Роси търси баланса :)

Прескочи до:

29.12.14
18:10

Понеделник, 29.12.2014

Храна:
- ябълка с лъжица тахан; зелен чай
- капучино; билков чай; черен чай
- зеленчукова крем супа с филия пълнозърнест хляб; 1/2 шепа бадеми; няколко маслини; туршия
- мандарина; банан
- салата от домат, печена чушка и 2 плочки сирене със зехтин и балсамико; меко бяло хлебче с масло с лимонов сок;  крем супа от кестени; червено вино

Движение:
- Сутринта: 5 поздрава А + ставни ротации
- През деня: трамбоване из града в преспи и виелица

- Дневникът ми навърши пълнолетие по страници :D

- И сега се сетих, че все забравям последните дни: към почти всеки обяд/вечеря има по 1-2 чаши червено вино...

Мнението беше редактирано от Роси на 31.12.14 15:10.

30.12.14
01:37

казано от Роси на 29.12.14, 18:10:

- Дневникът ми навърши пълнолетие по страници :D

Моят навлиза в пубертета и с тази скорост на попълване ще си остане няколко години там (giggle)

30.12.14
13:53

Вторник, 30.12.2014

Храна:
- зеленчукова крем супа; малко варено яйце; няколко парченца моцарела; няколко маслини; малко зелена салата
- банан; мандарина
- спаначена супа със сирене; 4-5 брускети от тънка франзела; малко зелена салата; 1/2 много сладка шоколадова торта; капучино
- 2 филии ръжено-пшеничен хляб; парче сирене; 3 парченца кашкавал; 1 лъжица варено яйце с домашна майонеза; 2-3 маслини; банан

Движение:
- Сутринта: 10 кръга: 10 лицеви + 20 напада СТ със смяна на краката; 3х30 плие с дъмбел 7-8кг; 2х30 повдигане на пръсти @2х3кг; малко стреч
- През деня: ще има малка разходка

- Днес пак нагоре-надолу по студа. На една спирка чакахме поне 20 минути един трамвай мислейки си, че всеки момент ще дойде. Пръстите на краката ми бяха станали на ледени шушулки. Затова после директно се бутнахме в едно заведение и ядох топла супа. След миналата топла зима тези минусови температури ми се струват ужасно минусови :D ... а може и по-зле да е :)

- Не искам да звуча като разглезена госпожица, но ми писна да ям боклуци. Опитах бялото сирене, което си купуват родителите ми - отровно солено, а беше уж изкиснато. Но това не е толкова зле колкото фактът, че имаше един стренен привкус на химия...не мога да го опиша. Кашкавалът и той солен и не може да се яде. Като тръгна да говоря за качеството на храната и как трябва да се внимава и разни такива, не ме слушат или обясняват как се хранели добре и здравословно. Да бе...сол до дупка, яко мазни пържоли, картофи от плик дето не са истински картофи, готови салати с хиляда Е-та вътре...Спирам, че съм ядосана (devil)

Мнението беше редактирано от Роси на 30.12.14 21:47.

31.12.14
16:18

Сряда, 30.12.2014

Храна:
- кисело мляко с банан, какао, чиа и лъжичка мед; зелен чай
- филия ръжено-пшеничен хляб; 4 резена “Едам” (много бледо жълто сирене от мляко и мн други неясни неща); маслини
- купичка плодова салата с фета (банан, райска ябълка, киви, ананас)
- 4 фурми; черен чай
- ще допиша

Движение:
- Сутринта: 5 поздрава А + ставни ротации
- През деня: имаше малко разходка

- Пожелавам на всички весело посрещане на новата година :) На мен си пожелавам да е още по-добра и от 2014 :)

01.01.15
15:34

Мили BB-Team приятели, нека новата 2015 ви донесе преди всичко здраве, постигнати както спортни, така и лични цели и удовлетвореност от живота. На това според мен му се казва пълно щастие :)
Много ми харесва пожеланието на Маргарита и затова си пожелавам през новата година да следвам с постоянство ключовите съвети, обединени в него :)

Четвъртък, 1.01.2015

Храна:
- банан; зелен чай
- 1/2 филия хляб
- 2 филии хляб; 2 варени яйца; парченце бри; 3 парченца Едам; 3 фурми
- мандарина
- 2-3 датски бисквитки
- 1 филия хляб с фета; 1 филия хляб с домашна руска салата; мадарина

Движение:
- Днес малко почивка. Може да се разтегна по-късно

– Снощи си изкарахме приятно. Храната беше хубава, въпреки, че изборът за хората неядящи месо беше оскъден. Не преядох, не препих, говорих си с хората и времето си мина неусетно. Също както се изниза и 2014 :) 

Мнението беше редактирано от Роси на 01.01.15 22:26.

03.01.15
10:19

Петък, 2.01.2015

Храна:
- капучино; 1/2 шоколадова тортичка вътре с шоколадов мус (вкусно, но много сладко)
- купичка леща; шепа бадеми; банан
- салата от черна ряпа с морков и цедено кисело мляко; малко повече от 1/2 порция запечено просо (вкусно, но много мазно); 2 хапки от някаква торта на половинката; чаша розе

Движение:
- Сутринта: 10 кръга: 10 лицеви + 20 напада СТ със смяна на краката; 3х30 плие с дъмбел 7-8кг; малко стреч
- През деня: доста ходене се събра

- Сутринта едвам си направих скромното тренче. Не бях спала добре през нощта от притеснение за някакви глупопсти дето хич ама хич не заслужават нервите ми (dull). През деня имах много неща за вършене и като се прибрах към 23.00 бях мноооого изморена. И все пак седнах на компа и си легнах чак към 1.00, но не си навих часовника за днес и се наспах колкото си искам :) Не е честно да съм в отпуска и да се будя с будилник!

05.01.15
20:02

Събота, 3.01.2015

Много ходене и ядене на не лоша храна. За съжаление много сладко се събра.

Неделя, 4.01.2015

Малко ходене и повече седене. Храна - става, освен едни торти, които трябваше да опитам (dull)

Понеделник, 5.01.2015

Ужасно много ходене. Направо цвичките ми се скъсаха - излязох в 9.30 и се прибрах в 18.00 на тоя студ! Храна - горе-долу. Не ми се описва, защото е все навън или нещо набързо вкъщи и за нищо не става. Затова и аз вече съм като парцал. Това ми е най-екстремната отпуска...

