60
- български клек - 8 на крак с по 7 кг в ръка
- избутване на прав лост от лег - 1х10х20;1х8х30; 2х8х35
- избутване на дъмбел на наклонена лежанка - 3х8х12 на ръка
- колелце - 3 по 20
- долна част корем - 3 х 20
Ходене бързо темпо - 6 км със средна скорост 6 км/ч.
Не беше зле като цяло, освен че лежанката ми е едва на 35 кила :( ама засега толкова, пък по-натам ще видим. Многото движение и тренировките така ми отварят апетита, че можех да изям вол.
Храната не беше добре за вечеря, иначе до обяд всичко беше на 6 :),
- закуска - 200 г печена тиква
- обяд - 300 г тетевенска саламура - страхотна рибена чорба с печена пъстърва + 3 варени яйца + 2 домата
- вечеря - 300 г ориз със зеленчуци, 100 г пържени картофи (пфу, не бях яла такова чудо сигурно повече от година), 70 г телешка наденица, 20 г кашу, 20 г фъстъци и май това беше - поне се удържах да не ям питка или хляб (devil)
След всичкото плюскане чак ми стана тежко и нямаше и 1 час след вечеря, заспах като пребито куче - кой знае какви нива на кръвна захар достигнах....
Днес ще е по-скромничко (надявам се) :)
13.12.
Днес пробвах елементи на Ащанга йога и направо доста зор видях да направя някои от тях :), както и някои не успях въобще :(
Следобяд 2 км бързо ходене + силова тренировка.
Бутащи:
- лег-преса - 1х8х40;3х7х60
- български клек - 8 на крак с по 7 кг в ръка
- избутване на прав лост от лег - 1х10х20;1х9х30; 2х8х35
- избутване на дъмбел на наклонена лежанка - 3х10х12 на ръка
Между тренировките ходихме до мола за палто и други нещица за мъжо, а после бяхме на първия турнир на малката щерка по баскетбол :) Много е надъхана да играе - пускаха я за малко в игра, но все пак направи два опита за стрелба, една борба за топка и един пас. Ама тренира едва от октомври (giggle). Хубавото беше, че техният отбор победи.
Вечерта седнах и малко служебна работа да свърша, та се оказа, че не сме пазарували, готвили и т.н. днес :) Ама здраве да е - и утре е ден. Пак имаме турнир, но сигурно ще ходя сама с малката, а Боби го оставям да действа из нас :-)
Наздраве с чаша червено вино и хубава вечер на всички
казано от Zozo на 13.12.14, 21:13:
13.12.
Днес пробвах елементи на Ащанга йога и направо доста зор видях да направя някои от тях :), както и някои не успях въобще :(
Както вече писах - започваш Ащанга, и се оказва, че си кека. ;)
Не се притеснявай, Ащанга йога има 6! серии, има един жив човек, който ги прави всичките. Всяка серия отнема между 6 месеца и 5-6 години, за да се научи и усъвършенства. Ако търсиш някакви бързи резултати, не ги губи времето. Ако имаш търпение, това е твоята практика. :)
казано от Маргарита Манева на 13.12.14, 21:18:
казано от Zozo на 13.12.14, 21:13:
13.12.
Днес пробвах елементи на Ащанга йога и направо доста зор видях да направя някои от тях :), както и някои не успях въобще :(Както вече писах - започваш Ащанга, и се оказва, че си кека. ;)
Не се притеснявай, Ащанга йога има 6! серии, има един жив човек, който ги прави всичките. Всяка серия отнема между 6 месеца и 5-6 години, за да се научи и усъвършенства. Ако търсиш някакви бързи резултати, не ги губи времето. Ако имаш търпение, това е твоята практика. :)
Марги, не мисля, че съм кека :) Просто са по-различни упражненията и натоварват по друг начин мускулите. С хатха йога се занимавам от доста време, но тя е друг тип и въобще нямам проблеми с изпълняването на асаните, нито с баланса. Просто аз по рождение въобще не съм гъвкава и всяко движение, изискващо гъвкавост, за мен е цяло изпитание. Пък и досега с нищо не съм показала, че търся някакви бързи резултати в каквото и да било :) Колкото мога-толкова ще правя. Важното е, че за мен е удоволствие, пък и добро допълнение към силовите ми тренировки.
