05.01.15
15:58
Блаж, съжалявам, че ще те разочаровам, но Росен сам откри този шоколад, без дори да ме споменавам за теб и марката :)))) Някакво съвпадение стана, по едно и също време. Честно казано, на мен повече ми харесва с боровинки. И пак ще те разочаровам, въпреки че много те обичам - свърши се с шоколада за теб :))))))))) :*
Днес: започвам втори месец по “тежко-средно-леко”
Тренировка 1 - гръб, задно бедро
Корем – 4 серии на земя; свити крака
Гръб
Първи трисет, повторен 4 пъти: горен скрипец, широк надхват (4 х 60 55 55 55 кг) + чукчета (8 х 54 54 54 50 кг) + хоризонтален скрипец с успореден хват (15 х25кг)
Втори трисет, повторен 4 пъти: горен скрипец, раменен подхват (4 х 50 50 45 45) + пулдаун (8 х 35 кг) + хиперекстензии с тежест (15 повт с 15 кг диск)
Трисет за задно бедро, повторен 4 пъти: glute-ham raises (4 повт) + румънска тяга (8 х 60 60 50 50 кг) + бедрено сгъване от лицев лег в първите 2 трисета - 15х20 кг и хиперекстензии с акцент върху задно бедро в другите трисети
20 мин пътека, ходене, пулс 137-140
Ееее много яко! Липсваше ми това зверско натоварване :D
Храна: около 700г кокошка, 120 г ориз, 50 мл мазнина, 2 глави карфиол
05.01.15
16:11
Да. Наистина не влияе.
Хубаво де... подозирам, че чат-пат може и да ти разреши Роско да ядеш от този шоколад (ама без боровинки!).
Просто ми писна да си по-яка от мен, и си търсех повод да ти направя мръсно :)))))))))))))))))))))))))))) <3
казано от Вероника Налбатска на 05.01.15, 16:11:
Да. Наистина не влияе.
Хубаво де... подозирам, че чат-пат може и да ти разреши Роско да ядеш от този шоколад (ама без боровинки!).
Просто ми писна да си по-яка от мен, и си търсех повод да ти направя мръсно :)))))))))))))))))))))))))))) <3
Кой? Роосен да ми даде, ахахахаа, по-скоро да ме сложи в газова камера, отколкото да ми разреши да ям шоколад със стевия :D
05.01.15
16:38
Добре го познаваш вече :D
06.01.15
15:37
Тренировка 2 - гърди, прасец
Корем – 3 серии, повдигане вис
Гърди
Първи трисет, повторен 4 пъти: лег с дъмбели(4 х 22 20 18 18 кг) + обратен наклон на смит машина (8 х 24 /не съм готова още за тази тежест/ 14 14 10 кг добавени) + полулег с дъмбели (15 х 10 10 7 7 кг)
Втори трисет, повторен 4 пъти: преси на машина (4 х 40 44 44 44 кг добавени) + полулег на смит машина (8 х 4 кг добавени) + флайс с дъмбели (15 х 5 кг)
Трисет за прасци, повторен 4 пъти: лег преса (4 х 100 кг добавени) + повдигане от стоеж на смит машина (8 х 50 кг добавени) + повдигане със собствено тегло (15 повт)
20 мин пътека, пулс 130-135
Друго си е да тренираш на Рамщайн!!!
Храна: 500 г свинско, 1.5 кг кит. зеле, 2 парчета страхотен кекс (добавихме и протеин с бисквитки и крем и стана супер), 30 г суров десерт, кафе
06.01.15
19:09
казано от Дона Флор на 04.01.15, 14:14:
Ах, Вери, колко ми е познато това с подигравките. Тук с пълна сила важи “Аз може да отслабна, ама ти по-умен няма да станеш”.
А за шоколад със стевия, силно препоръчвам този, в него също няма млечни.
Ани от къде си взимаш този шоколад :)
07.01.15
15:17
Много ми е забавно как точно в моя дневник се заговори за шоколад :D
Днес: 1 км плуване (50 х 20м) - 10 дължини бруст, 20 дължини кроул, 10 гръб и още 10 бруст.
