karfi4ka тренира - интервали он холд

Прескочи до:

13.01.15
16:45

казано от Дара на 13.01.15, 16:30:

пс. като се разредят кърменията, можеш да започваш леки „ стимуланти”, но ти сигурно си го знаеш :)

Я кажи, кажи, аз не знам. Аз кърмя 6 пъти, толкова си иска - толкова яде. Средно на през 2,5-3-3,5-4 часа, зависи как поиска да яде, псоледното ми хранене е в 22-22:300-23:00 часа, първото в 7-7:30-8-8:30-9:00, зависи кога е заспал. И имам едно нощно цедене...което ненавиждам!

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 13.01.15 16:46.

13.01.15
16:57

казано от karfi4ka на 13.01.15, 16:42:

Хоп, не бях видяла коментара на Веси.

Весич, не е магистратура, аз съм си магистър от завършването си, излизаме си магистри. Касае се за магистраТСКИ, изпити - съдия, прокурор, следовател, тези, на които се явявам всяка година. Те се провеждат март-април-май, зависи кога се обяви, но по закон се обявява януари и се провежда март-април.

Оооооо извинете ме моля :) чела не дочела, ама пак за изпити става въпрос де :D

13.01.15
18:44

Ами, предполагам, че говорим за кофеин и теобромин :) Моите пет  стотинки по темата ( както казваше един друг член на форума) са:
личен опит - (освен за първите три месеца, може и по-малко) и двата пъти не съм спирала кафето, сега се опитвам, но по други причини :) просто дебнех да има три часа отстояние м/у кафе и кърмене.

Има доста инфо тук

кърмене и кофеин

Като държа да уточня пак, това е мнение, а не съвет. А и аз никога не съм била от хората, които пият по много кафе през деня. Не, че не обичам, но не ми понася. :)

Мнението беше редактирано от Дара на 13.01.15 19:01.

13.01.15
19:40

Лошото е, че на кофеина му трябват 120 часа, за да се изчисти от детския организъм. Детето, да чукна на дърво, има здрав сън към момента, не ми дава сърцето да рискувам да го разбия. Все пак не са много родителите, които спят 8 часа на нощ :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 13.01.15 19:40.

13.01.15
19:48

Така си е :) Ти си знаеш най-добре. Да ти е жив и здрав бебо, има време за всичко. :)

14.01.15
12:06

казано от karfi4ka на 13.01.15, 16:38:

Тук се колебая просто за момента как да се организирам. Точно тази година (защото другата няма да е по-леко с току=що проходило дете :D).

Ще ти е по-леко от към сън(поне се надявам Дамян да е спокоен и да ви оставя да спите), но от към ангажименти покрай него - поне ще се удвоят. А следващите 2-3 години пък забрави да четеш докато е буден и ти го гледаш(та даже и да го гледа Десо Красавеца :), а ти да си в къщи).

14.01.15
12:38

Той сега също е спокоен, слава Богу :D Мииии пускам се по течението...пък да видим, в крайна сметка три години се счупих да уча и нищо. Да видим какво ще стане с малко четене :Д КОгато мога и това си е :Д

14.01.15
12:47

Илюзиите за магистратските би трябвало вече да са те напуснали - освен оценката, всичко останало е пълен късмет - да няма някой предназначен за мястото. Учиш и не се разочароваш, защото минимално зависи от теб - няма друг подход.

В правото има един много гаден момент, че ако те няма в професията две-три години и връщането е много много трудно - почти невъзможно. Имай го предвид.

Поздрави.

14.01.15
21:03

Хехе :) Илюзии никога не съм имала, нещата са зле, но не чак толкова, че да не си струва да се пробва. В крайна сметка има поне един човек, за когото главата си залагам, че е успял на собствени усилия. А Десо тази година беше на едно място разстояние...