Ако можеш да споделиш някоя идея как наистина да стана по-гъвкава и има някои специфични упражнения, ще съм ти благодарна :)
Не исках да кажа че ти си кека, говорих общо, за себе си включително. :)
Ащанга йога Е Хата йога, само че по-динамичен вариант. Не знам какво точно е твоето занимание, но биомеханиката на човека е еднаква, и ако се справяш със статичния вариант на асаните, динамичния би трябвало само силово да те затрудни.
Няма нужда да си гъвкава, за да практикуваш Ащанга. Затова там толкова се държи на банд(х)ите. Просто е необходима практика. Ащанга не е нещо, с което си запълваш почивните дни - или я правиш редовно, или правиш нещо друго. Единствената идея която мога да ти дам за подобряване на гъвкавостта е да практикуваш ежедневно това, което ти представлява най-голямо затруднение. :)
Определено само статичните асани правех и дихателни упражнения, при това всеки ден сутрин по 20 минути, но категорично такива пози, каквито видях при Кино дори и в йога студио не ми се е случвало да видя (а ходех близо година). Сега основно вкъщи практикувам преди работа. Ще пробвам отново и отново по-сложните пози, пък времето ще си покаже :)
Аз знам за две студиа в София, където можеш да ходиш на Ащанга, едното е Метасенс, а другото е Мандала. Мисля че момчето от Мандала в момента взе часове и в Дивали. Не знам дали е уместно да им пиша тук имената, но съобщенията още не работят и си позволявам да ги напиша тук. :)
Мнението беше редактирано от Margi на 14.12.14 16:12.
14.12.
Ден без тренировка. Почивах дори от йога. Само 5 км бързо ходене направих, да не се омързелявам :D. Бях на турнира на малката щерка по баскетбол и нашият отбор победи Левски. Браво на малките баскетболистки - НСА :-)
Два дена ходя на турнирите да децата и така хубаво се разтоварвам психически, че сигурно на всички аз ще ходя. Пък мъжо, като не му се мърда от вкъщи, ще готви :P
Ето малко снимков материал:
15.12.
Вчера сутрешна тренировка, че следобяд се очертаваше доста работа :)
Дърпащи
- придърпване на горен скрипец с широк надхват - 1х10х20; 3х8х30 кг
- придърпване на горен скрипец в подхват - 2х8х35
- гребане с дъмбел от стоеж - 3х7х20 кг
- бицепсово сгъване с крив лост - 3х8х18кг
- скотово с дъмбел - 2х7х7кг (на ръка)
- повдигане на дъмбел за трапец - 2х8х20 кг (на ръка)
- коремни преси
Много добре ми се отрази сутрешната тренировка. Отивайки до залата загрях с 2 км бързо ходене, а после за рзтоварване пак се прибрах до нас. Реших да не се разкарвам до офиса :)
Напоследък все ми се случва някого да снимам, та вчера помолих мъжо да ме щракне в гръб :D
За сравнение - последната снимка е от 13.05 - т.е. преди 7 месеца и 7 кила отгоре :)
Днес денят започна много шантаво и с ядове. Онзи ден са разбили офиса на Спиди в Дървеница и вчера не можах да си взема една пратка от там, защото я бяха спрели в централния им склад. След разправии по телефона ми обещаха днес да е в офиса и че мога да си я получа. Отивам в 9:40 и вратата заключена. Като капак на всичко си бях оставила телефона у нас да се зарежда. Тичам обратно до нас и звъня в Спиди, и няма и 10 минути получавам смс, че пратката е в офиса им в Дървеница и работното време е от 10 до 13 ч., при положение, че на вратата им пишеше 9-13 ч. Отивам обратно до офиса и се оказа, че момчето там било отишло за кафе (devil), ама няма кой да сложи бележка! Успях поне да си взема пратката и да свърша работа навреме :)
Мъж ми закара щерката на тренировка по баскетбол, а ние отидохме до залата.
Днес тренировка бутащи:
- лег-преса - 1х8х40;8х60;2х6х65кг
- български клек - 8 на крак с по 12 кг в ръка
- избутване на прав лост от лег - 1х10х20;1х9х30; 2х8х35
- избутване на дъмбел на наклонена лежанка - 3х10х12 на ръка
Легът и клекът ми изцедиха силите и направо нищо не остана за лежанката.... Едвам ги бутах тези кила, но като цяло съм доволна.
