25.12.05
18:49
Вярно ли е, че мед на гладно разяжда стомаха и е вредно? :shock: Това ми изцепи вчера един приятел.
25.12.05
21:28
ХХХХХХХХХХХХХ
СПАМ
DJGorgio-Astor
По принцип знам,че кофти на стомаха се отразяват храни,които повишат киселинноста на Ph на стомаха,но дали меда е такава храна... :roll:
27.12.05
11:42
ХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХ
пак СПАМ придържай се към темата ако обичаш , вместо да даваш оценки, от който си доста далеч
DJGorgio-Astor
27.12.05
17:55
Пчелният мед и другите пчелни продукти съдържат и много витамини (В1, В2, В6, В12, РР, фолиева киселина и др.), при това в задоволителни от физиологична гледна точка количества. Като се има предвид, че високото нервно-психическо напрежение е свързано с понижаване на тъканната концентрация на витамини от група В, става ясно защо пчелните продукти са предпочитани обогатители на храната на умствени работници. Важно е да се отбележи, че витамин В2 (рибофлавин) в меда е около 16 пъти повече, отколкото в ябълките и кайсиите.
29.12.05
11:36
[quote author=“diecast”]Пчелният мед и другите пчелни продукти съдържат и много витамини (В1, В2, В6, В12, РР, фолиева киселина и др.), при това в задоволителни от физиологична гледна точка количества. Като се има предвид, че високото нервно-психическо напрежение е свързано с понижаване на тъканната концентрация на витамини от група В, става ясно защо пчелните продукти са предпочитани обогатители на храната на умствени работници. Важно е да се отбележи, че витамин В2 (рибофлавин) в меда е около 16 пъти повече, отколкото в ябълките и кайсиите.
Всичко това е ценна и интересна информация, но на въпроса ми не си отговорил
29.12.05
13:26
Естествено, че не!
Наскоро доста се рових в сайтовете на английски на тема мед. Медът е много здравословен и дори се препоръчва при гастрити и стомашни проблеми. Той съдържа перхидрол в малки количества (това е активното вещество в кислородната вода. НО: за да е благотворен трябва да е суров. Промишления мед е пастьоризиран, филтриран—това премахва пчелния прашец и прополиса, както и унищожава ензимите и витамините му. За това го купувай от пазарите където са производителите, а не от магазините.