Храна: 500 г патешко бонфиле; 2 глави айсберг; 300 г картофи, 60 мл мазнина
Отбелязвам нещо важно (за протокола и за себе си): трябва да ми дойде скоро и съм задържала много вода; този път наистина надминах себе си, щом ме питат: “ти килограми ли си качила или така ми се струва?”. Буквално всеки ден се събуждам по-голяма и подута, сякаш някой ме налива с маркуч. Доста е неприятно - не само да психиката, но и ми пречи на работата. Всеки скок е мъчение, особено заради гърдите. Съзнавам, че не е нормално и не бива да е така, но с оглед на моите премеждия в областта, го приемам все още като част от играта. Скоро ще прибавя още нещо към арсенала ми в посока пълно хармонизиране :)
И все пак, дано бързо да изхвърля тази вода, защото скоро няма да може да се говори с мен.
казано от Ая Палачинкова на 06.01.15, 19:09:
казано от Дона Флор на 04.01.15, 14:14:
Ах, Вери, колко ми е познато това с подигравките. Тук с пълна сила важи “Аз може да отслабна, ама ти по-умен няма да станеш”.
А за шоколад със стевия, силно препоръчвам този, в него също няма млечни.Ани от къде си взимаш този шоколад :)
От Пикадили на Йерусалим. Търсила съм го в Пикадили Сердика, имат другите на марката, но конкретно този - не. Или аз все нямам късмет, или просто не го поддържат в наличност.
08.01.15
09:54
Вчера опитах суров крем от кайсиеви ядки.
Очаквах да е нещо изумително, но определено не ми допадна на вкус.
Единствено, когато сложих какао и протеин с бисквитки и крем, ми стана приятно :)
Определено не бих дала 15 лв за 250 г от това нещо. Изненадах се, че точно аз не го харесах....
08.01.15
16:11
Тренировка 3 - квадрицепс, глутеус
Корем -3 серии коси коремни с тежест
Квадрицепс
Първи трисет, повторен 4 пъти: клек на смит машина (4 х 40 30 30 30 кг добавена) + лег преса (8 х 130 135 135 135 кг добавени) + лег екстензии (15 х 15 20 20 15 кг)
Втори трисет, повторен 4 пъти: преден клек (4 х 20 кг добавени) + хакен клек (8 х 60 кг добавени) + аддуктор (15 повт)
Трисет за глутеус, повторен 8 пъти: лег преса широк разкрач (4 х 140 кг) + клек с широк разкрач на смит машина и стъпала, изнесени напред (8 х 20 кг в първите 3 трисета и посре с 10 кг добавени) + плие с дъмбел(15 повт х 34 30 30 28кг в първите 4 трисета, аддуктор за останалите 4 трисета
10 мин пътека
2 пъстърви, гречка, броколи, кафе (може и още нещо до края на деня..ядки или плод)
Опитаха се да ми развалят тренировката, но не успяха. Мога да напиша бестселър за хора с най-нелогично поведение в залата.
То вярно, че съм много нервна, но не съм заслужила днешния ден:
- в трамвая имаше мъж (по мое мнение не беше добре), който пушеше необезпокоявано цигара и я тръскаше така, че пепелта падаше върху една жена.
- на басейна имаше жена, която се държеше налудничаво
- в залата, както съм загряла по потник, потна и клякаща, една жена (навлечена с 3 ката дрехи) отвори точно прозореца на 10 см от мен
- товаря си лоста от едната страна, и тъкмо отивам да сложа диск и от другата, и хоп - един мъж си мята потната кърпа върху ЛОСТА! А ме вижда, че товаря дисковете?!?!?!
А съм до 21ч на работа днес. Колко още хора ще срещна по пътя си..... :(
казано от Вероника Налбатска на 08.01.15, 16:11:
Опитаха се да ми развалят тренировката, но не успяха. Мога да напиша бестселър за хора с най-нелогично поведение в залата.
То вярно, че съм много нервна, но не съм заслужила днешния ден:
- в трамвая имаше мъж (по мое мнение не беше добре), който пушеше необезпокоявано цигара и я тръскаше така, че пепелта падаше върху една жена.