Като движение ми се събират само слънчеви поздрави и ходене. В сряда живот и здраве ще съм обратно в Германия и ще започна лека по лека да влизам в релси, което означава да ходя на работа, да готвя и да спортувам нормално :)  Да видим :)

Мнението беше редактирано от Роси на 05.01.15 20:03.

08.01.15
14:28

Сряда, 7.01.2015

Храна:
- 2 хапки от един сандвич с кашкавал
- 3 сушени смокини; йогурт 3.8% с какао и мед
- банан
- маслини; броколи на фурна с доматен сос и моцарела; 2 парченца сирене; нар

Движение:
- Сутринта: 5 поздрава А
- През деня: само едно колело до супермаркета и обратно

- Почти цял ден път. После спах към 2 часа, защото се чувствах скапана и ми беше много студено. Първи ден на МЦ с много мъки този път, а бяхме и в движение.

- Гледам, че в последните постове все съм мрънкала и затова спирам, че и на мен си ставам досадна. Утре мисля да възобновя фитнеса. :) Днес положението е малко по-специално поради горепосочената причина.

Мнението беше редактирано от Роси на 08.01.15 14:28.

09.01.15
00:19

Четвъртък, 8.01.2015

Храна:
- извара (Quark) със спелтови ядки, какао*, ленено семе*, сусам*, мед
- картофи със спанак и сирене на фурна; супа с вирзинг; мандарина; зелен чай
- капучино
- ябълка
- омлет от 3 яйца*, масло и пармезан; чери домати; маслни; сирене; банан*; 2 парченца шоколад 85%; 2-3 чаени лъжички лешников тахан със смлени бадеми, чиа, кокос и агава (опитвах смеската за едни сурови бонбони); малко вино

Движение:
- Днес оскъдно, защото се подведох по прогнозата, че ще вали и дори и колело не карах до ферибота

- Първи ден на работа - мъкааа...

- По време на отпуската освен, че не се наспах достатъчно и не си починах като хората, направих и друга груба грешка - направих си бретон и съжалявам от момента, в който се видях с него. Много се колебаех за тази промяна, защото не съм била с бретон от началните класове и в крайна сметка реших пак да му дам шанс. Отказах се след първата баня, след която като се изсуших приличах на какаду :D Косата ми е чуплива и изобщо не иска да седи на едно място. И сега всеки ден го оформям и реша и пръскам с един гаден лак, за да не мърда. Нямам търпение да ми порастне отново косата и повече никакви експерименти в тази посока!!!

Мнението беше редактирано от Роси на 09.01.15 00:20.

09.01.15
13:22

Имам въпрос :). Прочетох няколко статии за синтетични и натурални витамини. Повечето са с доводи в полза на натуралните и затова се замислям дали да не премина и аз на такива. Та въпросите са към BB-тиймърите, които пият витамини: какви пиете и ако са натурални - на коя марка (това може и на лично)? Смятате ли, че натуралните наистина имат много предимства пред синтетичните?

Аз лично пия от А до Z на Doppelherz от много дълго време и досега не се бях замисляла.

Мнението беше редактирано от Роси на 09.01.15 13:22.

09.01.15
13:31

Кои точно витамини те интересуват? Повечето, които са в количества, които си струва да пиеш, не са комбинирани.

Мнението беше редактирано от Margi на 09.01.15 13:33.

09.01.15
13:36

Надявах се точно ти да се включиш по въпроса :) Честно казано не питам за конкретни,  а по-скоро за комбинирани, които да пия за профилактика.

П.С.: Виждам, че в моя дневник всичко вече е italic.

Мнението беше редактирано от Роси на 09.01.15 13:37.

09.01.15
13:42

В такъв случай не мога да помогна, не пия комбинирани.

09.01.15
14:16

В такъв случай на прима виста тези, които са ми най важни: A, C, D, B3, B6, B12.

09.01.15
14:39

- Витамин Ц ползвам на Universal.
- Витамин А не ползвам особено често на добавка.
- Нищо не може та ти замени светлината за синтеза на Д (който не е витамин, предвид факта, че тялото може само да си го синтезира), можеш да ходиш на солариум през зимата.
- Витамин Б12 - проблема с този витамин е, че най-често срещаната форма на добавките в които присъства е цианкобаламин, която е практически неусвоима през устата. При един правилен хранителен режим, не би следвало да имаш недостиг, тъй като той се образува в червата.
- хубави източници на почти всички Б-витамини са пчелните продукти. Bee products = B(ee) vitamins. :)

Не съм привърженик на пиенето на добавки на общо основание, затова ти препоръчвам първо хранителни източници на изброените от теб витамини. За мен има смисъл да пиеш добавка, ако целиш нещо конкретно с нея, или имаш доказан недостиг, или имаш препоръка от квалифицирано лице.

fire.is.my.nature

09.01.15
15:25

Вит. А и Д от Dorschleberöl.
Вит. Ц: има на прах пудра + по-добре 2 лимона на ден, най-добре с кората ако можеш да ги хапваш : )
Вит. Д3 внимавай има различни видове. Този на Нау е добър, но в Германия техните продукти малко трудно се намират. Само в Амазон съм виждала и то не всички. Магнезий и калций : сангокорали
Вит. Б имат повечето бобови в големи количества. (примерно 200 гр порция несварен-600 кал има почти по 100% от дневната доза на повечето б-та) И повече от 100% фолат

А витамините, които пиеш в момента за мен са напълно неусвоими. Хубаво е да се пият отделно в зависимост от това как се комбинират най-правилно:

Вит.Д+магнезий заедно, защото повишената консумация на вит.Д може да доведе до понижаване на магнезия в тялото, което од главоболия примерно
Вит.Д, Е, А : само с мазна храна
Цинк между храненията, най добре след първото хранене няколко часа или вечер преди лягане с магнезий
Вит. Б доколкото знам не е добре да се взима с Д, но тук слагам една въпросителна понеже не помня къде го четох, а и не съм експерт.