Следобяд голямата щерка се смили над мен и заведе малката на турнира по баскетбол :) Този път играха първите класове на училища. Нашият отбор отново победи (sun)
Храната:
- кафе с мляко
- след тренировката - супа с пастърва (тетевенска саламура), заек с моркови, гъби и целина, 1 домат
- вечеря - по план броколи и сьомга на скара
Малко пазаруване, малко готвене и сега чаша вино - наздраве на всички :)
Днес е супер ден. Сутринта заредих с 20 минути Ащанга йога, докато всички спяха :) Само малката щерка беше будна, ама я паркирах да пише домашно.
Мъж ми заведе децата на детско прати, организирано от фирмата им, пък аз се раздвижих до пазара на Младост 1 А да си купя прежди. Следобяд ще правя едни декоративни шапчици и като станат, ще постна снимки.
Храната:
- кафе с мляко
- 1 мандарина, 250 гр. печена тиква
- обяд - по план спаначена супа и агнешки котлети със сок от нар и портокали
За останалата част от деня ще пиша по-късно. Бон апети!
Ето снимка на агнешките котлетчета :)
Мнението беше редактирано от Zozo на 21.12.14 14:15.
Супер понеделник (sun) Сутринта си направих 20 минути Ащанга йога с Кино. Вече почти успявам да се избутам през ръцете си - ще станат нещата, само още малко време :)
През деня бързо ходене около 4 км. Следобяд тренировка:
Дърпащи
- придърпване на горен скрипец с широк надхват - 1х10х20; 3х8х30 кг
- придърпване на горен скрипец в подхват - 2х7х40
- гребане с дъмбел от стоеж - 3х7х20 кг
- бицепсово сгъване с крив лост - 3х8х20кг
- скотово с дъмбел - 3х7х7кг (на ръка)
- повдигане на дъмбел за трапец - 2х8х20 кг (на ръка)
- коремни преси
Днес направо се разбих откъм физическа активност и сега съм умряла от глад :) За обяд правих суши, получи се много вкусно.
Бягам да вечерям, че ме чакат. Ще дописвам по-късно храната.
Редакция - храна:
- закуска - кафе
- 2 мандарини
- обяд - спаначена супа, суши, зелена салата
- вечеря - суши, телешка наденица, салата домати
Мнението беше редактирано от Zozo на 23.12.14 13:36.
Честита Коледа на всички! Много, много усмивки, любов, радост и късмет ви желая (sun)
Eat. Sleep. Train. Again :) Да, ама по празниците - не.
Беше основно eat. sleep и разходка в Лондон (sun). Тази година решихме, че няма да робуваме на посрещането на Коледа с баби, дядовци и т.н. и си организирахме ходене на гости на кума в Лондон. Което пак си беше типично в семеен стил.
Цялото семейство пристигна на 24-ти късен следобяд на летище Хийтроу. Кумът ни чакаше с колата, за да ни закара в неговата къща, намираща се на около 30 мили.
Беше се погрижил за всичко, включително и питка с паричка :) След голямо чупене на питката, едва на следващия ден паричката изскочи от парчето на малката щерка :) Вечерта я изкарахме в приятна обстановка и с много приказки.
От 25-ти се започна.....
Никакъв обществен транспорт не работи на този ден - нито метро, нито автобус. Няма и хляб откъде да си купиш - така се почива на Коледа. Единствено по центъра имаше някой и друг Starbucks за сгряване. Времето беше изключително в наша полза - цял ден слънце, като под цял ден е само до 16 часа и след това пада изведнъж нощта.
Сутринта посетихме Cutty Sark, обсерваторията на Гринуич (която, разбира се, не беше отворена), the Monument, Бъкингамския дворец, Биг Бен, Horse guard….
В парка пред двореца имаше много катерички, които се разхождаха между хората и само дебнеха някой да им подхвърли нещо за хапване :)
Следобяд, минавайки покрай St. Paul Cathedrаl, като по часовник попаднахме на коледна литургия и това беше чуден завършек на обиколката.