- на басейна имаше жена, която се държеше налудничаво
- в залата, както съм загряла по потник, потна и клякаща, една жена (навлечена с 3 ката дрехи) отвори точно прозореца на 10 см от мен
- товаря си лоста от едната страна, и тъкмо отивам да сложа диск и от другата, и хоп - един мъж си мята потната кърпа върху ЛОСТА! А ме вижда, че товаря дисковете?!?!?!А съм до 21ч на работа днес. Колко още хора ще срещна по пътя си..... :(
:) Трябва да има и такива дни, иначе как ще оценим другите?
09.01.15
Тренировка 4 - рамо, бицепс, трицепс
Корем – 4 серии преси на машина с тежести
Рамо
Първи трисет, повторен 3 пъти: раменна преса с дъмбели (4 х 14 14 14 12 кг; този път от стоеж) + вертолет (8 х 24 24 24 20 кг) + вертолет зад гърба с дискове, от стоеж (15 х 2 х 5 кг)
Втори трисет, повторен 3 пъти: изнасяне и повдигане пред тялото с диск и успореден хват (4 х 15 кг) + разтваряния в страни (8 х 7 кг) + задно рамо с дъмбели от наклон напред (15 х 4 кг)
Трисет за бицепс, повторен 4 пъти: сгъване с щанга от стоеж (4 х 20 кг) + скотово с крив лост (8 х 14 14 10 10 кг добавени) + чуково с дъмбели (15 х 4 4 4 3 кг)
Трисет за трицепс, повторен 4 пъти: лег с щанга и тесен хват (4 х 40 40 40 34 кг) + горен скрипец с прав лост (8 х 35 35 30 30 кг)+ долен скрипец - разгъване на въже над глава (15 х 10 кг)
20 мин пътека, ходене, пулс 130-136
Храна: 500 г пилешко бонфиле, голяма глава червено зеле на пара, пакет оризовки, към 40 мл олио от гроздови семки, 2 ч.л. сусамов тахан. И днес пих кафе.
От 3 дни си правя промишлени количества чай с лимон и стевия - бяла бреза, мечо грозде, котешка стъпка и от една специална смес (но освен невен не помня останалите растения) - по 1 с.л. от всичко в голяма тенджера.
Дойде ми и съм по-спокойна, макар и все още бидон :D
Използваш моите изрази, за описване на почти постоянното ми предсъстезателно състояние!
Имам и ново - “бидонец” :D
09.01.15
21:12
От днес съм горд притежател на кутии LunchBox!:)
Отбелязвам си го така тържествено, защото кутиите за храна станаха едни от най-добрите ми приятели. От години не се храня с нещо различно от домашно приготвена храна; по цял ден съм в движение и нямам възможност да се прибирам до нас за храненията(не знам дали съм споменавала, но пътят до работа в едната посока ми е 1 час, а аз тръгвам 90 мин по-рано, за да мога да приведа басейна в готовност за тренировка) . И така, разнасям раница, пълна с 5 екипа за тренировки, кутии за храна и шише с вода:)
В тези кутии ми харесва не само, че са направени от материал, който е безопасен за храните, но и че са... шарени и добре подредени. Много яко е, че има специално отделение за вилица и лъжица (включени в комплекта). Вече приборите няма да ми тракат в чантата и да ми пробиват плика с кутиите :)
Тази вечер си поиграх да ги тествам - така, както е показано на клипа.
Хвърлях по земята - не се отвори; напълних тези с капачетата с червено зеле (на пара), пуснало доста сок - тръсках, хвърлях, но нито прокапа, нито се отвори. Пълних и с вода - отново нямаше и капка отвън. Доста добре прилепват капаците, херметически. Ако малките кутии не са добре затворени, голямата не се затваря - яко е, защото ти дава сигнал, че нещо не е добре прилепнало.
Ще мога да си нося храната в тях всички дни, без вторник и четвъртък (тогава съм прекалено много време извън нас и са ми нужни по-големи кутии - поне две двулитрови; но пък не знам - lunchbox са по мярка на раницата ми, та може тях + още някоя голяма).