Аргумента ЗА комбинирани витамини е, че уж се усвоявали по-добре, когато са в точни пропорции. ПРОТИВ е, че такива големи количества витамини наведнъж, макар и да съществуват бавноусвояващи се, не са достъпни за тялото и просто си отиват с едно изхождане в тоалетната. :Д Дори могат да доведат до вреда.

09.01.15
16:58

Много благодаря и на двете! :) Много полезна информация ми дадохте.

Витамините на Doppelherz пия от ужасно дълго време. Замислих се изобщо има ли смисъл след като прочетох няколко статии и също тъй като при спирането им не съм усещала някаква кой знае каква разлика (всъщност такава не знам дали би могла да се усети за период от няколко седмици).

Засега знам със сигурност, че недостиг на Б12 нямам, защото ми го изследваха септември или октомври заедно с желязото и всичко беше в норма.

Витамин А искам да си набавям достатъчно заради зрението - цял ден пред компютър, очите често си ги усещам изморени, диоптерът ми в последните 4-5 години расте макар и със съвсем малко, а до колкото знам съм на възраст, на която вече не би трябвало да расте.
@fire: Ще погледна това Dorschleberöl, което си ми написала.

@Маргарита: относно солариума - не е ли вреден? За това само съм чувала, но не знам аргументи.

09.01.15
17:13

казано от Роси на 09.01.15, 16:58:

@Маргарита: относно солариума - не е ли вреден? За това само съм чувала, но не знам аргументи.

В дозата е разликата между лекарството и отровата.
Не съм срещала обосновано мнение защо е вреден (в смисъл, такова, което да се различава от стандартните неща, които пишат и по адрес на слънчевите лъчи). За сметка на това съм срещала много доводи за това защо е полезен. Естествено не говорим за ежедневно излагане за по 15 минути.

09.01.15
20:44

Роси, ще си позволя и аз да изкажа мнение специално за солариума, без да е подплатено с някакви агрументи от изследвания или статии. Ето как процедирам аз през студените месеци- ходя на солариум по 2-3 пъти седмично за по 5-6мин.Повече не ми трябва, а дори от тези посещения усещам голяма полза.Не бих казала,че ходя толкова за тен ,защото това време реално е малко, колкото да се сдобия с чудния вит Д! След втората седмица на посещения се чувствам по-енергична, по-здрава, в по-добра кондиция и някак си заобикалям много по-лесно разни ПМС-та и подобни психо щуротии :D

10.01.15
14:46

Петък, 9.01.2015

Храна:

7:20: банан*
10:00: банан*
12:00: сандвич от ръжен хляб с авокадо, маслини и чери домати; шепа бадеми*; мандарина
16:30: 2 сурови бонбона* (лешников тахан*, кокос*, бадеми*)
21:00: 3 сушени смокини*; банан*
22:00: порция пълнозърнести спагети* с домашен доматен сос*; 3 парченца сирене; маслини

Трен (Гръб, трицепс, корем):
5 минути кростренажор, ставни ротации

придърпване на вертикален скрипец - 15, 12, 10@22кг
придърпване на долен скрипец - 3х15@15кг
гребане с дъмбел - 3х15@7кг
разтваряне на обратен пек-дек за задно рамо - 3х15@11кг
френско разгъване с щанга - 3х15 само с щанга
разгъване на скрипец за трицепс - 12, 9, 9@4,5кг
коремни преси лакът-коляно - 3х50
повдигане на краката от висилка - 20, 15, 15
извивки встрани -3х15@7кг

10 мин кростренажор бързо темпо; 15 минути тичане с 9.5км/ч; 5 минути ходене под наклон 6% с 6.8км/ч

- Тренировката беше приятна, но не се чувствах много комфортно. Загубила съм сила и тонус и съм леко желирана :D Поне аз така се усещам. Може да е необичайно, но аз по коледните празници май от много пазене да не ям това и онова съм яла по-малко от нормално и съм с малко по-ниско тегло. Това за съжаление е придружено с нисък тонус заради кофти храната и по-малкото тренировки. Лека полека се оправям :)

- Вчера на връщане от работа към вкъщи какъв вятър не брулиии...не е истина. Имах само качулка, която непрекъснато падаше. Като стигнах в нас имах чувството, че са ме газили с багер. Няма да описвам как изглеждах ;) После на път за фитнеса вятърът така щеше да ме отнесе. По едно време се усещах как въртя педалите, но почти нищо не става. Даже ме хвана шубето :( Днес все още има вятър, но пък е издухал облаците и се вижда едно синьо небе и грее слънчице (sun). Освен това е доста топло - към 15 градуса. След малко отивам да събирам витамин Д :)

Мнението беше редактирано от Роси на 10.01.15 14:46.

11.01.15
21:53

Събота, 10.01.2015

Храна:
- 2 мандарини; зелен чай
- мандарина
- ръжен хляб; сирене; маслини; банан*
- капучино
- сьомга*; зелена салата с чери домати, зехтин и балсамико; 2 филии ръжен хляб*; маслини; сладка със зелен чай

Движение:

- пазар и после обикаляне из града за коледен подарък :) Вече и аз си имам :)

Неделя, 11.01.2015

Храна:
- извара (Quark) с 3 с.л. спелтови ядки*, 1 с.л. какао*, лъжичка мед
- банан
- 2 филии ръжен хляб; сирене; няколко маслини; сладка със зелен чай;
- праз и брюкселско зеле с яйца на фурна; 3 парченца сирене*; 3 маслини; квадратче шоколад* 85%; малко червено вино
- 2-3 чаши сок* от дюля
- Edit: добавям още една чаша сок от дюля + 3 сушени джинджифила; парченце черен шоколад с пънеж от матча чай (за проба) - не ми харесва

Движение:

- цял ден фучане из вкъщи

- Вчера приятна мускулна тресчица на трицепс и гръб. Днес вече я няма :)

- Уикенда си го направих почивен от тренировки, но пък в събота имаше много ходене редувано с колело, а днес - яко чистене. Отдавна исках да оправя едни шкафове в кухнята и това ми отне доста време.

