Седмична програма

08.01.15
21:11

Здравейте, нов съм във форума, ако темата ми не е за тук, моля преместете я!

Въпросът ми е следния,
на 30 години съм, тренирам от 3 години в домашни условия, като последната по усилено, не вземам никакви хранителни добавки,
183см./85кг., но имам усещането че не тренирам както трябва,
имам дъмбели, лост за набиране, успоредка за кофички и стойки за лицеви упори,
програмата, която съм си направил е:

ПОНЕДЕЛНИК: набирания с широк захват, набирания с тесен захват, кофички, клякания с дъмбелите - всичко 6 серии по 10, с малки почивки между сериите
ВТОРНИК: бицепс с дъмбели 6 серии по 8, трицепс с дъмбели 6 серии по 10, коремни преси 2 вида упражнения всяко 6 серии по 30
СРЯДА: лицеви опори 6 серии по 25, и на лоста повдигане на краката от вис 6 серии по 10
ЧЕТВЪРТЪК: повтарям понеделник
ПЕТЪК: повтарям вторник
СЪБОТА: повтарям сряда
НЕДЕЛЯ: почивка

... и така всяка седмица

Тъй като не съм много запознат, моля някой по компетентен да даде съвет за програма с това което разполагам.
Благодаря предварително!

08.01.15
22:23

В понеделник правиш набирания и кофички. В тях се натоварват и бицепса и трицепса като мускулни групи. След това във вторник ги натоварваш допълнително правейки бицепсови и трицепсови сгъвания/ разгъвания. Сряда правиш лицеви опори в които пак донякъде се натоварва трицепса. В четвъртък и петък повтаряш всичко на ново.
Според мен просто нямаш време за възстановяване. Нямам голям опит с лостовете и едвали давам правилен съвет, но все пак...
Опитай да тренираш през ден.
1. Клекове с дъмбелите
2. Кофички
3. Набирания
4. Лицеви опори
————————————————————
Това мисля, че ще е много по- добре от сегашният ти начин на трениране.

09.01.15
08:34

Също така, ако правиш едни и същи упражнения в една и съща последователност много време тялото ти свиква и е логично прогреса да намалява.

По принцип тренирам, за да се чувствам по-добре, тъй като работата ми е общо взето пред компютър,
не ми трябва тренировка за маса, тъй като смятам, че имам такава, по скоро за релеф
та въпроса ми е ако може някой да ми помогне кои ден какви упражнения да правя, за кои мускул, по колко серии и повторения, как да почивам, както няма да е лошо да ми препоръчате някое друго упражнение

Мнението беше редактирано от Никола Петков на 09.01.15 12:29.

09.01.15
15:13

Маса се прави на маса. Няма точна програма за маса и точна програма за релеф. Това колко килограма ще си зависи от това как се храниш, колко калории дневно приемаш и тн.

09.01.15
17:52

Ако ще тренираш с тази екипировка, тренирай цялото си тяло през ден, като започваш от големите мускулни групи. Прави многоставни упражнения и гледай да прогресираш. Опитвай се да се подобряваш постоянно, пък макар и с малко. Няма да успяваш всеки път, много ясно, но трябва да се стремиш и да вървиш напред.

измислих си една програма, как ви се струва
всичко мисля да правя по 3 серии с максимум натоварване

понеделник - набирания широк хват, набирания тесен хват, дъмбел бицепс /2 упражнения/, корем
вторник - кофички, пулоувър, лицеви упори, дъмбел трицепс, корем
сряда - клякане с дъмбели, Напади с дъмбели, рамо /три упражниния/, повдигане на краката от вис
четвъртък - повтарям понеделник
петък - повтарям вторник
събота - повтарям сряда
неделя - почивка

Мнението беше редактирано от Никола Петков на 10.01.15 09:51.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1