И така, Рони Колман е много щастлива днес :D
10.01.15
17:30
Почивка от тренировки, но доста рисуване днес. Изморих се чак :D
500 г свинско, 2 парчета кекс, 1.7 кг китайско зеле, мазнина; чай (добавих мурсалски и шипки към останалите) :)
И една много яка снимка :D :D :D
10.01.15
20:10
А ти самата трупаш лесно маса имаш мезоморфна структура
10.01.15
20:25
Не знам в каква връзка го казваш това, но определено не смятам, че съм мезоморф :)
Повярвай ми, лесно трупам мазнини и доста съм се потрудила за мускулната маса, която имам.
“Доста” означава наистина яка работа в продължение на години, както в залата, така и в кухнята.
11.01.15
09:51
Хихихи :)
Много забавна кутия! И подредена.
Картофи с хималайска сол и индийско орехче; тилапия; зелена салата; чай; крем от кайсиеви ядки
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 11.01.15 10:23.
11.01.15
11:09
казано от Вероника Налбатска на 10.01.15, 17:30:
Почивка от тренировки, но доста рисуване днес. Изморих се чак :D
500 г свинско, 2 парчета кекс, 1.7 кг китайско зеле, мазнина; чай (добавих мурсалски и шипки към останалите) :)
И една много яка снимка :D :D :D
Кътлър изглежда като джудже до Шоу и Савицкас :-D То няма и как иначе да е, при положение, че са по-тежки от него с около 50 кила.
11.01.15
11:17
Да, разликите в мерките са доста големи.
Но не разбираш колко точно, докато не ги видиш заедно един до друг.
Аз искрено се забавлявах, с най-добри чувства, разбира се:)
Джей е 1.75 м и несъстезателното му тегло е 140 кг. (състезателно сигурно е около 120-125 кг)
Савицкас е 1.91 м и 180 кг.
Браян Шоу е 2.03 м и над 197 кг.
12.01.15
15:16
Месец 2, седмица 2
Тренировка 1 - гръб, задно бедро
Корем – 3 серии повдигане на крака от вис
Гръб
Първи трисет, повторен 4 пъти: горен скрипец, широк надхват (4 х 60 55 55 55 кг) + чукчета (8 х 60 54 54 50кг) + хоризонтален скрипец с успореден хват (15 х 25 кг)
Втори трисет, повторен 4 пъти: горен скрипец, раменен подхват (4 х 50 50 45 45 кг) + придърпване на машина с тесен успореден хват (8 х 30 кг добавени) + хиперекстензии с тежест (15х 15 кг)
Трисет за задно бедро, повторен 4 пъти: румънска тяга (4х 70 кг) + бедрено сгъване от лицев лег (15 х 35 кг) + хиперекстензии с акцент върху задно бедро 15 повт
20 мин пътека, пулс 136-140
храна: 500 г телешко на кайма, кекс с протеин и брашно от гречка, червени чушки, 50 мл тиквено олио
Житейска поука от деня:
ПО ДЯВОЛИТЕ, ВЕРОНИКА, НАУЧИ СЕ ДА НЕ СЕ ПРИВЪРЗВАШ КЪМ ВЕЩИ!!!!!!!!!!!!!!!!! НЯМА ВЕЧНИ НЕЩА!
казано от Вероника Налбатска на 12.01.15, 15:16:
Житейска поука от деня:
ПО ДЯВОЛИТЕ, ВЕРОНИКА, НАУЧИ СЕ ДА НЕ СЕ ПРИВЪРЗВАШ КЪМ ВЕЩИ!!!!!!!!!!!!!!!!! НЯМА ВЕЧНИ НЕЩА!
Какво счупи, бе Рони? :D
Мнението беше редактирано от Margi на 12.01.15 19:30.
12.01.15
20:00
Ами от кога тренираш от колко време?
12.01.15
20:57
Марги, по много нелеп начин (ама безумно нелеп, нечестен, несправедлив начин) днес са ми изхвърлили сака с тренировъчния колан (7 пъти републикански шампион), ръкавиците, фитилите и джапанките. Помислили, че са част от “забравени вещи” (имаме съблекалня за персонал). За щастие, поне пулсомера бяха извадили - явно са решили, че е по-скъп от останалите неща.
Сумарно, изхвърлените вещи са на стойност около 120 лв (без да броя самия сак и разни чорапи). Но тук по-голяма роля играе сантименталната част, особено за колана, който ми беше и подарък. Меко казано бях разтресена силно от нерви... бях готова да ровя в контейнера, но всичко беше вече загубено. Както и да е, мисля, че ще се справя с всички гадории!
