Сила

30.12.14
16:38

Здравейте всички , вероятно има доста подобни теми и ако модераторът сметне , че се повтарям , да ми изтрие темата .
Така , да се представя накратко . 19години , 80кг , 178см.
Силови постижения .
Клек - 155кг.
Лег - 105 кг.
Тяга - 160кг.
До сега за сила основно съм правил  5х5 , но станах доста асиметричен , като превес имат краката и глутеуса .
Както виждате гърдите ми изостават и даже според мен при лега , голяма част от движението ми се изпълнява от рамото , а гърдите и трицепса просто асистират . За това реших да си съставя по- особена тренировка с акцент в-у Лега и гърдите .
Понеделник : Заден клек - 6,7 серии основно , 3ки и накрая ,когато вече не мога , продължавам с 1-ци.
                      Почивка между сериите , колкото е нужна .
                Преден клек -  5-ци на 60-80% от Максимума . , 3,4 серии . (подлежат на корекция ) .
                Прасец
Вторник : Лег - 6,7 серии , отново 2ки , 3ки .
          Лег с тесен хват / Френско разгъване за трицепс - 4 х 8 повт.
Сряда : Почивка
Четвъртък :  Тяга - Тежки 2ки и 3ки и около 6 серии.
              Набирания - 5 серии по 8-10 повт.
              Гребане с подхват - 4,5 серии по 5 повт.
              Асистиращо : Бицепс
Петък : Почивка
Събота : Наклонен лег , 5х5 с прогресираща тежест .
          Раменни преси , 5х5 еднаква тежест .
Неделя: Почивка

Вероятно ще вкарам корем 2 пъти седмично , с цел засилване на пояса . Както и предмищница за по-силен хват .

Както виждате , много грубо направена програма , вероятно има доста корекции да се правят . Чудя се дали ще постигна резултат с нея . Пък ако имате идеи за програми , които смятате , че ще са ми от ползва бих се радвал ако споделите . Благодаря предварително за всички отговори и мнения .

Напълно си е нормална лежанката, по-скоро тягата ти е слаба. При силовата лежанка е напълно нормално да имат превес рамото и трицепса, за сметка на гърдите. Колкото до френското, не бих го правил, по-добре лег с тесен хват, jm преса, бутане от пода с тесен хват, трупче с тесен хват, кофички.

30.12.14
18:01

Нормално е от трите базови упражнения лега да е най- слаб. По- лошо щеше да е ако клека или тягата бяха слаби, за сметка на лега. Така че не виждам за какво трябва да се притесняваш.

30.12.14
18:12

Значи няма смисъл да правя 2 пъти лег в седмицата , а по-скоро да добавя Висока тяга и хипер екстензии в деня за ТЯГА ?

Мнението беше редактирано от StR на 30.12.14 18:13.

Лега може да си остане 2 даже 3 пъти. Висока тяга и хиперекстензии са добре, може и дефицит. И задължително упражнения за корем р добавена тежест.

30.12.14
18:46

За да не пускам друга тема ,виждам , че има доста силови атлети и ми е интересно ако някой може да предложи трибойска зала или по вдигане на тежести в София , където има треньор , който знае за какво иде реч .

В Джони спорт се провеждат групови занимания. Треньор е Димо Бенев - шампион по вдигане от лег и е завършил НСА със силов трибой.  Предполагам, че има и други зали, но тази е за която се сещам.

30.12.14
22:31

Мерси много за информацията !

казано от Димитър В на 30.12.14, 22:31:

Мерси много за информацията !

https://www.facebook.com/groups/1478011009082198/ ето и малко информация

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1