- Вчера ходихме до един азиатски магазин за храна. Има интересни неща, но аз съм малко скептично настроена към стоките там. Голяма част имат доста Е-та и непознати за мен думи в състава си :) Взехме си само 3 неща - оризови спагети, чай матча и едни японски сладки със зелен чай, които половинката бил опитвал от свой колега. Не са лоши, интересни са на вкус, но не ми допада съдържанието им :)

- Намерих си витамин Ц от естествен източник - ацерола. От вчера пия 2 пъти по 5мл според указанията на опаковката. Все още обаче съм в процес на четене на статии по въпроса синтетични срещу натурални витамини.

Мнението беше редактирано от Роси на 11.01.15 23:06.

12.01.15
23:09

Понеделник, 12.01.2015

Храна:

7:20: каша: спелтови ядки, ленено семе*, сусам*, какао*, чиа*, мака*; зелен чай
12:00: брюкселско зеле с праз и яйца на фурна*; 125г моцарела*; чушка; зелен чай
14:30: ябълка; черен чай
18:00: ябълка
21:00: брюкселско зеле с праз и яйца на фурна*; зелена салата със зехтин и балсамико; маслини; 2 и 1/2 царевични вафли* с амарант (не са сладки); много кокос (blush)

А сега пия пак затоплен сок от дюля (inlove)

Движение:
- Сутринта: ставни ротации; 5 поздрава А
- Вечерта:
  - скок-подскок за загрявка
  - 5 кръга: 100 въже/30 суинг@8кг/30 клек СТ
  - 3х12 колелце за корем
  - 3х15 leg lift с 2кг на крак
  - х30 глутеус ритник с 2кг на крак
  - малко стреч

- Хубаво раздвижих кръвчицата след работа :) Не бях правила суинг от много дълго време и направо както нямам тонус ми се искаше да запратя някъде пудовката.

- След вечеря извадихме сандъчето с инструменти, за да обработим един кокосов орех :) След това прекалих с него, въпреки че се бях навечеряла. Голяма слабост ми е тоз кокос :( А съм чувала, че младите кокоси били още по-вкусни, но досега не съм виждала на пазара.

14.01.15
00:22

Вторник, 13.01.2015

Храна:

7:20: извара* с банан и спелтови ядки; какао с кафява захар
9:00: зелен чай
12:00: броколи на пара с масло и индийско орехче; 45г бадеми*; малко маслини; мандарина; зелен чай
20:00: 3 царевично-амарантови вафли*; 3-4 парченца кокос
21:30: супа* от пащърнак; 7-8 ръженки*; 4 парченца сирене*

Движение:
- Сутринта: ставни ротации; 5 поздрава А; 3 пъти висене на лост до отказ (около 20сек)

- Събудих се с лека мускулна треска, която до края на деня се засили доста. Основно вътрешна част на бедра и Д. Горна част - доста по-лека.

- Кофти избор за закуска. Не са съвместими тези неща за мен и после ми беше малко тежко :( На вечеря пък прекалих...

- И отново установявам, че трява най-накрая да се науча да я карам тая кола и да ходя с нея на работа. В момента сменям 3 превозни средства и завися от разписания на автобуси. Затова редовно се прибирам към 20.00. Ако трябва да готвя нямам грам свободно време и вечерята е готова най-рано в 21.00. После подготвяне на обяд, баня и оп станало 23.00, а аз трябва да ставам в 6.30…Спирам с мрънкането и си лягам ;)

15.01.15
13:23

Сряда, 14.01.2015

Храна:

7:20: банан*, 3-4 парченца коскос; какао* с кафява захар*
10:00: банан*
12:00: омлет от 3 яйца* М с пармезан и рукола; чушка; маслини; зелен чай с гинко
17:00: 2 сурови бонбона* (фъстъчено масло, бадеми, кокос)
18:50 - 20:30: трен
21:30: салата от морков и червено цвекло с малко орехи, зехтин и балсамико; 6-7 ръженки*; към 50г сирене* (млад и стар берг); маслини; 3-4 сушени смокини*; 5-6 парченца кокос

Трен (Гърди, рамо, бицепс, корем):

повдигане на щанга от полулег - 10, 9, 7 - само с лост (17,5кг)
избутване на дъмбели от полулег - 3х15@2х5кг
разтваряне с дъмбели - 3 х15@2х3кг
раменни преси с дъмбели - 12, 11, 12@2х2.5кг
пек-дек - 15, 10, 10@20кг
сгъване с дъмбел от стоеж - 10, 9, 9@5кг
коремни преси с повдигнати нагоре крака - 3х50
планк - 3х до отказ
повдигане на краката от висилка - 3х15

30 минути пътека: редуване на 10 минути тичане с 9.2-9.5км/ч; 5 минути ходене с 6,5км/ч под наклон 6.5%

стреч

- Приятно изненадана съм от лежанката. Не ми е мръднала силата от преди Коледа :) За раменете и бицепса за съжаление не мога да кажа същото. Едвам си направих раменните преси, а на бицепсовото сгъване с лява ръка ми пукаше лакътят (dull). Издържливостта също е зле. Много ми беше гадно на пътечката. Макар и бавно май започвам да си възстановявам формата колкото и да ме е яд, че я загубих.

- А със суинговете в понеделник какво си причиних... Тъкмо си мислех, че вчера вече мускулната ще поотмине, а то точно обратното. Не можех да ходя цял ден. Отдавна не съм си причинявала такова нещо :D Даже снощи се мазах с един балсам с конски кестен и арника. А днес се събуждам и в допълнение имам мускулна от снощи на ръце и гърди. Общо взето събудих се, седнах в леглото и 5 минути гледах в една точка докато се наканя да стана наистина :D Много скапана се чувствах днес сутринта, но за това е виновен и малкото сън :(

- И последен коментар за залата: По принцип в сряда винаги е пълна, но вчера беше направо ужас. Имаше много нови лица и според мен доста хора са решили с началото на новата година да влезнат във форма или да свалят някое и друго килограмче ;) Добре дошли са, но ако може по друго време или в друга зала :)

15.01.15
23:48

Четвъртък, 15.01.2015, почивка

Храна:

7:20: каша: спелтови ядки, кокос*, ленено семе*, сусам*, чиа*; какао* с кафява захар
12:00: миниатюрен сандвич от пълнозърнест ръжен хляб* с авокадо*, маслини и рукола; шепа бадеми*; зелен чай
13:30: капучино
15:30 - 18:00: 2 ябълки
20:00: 2 ръженки*; 3 царевично-амарантови вафли*
21:00: супа* от пащърнак; 1-2 ръженки*; доста сирене* (берг); 2 малки филии ръжен пълнозърнест хляб; 40г шоколад* 70% с чили; банан*

Движение:
- Освен колелото до ферибота и обратно - не

- Днес почти мога да ходя, но пък не мога да се преобличам :D Вече се чудя дали не трябваше да потренирам малко по-леко преди да се върна към тренировките в зала от преди Коледа.