Хехе, да, трудно е, но в крайна сметка не са малко децата, чиито майки са юристи, жените-юристи също раждат деца. Но, да, прав си, много, много е трудно, знам това, и ще се постарая да не загубя знанията си :)

Благодаря за включването, надявам се да имам успех :)

П.П. А и като изкарам висока оценка, поне се чувствам..умна, а не некадърна. Не, че не смятам, че И оценките, не само на тези изпити, но като цяло, също са на късмет..

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 14.01.15 21:08.

15.01.15
21:29

15.01.2014г.

Храна:

10:00 - кисело мляко с овесени трици и чия;
14:00 - кисело мляко с овесени трици и чия, айрян, фурми (доста);
18:00 - спелтеноовесена палачинка;
21:30 - орехи, пилешко, пюре от жълтъци и авокадо, пюре от тиква и белтъци, кремче от тиква, фурми и кашу;

Течности:

Вода - 1л;
Чай - 1л;

Добавки:

рибено масло, витамин Ц;

16.01.15
15:06

16.01.2015г.

Храна:

04:30 - кисело мляко;
09:30 - спелтеноовесени палаинки с крем от тиква и фурми;
13:00 - сушени кайсии;
13:30 - пилешко с пармезан, малко от пастетите от авокадо с жълтъци и тиква с белтъци;
16:30 - спелтеноовесени палачинки;
19:00 - сушени кайсии, фурми;
21:30 - сьомгова пъстърва, пюре от белтъци и тиква;

Тености:

Вода - 1,5л;
Чай - 2,5л;

Добавки:

Витамин Ц, рибено масло;

Усещам се, че в последните дни съм се чалнала малко и съм малко изнервенка така. И малко избухливичка. Днеска един беше паркирал камиона си за доставки на тротоара и нямаше откъде да мина с количката. Вместо културно и усмихнато да го помоля да мръдне, аз, изнервена от ненормалните тротоари, по които разбивам количката, застанах до шофьорскто място и видимо изнервена му казах: “Сега аз откъде да мина?”. Мисля, че не беше редно да бъда толкова груба, той всъщност, бидейки доставчик, няма къде да паркриа на друго място...така, че не беше съвсем виновен, а аз му налетях!

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 17.01.15 09:51.

Той няма право да паркира на тротоара! Много добре си му казала!

17.01.15
09:49

Че няма - няма, ама и няма къде да пракира, така, че и той не е виновен. И аз вместо да му вляза в положението (още повече, че той като ме видя, веднага посегна към ключовете, но аз вече бях започнала..), аз му се разкрещях! Като тия лудите намусковци, дето с всички се заяждат, все едно са недохранени.

И Искам да кажа: Ужас, ужас, одебелих детето!!! За един месец е качил 1200гр!!!!! И есъс 700гр. по-тежък от средното за момчета в тази възраст! Увеличиха му Витамин Д-то, за да не хване рахит поради бързото качване на тегло! И педиатърът ни се понакара! А, понеже като наближи време за ядене, много неистово реве, майка ми твърдеше, че трябва да му давам киселче, защото кърмата ми явно не му стига! И може да е нехранителна! зЕми си тая нехранителна кърма на + кило и 200… УЖАС! Явно трябва да сложа край на “бълкинг” периода и да поставим начало на чистенето! Блаже, ето, не си сама, Дамянецът е с теб!

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 17.01.15 09:53.

Аахахахаххахаххахаххахахаххаха

аз не разбирам, но няма ли допустим диапазон на отклонение от “нормата”?
Кръщелникът ми непрекъснато върви е крачки пред възрастта си, а не е дебело бебе. Даже напротив - много е здрав, подвижен и на пипане (както казвам аз) не е мек, а плътен.
Малко е странно да се говори така за бебе, де :)
Но Дамян ми изглежда съвсем нормален:)

Нищо де.. ще оправиш всичко. Десо да му спира креатина :D

17.01.15
13:55

Ами предполагам, че има, но той е качил наистина много. И грешката е моя, защото се “ориентирам по него”, както навсякъде се тръби, че трябва. Е, грешно е. Не може да му се дава колкото той иска, не е хубаво да е дебел. Най-малкото е енздравословно да качи кило и двеста за само 30 дни, това е една пета от теглото му! Сега засичам време - 14 минути :Д Ама май И така яде много, ще видим.

