14.12.14
14:25
Здравейте! Реших да тренирам цялото тяло в една тренировка през ден, но реших първо да се консултирам с вас относно някои въпроси. Първо малко информация за мен - на 15 години съм, висок съм 180см и тежа 62кг. Имам около 6 месеца тренировъчен стаж - 3 месеца през пролетта и 3 месеца сега, като през лятото тренирах само на лостове. По принцип качвам доста трудно, дори и да приемам по 3к калории.
Относно програмата - избрах следните упражнения: Набиране с широк надхват, Гребане с раменен надхват, Мъртва тяга, Повдигане на щанга от лег, Кофички, Военна преса, Клек с щанга зад врат. Въпросът ми е как да подредя упражненията и има ли нужда да добавя или премахна някое. Благодаря предварително! :)
Опитай горна - долна част или бутащи - дърпащи. Единия ден (долна или бутащи) другия ден (горна или дърпащи) един ,два дни почивка и отначало .
казано от WD600 NEO на 14.12.14, 17:55:
Опитай горна - долна част или бутащи - дърпащи. Единия ден (долна или бутащи) другия ден (горна или дърпащи) един ,два дни почивка и отначало .
Какво й е лошото на тренировка за цялото тяло?
Тренирал съм и по двата начина за кратко и предпочитам цялото тяло в една тренировка.
казано от Red Devil на 14.12.14, 14:25:
Относно програмата - избрах следните упражнения: Набиране с широк надхват, Гребане с раменен надхват, Мъртва тяга, Повдигане на щанга от лег, Кофички, Военна преса, Клек с щанга зад врат. Въпросът ми е как да подредя упражненията и има ли нужда да добавя или премахна някое. Благодаря предварително! :)
Клек, набиране, лежанка, гребане, военна преса, тяга, кофички.
14.12.14
20:13
Щом трудно качваш с 3к калории опитай с 4к... ;)
Благодаря, Петко К!
Антон Батбаянов, гледам да се храня колкото се може повече с качествени храни, но просто по около 1кг на месец качвам. Мисля си, че може да е от прекалената ми активност - играя футбол много често и волейбол поне 2-3 пъти седмично.
казано от Red Devil на 14.12.14, 21:16:
но просто по около 1кг на месец качвам.
А ти по колко кила на месец искаш? Ако държиш такова темпо, това са цели 12 кг. за една година. И дори само половината да са мускули, пак трябва да се радваш.
Не знам за твоите години дали е добра идея- не съм специалист, но ако си заучил добре техниките на базовите упражнения защо не започнеш “5х5”. Щом от рано започнеш да развиваш една стабилна основа с базови упражнения, представи си след години какъв голям прогрес ще имаш.
Замислял съм се за 5х5, но на този етап ще тренирам по този начин, пък по-нататък ще започна и по 5х5.
14.12.14
23:06
Ако ще ги правиш в кръгове, аз бих ги подредил: клек - тяга - набиране труден хват - набиране лесен хват - лег - преса - кофи.
14.12.14
23:45
казано от Сгазен Помияр на 14.12.14, 23:06:
Ако ще ги правиш в кръгове, аз бих ги подредил: клек - тяга - набиране труден хват - набиране лесен хват - лег - преса - кофи.
Доста кофти подредба междувпрочем. Редувай ги, товариш последователно сходни звена и реалнл така на ппчти нищо няма да можеш да натиснеш. След клек да дръпнеш тяга и след набиране пак набиране, след раменна преса лег и кофи, поне за мен не е ок..
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 14.12.14 23:47.
15.12.14
08:59
Велико е абсолютно прав,за подредбата!
Може би така: клек,лег,тяга,раменна преса,набиране,кофи.
15.12.14
09:37
казано от Ivaylo Stefanov на 15.12.14, 08:59:
Велико е абсолютно прав,за подредбата!
Може би така: клек,лег,тяга,раменна преса,набиране,кофи.
Да, нещо подобно! Вече останалото кое пред кое, кое след зависи от приоритета, почивките, обема и интензивността
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 15.12.14 09:38.
15.12.14
10:58
Имам един приятел с твоята конструкция, когото успях да направя от 62кг на 70кг /почти всичко качено беше мускул/, но не стана преди да вдигне калориите до 6000 на ден. Не забравяй на кои години си и какъв енергоразход имаш дневно. Пробвай плавно да повишаваш калориите и да следиш какво се случва с тялото ти, за да видиш къде е истината.
П.С. Сега видях, че качваш всъщност. Ти си прецени, дали искаш за няколко месеца да качиш много сила, но да качиш и около 50% мазнина или по - бавно, но по - чисто.
ПС.ПС. Раменните преси може и преди лежанката, те не и вредят, но лежанката им вреди /т.е. след лег се вдига по - малко на военна преса, но след военна преса легът не страда/
Мнението беше редактирано от Lachezar Tomov на 15.12.14 11:01.
Ами не може ли така: Набиране, Кофички, Клек, Лег, Тяга, Военна, защото набиранията са ми много тежки.
Ако съм аз, бих ги наредил така:
клек - военна - тяга - лег - набиране - кофички
В този вариант горе всяко следващо движение не е сходно с предишното, т.е. не се застъпват еднакви групи.
Има и вариант, в който точно това е целта - всяко следващо движение да допълва предходното.
Например нещо такова:
клек-тяга-набиране-силово гребане-обръщане-високо изтегляне-военна преса-лег-лицеви опори-кофички
Мнението беше редактирано от Ронката на 15.12.14 14:22.
казано от Ронката на 14.12.14, 18:04:
Къде съм казал ,че е лошо ?
казано от WD600 NEO на 16.12.14, 12:53:
казано от Ронката на 14.12.14, 18:04:
Къде съм казал ,че е лошо ?
Не си казал, ама човекът си пита за кръгова тренировка, а ти му казваш да тренира съвсем друго...
16.12.14
16:08
Тренировка за цяло тяло и кръгова тренировка не са едно и също, правете разлика.
казано от Сгазен Помияр на 16.12.14, 16:08:
Тренировка за цяло тяло и кръгова тренировка не са едно и също, правете разлика.
Разбира се, че не са едно и също. Моя е грешката. Просто не ми се мисли колко време ще загуби за всички упражнения, ако не ги изпълнява в кръг и затова реших, че иска да тренира кръгово.
Здравейте! Искам да ви попитам за някакъв 3-дневен сплит. Засега ще тренирам цялото тяло през ден, но от февруари ще започна да тренирам Кик-бокс+ММА+Муай-тай понеделник и петък, и реших да продължа да ходя на фитнес вторник, сряда и четвъртък, и евентуално събота да тренирам на лостове (ако е хубаво времето). Засега съм се спрял на Бутащи-Дърпащи-Крака. Целите ми са покачване на силата и мускулната маса.
19.12.14
01:22
казано от Red Devil на 18.12.14, 23:30:
Здравейте! Искам да ви попитам за някакъв 3-дневен сплит. Засега ще тренирам цялото тяло през ден, но от февруари ще започна да тренирам Кик-бокс+ММА+Муай-тай понеделник и петък, и реших да продължа да ходя на фитнес вторник, сряда и четвъртък, и евентуално събота да тренирам на лостове (ако е хубаво времето). Засега съм се спрял на Бутащи-Дърпащи-Крака. Целите ми са покачване на силата и мускулната маса.
Какво ти пречи да си продължиш по старата програма вторник, четвъртък и неделя примерно?