07.01.15
14:50
Това е програма кардио, която лично за мен действа много ефикасно. Разработвали сме я с приятел.
Не е задължителна! това е последно мое предложение. Все на някого ще допадне.
1. Бедрено сгъване - Leg curls - малка тежест (20-30кг) 4-5 серии * 30 повторения (петите въртя в зависимост от желанието ми да натоварвам вътрешна или външна част на бедрото.
2. Следва упражнение, което не мога да намеря като название - застава се с леко разкрачени крака напред, с леко присвити колене. Взимат се две гири от по 7.5 кг и се сгъва тялото все едно се изпълнява румънска тяга - 3 серии * 10 повторения. Тялото се извива само над таза. (Който не желае да тренира глутеус да го пропусне.)
3. Пътека - 25-30 минути при наклон 15% и скорост максимум 4км/ч.
4. Следва друго упражнение, което не не мога да намеря като название - взима се малка щанга - от типа 7,5кг и се поставя все едно ще се изпълнява SQUAT, започва се движение както при SQUAT, но след изпълнението в крайна връхна точка се подскача с леко разтворени крака. Да го наречем Light Jumping Squat. 3 серии * 8-10 повторения.
5. Степер - 15-20 минути при средно натоварване или Indoor Cycling - 15 минути.
Успехи!
Темата беше редактирана от Mehmet Aslan на 07.01.15 15:17.
Уникална програма.Харесва ми замисъла ти ;).
Имам въпрос мога ли да ползвам “кардио програмата” при пред-състезателна подготовка?
07.01.15
15:41
Би могло.
Може би ако след 15 минута на пътеката се добави една лека щанга раменен прониран хват и продължиш с нея.
Също така след сгъването на бедра се добавят 3серии*10 повторения Dummbell Hamstring Curl.
Така би било добре. Иначе си е чисто изгарящо кардио за аматьори - любители. ;)
07.01.15
15:41
Според мен е силно препоръчително, Желязко :) :D
Ще ги добавя тези упражнения,за да не се чувствам като новак.
А резултатите след колко време да ги очаквам?Имам предвид,ще мога ли да изкарам пресата до 14 февруари,за да съм вървежен?И добавки да препоръчаш?
07.01.15
15:53
Много ми е интересно за твойта храна какво може да каже?
07.01.15
15:58
Господа офицери, хайде да говорим по същество.
Програма или измишльотина, работеща или не, подходяща за определена цел или не - нека дискутираме като големи хора, а още по-добре - като приятели. Закачките са си закачки, но от всеки разговор може да излезе нещо конструктивно, стига да искаме.
07.01.15
16:00
Колко паузи препоръчваш, или всичко е в кръг, подкръгови!?
Каква амплитуда, време за изпълнение и начин за изпълнение на движенията - темпо, позитивна и негативна фаза?
На “гладно”, на “бърз” въглехидрат?
Тъкмо съм решил да свалям 30 кила.
Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 07.01.15 16:05.
Второто упражнение се казва тяга с прави крака с дъмбели или румънска тяга с дъмбели...
07.01.15
16:09
казано от Блажка на 07.01.15, 16:05:
Второто упражнение се казва тяга с прави крака с дъмбели или румънска тяга с дъмбели...
Тц, тънкостта е, че вече си приклекнал преди да почнеш навеждането :) Така тренираш и пояса ... .
07.01.15
16:31
Имам следните въпроси:
Защо сте подбрали точно тези упражнения?
Аз например, правя кардио 4 пъти седмично - всеки път ли трябва да правя упражнения за задно бедро? С какъв процент от максимума препоръчвате да е използваната тежест, за да се причислят тези упражнения към кардио?
Защото виждам, че освен 30 повторения, има и такива с по 8-10.
Не смяташ ли, че това е прекалено дълго кардио? И то за любители? Нали се предполага, че любителите нямат намерение да стоят по 3 часа в залата.
Само сметни пътеката + степерите = 50 мин
Като добавиш и упражненията, със сигурност минаваме час и 20. Ами ако този любител иска да направи и силова тренировка преди кардиото?