Аз пак казвам - видя ми се нормален и даже клонящ не към “bulk”, а към “lean” :)
Действайте. Сега предполагам, че трябва да задържи известно време тези килограми? Или следиш да наддава с абсолютен минимум?
Ей, никак не ми изглежда лесна задача.
До сега колко минути се хранеше?

17.01.15
14:35

Около 20, но понякога повече, защото го чаках сам да пусне и да се откаже. Сега ще трябва май да смъкна на около 10 минути, защото и с 14, пак връща сериозно. Сега мисля да го следя да наддаде не знам колко, но ще трябва да тренира повече със сигурност :Д

17.01.15
19:17

Хайде и аз да се включа пак. :) И двамата ми сина се родиха около 4.100 приблизително.  И двамата качваха с някакви потресаващи темпове, Номер 2 беше 7 кг м/ у втори и трети месец. ( само на кърма) пробвала съм да ги ограничавам, наставаше безмерно страдание и потрес, :) Не казвам, че е оптималният вариант, но се случва, ако това може да те успокои :). Успех :)

17.01.15
22:57

Детето е свикнало 9 месеца да получава хранителни вещества постоянно и сега някой си брадат чичо-професор или лелка-професорка нацвъкали някакви цифри колко трябва да яде и колко трябва да расте. Айде моля.. Ако той се чувства добре, здрав е, пълни памперсите нормално няма какво да се шашкаш. Ще си израсте това което му е в повече (ако има такова) до годинката. За твое успокоение може да кърмиш по-кратко време, но нека детето има последната дума.

18.01.15
14:51

Ами то той не е като да се чувства добре - като се наяде, доста повръща. Аз мислех, че има рефлуксче, а той просто е преяждал. Днес го замерихме - за 14 минути опука 160гр. (трябва да яде между 120 и 130). Вярно е това за брадатите...ама все пак имам пълно доверие на нашия педиатър и щом тя казва, че е прехранен, приемам, че е така. Аз съм фен на това всеки да си знае професията и да си работи по нея. Аз съм юрист, не доктор. Щом имам доверие на този доктор, приемам, че той разбира повече от мен и щом казва да не яде толкова много, значи не трябва да яде толкова много. Факт е, че не е здравословно, не ми се ще д апипне някой рахит от прехранване. А и както казах, той не е ок с толкова ядене, повръща дооста. така, че не мога да му имам доверие, очевидно ако го оставя ще си опука 200гр. като нищо и после ще оповръща света. Вчера намалих храненията на пет. Снощи заспа по-трудно, но е защото беше заспал преди последното хранене, а беше мокър и го разбутах д аго преоблека. И той се разсъни. Но после си спа човекът до 08:30. Ще видим как ще върви, надявам се този месец да коригираме нещата. Предния преизпълнихме плана.

17.01.2014г.

Храна:

04:00 - кисело мляко;
09:00 - лимецова меденка;
12:00 - спелтеноовесенолимецови палачинки с крем от тиква и лютеница;
15:00 - сьомгова пъстърва, крем от тиква с белтъци, фурми;
18:00 - фурми;
20:00 - пиле със зеленчуци, ориз;

Течности:

Вода - 1,5л;
Чай - 2л;

Добавки:

рибено масло, витамин Ц;

Една учудена снимка! Тук е разбрал, че минава на диета :D

fire.is.my.nature

18.01.15
14:54

Много е сладък бебешока :) :) :)

Уникалистичен е! Също като вас :)

Но я ми кажи - крем от тиква и лютеница? Добро ли е това? Странно ми е някак :)

18.01.15
15:36

Благодаря ви за милите думи относно малкия дебеланко :D

Ронко, ма те отделно, бе, една с лютеница, една с крем от тиква. Лютеницата е домашна, с консервант много малко кафява захар, тате я е правил. Сега като каза - ще смеся варена тиква с лютеницата утре, да видим как ще е с палачинките.