Стефи, извинявай, но не мога да проследя мисълта ти. От какво е провокиран този въпрос? Защо изобщо започна да правиш заключения какъв е телесният ми тип? Питам те, за да мога да ти дам конкретен отговор :)
Тренирам сериозно от 2007 година - започнах с водна аеробика.
С тежести тренирам от 2009 година; тренирах и се състезавах по силов трибой от 2010 до 2012.
От 2012 до този момент, без прекъсване - културизъм.
От 2007ма до този момент - водна аеробика.
Преди 2007 - епизодично любителско колоездене и съвсем малко кик-бокс.
Наистина е неприятно. Съчувствам ти от все сърце и ти пожелавам да се сдобиеш с още по-хубав. :)
12.01.15
22:55
казано от Вероника Налбатска на 12.01.15, 20:57:
Марги, по много нелеп начин (ама безумно нелеп, нечестен, несправедлив начин) днес са ми изхвърлили сака с тренировъчния колан (7 пъти републикански шампион), ръкавиците, фитилите и джапанките. Помислили, че са част от “забравени вещи” (имаме съблекалня за персонал). За щастие, поне пулсомера бяха извадили - явно са решили, че е по-скъп от останалите неща.
Това си е наистина безобразно, нелепо, нагло и не знам още как да го нарека. Какво като е част от “забравени вещи”, не могат да го запазят докато някой ги потърси ли? Стойността не е от значение, важен е принципа. Аз на няколко пъти съм си забравял кутията с магнезий и колана, но Петьо (Борисов), знае, че са мои или на някое от момчетата и ги пази. Даже едно момче си беше забравило горнище на анцуг, което седя после около месец върху общата маса, дано някой го потърси.
13.01.15
09:30
Ами много си здрава и затова питах и аз бих искала да постигна повече маса всъщност имам по висок тестостерон сега ще ходя на плуване ,да си разширя рамената и гърба .Извинявай ако съм те обидила
13.01.15
09:54
Не си ме обидила, просто исках повече яснота, за да съм максимално полезна в отговорите си.
Разбира се, че значение има колко години се занимаваш със спорт, но много важно е и как точно ще ги оползотвориш :) Наблюдавам хора, които за 4 години нямат никакво развитие.
Най-голям принос за масата ми имат тренировките с тежести. И аз плувам, но много по-ефективно е, ако искаш целенасочено да качиш активно тегло, да тренираш с тежести и да създаваш стимули за растеж :)
Разбира се, да не забравяме и храната.
Не те ли притеснява по-високият тестостерон? В норма ли е?
13.01.15
15:22
Месец 2, седмица 2
Тренировка 2 - гърди, прасец
Корем – 3 серии ab wheel
Гърди
Първи трисет, повторен 4 пъти: лег с щанга (4 x 44 44 44 40 кг) + обратен наклон на смит машина (8 х 18 14 10 10 добавени) + полулег с дъмбели (15 х 10 10 7 7 кг)
Втори трисет, повторен 4 пъти: преси на машина (4 х 44 кг добавена тежест) + полулег на смит машина (8 х 4 4 4 0 добавени )+ кросоувър(15 повт)
Трисет за прасци, повторен 4 пъти: лег преса (4 х100 кг) + повдигане от стоеж на смит машина (8 х 50 кг добавени)+ повдигане със собствено тегло (15 повт)
Пътека 10 мин
Нямах много сила днес, но като цяло не съм ок. Отдавам го на цикъла на този етап.
храна: 500 г пилешко филе, 130 г оризовки, 50 мл олио гроздови семки, 2.3 кг краставици, 30 г суров десерт, кафета
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 13.01.15 15:23.
13.01.15
15:36
Ами тренирам с тежести 2г на 24 години съм знам че с плуването може да си разширя разширя раменете с фитнеса няма да стане знам защото съм вече на 24г.А за тестостерона не се притеснявам че е повече това ми помага за масата ,иначе всеки месец си ме мъчи цикъла както всяка жена и ми е редовен.
казано от stefi petrova на 13.01.15, 15:36:
А за тестостерона не се притеснявам че е повече това ми помага за масата ,иначе всеки месец си ме мъчи цикъла както всяка жена и ми е редовен.