На втория ден посетихме зоопарка и аквариума. Два обекта, в които спокойно изкарваш по 3-4 часа и пак не си разгледал всичко. Животните са при много добри условия, но все пак билетите нямат нищо общо с цените на Софийския - 22 паунда (за зоопарка) и около 19 за аквариума. И двете места си заслужаваха посещението. На излизане от зоопарка се оказахме близо до Бейкър стрийт и нямаше как да пропусна да отскоча до 221В :)
Вчера - последен ден от обиколките - British Museum - толкова хора на едно място и на манифестации нямаше... Всичко е изключително организирано, но определено нямаше време да се разгледа всичко и малко преминахме през вековете и държавите. Имахме колебания дали да посетим Tower of London или природо-научния музей, и динозаврите надделяха :)
Около 30-40 минути чакахме на опашка да влезнем в музея, но си струваше всяка една минута.
Вечерта не пропуснахме да посетим и типичен английски пъб, но след 3-дневно тичане по обекти, хапнахме, пийнахме по 2 бири и се прибрахме.
За първи път от години наред изкарахме една страхотна Коледа в много приятна обстановка и въпреки умората и нуждата от отпуска, за да си почина, пак бих го повторила :)
За радост не се увлякох с храната, но все пак кантарът утре ще си каже думата. А сутринта се очертава и тренировка, че нямах време дори за йога сутрин.
Пускам и малко снимки от преживяното :)
Супер ден е днес :) Сутринта едвам отлепих... след цялото тръмбоване в Лондон, направо физически се прибрах изморена. Пропуснах си йогата, но следобяд успях да отида до залата и то - пеша. 2 км през сняг и преспи хич не беше лесна задача. На един баир направо се чудех дали ще се измъкна (giggle), но се докопах жива и здрава :)
Дърпащи
- придърпване на горен скрипец с широк надхват - 1х10х20; 3х10х30 кг
- придърпване на горен скрипец в подхват - 2х10х35
- гребане с дъмбел от стоеж - 3х7х22 кг
- бицепсово сгъване с крив лост - 3х7х22кг
- скотово с дъмбел - 3х7х7кг (на ръка)
- коремни преси
Много добре беше въпреки почивката последните няколко дни. Ама човек като се е наспал, си е друга работа, пък и похапнах на обяд. Добрата новина е, че не съм качила кила в Лондон, въпреки яденето на щрудел и сто вида меса и пиенето на вино, бира и ракия. А на 25-ти станаха 2 месеца откакто и не пуша, което е още по-голямо предизвикателство за мен.
Днес имах и малко служебна работа, та и психически не се натоварих. Изобщо - чуден ден. С малката щерка дори успяхме да се пързаляме в снега около час и се прибрахме загряли и усмихнати :) Сега пак си пийваме с 1/2-ката кой винце, кой бърбънче... та Наздраве! :)
Мнението беше редактирано от Zozo на 29.12.14 19:07.
Бррр... голям студ се заформи навън, ама залата и днес работеше, та отчетът последно за тази година:
2 км ходене през преспи, та добре загрях :)
Днес тренировка бутащи:
- лег-преса - 1х12х40;10х60;2х10х50кг
- български клек - 8 на крак с по 12 кг в ръка
- избутване на прав лост от лег - 1х12х20;1х10х30; 2х8х35
- 3х20 колелце
Съвсем леко и ненатоварващо, че беше и голям студ в залата :( Единият климатик не работи, а другият почти... накрая се наложи с ръкавици да съм на лежанката.
Ама се отчетох финално за тази година. Сега ме чака правене на баница, руска салата и т.н. домашни нещица. Добре че децата поне ни отмениха в чистенето (giggle) - едната пусна прахосмук, другата - с парцала. Сгрейваме се сега с чаша червено винце и беж да се доприготвим за Новата година.
Като капак на всичко шефът ни препрати нови проекти, ама ги отстрелвам поне за 2-ри да ги гледам... и няма да се ядосвам (devil).
Весело посрещане на всички желая и само любов, късмет, спокойствие през Новата 2015 година! Наздраве!
Хайде за много години и от мен :) Всички да сте живи и здрави, много, много усмихнати, само хубави моменти през цялата година и зло да ви забрави!
Нова година изкарахме чудесно в кумците ни. От късмета с баница ми се падна здравето - какво по-хубаво може да иска човек (sun). Хапнах печени филийки с масло и червен хайвер, и свински печен бут, и домашна руска салата (Боби я приготви ;) ), и сладък салам и какво ли не... а изпих едва 100 грама ракия, та дори си прибрах домочадието към 2 часа посред нощ.
01.01.2015
Наспах се лесно - то като не препиваш и препушваш колко му трябва да човек :) и дори си направих 30 мин Ащанга.