Ама смеси много малко. Да не отиде зян и хубавата лютеница, и тиквата.

Ето ти едно предложение за сладко: пасирана варена тиква + фурми + ванилия :)

18.01.15
16:31

Ааа, аз кремче от тиква и фурми си правя често, слагам и кашу, и чия, дооста добро е, точно с този крем ми е едната палачинка. Въобще варена тиква и на сладко, и на солено става (sun)

18.01.15
19:01

18.01.2015г.

Храна:

05:00 - овесени ядки с кисело мляко и чия;
08:00 - овесени ядки с кисело мляко и чия;
11:30 - сушени спелтени сладки (от личното производство на Деско!);
15:00 - свинки котлет, салата от киноа, краставици, магданоз, зехтин и лимон;
18:00 - от на Десо сладките;
22:30 - кисело мляко с чия, поло1ин чаша вино от арония;

Течности:

Вода - 1л.;
Чай - 1л;

Добавки:

Витамин Ц, рибено масло;

Изложих се с течностите, ама много спах днес...от 00:00 до 05:00, от 06:00 до 09:00, после от 09:30 до 11:30, после от 16:30 - до 19:00….като тресната с мокър парцал съм! Дори не излязохме навън.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 19.01.15 15:50.

19.01.15
16:03

19.01.2015г.

Храна:

03:30 - овесени ядки с кисело мляко и чия;
10:30 - овесени ядки с кисело мляко и чия;
15:30 - свински котлет, салата от киноа, магданоз, краставици, лимон и зехтин;
22:30 - свинска вратна, салата от леща с магданоз;
00:00 - 4 фурми;

Течности:

Чай - 1,5л;

Добавки:

рибено масло, витамин Ц;

Пет килца, пИрИятели...и доста за стягане :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 20.01.15 16:30.

3 от тези 5 кила са по бюста ти.
Значи ти остават 2, което не е много и не ги мисли :)))))))

19.01.15
16:10

Ъм... С риск да прозвуча странно, ама бих убила да имам и аз такива гърди :D

19.01.15
16:12

Въпросът е, че силата започва да се връща - мога да се похваля с три стриктни лицеви опори (не гърди до земмята, но и това ще стане), няколко серии от по 3-4-5 половинки и отгоре набирания, съответно тесен надхват и раменен подхват. Тесният надхват много добре ми идва, почти съм преодоляла мъртвата точка, успея ли веднъж - останалото е въпрос на редовност. Имам мускулна треска на гърба, което за мен значи, че се набирам с гърба си, а не по стара моя традиция с рамото си :Д:Д:Д

Ахахах, Дона Флор, това са млекоцентрали, нека не забравяме това и няма да трае чааак толкова дълго още (е, не, че по принцип нямам, но...този арзмере е до време), а и не се знае какви ще са щетите после...

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 19.01.15 16:14.

казано от karfi4ka на 19.01.15, 16:12:

мога да се похваля с три стриктни лицеви опори (не гърди до земята, но и това ще стане)

Пускай ги до земята, все пак сега си с една крачка напред! :D
И сериозно - изглеждаш супер! :)