Високия тестостерон и за поликистозата помагал много.... ;)
13.01.15
15:56
казано от stefi petrova на 13.01.15, 15:36:
Ами тренирам с тежести 2г на 24 години съм знам че с плуването може да си разширя разширя раменете с фитнеса няма да стане знам защото съм вече на 24г./quote]
Костната структура се определя още през пубертета. Плуването може и то да не помогне, или ако помогне, да е незначително.
13.01.15
Стефи, дано не прозвуча грубо, но трябва спешно да почетеш по темата.
Аз съм на 26 години и най-доброто си развитие именно в гърба и раменете имам в последните 3 години.
По твоята логика, минем ли 24 години, изобща не можем да оформяме телата си?!?!
Повярвай ми, в твоят случай тежестите ще са по-полезни. Ако не си имала успех до сега, то е защото най-вероятно си бъркала в нещо.
Аз много сериозно бих се притеснила, ако тестостеронът ми е над норма. Тук не става въпрос само за качване на мускули, а за сериозен дисбаланс в организма ти и съответно - здравето ти.
Можеш да качваш активно тегло дори и с типична женска хормонална картина. Не си мисли, че повече тестостерон значи по-добре.
ПП: освен, ако не си профи състезателка, която целенасочено и осъзнато вкарва външен тестостерон в тялото си, знаейки рисковете и последствията от това.
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 13.01.15 16:00.
13.01.15
16:03
Tова за костите беше моя фраза. Явно нещо съм пропуснал от анатомията :)
Една от основните причини да не можеш да качиш маса и да станеш масивна ( гледайки в чий дневник задаваш въпросите си) е, най-вероятно , защото не си генно предразположен да имаш толкова маса.
Все едно аз да искам да се развивам в баскетбола на ръст 1,55.
Можеш, но ще ти е 100 пъти по-трудно, отколкото на мен или на Вероника.
Изследвала ли си си тестостерона, за да мислиш, че ти е в по-високи норми или съдиш по това, че метаболизмът ти е “като на мъж”.
Понеже двете неща нямат много общо, ти пак може да усвояваш бързо храната и без да имаш завишени нива на тестостерона.
П.П. Не е нужно да се вкарва тест отвън, има по-съвременни начини :P!!!
Мнението беше редактирано от Блажка на 13.01.15 16:07.
13.01.15
18:09
Колкото и да е трудно, ако работиш усилено и умно, имаш търпение и целта ти не е само визия, а и здраве, нещата ще се случат.
Аз съм жив пример - минала съм през различни етапи; допускала съм безброй грешки.
Не знам до колко ми е генетично заложено да трупам лесно мускулна маса - не знам как изглежда отстрани, но наистина съм се потрудила доста :)
Всички (почти) знаете каква съм била (94 кг) и каква съм сега.
Но не знам дали всички знаете как изглеждах след като свалих многото килограми :)) нито раменете ми са широки, нито гърба, а краката сякаш не са мои. Снимката с бялата поличка е може би от преди 10тина години (да съм била на 15-16 години)
Та... време иска :) Темпото при всеки е различно и зависи от много неща. Хубаво е да не се сравняваме с някой и да се тормозим, само защото не успяваме да качваме мускули с неговата скорост :)
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 13.01.15 18:10.
14.01.15
15:07
Днес: плуванеее :)
Направих към километър (може и повече, но на моменти губех бройката заради съсредоточаване в техниката) - 20 дължини бруст и 30 кроул.
Ади (треньорката, която напоследък ми помага със съвети) ме похвали и каза, че има усещането, че тренирам и някъде другаде тайно :D Така бързо прогресирам (макар да има мноого да се желае, но с 1 тренировка седмично - толкова). Просто имам желание и се вслушвам в думите й.
Обаче как огладнях и как ми се доспа...
Бързам към нас да си сготвя за 2 дни напред, а по-късно днес съм на гости на билдърското семейство: Дамян, Игличето и Деско :)))))))) Нямам търпение да ги видя тези образи!
Храната по план: 500 г мляно свинско на кюфтета, китайско зеле, царивичен кекс, протеин с бисквитки и крем