Вечерта пък се събрахме с комшиите до нас и една домашна ракия и салатка, малеййй... отряза ме като с нож, ама повечето “сингъли” паста да ядат. Дори си имаме цял литър подарък :)
02.01.
След снощната ракия беше труден ден. Ходихме на гости на свекъра и свекървата, че нали ни нямаше по Коледа. Там леко хапване - 4-5 малки агнешки кебапчета, 5-6 резена печени картофа, филийка масло и с червен хайвер, салата айсберг и никакво пиене :)
По обясними причини не стигнах до залата...
03.01.
Вече се взех в ръце, че не може така...
Сутринта дълга разходка с кучето до Студ. град, после на пързалката с малката щерка с шейната, хапване, отново пеша до студ. град - до фитнеса и най-накрая първа тренировка за годината :)
Дърпащи
- придърпване на горен скрипец с широк надхват - 1х10х20; 8х30 кг; 2х8х35
- придърпване на горен скрипец в подхват - 2х7х40
- гребане с дъмбел от стоеж - 3х7х22 кг
- високо изтегляне от земя - 3х10 с лоста
- бицепсово сгъване с крив лост - 3х7х22кг
- 3 серии планк, 2-те с по 10 кила - 60 сек
Отдавна не бях правила планкове и си викам - без тежести, ама изкарах 2 минути и то не за друго, ами ми писна да стоя на лакти :D та пак си сложих някое килце. Много добре ми подейства целият ден.
Храната - портокал, шепа сурово кашу, тетевенска сламура, сьомга на тиган, салата зеле с моркови, вечерта 2 бири, 2 парчета говежда пастърма - малко калории от храна, но трябва да се коригира освинването от Нова година.
04.01.
Денят започна с кучешка разходка, после 30 минути Ащанга йога.
Правих бухти за децата за закуска, малко подреждане и сега почивам преди обяда :)
Храната - парче печена тиква, обяд се очертава сьомга на тиган + зелена салата и разбира се купичка тетевенска саламура :) Откакто я ядохме тази супа в Тетевен септември месец миналата година, си я правим редовно и е страшно вкусна, и нискокалорична ;)
Това е засега. Следобяд мисля да почивам, че от утре пак се започва въртележката.
Привет в този слънчев ден (sun). Студ навън, ама вчера си се облякох добре и имах малко работа уж наблизо, пък накрая докато се прибера бях навъртяла 6,5 км бързо ходене :) Много съм доволна.
Нещо пак ще трябва за известно време да спра силовите тренировки, та ще наблягам на ходенето и йогата.
Сутринта си направих 30 минути Ащанга, но като че ли ми е малко, та май ще трябва да се излюпвам по-раничко, за да увелича натоварването.
Храната вчера - печена тиква, конски кюфтета, салата цвекло, кьопоолу, шепа кашу, малко сирене, риба тон със салата айсберг.
В работата не е особено натоварено... кофти е, че са все по-криви и големи проектите, ама така си размърдвам сивото вещество :D
Хайде, хубав и спорен ден и много усмивки :)
казано от Zozo на 07.01.15, 12:43:
Сутринта си направих 30 минути Ащанга, но като че ли ми е малко, та май ще трябва да се излюпвам по-раничко, за да увелича натоварването.
Ако я правиш правилно, няма изобщо да ти е малко. Ащанга няма за цел да те измори, нито да те натовари физически. Целта и е да те научи да се движиш правилно и главния мозък да кореспондира ефективно с опорно-двигателния апарат. Някои му казват “свързване на духа с тялото”, аз предпочитам по-разбираем език. ;)
07.01.15
17:42
Много хубаво заглавие на дневника :)
Поздравявам те с една дрешка, която нарисувах преди години :)
казано от Вероника Налбатска на 07.01.15, 17:42:
Много хубаво заглавие на дневника :)
Поздравявам те с една дрешка, която нарисувах преди години :)
Супер е, много благодаря (sun).
10.01.
Ащанга йога - 70 мин. Този път наистина ми дойде в повече, пък и не успях да направя част от последните асани, най-вече стойката на глава, но за там определено ще ми трябва доста време. И с моста засега не се разбираме, но и на него мисля, че ще му дойде времето :)
Имах и около 5 км, разделени на 2 пъти бързо ходене, пък и времето навън е чудесно и зарежда с енергия.
