13.07.14
15:31
От известно време тренирам и реших да си изготвя собствена програма за през лятото, защото съм на село и няма фитнес зала. Искам да направя най-вече бицепс и гърди. Моля посъветвайте ме, след като разгледате програмата.
ПРОГРАМА 3 дневна
1 ДЕН -Гърди, гръб, коремна мускулатура и кардио
*загрявка 20 мин
1. Избутване на дъмбели от хоризонтален лег 4х10 1х6+6
2. Флайс с дъмбели 4х10 1х6+6
3. 1.+2. С ЕДНА РЪКА 4х10+10
4. Лицеви опори до отказ
5. Набирания 3х до отказ ( все още мога само 3, но напредвам)
6. Гребане с дъмбел 3х10+10
7. Повдигане на рамена държейки дъмбели 2х15
8. Вдигане на дъмбели до гърди от стоеж 3х10
9. Упражнения за корем (8мин. комбинирани от ABS workout)
10. Кардио- тичане или каране на колело
2 Ден - Крака
*Загрявка 20 минути.
1. Клякане 3х30
2. Скачане на въже 3х до отказ
3. Полуклек с дъмбели 4х15
4. Клек с дъмбели 3х15
5. Ходещи напади 3х до отказ
6. Качване и слизане по стълби, държейки дъмбели 4х10
7. Повдигане на пръсти с дъмбели в ръцете 4х15
8. Тичане
9. Каране на колело
3 ДЕН - Ръце + коремна мускулатура + кардио
*Загрявка 20 мин.
1. Разтваряне с дъмбели за средно рамо 1х10* 4х12
2. Странично повдигане на дъмбели 3х10
3. Раменни преси с дъмбели 1х8* 4х8
4. Концентрично сгъване + екстензия зад врат 1х10+10* 3х10+10
5. Сгъване с дъмбели от стоеж + трицепс зад гръб 3х10+10
6. Сгъване с дъмбели от стоеж ( с две ръце едновременно) + екстензия от лег 3х10+10
7. Сгъване та китка, държейки дъмбел ( за предмишница) 4х до отказ
8. Помпене с гумичка за предмишница 4х до отказ
9. Упражнения за корем
10. Тичане или каране на колело
Тренирам с тази програма отскоро, но единствено не съм доволен от бицепса - няма особен растеж. Трицепса пък расте, та се къса :) Моля дайте мнения. След тренировка хапнам по една лъжица мед и 40 минути след това ям обилно. Моля ако не ви мързи да ми кажете и няколко съвета за правилно хранене
ПО ВИД ТАЗИ ПРОГРАМА Е ЗА ЧИСТЕНЕ НА МАЗНИНИ С ПО ЛЕКИ ТЕЖЕСТИ
14.07.14
13:00
Мързеше ме да чета програмата ти (но и да бях я прочел нямаше да мога да ти дам компетентно фитнес мнение), но ако нямаш нищо против искам да те попитам, как си обясняваш подписа ти - “По-добре вдигай леко по много, отколкото тежко по малко”? Излишно е да казвам, че съм на същото мнение, но ми е интересна твоята обосновка. :D
А най-добре с тежко и по много, ама това не е за мързеливи лебеди ;)
казано от Ivan Jyglev на 13.07.14, 15:31:
Искам да направя най-вече бицепс и гърди.
Естествено, нали това са най-важните групи. Няма да искаш крака, гръб или рамене.
казано от Ivan Jyglev на 13.07.14, 15:31:
ПО ВИД ТАЗИ ПРОГРАМА Е ЗА ЧИСТЕНЕ НА МАЗНИНИ С ПО ЛЕКИ ТЕЖЕСТИ
А ако ти кажа, че НЯМА програми за чистене на мазнини? И че чистенето става с подходяща диета?
14.07.14
18:10
Това го четох в един сайт и ми хареса как звучи, затова го написах.... Но като цяло някой може ли да ми каже конкректно упражнение за растеж на бицепса, за да наблегна на него?
От кога сгъването с дъмббел/щанга, което си написал в програмата ти, не е “конкретно упражнение за растеж на бицепса”? ... И моля ти се, кажи ми упражнение за деградиране на мускула, че бицепса ми е много голям.
14.07.14
22:10
А с какви упражнения да заменя сгъването от стоеж. Говорим за упражнения за растеж?
Мнението беше редактирано от Ivan Jyglev на 14.07.14 22:11.
24.12.14
17:10
Да не пускам нова тема, ще попитам тук. До сега тренирах по програмата 5х5 и съм много доволен но сега около 1 месец ще съм на село и ще трябва да измисля нещо тук. Бихте ли ми препоръчали някаква програма предполагам кръгова ще е най-добре понеже нямам възможност да увеличавам тежестта. Разполагам с щанга 40-50кг, лежанка, лост за набирания.
Благодаря! :)
27.12.14
17:53
Днес направих 5 кръга с по 6-7 повторения на упражнение в тая последователност тренировка клек - военна преса - тяга - лег -набиране - кофички с по максимум 1 минута почивка между кръговете, но усещам бая натоварване в раменете. Някой може ли да предложи нещо друго или да правя тази през ден?