Какъв пулс препоръчвате с твоя приятел? Защото дадените скорост и наклон на пътеките нищо не значат - пътеки много, всяка е с различни параметри. Пътеката, на която тренирам аз, няма такъв наклон.
Поздрави :)
07.01.15
16:35
Това е над 1час кардио програма или бъркам нещо?
edit: изпреварили са ме, явно се набива на очи
Мнението беше редактирано от Dale Cooper на 07.01.15 16:36.
07.01.15
16:47
5 км/ч е средната човешка скорост на ходене. Въпреки наклона, не виждам смисъл от ходене 30 мин. с 4 км/ч.
Тая тренировка е накаква провокация :).
Веднага някой от админите на сайта да си признае ако това е нова стратегия за кликове и коментари :).
07.01.15
17:21
При 15% наклон не е същото.
07.01.15
17:21
Ехееее, колко въпроси:
темпо:
1 упражнение с темпо 2010 или максимално възможно бързо. Вероника, там целта е да е малка тежестта, за да се прави бързо, за да се топят мазнини във вътрешността на мускула, не го считай като пълноценно силово натоварване.
2 упражнение с темпо 2010 го правя или по-бързо, в зависимост от това как се чувствам.
3 упражнение - целта е максималният наклон на пътеката с ниска скорост - имитация на разходка в планина, което е любимото ми занимание при хубаво време.
4 упражнение заедно с подскока да кажем темпо примерно 1030, пробвайте.
5 упражнение - аз лично предпочитам степер, като използвам аеробен режим, накланям в определени моменти торса напред и назад, като целя натиск и придърпване. Сменям стъпването - на пръсти и цяло ходило с натиск на пета.
Винаги се побирам в рамките на 60 70 минути
Почивки между сериите максимум минута, почивка между упражненията - максимум 1,5 - 2 минути.
Относно добавките - ползвам H2O.
След тренировка пия едролистен зелен/бял чай с аромат на японска липа или лимонена трева - запарка в чайник.
Аз се храня според Диета 2000. Пия както знаеш Universal Amino 2700, но сме коментирали какъв проблем имам с него. Дано не се счете като реклама. БЦА комбинирам с аминокиселините. По някога пия течен л-карнетин l-carni x 100 000 на scitec по 12,5 мл на ден.
В сайта е объркана дозировката на този продукт. Пише 1000 мг на доза, но реално е 2500мг / доза.
Тази програма следвам само в отделни кардио дни. Не я комбинирам със силови тренировки. По някога изпълнявам и подскоци на въже или от пейка. Даже, независимо негативните отзиви, ползвам неопренов фитнес колан.
Експериментирайте.
Поздрави!
Мнението беше редактирано от Mehmet Aslan на 07.01.15 17:36.
07.01.15
17:47
казано от Mehmet Aslan на 07.01.15, 17:21:
По някога пия течен л-карнетин l-carni x 100 000 на scitec по 12,5 мл на ден.
В сайта е объркана дозировката на този продукт. Пише 1000 мг на доза, но реално е 2500мг / доза.
Привет,
Накратко ще се включа тук, за да не останеш с грешно впечатление.
Въпросната грешка в продукта в случая е техническа. Поради липса на друга възможност на този етап, можем да показваме само 1 етикет за един продукт, а не по 1 етикет за всеки артикул. Съответно сме отбелязали етикета за Carni-X Liqiod 40 000, при който в една доза се съдържат 1000 мг л-карнитин.
Обмисля се решение на проблема и се надявам в най-скоро бъдеще подобни разминавания да бъдат изчистени. До тогава отбелязахме тази подробност в описанието на продукта.
Поздрави,
Тишо
08.01.15
12:37
Тая тайна с неопреновия колан не я беше споменал в първия пост ;)
08.01.15
14:32
И навеждането ли го правиш максимално бързо!?
08.01.15
15:05
2 секунди изправям, 1 - 1,5 секунда сгъвам, без да спирам цялата серия. почивам минута, минута и половина и отново до края на сериите.