Храната: супа с праз и кисело зеле, конски кюфтета на тиган, филийка пълнозърнест хляб с тарама хайвер, 2 чаши червено вино, плочка сирене, салата кисело зеле.
11.01.
Малко по-късно станах, но пак успях да направя Ащанга 70 мин. После ходене но НСА да заведа малката щерка на тренировка по баскетбол.
Храната: 1 портокал, супа топчета, скумрия на скара, филийка пълнозърнест хляб с тарама хайвер, шепа бяло грозде, шепа кашу, салата айсберг, 1 домат, 4 бири.
Като цяло успях да си почина този уикенд психически - нямах работа, но пък се понатоварих физически (sun). Ходенето пеша и йогата ми подобряват и настроението, а и се чувствам добре и във форма. С кучето малко не се разбираме, че горкото се чуди сутрин какви ги върша и ляга на канапето, подпира глава и жално скимти, та се налага да го изселвам от хола :) Кой знае какво минава през кратуната му :D
Малко пазаруване и докато се обърна беше станало 13:30 ч.... Обядвахме, а после ходихме до кино Арена. Щерката има рожден ден след по-малко от месец и сме в чуденка къде да го празнува. В момента е във възраст, когато клубовете и станаха скучни (навършва 8 години), а все още трябва и ние да сме с нея, че е малка да празнува сама с приятели.... Та мислехме на кино Арена и после на Виктория с децата. Проблемът е, че в тази възраст винаги идват и родителите и един рожден ден излиза като 1/2 абитуриентски бал :D Не че не можем да ги платим, ама кому е нужно за 2 часа в годината да се изръсваш 500-600-700 лв.... Още малко ще поумуваме, пък да видим. Ако някой сподели интересен вариант за празнуване без родители, ще го черпя ;) защото се оказва, че по-големият разход в един детски РД не са децата, а родителите.
Поинтересувай се за заведение, където ти можеш да избереш менюто и да поканиш гости.
Примерно за масата на децата пици, торти, пържени картофи... знаеш, стандартните за съжаление неща.
За родителите да направят плата с хапки или сандвичи, малки банички, петифури примерно и така.
После плащаш каквото изпие ( предполагам и се надявам да са кафета и безалкохолни, най-много бира :D ) И не мисля, че ще ти излезе повече от 250лв цялото удоволствие ( е, зависи от бройката деца, де)
Предлагам ти го, защото моя приятелка така празнува на щерка си, и аз бях там, където не съм родител, не съм и дете, просто по-дърт гост :D
100% ще намериш такова място, питай във веригата Джиков, дали нямат такава опция.
Зозо аз мога да ти споделя моята сестра как празнува РД на племенницата ми :) Тя вече е на 11 год. но от доста време така го празнуват.
Канят децата вкъщи, 5-6 приятерлчета, като родителите ги докарват и после идват да си ги вземат :)
Поръчва им някакъв кетъринг за вкъщи, тортата и така :)
На мен още ми е рано, но и аз ще го мисля това за след време :)
Преди време ходехме на боулинг в “Скай сити” (Слатина), където съм виждала точно такива рождени дни на дечица горе-долу в начален курс: Родителите ги оставят и имат 2-3 часа да се помотаят из търговския център или където си искат, а после идват да си ги вземат.
Там имаше и много други разни занимавки освен боулинга, включително и онази игра по която са луди японците - танци върху платфрма, която ти показва къде да стъпиш (не знам как точно се казва).
За почерпка някакви дребни подхапванки и безалкохолни за гостенчетата, накрая торта и така...
Много отдавна не съм ходила обаче и не знам съществува ли още това нещо и какви са цените...
казано от Блажка на 12.01.15, 13:26:
Поинтересувай се за заведение, където ти можеш да избереш менюто и да поканиш гости.
Примерно за масата на децата пици, торти, пържени картофи... знаеш, стандартните за съжаление неща.
За родителите да направят плата с хапки или сандвичи, малки банички, петифури примерно и така.
После плащаш каквото изпие ( предполагам и се надявам да са кафета и безалкохолни, най-много бира :D ) И не мисля, че ще ти излезе повече от 250лв цялото удоволствие ( е, зависи от бройката деца, де).