- Обядът ми беше ужасно малко. Знаех го и като си го приготвях, но все си казвах, че няма да умра от глад. Не умрях де, но на вечеря имах чувството, че мога да захапя и масата :) Не обичам така, но това е положението. Роси май пак е загубила баланса (dull)

18.01.15
19:36

Петък, 16.01.2015

Храна:

7:20: банан*; какао* с кафява захар*
10:30: банан*
12:00: омлет от 3 яйца* М, пармезан и масло* с плънка от рукола и черни маслини; чушка
14:30: ябълка
16:30: 2 сурови бонбона*(фъстъчено масло, бадеми, кокос)
20:30: 4 сушени смокини*
22:00: карфиол на фурна; няколко маслини; сирене*(берг);

придърпване на вертикален скрипец - 3х15@22кг
придърпване на долен скрипец - 15@15кг; 2х15@18кг
разтваряне на обратен пек-дек за задно рамо - 15@11; 15, 12@13кг
гребане с дъмбел - 15@7кг; 15, 12@8кг
френско разгъване с щанга - 15 само с щанга; 2х15@3кг
разгъване на скрипец за трицепс - 15, 11, 9@4,5кг
планк - 3х до отказ
хиперекстензии - 20, 15, 15

30 минути пътека: редуване на 10 мин тичане с 9.5км/ч, 5 ходене по наклон, 10 тичане с 9.5км/ч и 5 ходене по наклон

стреч

Събота, 17.01.2015

Храна:

- извара* с мед и орехи; какао* с кафява захар*
- карфиол на фурна; филия пълнозърнест хляб с крема сирене; 2 царевично-амарантови вафли* с крема сирене; сирене*(берг); портокал*
- капучино + чийзкейк
- киш* от пълнозърнесто спелтово брашно с плънка от рикота; смесена салата (зелена, рукола, репички) със зехтин и балсамико
- малко парче сладкиш* от пълнозърнесто спелтово брашно, банан, морков, крема сирене

- В петък се получи много приятна тренировка (sun) На някои упражнения успях да си направя максималния брой повторения, а на други да вдигна дори леко тежестта. Залата беше пълничка, но това не ми наруши по някакъв начин плановете. Вчера имах мускулна треска основно в задната част на раменете и малко на гърба :). Днес вече отшумява.

- В събота не ми се получи добре храненето. Не знам защо :( Събраха се много въхлехидрати и даже бързи. Вечерта правих един сладкиш за тест, защото половинката е скоро рожденник. Не останах обаче очарована от вкусовите му качества, въпреки че ми го бяха похвалили доста. Или нещо съм объркала, или това не е моят сладкиш :) Иначе през деня имаше както винаги доста движение както пеш, така и с колело, въпреки лошото време - студ и дъжд (dull).

- И за двата дни е възможно да пропускам нещо в храната.

– Вчера вечерта направих и едно нещо, което от доста време бях запланувала - извадих си цялата козметика, която имам - шампоани, балсами, кремове и т.н. и й проверих съдържанието. Като “пътеводител” използвах написаното от Радост в нейния блог както и справко с чичко Google. В кратко заключение няма да кажа нищо ново: нещата на масовите марки съдържат кофти работи, независимо дали пише био, растително и тем подобни. Био козметиката, закупена от био магазини и подобни места не съдържа нито едно от изброените вредни неща и е предимно на растителна основа. Последното обаче не ме успокоява да не проверявам съдържанието на продуктите от този тип и за в бъдеще ;)

Мнението беше редактирано от Роси на 18.01.15 19:37.

18.01.15
23:15

Неделя, 18.01.2015

Храна:

10:30: извара* с орехи; зелен чай; черен чай
14:30: киш* с рикота; смесена салата (зелена, рукола, радичио, репи) със зехтин и балсамико; портокал*; 20г шоколад* 70% с чили
17:30: райска ябълка; билков чай
19:00 - 21.00 (докато готвих): лъжица хумус*; лъжица песто* от броколи; 1-2 хапки полента*
21:30: парче и 2/3 полента* с лешници и песто* от броколи; портокал*

Трен (Долна част, корем):

клек с щанга - 20, 20, 15 само с лост
бедрено разгъване - 20, 15, 15@13,3кг
бедрено сгъване - 3х20@18кг
аддуктор машина - 32@20кг; 25, 22@22кг
абдуктор машина - 30, 25, 26@20кг
глутеус мост - 2х100@5кг
повдигане на пръсти от стъпало - 3 серии до отказ
коремни преси пръсти към пети - 3х50
повдигане на краката от стенд - 20; 3х15

30 минути пътека: 15 минути тичане с 9.2 - 9.4км/ч; 5 минути ходене със 7км/ч по наклон 6.5%; 10 минути тичане с 9.2 - 9.4км/ч

стреч

- Тренировката мина спокойно и стегнато. Загубила съм малко сила в краката, но не е болка за умиране. Тичането накрая ми беше малко трудничко, но се напънах и си направих 30те минутки :)

- Освен тренировката ми се събира и малко каране на колело - около 1ч

- Много време ми отиде в готвене, но пък все хубави неща направих - полента с лешници, хумус с босилек  и сушени домати и песто от броколи :) Приятелят ми е решил и той като мен да си носи храна от вкъщи и ме накара да направя цяла тава с полента(!). Това количество ми се струва толкова много в момента като го гледам, но той твърди, че щял всеки ден да си носи...После сигурно една година няма да стъпи полента вкъщи :) Поне сладкишът от вчера на него му харесва и вече е преполовен ;)

