02.12.14
11:21
Здравейте,
На кратко - тренирам от година/година и половина като прекъсвам за по 2 месеца за да върна всички постигнати резултати за изминалите 6 месеца, като спазвам стриктен режим на хранене, съдържащ най-вече бира, мазно, пържено мезе към бирата и всякакви други сладости... Висок съм около 1,85 в момента тежа около 105кг(имам тежки кости ха-ха). Май месец бях достигнал до 93/94, като имаше още доста на къде да се сваля, но бях изключително доволен от постигнатото, след това през лятото приложих пак доказаният 2-месечен режим за да стигна килограмите в момента... Тренирам по тази програма http://www.bb-team.org/workout/1285_balansirana-programa-za-otslabvane като съм внесъл маалки промени, но искам след седмица/две да я сменя. Искам да се допитам до вас, за някоя по-инензивна програма, с по-малко почивки и повече пот и умора така да се каже. Опитвам се да спазвам НВД. Кардио правя само в тренировъчни дни след тренировка, защото си мисля, че няма да имам сила за самата тренировка, ако го правя преди това :D .
Ще се радвам, ако някой предложи нещо, извинявам се за дългия пост и благодаря :)
Здравейте отново, очевидно не бях пояснил какво точно ме интересуваше. Исках някой, ако може да ми предложи кръгова тренировка с идеята да е по-интензивна от този сплит. Искам сега обаче да ви попитам нещо друго, но не искам да пускам нова тема затова ще продължа тук. Мога ли вкъщи да си тренирам отделно и да си направя нещо като кардио тренировка, която да не ми пречи на тренирането в залата(4 пъти седмично). Замислил съм следните упражнения:
Burpee(10)
+Коремна преса(15)
+кофички на стол(10-15)
+извивки встрани(20)
+повдигане на 1 крак на стол(30)
+Планк
- това трябва да го изпълнявам в кръг с минимални/без почивки, като след планка почивам 2/3 минути и го правя наново. Мисля да започна с 3 кръга като идеята ми е за около 20 минути мах да приключвам. Ще се радвам, ако някой си даде мнението и гледната точка.
Благодаря Ви
По принцип аз не съм голям фен на сплитовете и не мисля, че са оптимални за изгаряне на мазнини.
Можеш да правиш кръгови тренировки наблягайки на базовите упражнения.
Примерно...
4- 5 кръга
Клек- лег- тяга... в следващата тренировка пак няколко кръга от преден клек- кофички- гребане- военна преса... могат в различните дни и набирания да се включат, лицеви опори, напади и тн.(това е просто един от многото примери). Ей така можеш да тренираш през ден редувайки видовете упражнения, които имат голям енергоразход, натоварват цялото тяло и тн.
Можеш да правиш и двусети. Примерно двусет от лег и гребане. Примерни тренировки много могат да се дават...
Можеш да си тренираш и у вас. Аз на моменти така правих когато отслабвах, през почивните дни скачах на въже, мятах борцова торба, правих лицеви опори, което също се отрази добре на бързото изгаряне на мазнините.
Ако усетиш, че тренировките вкъщи те натоварват много и не се възстановяваш адекватно, винаги можеш да ги спреш. Давай на тялото си нужната почивка, дали ще тренираш с 20 мин. повече или по- малко, няма голямо значение, важна е диетата.
Съгласен съм, че е най-важен хранителният режим. Искам да опитам за момента да си измисля кръгова програма, да тренирам по нея през ден, а м/у тренировките да опитам да тренирам по 20тина минути вкъщи. Програмата за залата е ясно, че ще е с базови упражнения. Гледах на места, че е по-удачно да си разделя дните на дърпащи и бутащи упражнения, но нещо не мога да измисля как точно да стане. Ще съм благодарен, ако някой прати някой линк или направо сподели нещо подобно на програмка.
Благодаря ви и поздрави :)
Здравейте отново :)
Вчера си купих въже за да си скачам вкъщи, днес го пробвах и всичко е екстра.
С новата година искам да започна да тренирам и по нова, кръгова програма. Ето упражненията, за които се сещам в момента:
Тяга
Клек
Напади
Лицеви
Лег
Гребане
Набиране(с моето тегло мога да правя по едно/две със широк хват, с тесен(на обратно) по ми се отдава, но се надявам с повече упоритост да се пооправят нещата)
Раменна преса
Кофички( по-зле и от набиранията, лятото можех да правя по 7/8, но сега е по-тежко...)
Искам да тренирам по 3 пъти в седмицата с тези упражнения, но не съм сигурен как да ги подредя в три тренировки.
Мога ли да ги разделя на А и В и просто в едната седмица да имам два пъти А, а в другата два пъти В?
А: Тяга
Напади
Набиране
Лицеви
Б: Клек
Раменна преса
Кофички
Гребане
Лег
Ако някой има идея за по-оптимално разделение ще съм благодарен ако изкаже мнение :)
Поздрави
Мнението беше редактирано от Parpan на 20.12.14 11:45.
Здравейте, днес тренирах по “А”, 20 минути загрявах/правих кардио на велоаргометъра, а после изпълних 4 кръга с около 2/3 минути почивка м/у кръговете, обаче, като изключим кардиото, самата тренировка ми се връзва около 20/30 минути. Това не е ли много малко и трябва ли според вас да включа още някое упражнение или така си е добре? Аз за 30 минути хвърлих водата(изтощих се :D ), но все пак се чудя, дали да сложа още нещо?
Поздрави
Няма значение, че тренировката ти е била едва 30мин. Важното е, че си направил всички упражнения с минимални почивки и си изхабил калории. При твоите цели е по- добре тренировките ти да са къси с минимални почивки. Не виждам смисъл да добавяш още упражнения.
На твое място бих правил кардиото или след тренировката с тежести, или в отделен нетренировъчен ден.