Блажка, точно така празнуваме вече две години и под 400 лв. не излиза :( Проблемът е, че на едно дете обикновено се изтърсват по 2-ма родители, които не само хапват от платата, а пийват по нещо, различно от кафе :D и така в крайна сметка плащаш повече за родителите - вкл. са се поръчвали бутилки вино, не знам колко си бири и т.н., а не за децата. За голямата щерка празнувахме и в една сладкарница преди години, където аз си правех платата - обичам да готвя :), а плащахме само напитките в заведението и тогава наистина излиза по-нормално като пари. И за малката така го бяхме правили за 3-тия рожден ден. Ама на 10 деца дойдоха 20 възрастни сигурно и като добавиш баба, дядо и т.н. - точно 1/2 сватба :D
казано от Веселина Иванова на 12.01.15, 13:28:
Зозо аз мога да ти споделя моята сестра как празнува РД на племенницата ми :) Тя вече е на 11 год. но от доста време така го празнуват.
Канят децата вкъщи, 5-6 приятерлчета, като родителите ги докарват и после идват да си ги вземат :)
Веси, да ти кажа и аз се замислих тази година за такъв вариант. Дори утре сме канени на съседско дете на гости точно поради същата причина - скъпо струващи клубове, пък все си мисля, че доста по-полезни неща могат да се купят с тези пари... Сега дори си мислехме на кино Арена да заведем само децата, ама пак някъде като дойдат родителите трябва да кажеш “Седнете да се почерпите”...
казано от Светлето на 12.01.15, 13:59:
Преди време ходехме на боулинг в “Скай сити” (Слатина), където съм виждала точно такива рождени дни на дечица горе-долу в начален курс: Родителите ги оставят и имат 2-3 часа да се помотаят из търговския център или където си искат, а после идват да си ги вземат.
Там имаше и много други разни занимавки освен боулинга, включително и онази игра по която са луди японците - танци върху платфрма, която ти показва къде да стъпиш (не знам как точно се казва).
За почерпка някакви дребни подхапванки и безалкохолни за гостенчетата, накрая торта и така...
Светле, мерси много за инфото. Още утре ще проверя как стоят нещата там, че боулингът си е интересна забава :)
Мнението беше редактирано от Zozo на 12.01.15 15:27.
казано от Веселина Иванова на 12.01.15, 13:28:
На мен още ми е рано, но и аз ще го мисля това за след време :)
Когато бях на тази възраст горе-долу (това беше доста отдавна) рожденните дни на мен и брат ми винаги празнувахме така вкъщи и беше супер весело (sun). Родители нникога не е имало освен ако не са някакви много близки приятели на нашите. Разликата е, че родителите ми приготвяха всичко за ядене, включително и тортата :) Не знаех, че в днешни дни детските рожденни дни вече не се празнуват така (dull).
казано от Zozo на 12.01.15, 13:05:
10.01.
С кучето малко не се разбираме, че горкото се чуди сутрин какви ги върша и ляга на канапето, подпира глава и жално скимти, та се налага да го изселвам от хола :) Кой знае какво минава през кратуната му :D
И моето така :D А по някой път като легна на постелката да правя някакво упражнение идва наблизо и обръща корем да го чеша, явно мисли, че искам да си играя с него, затова съм на земята :D
12.01.15
17:53
И аз като бях малка (което си беше скоро де :D ) повечето си ги празнувах вкъщи. Най-хубавите ми рожденни дни са били,когато организирахме ‘’парти/купон’’ вкъщи,само с мои приятели и родителите ми в другата стая да ни наглеждат от време на време. Това хем ни караше да се чувстваме по-свободни,а реално има кой да ни наглежда и сме вкъщи - безопасно. Помня как си играехме и с подаръците веднага след като ги отворя,също на други игри. Майка ми черпеше родителите с бонбони като оставят детето и се разбираха горе-долу кога да го вземе. Отделно носихме бонбони до баба и дядо естествено, по-рано в същият ден. Празнувала съм и на заведения,но нищо не можа да се сравни с това. :) А цената - смешна, в сравнение с другите опции. Развам се също и че е оставило много добри спомени от детството ми. Не да се тъпча с пици в заведение и да сa повече родители,отколкото деца - не беше забавно :D Все пак рожденният ден е за детето,не за да се нахранят и напият родителите на приятелчетата му.
Мнението беше редактирано от Teddy на 12.01.15 17:58.