19.01.15
22:42

Понеделник, 19.01.2015, почивка

Храна:

7:20: круша; какао* с кафява захар*
12:00: полента* с лешници; хумус*; чушка; морков; зелен чай с гинко
14:30 - 18:00: 2 ябълки; черен чай
21:00: полента* с лешници; песто* от броколи; смесена зелена салата със зехтин и балсамико; маслини; към 50г сирене*(берг); 20г шоколад 70% с чили

Движение:
- Сутринта: 5 поздрава А, ставни ротации, малко висене на лост
- През деня: стандартното колело

- Събудих се с мускулна треска на бедрата и прасците. До вечерта се засили доста и сега съм робокоп :D

- След статията на Маргарита за кафето и възможните му заместители започнах да си правя сутрин какао и вече ми е много любимо сутрешно питие (inlove). Преди не го възприемах без мляко, но опитах да си го направя с гореща вода и много ми хареса :) За съжаление днес сутринта установих, че какаото, което си купувам от доста време и мислех за сурово всъщност не е . Има малко калиев карбонат и сутринта му сравних цвета с едно сурово, което си купих в София от Зоя и разликата е съществена. Сега проучвам онлайн магазините, за да сравня цени и да си набавям сурово. По нормалните био магазини не съм срещала (dull)

21.01.15
00:39

Вторник, 20.01.2015

Храна:

7:20: каша: спелтови ядки, ленено семе*, сусам*, мака*, чиа*, годжи бери*, лъжица смлени орехи и чаена лъжичка мед; какао* с кафява захар*
12:00: полента* с лешници; 2 варени яйца* М; маслини; 1/2 авокадо с малко сусам и балсамико; морков; зелен чай
14:30 - 18:00: 2 ябълки; черен чай
21:30: супа* от червена леща и сушени домати с препълнена лъжица сметана*; 30-40г сирене*; малка филия ръжен пълнозърнест хляб* с топено сирене; 2-3 сушени домата*; портокал*

Движение:
- Сутринта: 5 поздрава А, ставни ротации, малко висене на лост
- През деня и вечерта: стандартното колело
- Вечерта: 30 минути вело бързо темпо на ниска степен; 3х100 клека СТ

- Мускулната продължава :( Най-сериозна е на прасците и вътрешна част на бедра. Мазах се пак с балсама с конски кестен.

- Днес храната май е малко по-калорична (wasntme)

Мнението беше редактирано от Роси на 21.01.15 08:35.

22.01.15
00:24

Сряда, 21.01.2015

Храна:

7:20: каша: спелтови ядки, годжи бери*, чиа*, рожков*, лъжичка мед; какао* с кафява захар*
12:00: омлет от 3 яйца* М с плънка от рукола, други зелени неща и маслини; 30-40г сирене*; 2 филийки патладжан на фурна със зехтин; ябълка; зелен чай с гинко
16:30: 2 сурови бонбона* (фъстъчено масло, бадеми, кокос)
18:30 - 20:00: трен
21:00: супа* от червена леща и сушени домати с лъжица сметана*; няколко маслини; 2 царевично-амарантови вафли* с крема сирене; 1/2 кофичка извара* с лъжичка мед и лъжичка какао*; 2 малки банана*; 40г черен шоколад* с лешници

повдигане на щанга от полулег - 14, 10, 8 - само с лост (17,5кг)
избутване на дъмбели от полулег - 15, 12, 12@2х6кг
раменни преси с дъмбели - 3х15@2х2.5кг
разтваряне с дъмбели - 12, 13, 12@2х4кг
пек-дек - 15, 15, 12@20кг
сгъване с дъмбел от стоеж - 15, 12, 10@5кг
планк - 3х до отказ
повдигане на таза - 3х30

30 минути пътека: тичане с 9.5км/ч

стреч

- Добра тренировка се получи :) Направих една серия с почти максимум повторения на лежанката с лост. Вдигнах тежестта на избутването и разтварянето на дъмбели, а на раменните успях да направя 3 серии с максимум повторения :) Не ми пука, че тежестите ми са като за мишка...важното е, че виждам някакъв напредък и това ме радва :) Като цяло имах доста енергия не само по време на тренировката, а и през деня. Това не знам с какво да си го обясня, защото снощи си легнах късно, днес едвам станах и сутринта си мислех, че денят ми ще е пропаднал.

- Днес по щастливо стечение на обстоятелствата се озовах сравнително рано в залата - към 18.30. Не знам дали затова имаше по-малко хора от обикновено и тренирах сравнително спокойно. Пак трябваше да разменя някои упражнения заради непрестанно заетия пек-дек, но не е болка за умиране :)

- След тренировката ме гонеше страшен глад и леко прекалих с храната. Лошото е, че го усетих малко по-късно като ми стана тежко...

Мнението беше редактирано от Роси на 22.01.15 00:28.

22.01.15
22:48

Четвъртък, 22.01.2015, почивка

Храна:

7:20: 2 филии ръжен пълнозърнест хляб* + 2 варени яйца* L: какао* с кафява захар*
12:30: 4 рулца от патладжан на фурна с хумус*; маслини; 2 моркова; шепа лешници*; зелен чай с гинко
14:30 - 18:00: ябълка, банан
19:45: банан
21:00: къри* от киноа с мандарини и чътни*; салата (морков, червено цвекло, лимон, орехи, зехтин, балсамико); 40-50г сирене* и 1 варено яйце* L; няколко маслини; 20г шоколад 85*
Edit: 3 сушени смокини*

Движение:
- Сутринта: 5 поздрава А
- През деня: стандартното колело

- Лека мускулна на рамене и по-силна на бицепс, a тази на краката от неделя почти мина....5 дена по-късно :D

- Много ми се спи, защото снощи чак в 00:00 се сплесках в леглото, а днес имах една дълга среща за начало на деня, която ми изпи мозъчето (devil).

Мнението беше редактирано от Роси на 22.01.15 23:33.