19.01.15
19:45

ахахахахаа, аз винаги съм била, даже в ерата ‘Юли” с Десо се разправяхме за стриктността на лицевите опори при жените и че не било честно :D Въпреки това - не мога да пусна хубаво до долу, защото неусетно вкарвам рамото, което и без друго си има травма, а от кърменето въпросната травма се обажда яко... Нооо ще стане, ще стане, трябва ми малко скрипец, надявам се в петък Десо да се навие да отидем по семейному до залата (да се разбира заедно с Дамянец) :D

fire.is.my.nature

20.01.15
01:13

Начи в живота има една закономерност и тя се нарича Цици>Задник>Корем :Д Не че окуражавам стремежа да се харесаме на мъжете според някакви псевдокритерии (все пак живеем в Ерата на Силните Жени с мнение), но на чисто първично ниво тази закономерност никога не би била заобиколена. Това пък от своя страна е един неосъзнат бууст за самочувствието : да имаш цици. Всичко останало замира като аргумент. :Д
Така че..... дали са 5-7-8-3 кила.... докато ги сваляш може да се гордееш с деколтето :Д

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 20.01.15 01:15.

20.01.15
11:41

Aaa, файърче, аз изообщо не го отричам :D Нооооо, както казах, аз винаги съм имала цици...даже доста. Сега прооостоо са доооооста по-големички (разбирай чашка E-F (при обиколка 70-75, де)). А относно задника - за съжаление тези излишни кила не са там, където би ми харесало - от тях едно количество се намира в паласките ;( Нооо, иначе си напълно права. Едно време емчтаех за плочки....нооо в най-добрата ми форма, лятото на 2011, коремът изглеждашедоооста добре, задоволително за мен, разбира се плочките не се виждаха, но поне ги напипвах, е, те тогава циците се бяха изпарили :D Това е единственото време, в което съм попадала в чашка B :D И тогава установих, че плочките са много готини, но аз никога няма да ги имам, защото повече харесвам циците и ме задоволява един добре оформен корем с добро количество цици. Не защото гроздето е кисело, разбира се, просто не съм готова и не искам да платя цената, а нямам данни да изкарам плочки, без да плащам .. Та тъй, де...килата не ме притесняват :Д Само да позатегнем телесата и да върнем силата. Трябва да отбележа, че колкото по-тежко става детето, толкова по-лек става кошът за количката, когато е празен, преди доста ми тежеше, сега нещата са доста различни.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 20.01.15 11:58.

fire.is.my.nature

20.01.15
14:29

E-F човек... :Д 

И тук прекратявам спама. :Д

20.01.15
16:21

казано от fire.is.my.nature на 20.01.15, 14:29:

E-F човек... :Д 

И тук прекратявам спама. :Д

И аз така казах, когато, точно два дни след като родих, отидох в магазина да си купя сутиен за кърмачки...нов...щото бременният не ми ставаше ... и аз така казах... :D

Не спамиш, няма да те модерирам :D

20.01.2015г.

Храна:

04:00 - спелтени палачинки;
10:00 - спелтени палачинки с лютеница;
16:00 - бъркани яйца с тиквички и магданоз, две супени лъжици тахан от кашу;
17:00 - райска ябълка;
20:00 - 6-7 фурми;
22:30 - сьомгова пъстърва;
..

Течности:

Чай - 2л;

Добавки:

рибено масло, витамин Ц, алфа ГФХ;

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 20.01.15 19:47.

Опита ли тиква+лютеница?

Аз съм чашка B и като ми идва цикълът побеснявам - пречат ми на водната аеробика, на кардиото, на лега (съкращават ми траекторията хахахха). Не искам и не мога да си представя какво е с F!!!!

20.01.15
19:32

Мен зат’ва лежанката ми беше силна :D Чийтвам :D Неестествено е с F, сякаш имаш прибавено нещо, което не е част от твоето тяло, в C винаги съм се чувствала чудесно, нямам търпение пак да се върна там...само да видим, отново казвам, какви ще са щетите. Между другото F изглеждат като силиконови, като пластамасови са, особено като наближи часът за ядене :D

20.01.15
19:46

Пробвам нова добавка - Алфа ГФХ. Да видим какво ще стане. Започвам от днес.

20.01.15
20:17

Съвместима ли е с кърменето? Аз бях си купила 5 Хтп, но не стана. :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1