TeddyBear, Роси, благодаря за идеите. Като малка аз също празнувах в къщи със сандвичи и торта и наистина беше много весело. Везните май започват да натежават в тази посока. Като си приготвим сами в къщи нещата поне ще знаем какво сме сложили, с какви продукти, а и за малката ще е приятно да направи сандвичи с различни муцунки на тях и наистина ще е забавно да се отворят подаръците веднага (sun).
Още веднъж много благодаря момичета за чудесните предложения. :*
12.01.
Опитах се да стана по-рано, ама не би, затова съкратих йога до 1/2 час асани за гъвкавост с Kino Macgregor. Беше ми достатъчно за зареждане за деня. Направих си и бързата разходка до офиса - около 2,5 км.
Храната: печена тиква, супа топчета, скумрия на скара, домати, шепа кашу (сурово), 100 гр. бяло грозде, лаврак на скара (за вечеря), зелена салата.
Денят не беше особено натоварен в офиса и успях да си тръгна по-рано и отново с бързо темпо пешком към вкъщи. Ходих и до едно читалище, че търсим учител по китара.
Малкият дзвер си беше поръчал китара за Коледа и сега трябва да добавим и учител :D
13.01.
Сутринта започнах с Ащанга - комплексът от 70 минути дори още преди домочадието да се изнизало от нас с надеждата, че ще направя цялата серия, ама времето пак си напредна, та пропуснах свещта и стойката на глава, но поне си оставих времето за релаксация в края. Днес имам и мускулна треска на бедрата, а и отзад на краката усещам доста сериозно разтягане. Чувствам се добре. Набързо прибрах храната и лаптопа в раницата и бегом към офиса. Добре че съм наблизо - 2,5 км в посока за около 25 минути ги извървявам. Направо се кефя като задминавам колите в задръстванията (giggle).
Храната: печена тиква; заек с моркови, целина и зелен фасул (много вкусна манджа и нискокалорична :); тиквени семки, една меденка Мая (ям за първи път такова чудо и не ми хареса особено); вечерята е план, че сме на детски рожден ден в съседите.
Точно момент да убедя щерката, че ще изкара много хубаво в къщи с деца, вместо на клуб :D
Имаше някои задачки в офиса, но никакви драми. Пак успях по светло да си тръгна, докато не е стегнал студа навън. Ходенето пеша до и от офиса ме разтоварва страхотно - дори в снега е супер яко да чуваш “хрус-хрус” :)
Наздраве с чаша червено винце и хубава вечер на всички :)
14.01.
След вечерния детски рожден ден едвам станах сутринта, а нито ядох, нито пих много... и въпреки това кантарът беше нагоре и хич не му се зарадвах. Иначе хората се бяха приготвили страхотно - с мезенца, пържолки, гъбен сос, домашни ракия и вино, за децата направиха пица - екстра беше :) Всички везни се наклониха да празнуваме и на щерката рождения ден у нас с по-малко деца и 1-2 приятелски семейства.
Сутринта - Ащанга йога 1 час. Направих си всичко без стойката на глава - направо не знам кога ли изобщо ще мога да я направя :( Ама ще се опитвам да заякна в раменете, м-да...
Храната: спаначена супа, салата кисело зеле с червен пипер, 60 гр. сирене и всичко това за целия ден - малко разтоварване си трябваше от вечерното “похапване” (giggle).
Следобяд ходих и на мамолог и всичко е наред, така че дишам спокойно :)
15.01.
Ставам, качвам се на кантара и ужас!!! не стига, че вчера нямам и 900 калории, днес килата нагоре. Направо ми идеше да го изхвърля през прозореца. Сигурно от киселото зеле съм задържала вода, въпреки че нашето не е солено. Здраве да е.... днес пак ще съм на малко храна.
Сутринта - Ащанга йога 1 час. 2,5 км бързо ходене до офиса.
Храната: спаначена супа, заек с моркови, целина и зелен фасул, парче тиква. За вечеря имам един лаврак с малко салата айсберг и другото вода и чай :)
Добре че не ми е натоварено напоследък в офиса, та имам време и за йога, и за чистене из нас и свободно време. Ама тихо, да не ме чуе дяволът (giggle)
казано от Zozo на 15.01.15, 12:03:
Направих си всичко без стойката на глава - направо не знам кога ли изобщо ще мога да я направя :( Ама ще се опитвам да заякна в раменете, м-да...
Не правиш ли стойката на глава към стена ? Аз така я правя все още, задържам малко без стена, но като загубя баланса опирам петите и продължавам да си стоя в стойка :)