24.01.15
00:24

Петък, 23.01.2015

Храна:

9:00 - 11:00: брецел с масло; банан*; черен чай
12:00: омлет от 3 яйца* L, пармезан и масло* с плънка от рукола , зелении и черни маслини; чушка
14:30: 1/2 чаша черен чай
16:30: 2 сурови бонбона*(фъстъчено масло, бадеми, кокос)
21:00: 2 сушени смокини*; къри* от киноа; зелена салата с малко авокадо, зехтин и балсамико; маслини; 1/2 кофичка извара* с лъжичка мед и какао*; банан*

придърпване на вертикален скрипец - 15, 12, 10@25кг
придърпване на долен скрипец - 3х15@18кг
гребане с дъмбел - 12, 12, 11@8кг
коремни преси с повдигнати крака -  3х50
разтваряне на обратен пек-дек за задно рамо - 15, 13, 11@13кг
трицепс на /\- 15, 15, 12@4,5кг
френско разгъване с щанга - 3х15@3кг
извивки встрани с дъмбел- 2х30 на страна с 8кг

30 минути пътека: 23 минути тичане с 9,5 - 9,8км/ч и после 7 минути ходене по наклон 6.5% със 7км/ч

стреч

- Днес някакъв неочакван напредък на скрипците, които по принцип ми вървят много бавно :) Особено долният...като тръгнах ноември на фитнес и беше едно гърчене...Дори и при трицепса се оказа, че имам повече сила от обикновено. По принцип на /\ много се мъча и последната серия винаги ми е под 10. Днес не знам дали, защото оставих френското за след това и направих доста повече повторения. Не искам да мисля за утре :D Иначе залата не беше много пълна, но по едно време хората така се бяха разположили, че ми бяха заели всичко, което ми трябва (dull). Затова и  има едни коремни преси в средата на нищото :D

25.01.15
00:03

Събота, 24.01.2015, почивка

Храна:

10:00: извара* с какао*, спелтови ядки и лъжичка мед; зелен чай
13:30: 2 филии ръжен пълнозърнест хляб* с маслинова паста*; сирене*; маслини; портокал*, мандарина*
17:30: овесено мляко* с какао* и кокосова захар*; към 10 пресни фурми
19:30 - 21.30: опитванки на какво ли не: кокосов крем към 2-3 лъжици; шоколадова основа; хапка ръжено хлебче...
21:30: супа от моркови и круши със сусам (звучи странно, но е много приятно); 2 ръжени хлебчета*

Движение:
- През деня: по малко от ходене и колело; доста шетане; 300 клека СТ на 3х100 през деня, защото ми беше студено (dull)

- От вчера имам мускулна на гърба и трицепсите. Не е силна, но не е и лека :)

- Днес целия ден съм в едно криво настроение. Нещо се сдухах, че нямам достатъчно време за всичко, което искам да правя, а отделно знам, че аз съм си виновна до някаква степен. Оф, не ми се разправя...ще се оправя. И много ям, защото ми е едно такова нервно-смотано, а като съм така ям и даже и не ми пука...

- Прекарах 2-3 часа в кухнята, защото си бях набелязала едни неща за правене. Та първо си играх с един суров десерт, който си е истинска калорична бомба, но е божествен на вкус (inlove) - блат от какао, коксово олио, кокосова захар и бадемов тахан и горна част от кокосов крем, състоящ се от кокосово масло, стърготини и агаве. Летя в небесата от тези вкусове (sun). После пък правих едни ръжени хлебчета (по-скоро крекери) с пипер и бира. И накрая супата и онзи хляб от лимец, за който питах Стела преди сто години. Слагам и малко снимки за цвят...

Мнението беше редактирано от Роси на 25.01.15 10:50.

25.01.15
12:57

казано от Роси на 24.01.15, 00:24:

Иначе залата не беше много пълна, но по едно време хората така се бяха разположили, че ми бяха заели всичко, което ми трябва (dull)

Ти още ли не си почнала да ги строяваш тези германци ? :Д

25.01.15
16:04

В случая хората си тренираха, а не цъкаха телефони :) Просто бяха на “моите” уреди и нямаше как да им кажа копче ;)

25.01.15
22:13

Неделя, 25.01.2015

Храна:

9:00: парче (3х3см) и 1/2 от суперменския десерт*; черен чай
10:45:13:00: трен
13:30: банан*
14:00: 3 яйца* М на очи с масло; голяма смесена зелена салата (спанак, зелена, рукола, тученица) с лъжица зехтин, балсамико и сусам на тиган (от този за супата); 4-5 големи маслини; 2 мандарини*
19:00: банан*, 4-5 фурми; малко ябълков сок, разреден с вода (вчера купих литър от бидоните на пазара, но се оказа сладичък)
20:30: зеленчуци (сладък картоф, лук, гъби, моркови), заляти с червено вино и зехтин, на фурна; 2 препълнени лъжици просо* (със зехтин); 54г сирене* (берг, премерих го); 1 кисела краставичка

Трен (Долна част, корем):
5 минути кростренажор, ставни ротации, клекове СТ

клек с щанга - 20, 20, 25 само с лост
бедрено разгъване - 20, 15, 14@13,3кг
бедрено сгъване - 3х20@20кг
аддуктор машина - 30, 30, 22@22кг
абдуктор машина - 30, 25, 25@20кг
глутеус мост - х100 СТ на стъпало; 2х100@5кг на стъпало
повдигане на пръсти от стъпало - 3 серии до отказ
къси коремни преси  - 3х50
коремни преси пръсти към пети - 3х50
хиперекстензии- 20; 20; 15

35 минути пътека: 15 минути тичане с 9.8км/ч; 7-8 минути ходене със 6.8 - 7км/ч по наклон 7%; останалото - тичане с 9.2 км/ч

стреч

- Следващия път слагам по едно килце на щангата (sun). Днес успях да си направя максимума бройки, че и отгоре. Опитах с възглавничка на щангата и ми беше малко по-удобно. При бедреното разгъване ми е странно защо толкова бавно вървят нещата. Седя на тези 13.3кг от не знам кога и всеки път ми е ужасно трудно. Опитах да правя глутеус мост от височинка както Вероника е писала на Атом, но мисля, че ми беше много ниско стъпалото и не се натоварих достатъчно. Накрая имаше парене на Дто, но не нещо кой знае какво :)

- Тренировката мина доста лежерно и продължи по-дълго от обикновено. Успях да си измисля откъде ми идва една част от overtime-a, но пак не го изкарах целия - 5 минути повече на пътека, 1 серия повече и малко по-бавни глутеус мостове, повече стреч. Но май съм се бавила и на останалите упражнения...

- В залата имаше една жена, която тренираше по риза...Не беше бяла и с по-дълги ръкави, но все пак риза (wasntme)

Мнението беше редактирано от Роси на 25.01.15 22:35.

26.01.15
23:39

Понеделник, 26.01.2015

Храна:

7:20: извара (към 200г) със спелтови ядки, ленено семе, сусам, какао, мед; зелен чай
12:00: 2 варени яйца* М; 2 ръжени крекера* с хумус*; авокадо* с печен сусам и малко балсамико
14:30 - 18:00: 2 ябълки; капучино
21:00: голяма порция от зеленчуците на фурна с просо; маслини; 1/2 дебела филия от спелтовия хляб*; банан*; доста нар (inlove)

Движение:
- Вечерта: 30 минути бързо вело на ниска степен, последвано от: 3х15 колелце за корем; 2х30 повдигане на таз; 2х30 странично повдигане на крак с 2кг

- Чак сега вечерта започанаха разни наченки на мускулна. Иначе цял си чувствам краката и Дто едни такива сковани.

- Сутринта ми беше студено и видях, че вечерта ще вали сняг и затова си хванах автобуса. Е, синоптиците познаха :)

- На вечеря голям глад и богато на въглехидрати меню, но пък все хубави неща ;) Как обичам нар...особено, когато не го беля аз ;)

Мнението беше редактирано от Роси на 26.01.15 23:39.

27.01.15
23:04

Вторник, 27.01.2015

Храна:

7:20: банан*; какао* с кокосова захар*
9:00 - 11:00: банан*; черен чай
12:00: от зеленчуците на фурна + просо; 2 варени яйца* М; зелен чай с гинко
14:30 - 18:00: 2 ябълки
21:00 - 22:00 (докато готвя): 2 ръжени крекера*; хапка от супермнеския десерт*
22:00 и нещо: гратен с праз (праз, яйце, сирене, сметана на фурна); смесена зелена салата със сусам, зехтин и балсамико; 3-4 големи зелени маслини;....и изядох 1/2 парче от суперменския...от лакомия, но истината е, че е ужасно вкусен!!!

Движение:
- Сутринта: ставни ротации; 5 поздрава А
- Вечерта: 30 минути бързо вело на ниска степен; 2х100 клек СТ

- Ще ям чак в 22.00 и нещо, защото чак сега стана готово...Не че е много сложна рецепта. Просто реших и днес да тренирам малко и стана късно за готвене, а половинката се забави много в работата и нямаше как да му предам щафетата :( Тази седмица държах да тренирам тези два дни, защото в петък няма да мога, както и в четвъртък. В петък ще сме навън, защото имам рожденник, а в четвъртък трябва да направя конско количество сладки след работа, за да черпи в работата :)  Лека вечер :)

Мнението беше редактирано от Роси на 28.01.15 00:38.

28.01.15
22:45

Сряда, 28.01.2015

Храна:

9:00 - 11:00: банан*; зелен чай
12:00: омлет от 3 яйца* М, пармезан и масло с плънка от рукола и маслини; чушка; ябълка; зелен чай с гинко
16:10: колкото успях да изям от разтопеното парченце суперменски десерт :(
18:30 - 20:00: трен. Като се прибрах - 30г сушено манго* (inlove)
21:00: салата от 2 моркова и 1 червено цвекло с малко лешници, зехтин и балсамико; 55г сирене*; 1 ръжен крекер; филия хляб* от лимец с маслинова паста*; 1/2 кофичка извара (Quark) с какао* и мед; 20г шоколад* 85%

повдигане на щанга от полулег - 15, 11, 8 - само с лост (17,5кг)
избутване на дъмбели от полулег - 15, 15, 13@2х6кг
пек-дек - 3х15@20кг
раменни преси с дъмбели - 15@2х2.5кг; 12, 10@2х4кг
разтваряне с дъмбели - 15, 10, 12@2х4кг
сгъване с дъмбел от стоеж - 15, 10, 10@5кг
коремни преси лакът-коляно - 3х70
завъртане от страничен планк - 2х30 на страна

30 минути пътека: тичане с 9.5км/ч и няколко минути ходене по средата със 7км/ч по наклон 6.5%

стреч

- И по-добри тренировки съм имала, но няма как всеки път всичко да е на 6. Днес нямах много сила. Не знам дали се дължи на това, че от неделя не съм почивала като хората (недостатъчно сън + всичките дни малка или голяма тренировка) или на това, че предтренировъчното ми хранене беше леко оскъдно в сравнение с други пъти. Може би и двете допринасят. И все пак на налконената лежанка направих 2 повторения повече от предния път както с щанга, така и с дъмбели, а пък на раменните преси качих тежестта :) По едно време раменцата ми от тези мизерни тежести щяха да гръмнат. Добре че бях с по-широка тениска :D На пътечката също се гърчих, а миналата седмица бях като фурия...Нищо. Сега следва малко почивчица откъм трен :)

- ПМС ме тресе яко...Яде ми се много сладко и съм в ревлива фаза :( Но май съм била и по-ревлива :)

- Гледах си днес едни снимки от лятото и установих нещо - имам много тесен гръб и не ми седи добре на Дто, което е по-заоблено (dull). И преди го знаех де, но сега като се загледах, се убедих и не се харесах...Вярно, че тогава май бях малко по-шльокава, защото бях прекарала 2 седмици основно на въглехидрати, но все пак. Та реших, че искам да работя по гърба си и ще се радвам на препоръки как да го поразширя, за да изглеждам по-съразмерно. Първото, което ми идва на ум е да си увелича тежестите на упражненията за гръб и рамо и да намаля повторенията. Мисля и да помоля половинката да ме снима идните дни в цял ръст, за да покажа за какво иде реч.

Мнението беше редактирано от Роси на 28.01.15 22:45.

fire.is.my.nature

29.01.15
01:44

За гърба: Набирания, дори да ги правиш с помощ според мен са най-доброто. Тяга, добро утро, гребане с щанга. : )

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1